Апетитът идва с яденето. На моите приятелки, които казват сутрин не съм гладна, аз им казвам: Закусвай 5-10 дни и после ще се събуждаш гладна :)
Успех
Най-важното е да сме здрави и съжалявам, че ще го кажа, но имаш ниска култура за хранене и не говоря само за режим към фитнес упр., а принципно, но можеш да се научив винаги. Дано да се случи по-хубав начин!
Първо - добро утро. :)
казано от Inchester на 16.07.12, 10:14:
но имаш ниска култура за хранене и не говоря само за режим към фитнес упр.
Какво общо има едното с другото? И защо реши така?
Защо аджеба си направи дневник, след като не приемаш абсолютно никаква критика? Със същия успех можеше просто да си създадеш word-doc на декстопа си и да си вписваш дневния прием на храна ... Защо не можеш да проумееш, че с това количество храна, което приемаш до никъде няма да стигнеш? Не се отслабва чрез глад, а чрез правилен хранителен режим и физическа активност, като имай предвид, че хранителния режим е много по-важното в случая. Ти как отслабваш в момента ? - чрез хапчета и понеже някой ти е казал, че не трябва да се яде след тях и айде глад до вечерта. Помисли малко в перспектива - като ти свършат хаповете какво ще правиш? В даден момент ще последва неистов глад, който няма да можеш да контролираш и ще започнеш да се тъпчеш като свиня (с извинение) и за 3 дена не само ще си върнеш предишните килограми, а даже ще качиш отгоре. Принципно не съм много компетентен по отношение на всички тези добавки, хапове и т.н., но доколкото знам те се приемат от хора с изграден хранителен и физически режим с цел да имат по-бързи резултати, но не съм чул те да се хранят само вечерта и да изяждат по 2 домата с овесени ядки.
Спирам да пиша тук, защото определено само си хабя нерви. Продължавай в същия дух ... скоро ще разбереш за какво говорим всички тука, явно просто ще трябва да стане по-трудния начин. Лек ден.
казано от Nathan на 16.07.12, 10:53:
чрез хапчета и понеже някой ти е казал, че не трябва да се яде след тях и айде глад до вечерта.
Да съм написала някъде “казаха ми да стоя гладна”? Напротив, искам да ям, но хапчетата ми убиват апетита и за това се храня по-оскъдно. Това го пиша за не знам кой път вече. Физическа активност също не ми липсва. Който не желае да “хаби нерви” по мен е свободен да не го прави.
За тези, които ги интересува - току що приготвих бисквитки с овесени ядки и извара :)
Дълбоко се съмнявам, че някой хаби нерви по теб, ако си по-отзивчива, само ще спечелиш.
Пак питам за тренировките, какво представляват?
Харли, ходя на фитнес. Редувам силови тренировки и кардио в различните дни, като силовите са за отделна мускулна група в различен ден.
казано от Чи Чи на 16.07.12, 11:09:
чрез хапчета и понеже някой ти е казал, че не трябва да се яде след тях и айде глад до вечерта.
Да съм написала някъде “казаха ми да стоя гладна”? Напротив, искам да ям, но хапчетата ми убиват апетита и за това се храня по-оскъдно.
Знам, че казах, че спирам да пиша тук ама при този твой отговор прихнах да се смея. Нали се сещаш, че идеята на хаповете е точно такава - да ти убият апетита ... и понеже отслабваш си казваш - “Йейй, намерих златното хапче”, а всъщност не отслабваш заради него, а поради факта, че изграяш повече калории, отколкото приемаш ... но до кога?
16.07.12
12:08
казано от Чи Чи на 16.07.12, 11:09:
Да съм написала някъде “казаха ми да стоя гладна”? Напротив, искам да ям, но хапчетата ми убиват апетита и за това се храня по-оскъдно. Това го пиша за не знам кой път вече. Физическа активност също не ми липсва. Който не желае да “хаби нерви” по мен е свободен да не го прави.
За тези, които ги интересува - току що приготвих бисквитки с овесени ядки и извара :)
Понеже явно е “сложно” - спри хапчетата!!!!! Фет бърнъра е допълнение към хранителен режим и трябва да ОПТИМИЗИРА ЕФЕКТА, а не да предизвиква гладуване.
