Допълнение към фитнес програма

На 14 години съм, към 80-83 килограма съм. Висок съм 1,75 и искам да свалям килограми и да натрупам мускулна маса едновременно. В момента съм на следната програма:

Понеделник: квадрицепси/задно бедро
-  Клек
-  Сгъвач
-  Разгъвач
-  Коремни преси

Вторник: гръб/прасци
- Мъртва тяга
- Повдигане на раменете
- Повдигане на пръсти за прасци (5 серии по 12 повторения)

Сряда: почивка

Четвъртък: гръб/бицепс
-  Пулдаун зад врат
-  Гребане за гръб от седеж
-  Сгъване за бицепс (с права щанга)
-  Бицепс на скотов стол
-  Различни преси за бицепс с дъмбели
-  Коремни преси

Петък: гърди/трицепс
-  Лег
-  Полулег
-  Полулег с дъмбели
-  Пулдаун за трицепс на горен скрипец
-  Повдигане на пръсти за прасци (5 серии по 12 повторения)

Събота: почивка
Неделя: почивка

Всяка серия става по-тежка. Пример: първа серия - 8 повторения; втора серия - 6 повторения; трета серия - 4 повторения; четвърта серия - 2 повторения; пета серия - с 50% от тежестта, която съм използвал при първата серия, до отказ. Като допълнение към тази програма правя около 10 минути кардио - 500 и 400 метра с 9 км/ч.

Рових се из форума, разбрах някои неща, що годе. Мисълта ми е, тази програма добра ли е или трябва нова? Ако да, каква?

П.П: За кои упражнения не трябва да използвам схемата “всяка серия с повече килограми” ?

В момента не я използвам на Пулдаулна за трицепс на горен скрипец, повдигането на пръсти за пръсци, полулега с дъмбели и  на коремните преси естествено. Корема ми е не изглежда добре, а и острани имам паласки.

ДОБРА ЛИ Е ИДЕЯТА? Да правя коремни преси между всяка от сериите упражнения, а после и упражнения за изчистването на паласките отстрани?

Темата беше редактирана от Станислав Петров на 20.07.12 23:22.

Ти можеш да тренираш и по 5 часа на ден ,но ако не спазваш някакви режими на хранене няма да има ефект.Избягвай хляба ,сладкото и газираното , след тренировка яж храни богати на протеин.Тренирай здраво ,храни се здравословно и нещата може й да станат.

казано от Борислав Йоцов на 21.07.12, 01:30:

Ти можеш да тренираш и по 5 часа на ден ,но ако не спазваш някакви режими на хранене няма да има ефект.Избягвай хляба ,сладкото и газираното , след тренировка яж храни богати на протеин.Тренирай здраво ,храни се здравословно и нещата може й да станат.

Точно това и аз правя. Не ям сладко и избягвам хляба и газираното. След тренировка пия по 30гр. протеин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1