16.07.12
19:43
Правя си нова програма и смятам да започна да тренирам сериозно та ето я и нея.
Понеделник
Кофички и Гръб
Вторник
Бицепс и Трицепс с Дъмбели
Сряда
Рамо с дъмбели . Та тук се чудя дали да добавя Гърди с дъмбели за това най вече искам се допитам до някой разбиращ.
Четвъртък
Почивка
Петък
Крака и корем
Начинаещ съм не съм тренирал интензивно и очаквам някои който разбира да помогне относно съставянето на Програма.
Събота и Неделя също са почивка.
16.07.12
20:03
Не.
16.07.12
21:26
Начинаещ - три пъти седмично, цяло тяло, големи упражнения / кофи, легени, набори, теги, клекове, легове, преси, обръщания, изтласквания, бутане на джип по 10 градуса наклон за време, 4 кубика пясък и чакъл до 3-ти етаж за време и тем подобни/ :)
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 16.07.12 21:26.
16.07.12
23:00
казано от Lachezar Tomov на 16.07.12, 21:26:
Начинаещ - три пъти седмично, цяло тяло, големи упражнения / кофи, легени, набори, теги, клекове, легове, преси, обръщания, изтласквания, бутане на джип по 10 градуса наклон за време, 4 кубика пясък и чакъл до 3-ти етаж за време и тем подобни/ :)
Е и ти пък половинчато го упътваш човека ... Виж, че е начинаещ !
Понеделник
Кофи и гръб
Вториник
Варели и бицепс
Сряда
Кумините на теца в дружба и корем
Четвъртак
Следобедна литургия
Петък
Уши,нос,гърло и маратони (Ако топло тренираш за сандали или джапанки тип “прашка”)
Събота
“Да изчистим пред блока за 1 ден” 250 мъртви тяги(ако са живи ги убиваме) с боклуците по земята.
Неделя почвика.
Иначе сериозно
Тренирай всичко през ден.
Лицеви(за гърди и трицепс) 3х10 широк хват 3х10 триъгълни
Набирания(за гръб и лекичко за бицепс) 3х(колкото можеш) широк хват 3х(колко дойде) тесен хват
Рамо правиш 3х10 встрани 3х10 напред 3х10 от хоризонтален стоеж
корем 3х(недей да се пресилваш и по 500 коремни да правиш плочките не стават туко-така)
Бицепс ама разбира се 3х(докато поизтръпне лекичко)
и някакви клекове е така коляното да не атрофира ...
Един ден тренировка, един ден четене как да процедираш в бъдеще.
Мнението беше редактирано от Cifrata Cifrov на 16.07.12 23:01.
16.07.12
23:04
Начинаещ във фитнеса не е равносилно на начинаещ в живота. Обикновено базовите принципи са достатъчни на нормалния човек да построи тренировката си. Ако нещо не му е ясно, ще попита”
1) Как да разделя упражненията, че пак да обхващам цяло тяло
2) Колко повторения да правя на серия, колко серии на упражнение
3) Как да прогресирам с тежестите.
Не съм почитател на насипването наготово на програми за даден човек, ако този, който ги сипва не е експерт в това. Тъй като не съм заслужил треньор, давам базови принципи и идеи, като помощ
16.07.12
23:10
казано от Lachezar Tomov на 16.07.12, 23:04:
Начинаещ във фитнеса не е равносилно на начинаещ в живота. Обикновено базовите принципи са достатъчни на нормалния човек да построи тренировката си. Ако нещо не му е ясно, ще попита”
1) Как да разделя упражненията, че пак да обхващам цяло тяло
2) Колко повторения да правя на серия, колко серии на упражнение
3) Как да прогресирам с тежестите.
Не съм почитател на насипването наготово на програми за даден човек, ако този, който ги сипва не е експерт в това. Тъй като не съм заслужил треньор, давам базови принципи и идеи, като помощ
Абсолютно си прав :)
Иронично намекнах, че е начинаещ.
Иначе колкото и да се хабиш в даването на съвети истината е, че глупаците не ги спазват, а на умните не им трябват.