казано от Чи Чи на 16.07.12, 10:32:
Първо - добро утро. :)
но имаш ниска култура за хранене и не говоря само за режим към фитнес упр.
Какво общо има едното с другото? И защо реши така?
По всичко, което си написала. Човек, който не се интересува от здравословни проблеми, които може да си причини с начина на хранене...
16.07.12
13:27
Добричък ден! :) :) :)
Днес времето е чудесно - грее страхотно слънце, така че храната за днес е осигурена!
Нека поемаме слънчевите лъчи и да проверим колко точно ще издържат телата ни и кой орган ще начене песента на цялостното самоунищожение!
А когато усетим пълната липса на каквато и да е било жизненост, нека дружно направим едно 3-4, а защо не и 5 часово кардио в 14:00 часа на припек!
Все пак - здравословният живот означава глад, мъка, пот, абе с една дума жизнен ли си, нещо не е в ред!
Айде скъпа моя мила, сладка, добра, знаеща и можеща Чи Чи, ПРИЯТНО САМОЕЛИМИНИРАНЕ!
Пък останалите ще се отдадем на жизнени тренировки, железа, дискове, МНОГО храна и още толкова почивка.
Адиос мучача.
Целувчици, моцунчици, прегръдчици, усмивчици, мечета, слончета, зайчета, цветенца и звездички.
:) :) :) :) :) :) :) :) :)
Мнението беше редактирано от Miss Fight на 16.07.12 13:28.
Апетитът идва с яденето. На моите приятелки, които казват сутрин не съм гладна, аз им казвам: Закусвай 5-10 дни и после ще се събуждаш гладна :)
И защо така? След като не се събужда гладна, значи не и е време да яде.
Аз от време на време ям сутрин, но това е единствено заради начина ми на живот и на работа. Ако бях с работно време от 9 до 5, нямаше да се сетя за храна преди 12.
Най-важното е да сме здрави и съжалявам, че ще го кажа, но имаш ниска култура за хранене и не говоря само за режим към фитнес упр., а принципно, но можеш да се научив винаги. Дано да се случи по-хубав начин!
Тук съм съгласна, но това е вярно и за 99% от населението на земята. Аз досега съм срещала не повече от 2-ма, 3-ма, които да имат задълбочена култура на хранене и да умеят да слушат и разпознават сигналите на тялото си, да не говорим за избор на продукти и логиката при комбинирането им - там е цяла трагедия...
ПП: И докато сме на темата за храненето, мисля, че един огромен процент от хората (особено спортуващите) изпадат в паника при мисълта, че могат да не им достигнат 12 ккал за да запълнят дневният минимум, докато всъщност сме прехранени...на човешкото тяло не му е необходимо такова огромно количество енергия под формата на храна за да бъде здраво...трябват му хранителни вещества, които в храната, с която се храни, за съжаление не изобилстват.
Мнението беше редактирано от Margi на 16.07.12 13:49.
До силно притеснените: днес съм яла чушки, домати, патладжан, бъркани яйца с макарони и пилешко, и няколко сладки от тези с овесените ядки и изварата, на фитнес смятам да отида към 5, ще гледам да вървя по сянката и да, ще правя кардио, защото така ми е днес по програма и няма да е 5 часа, а най-много 1. Ако далака ми тръгне да се самоизяжда, Мис Файт, първо на теб ще кажа ;) Лек ден на всички!
16.07.12
14:46
казано от Miss Fight на 16.07.12, 13:27:
Целувчици, моцунчици, прегръдчици, усмивчици, мечета, слончета, зайчета, цветенца и звездички.
:) :) :) :) :) :) :) :) :)
М.Н. има 2ри акаунт???????? :x :x :x :x :x :x :x :x
казано от Чи Чи на 16.07.12, 12:03:
Харли, ходя на фитнес. Редувам силови тренировки и кардио в различните дни, като силовите са за отделна мускулна група в различен ден.
