коя от програмите е по добра..!

17.07.12
10:41

извинете ако такава тема съществува ама след прочит на половината от 150 страници с теми не можах да намеря такава
искам да попитам каква е разлика в различните тренировки
Например:
първа
1.гърди+рамо
2.гръб+крака
3.бицепс+трицепс
втора
1.гърди+бицепс
2.гръб+трицепс
3.рамо+крака
нов съм в фитнеса(имам 3-4 месеца стаж, но не мн пълноценни) и искам да си избера подходящата програма...!

В първата тренировка групите са подбрани по-добре според мен. Ще се обоснова.
Ден 1 С тренировката за гърди нейзбежно натоварваш и предните глави на рамената. Което спестява време за разгрявка на втората мускулна група (в случая рамена). Можеш спокойно да преминеш през 1 упр. за предните глави и да обърнеш внимание на средните и задните.
Ден 2 Успешно съчетава гърба с краката. Ако приемем, че започнеш с едно ОСНОВНО упр. като “Мъртва тяга” при което участват голям брой мускулни групи или Римса тяга краката ще бъдат подготвени за последващите упражнения.
Ден 3 Перфектната бърза тренировка. Бицепсите и трицепсите антагонистично работещи можеш да спестиш време като направиш една тренировка в Суперсерия. Ще приключиш за 30тина мин. максимум и можеш да обърнеш внимание на корема.

П.С. За краткото време в което тренираш и то “непълноценно” както сам се изрази си мисля, че не е лошо да правиш кръгови тренировки няколко месеца.

Мнението беше редактирано от Мирослав Георгиев на 17.07.12 11:32.

SO

17.07.12
11:36

При първата ако не припаднеш на тренировката гръб крака е ОК,има вариант в който може да направиш лека тренировка за гръб и крака без претенции да растът,ако се напънеш да ги направиш както трябва 100% гаранция че ще издъхнеш.Тренира се през ден.
При втория вариант требе да имаш един ден почивка между дните задължително,иначе рискуваш да претовариш(контузиш ако не се е възстановил) бицепса с тренировката за гръб и да не направиш качественна тренировка за рамене след тренировката за трицепс.След 2 месеца с тези две програми сам ще отчетеш че не са качественни за начинаещ със слабо възстановяване.

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 17.07.12 12:25.

17.07.12
11:59

И двете програми са изключително негодни. Ако трябва все пак да избера 1 от тях бих избрал втората, но и тя има сериозни недостатъци. Първата е меко казана смехотворна. Гръб и крака в един ден??? Аз след гръб или крака изпитвам сериозни затруднения дори корем да правя. Най-добрия    3-дневен сплит лично според мен е:
1.Гръб + трапец + задно рамо + бицепс
2.Гърди + предно рамо + средно рамо + трицепс
3.Крака(Предно, задно бедро и прасец) + корем
След една качествена тренировка за гръб или гърди по-малките спомагателни мускули като раменете и ръцете са сериозно натоварени, добре загряти и почти готови.

Мнението беше редактирано от Георги на 17.07.12 12:07.

17.07.12
12:20

Втория СПЛИТ (щото това не е програма) е добър, ако тренираш през ден. При първия ще трябва да правиш компромис с раменете и краката.
Макар че с твоят стаж и двата не са много удачни.

17.07.12
12:20

Не всеки изпитва затруднения да прави гръб с крака.Един добър вариант за разпределение на мускулните групи по дни е:
ден 1: Гръб+крака
ден 3:Ръце + рамене
ден 5:Гърди+крака

ПС Но да,наистина не си за сплит.По-добре прави кръгова тренировка.

Мнението беше редактирано от Гената на 17.07.12 12:22.

SO

17.07.12
12:24

казано от spook на 17.07.12, 12:20:

Не всеки изпитва затруднения да прави гръб с крака.Един добър вариант за разпределение на мускулните групи по дни е:
ден 1: Гръб+крака
ден 3:Ръце + рамене
ден 5:Гърди+крака

Така е,аз неизпитвам затруднения да трен.крака гръб но не ги препоръчвам за начинаещ,ще се отакаже бързо като усети зор

17.07.12
12:24

Хмммм доста ще е интересно и забавно  да се комбинират 2-те най-големи мускулни групи в един ден  :D Играй 2рия сплит и тва 1вото нищо си го изтрий от мозъка ;)

17.07.12
12:26

казано от Spirit of Freedom на 17.07.12, 12:24:

Така е,аз неизпитвам затруднения да трен.крака гръб но не ги препоръчвам за начинаещ,ще се отакаже бързо като усети зор

Така е,както казах,най-добре е да си прави кръгова тренировка

19.07.12
01:39

казано от Nacheff на 17.07.12, 12:24:

Хмммм доста ще е интересно и забавно  да се комбинират 2-те най-големи мускулни групи в един ден  :D Играй 2рия сплит и тва 1вото нищо си го изтрий от мозъка ;)

Зависи как точно ги комбинира, HIT например го позволява, не е нито интересно, нито забавно, не виждам проблем да ги смачка за 30-40 минути. Но пича си е за кръгова +1 от мен.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 21.07.12 12:42.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1