Соя

21.07.12
02:39

Здравейте.На 18 години съм и тежа 62-3 килограма.
В момента се реших и започнах да ходя на фитнес 5 пъти в седмицата.
В нас вече всеки ден правя по 1000 скока на въже дневно правя ги в серия по 200 скока и минута почивка.

Но съм решил да вдигна малко килограми.
Мислех да взема суроватъчен протеин,но докато четях в интернет ми попадна че и соята е доста богата на протеини,а ми излиза по евтино.
Но пък за нея четох и доста лоши неща.Вие може ли да ми предложите нещо за покачване на килограмите и най-вече за мускулна маса.
Ще съм Ви много благодарен ако не е от сорта на пилешко,знам че е богато на протеини,но не мога да си го позволявам.
Благодаря предварително

казано от danko danko на 21.07.12, 02:39:

Здравейте.На 18 години съм и тежа 62-3 килограма.
В момента се реших и започнах да ходя на фитнес 5 пъти в седмицата.
В нас вече всеки ден правя по 1000 скока на въже дневно правя ги в серия по 200 скока и минута почивка.

Но съм решил да вдигна малко килограми.
Мислех да взема суроватъчен протеин,но докато четях в интернет ми попадна че и соята е доста богата на протеини,а ми излиза по евтино.
Но пък за нея четох и доста лоши неща.Вие може ли да ми предложите нещо за покачване на килограмите и най-вече за мускулна маса.
Ще съм Ви много благодарен ако не е от сорта на пилешко,знам че е богато на протеини,но не мога да си го позволявам.
Благодаря предварително

Соята не струва!!!!!!!! Пет тренировки в седмицата са много ще се хабиш излишно ,заради което няма да можеш да качваш кила. Като по-евтин източник на протеин мога да ти препоръчам изварата, добре е от време на време да вкарваш и яйца , месо , мляко и риба.

21.07.12
11:13

Соята е особено вредна - не си помисляй за нея. Добър източник на протеин са месото, яйцата, рибата и най-вече изварата (евтина е, но не по вкуса на всеки).

21.07.12
18:58

Благодаря за мненията.
Тогава мисля да си взимам здраво извара понеже ми е евтина и бял ориз.
Хапвам и месо и риба де,но не мога да си ги позволявам всеки ден :)
Докато изварата и ориза хем страшно много ги обичам хем са ми и достъпни.
Но можете ли да кажете в какви порции трябва да се ядат.
Благодаря :)

21.07.12
20:03

Ориз яж за въглехидрати ... в какви порции, то не вярвам да можеш да изядеш промишлени количества. В общи линии около 100-200 гр суров продукт на ядене стигат. Извара - яж си я колкото си искаш, тя е бедна на калории и богата на белтъчини, но все пак имай предвид, че колкото и да ти харесва в даден момент ти омръзва, така че недей прекалява и с нея. Тука доста я ядат, около 500 гр на ден ... разделена на няколко яденета де. Мен лично и 100 ме устройват за целия ден, от теб зависи :) (при нея няма ограничения)

21.07.12
20:20

Много ти благодаря за бързия отговор.А ориз и извара мога да хапвам постоянно :D :D Не съм от хората които пробират храната та не ми е проблем :D
Но с тази храна и моите тренировки дали ще мога да кача чиста мускулна маса.
Понеже не смятам да започвам още с хранителни добавки и протеини :)

21.07.12
20:37

тук и тук можеш да прочетеш повече за хранителни режими и фитнес програми свързани с покачване на ММ. Отделно има още доста информация изписана в самия форум - просто трябва да се разтърсиш и прочетеш ...
Принципно смятам, че можеш да си позволиш и 3 пъти в седмицата да ходиш на фитнес, не е нужно 5, стига просто да правиш правилните упражнения. И за тези 1000 скачания на ден може би ще се наложи да забравиш, защото само ще забавиш резултатите си. Иначе само с извара и ориз няма да се получи ... вместо да си купуваш хранителни добавки и протеини, по-хубаво инвестирай в месо, което ти се явява универсален източник на протеин и белтъчини.

21.07.12
20:50

Аз целя главно да оформя корема или така наречените плочки.
Да ама не винаги съм си мислел че трябва да съм слаб за да пъкнат тези плочки.
Да ама не :D :D Сега като правя повече упражнения за корема и се усещат и личат първите 1-2 плочки но като пипам надолу съм прав като дъска,та какво искам да излезе и аз не знам :D :D Но пък от скачането 1000 скока и корема е на кокал което много ме радва по някой път дори правя за деня по 2 пъти от по 1000 скачания.На фитнес ходя 5 пъти седмично,но правя кръгови тренировки.Та търсих някакви програми за изграждане на корема,но не намерих точно и ясно нещо,но смятам че трябва да покача килограми.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1