Дефинирай силови, това се опитвам да измъкна :D
16.07.12
14:53
казано от Чи Чи на 16.07.12, 14:40:
До силно притеснените:
Аз лично не можах да мигна - не знам за другите! Въртях се във леглото и ме обливаха студени вълни /поне спестих от климатик/, а във главата ми бясно препускаха мисли от рода на: “Ама утре дали ще си изпапка трите овесени ядки, а половината доматче или вече ще е четвъртинка”, “Поне хапчето за отслабване да си изпие хайванчето, че току виж й се отвори апетит, та ще вдигне овесените адки на 6 и 3/4 доматче” (whew)
Толкова се притесних, че към 10 ходих да пикая, а идея си нямате, как се бях изплашил, като го намерих във другия крачол - първо си помислих, че онази красива брюнетка във трамвая ми го е свила :D
Не се ласкай - никой не го е.е дали поредното камикадзе ще се запали живо или ще си уврежда органите бавно, но сигурно и ще пукне от бъбречна или друга недостатъчност. Повечето във началото са те взимали на сериозно, но сега почват да си правят бъзици и да ти се подиграват, съвсем нормално е - все пак си във форум за фитнес и здравословен начин на живот.
казано от Херцог Трън на 16.07.12, 14:46:
Не. Мацката я познавам лично и просто иронизира ;)
Мнението беше редактирано от head_hunter на 16.07.12 14:54.
казано от Херцог Трън на 16.07.12, 14:46:
хахаха, виж на предната страница кво си говорихме :D, доста “симптоми” са на лице :D
П.С. Чи-чи-то де, не мис файт.
Мнението беше редактирано от Петър на 16.07.12 14:59.
16.07.12
14:55
Е тя Харли се опита вече няколко пъти да си дефинира конкретния въпрос. Какво представляват силовите ти тренировки, опиши ги ?
Това не е форум, а цирк. И ти, Хед, си главния акробат ;) Може ли да ви помоля да пишем коментари относно хранене и спорт в дневника ми, а не за нечии крачоли, кой нкога пикаел и подобни.. ;)
16.07.12
14:56
казано от Чи Чи на 16.07.12, 14:53:
Харли, какво искаш да ти кажа? Ако имаш конкретен въпрос, слушам.
Ти не отговори на въпроса как тренираш.
По-конкретно от това - здраве да има. Пита се какво правиш в залата.
Всъщност отговори ето така:
- Каква кола караш?
- Бяла.
За хранене пишем, ама го смяташ за празни приказки. Добре.
За тренировки как да пишем, като нямаме представа как тренираш?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.07.12 14:57.
казано от Margaritka на 16.07.12, 13:42:
И защо така? След като не се събужда гладна, значи не и е време да яде.
Аз от време на време ям сутрин, но това е единствено заради начина ми на живот и на работа. Ако бях с работно време от 9 до 5, нямаше да се сетя за храна преди 12.казано от Inchester на 16.07.12, 10:14:
Тук съм съгласна, но това е вярно и за 99% от населението на земята. Аз досега съм срещала не повече от 2-ма, 3-ма, които да имат задълбочена култура на хранене и да умеят да слушат и разпознават сигналите на тялото си, да не говорим за избор на продукти и логиката при комбинирането им - там е цяла трагедия...
ПП: И докато сме на темата за храненето, мисля, че един огромен процент от хората (особено спортуващите) изпадат в паника при мисълта, че могат да не им достигнат 12 ккал за да запълнят дневният минимум, докато всъщност сме прехранени...на човешкото тяло не му е необходимо такова огромно количество енергия под формата на храна за да бъде здраво...трябват му хранителни вещества, които в храната, с която се храни, за съжаление не изобилстват.
Маргаритка, хора с проблеми с корема е добре сутрин да хапват влакнести храни, ленено семе, а не да ядат в 11 баница. Такива приятелки съм съветвала главно. Тук знаеш, че всички пропагандират - закуската е най-важна. Казвам само, че не е трудно да свикнеш с нея и е факт, че след няколко дни организмът ти сам си я иска. Още не твърдя, че чувам тялото си добре, но важното е да слушаме поне :). Ти се занимаваш с йога и познаваш доста добре организма си, сигурна съм.
Трябва мнооого време, много четене, изпитване на нещата върху самия теб, защото няма 2 еднакви организма...
