20.07.12
02:13
Здравейте , искам да кача силата си в някой упражнения и намерих 1 система за качване на сила : 10 седмици по 1 тренировка на седмица състояща се от 4 - те базови упражнения : Клек , Тяга , Набиране , Кофички
Въпроса ми е мога ли да я вмъкна в нормалната си програма :
Понеделник : почивка
Вторник : Гърди + Корем
Сряда : Гръб + Задно рамо
Четвъртък : Крака
Петък : Рамо + Трапец + Корем
Събота : Бицепс , Трицепс
Неделя : Деня за силовата програма
Досега не съм работил по тази програма искам да знам дали няма да претоваря някоя мускулна група
20.07.12
11:01
1 ден почивка седмично?!!
Само с един ден почивка , след един месец си : “low battery” - за сила да не говорим ...
20.07.12
12:40
Телата на земляните не работят на принципа на брой тренировки. Дали ще претренират или не жителите на планетата Земя се определя от нервната им система. А тя не е на принципа колко си тренирал, а как си тренирал. Т.е. всеки може да тренира по 2-3 пъти на ден всеки ден и да не претренира. Всеки може да тренира само 3 пъти седмично и да претренира.
Пичът с въпроса не е казал нищо за тренировките си, освен кой ден кой мускул прави.
ПРИМЕР:
Вторник е дал гърди и корем.
Ако това е 4х10 кофи и 4х20 лицеви, при условие, че може 22 кофи и 56 лицеви, то едва ли ще претренира.
Ако това е 4 серии с отказ и после по още 2 форсирани повторения на лежанка, на горна лежанка и после на долна с дъмбели и пак форсира, то най-вероятно ще претренира.
За извънземни не знам още дали това е вярно, тяхната анатомия и физиология ми е непонятна.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 20.07.12 12:41.
Мисля яко да тренирам по 20 упражнения на ден по около 20 серии всяка до отказ и то по 2пъти на ден ...
Въпроса беше мога ли да вмъкна тоя ден за сила в програмата ...
Мнението беше редактирано от kokb'ael на 21.07.12 00:23.