Аз трудно си запълвам дневния минимум и ако не закусвам въобще няма и да успея, но нали казват, че когато ядеш по малко ти се удължава живота, хахаха :)
16.07.12
15:02
казано от Чи Чи на 16.07.12, 14:56:
Това не е форум, а цирк. И ти, Хед, си главния акробат ;) Може ли да ви помоля да пишем коментари относно хранене и спорт в дневника ми, а не за нечии крачоли, кой нкога пикаел и подобни.. ;)
То щото има какво да обсъждаме около липсата ти на хранене(но наличие на бърнър! :D ) и тренировките, които очевидно трябва да ти сдъвчем въпроса, че да ги опишеш. Нека го направя от името на другите :
Опиши една твоя силова тренировка за произволна мускулна група, тоест :
упражнение Х, игрек серии по зед повторения
упражнение Ъ, бе серии по ве повторения
и т.н., и т.н. докато свят светува.
Ако и това не разбереш, не знам вече, ще те запознаем с М.Н., ще си допаднете :D
Хората се опитват да те накарат да ядеш повече и да опишеш тренировките си.Зеленчуците не се броят за храна,която би могла да ти запълни дневните нужди-остават овесени ядки и плодовете,които също са доста нискокалорични.Идеята е да включиш от всичко - протеини,мазнини,въглехидрати.Като към сготвените зеленчуци би трябвало да добавиш нещо за основно ястие..те са само един вид гарнитура.
Ти си тук,за да искаш съвети относно тренировките и храненето нали? Ако е така се вслушай в съветите..никой тук няма да те подведе,аз лично съм се убедила в това :)
казано от Херцог Трън на 16.07.12, 15:02:
Ако и това не разбереш, не знам вече, ще те запознаем с М.Н., ще си допаднете :D
А, то оная никва я няма, може да е ритнала камбаната!..Ама то всъщност, както го е подкарала чинчилата, това може да не попречи на запознанството...
16.07.12
15:10
казано от Чи Чи на 16.07.12, 14:56:
Това не е форум, а цирк. И ти, Хед, си главния акробат ;)
Добре де модовете съблюдават правилата, та е ясно, че няма да се набираш на лоста. Във този ред на мисли по-добре акробат, отколкото втория клоун /един такъв вече споменах, че си имаме/.
И това е форум, но поради клоунската ти природа или вродено малоумие, го бъркаш със цирк ;)
казано от Inchester на 16.07.12, 14:57:
Маргаритка, хора с проблеми с корема е добре сутрин да хапват влакнести храни, ленено семе, а не да ядат в 11 баница. Такива приятелки съм съветвала главно. Тук знаеш, че всички пропагандират - закуската е най-важна. Казвам само, че не е трудно да свикнеш с нея и е факт, че след няколко дни организмът ти сам си я иска. Още не твърдя, че чувам тялото си добре, но важното е да слушаме поне :). Ти се занимаваш с йога и познаваш доста добре организма си, сигурна съм.
Пффф...кой ти говори за баници??? ...и кой пропагандира каквото и да е?
Май не четеш какво пиша...казвам, че не се налага да свикваш със закуската, ако тя не ти е наложителна, както и не се налага да свикваш без нея, ако имаш нужда от енергия рано сутрин. Само че аз бих предпочела да закуся масло с мед, отколкото да си напълня корема с паница овес, защото имал влакнини...
Трябва мнооого време, много четене, изпитване на нещата върху самия теб, защото няма 2 еднакви организма...
Аз трудно си запълвам дневния минимум и ако не закусвам въобще няма и да успея, но нали казват, че когато ядеш по малко ти се удължава живота, хахаха :)
Ето, пак не четеш - казвам, че минимума далеч не е това, което си представяш...и да, научен факт е, че по-ниския прием на калории води до по-продълвителен живот. Тук уловката обаче е да прецениш колко можеш да го занижиш без да гладува тялото ти.
И още веднъж ще повторя - хората приемат големи количества храна, а в същото време организма им гладува за хранителни вещества.
1. Това за влакнестите кой ти го каза, къде го чете...Успех ти на съветваните приятелки.
2. Кой пропагандира задължителната закуска...защо е задължителна?
3. Защо да караш тялото да свиква с нещо, което никак не си сигурна, че е добро за него?
4. Точно защото няма два организъма...ти твоя не го познаваш, това добре...как съветваш тогава други хора, с какво сравняваш...колко време си била на различни режими, а спортувала ли си?
5. От къде си сигурна колко ти е дневния минимален прием...
Съгласен съм, че трябва много четене...прави го. Съгласен съм, че ако ядеш по-малко ти се удължава живота. Най-простото е всичко ни се върти около храносмилателния тракт, чревната хигиена и хормоналния баланс...в смисъл баланса си го имаме, ами сами си го трошим...За чревната хигиена...тук не ми се говори, защото е трагедия. Разберете, че храносмилането е процес който се нуждае от почивка и рестар...това не става с влакнини. Става с периодичен глад...
Това, че Маргарита се занимава с йога не означава автоматично че това й занимание е допринесло за знанията й, да не кажа че нямат почти никаква взаимовръзка. Маргарита експериментира с хранене, тренировки от поне 10-ина години...от нея аз съм взимал съвети и ще взимам. Не от експериментатори-теоретици с 0 практика...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.07.12 15:27.
16.07.12
15:30
Последното изречение най ми хареса,аз слагам обаче 50%
16.07.12
15:41
Стига спам бе! Докато си платя сметките сте изписали цяла страница. Не ви е срам. :Д
Мнението беше редактирано от lordinario на 16.07.12 15:41.
казано от slavko на 16.07.12, 15:26:
Най-простото е всичко ни се върти около храносмилателния тракт, чревната хигиена и хормоналния баланс...в смисъл баланса си го имаме, ами сами си го трошим...За чревната хигиена...тук не ми се говори, защото е трагедия. Разберете, че храносмилането е процес който се нуждае от почивка и рестар...това не става с влакнини. Става с периодичен глад...
Само допълвам, че баланса е естественото състояние на човешкия отганизъм. По една или друга причина обаче, хората целенасочено си го саморазрушават. Почти всички дискомфорти и болести се дължат на отчаяните опити на тялото да си възвърне въпросния баланс, които обаче пак биват потушавани от наша страна с лекарства и храноподобните продукти.
Не случайно когато човек е болен апетита му спада...тялото дава ясен сигнал, че има нужда да регенерира, а не да троши сили и енергия да храносмила.
казано от slavko на 16.07.12, 15:26:
Това, че Маргарита се занимава с йога не означава автоматично че това й занимание е допринесло за знанията й, да не кажа че нямат почти никаква взаимовръзка. Маргарита експериментира с хранене, тренировки от поне 10-ина години...от нея аз съм взимал съвети и ще взимам. Не от експериментатори-теоретици с 0 практика...
Това пропуснах да го уточня: това че се занимавам с йога не ме прави осъзната личност по подразбиране. Изминала съм определен път, по който съм научила разни неща...надявам се, че имам още доста, които ми предстои тепърва да науча. Обичам да споделям това, което съм изпробвала и знам че е добро с други хора, които искат да учат. С тези, които знаят всичко на 20 години, предпочитам да не споря, защото предпочитам да спестя енергията си за неща, които наистина биха били от полза на мен или хората, които имат значение за мен.
...И приключвам участието си тук, защото и този дневник е неспасяем...
16.07.12
15:53
казано от Мила на 16.07.12, 14:55:
Е тя Харли се опита вече няколко пъти да си дефинира конкретния въпрос. Какво представляват силовите ти тренировки, опиши ги ?
според мен представа си няма какви ги върши пък какво остава да описва въпросният хаос.
1. Това за влакнестите кой ти го каза, къде го чете...Успех ти на съветваните приятелки.
2. Кой пропагандира задължителната закуска...защо е задължителна?
3. Защо да караш тялото да свиква с нещо, което никак не си сигурна, че е добро за него?
4. Точно защото няма два организъма...ти твоя не го познаваш, това добре...как съветваш тогава други хора, с какво сравняваш...колко време си била на различни режими, а спортувала ли си?
5. От къде си сигурна колко ти е дневния минимален прием...
Славко, рядко някой ми казва. В повечето случаи се самообразовам.
1.Влакнините е ясно, че засилват перисталтиката, а лененото семе, ако го поставиш във вода образува слизеста пелена.
2. Всеки ден чета дневници във форума от месеци и винаги отварям и тези на най-новите потребители и чета критики към тях.
3. Без да опитам кое е добре и не е няма как да знам. Повечето хора пият 2 чаши вода на ден, но се насилват, за да свикнат да пият повече и то гаранция им е необходимо повече време сравнено с това да привикнеш да закусваш. Говоря принципно. Не, че е задължително.
4. Всеки тръгва от някъде и важното е да си тръгнал. По тази логика никой на никой да не дава съвети.
5. Минималния си прием съм го изчислила в сайта. Струва ми се много...особено като го сравня с предишни начини на “хранене”
Нищо лошо не съм казала на Маргаритка, нито съм й противоречала за някакви неща. Имам малък опит с йога и от там си правя заключенията, че хората се опознават по-добре.
Никой не съм нападала...но явно ти така ги виждаш нещата...
16.07.12
18:03
Много хора вярват сляпо, че целта им е да намалят теглото си с определени килограми, без да се интересуват кое всъщност отслабва,има огромна разлика в това откъде идва намаляването на килограмите.
Затлъстяването не е просто натрупване на килограми. То е натрупване на излишни телесни мазнини. Следователно достигането на идеалното тегло не означава просто да се отървем от част от килограмите си. То означава да се освободим от излишните мазнини.
Наистина вземи опиши една твоя тренировка- посочи всички упражнения,които правиш.Не смяташ ли,че щом 20човека ти казват едно и също нещо,може би трябва да ги послушаш?
Не яж малко,а правилно! Храненето в комбинация със силови тренировки и кардио ще даде успех - дори без да ползваш така важния за теб бърнър :)
Днес:
-тренировка:
40 минути колело, 10 минути степер (интензивно)
клекове-5х15 с лоста (20кг)
Храна:
10:00-сготвени зеленчуци (патладжан, чушки, домати), парче сирене и парче кашкавал
12:00-2 бисквитки с извара и овесени ядки
14:00-малко яйце, пилешко и макарони (бъркани), още няколко бисквити
20:00-пак зеленчуци и парче сирене
Според мен започни да бягаш на пътечката или на кростренажора,а най-добре навън(рано сутрин или късно вечер).
И това ли е силовата тренировка за днес - 75 клека? За крака и дупе има голямо разнообразие от упражнения.Можеш да разгледаш тук http://www.bb-team.org/fitness/exercises Ако има кадърен треньор в залата,в която ходиш нека ти обърне внимание и ти състави някаква програма.
Сутринта направи парчето сирене и кашкавал - две-три парчета, към обяда добави още едно яйце.Към 17ч. хапни някакъв плод - ябълка,грейпфрут.., а към вечерята прибави месо или риба. :)
Мнението беше редактирано от Annie на 16.07.12 20:58.
Всичко изредено за ядене в момента го е хванала липсата в хладилника... А днес имах кардио по принцип, но правих и клекове, а упражнения за дупе и крака правя в отделен ден.
16.07.12
21:13
Здравей, опитвала ли си се да въртиш калориите, повече калории в деня на тренировка, по - малко в почивните дни? Знаеш ли нуждите си от белтъчини на кг лично тегло (1.5 г/кг поне), добавяш ли си достатъчно зеленчуци към яденето?. Относно тренирането, следваш ли някаква програма или принципи? Разкажи повече и евентуално биха могли да се изяснят някои недоразумения, породили по - разгорещени дискусии
Здравей. Калории не броя, но по принцип в дните без тренировка не си позволявам да хапвам така както по принцип, да. Белтъчини също не си изчислявам, но гледам да ги има, зеленчуци хапвам доста. Тренирам по програма. Бях писала по-горе, редувам кардио със силови тренировки като събота и неделя почивам.
16.07.12
21:21
Само да вметна, че 15 повторения са извън силовия обхват на една тренировка, 2-8 е по - подходящ обхват, за да е силова в буквалния смисъл / насочена към увеличение на силата/