19.07.12
16:41
Здравейте на всички.Имам няколко въпроса на които ако ми отговорите и ми ги обясните ще съм ви много благодарен.Значи аз съм на 16г и тежа 63кг и съм доста слаб(по рождение).Та,мисля да запозна да ходя на лостове понеже фитнес залите не ми се отдадоха и не ми повлияха.Даже от известно време ходя на лостове и сега съм намерил една програма за упражнения която ми се стори доста приемлива. Искам да ви попитам дали тази програма е добра и дали мога в дните които нетренирам да правя упражнения за корем(в къщи) някакви видове коремни преси...Другият ми въпрос е за някакъв хранителен режим,тоест какво да ям примерно на закуска,обяд и вечеря.Знам от фитнес инструкторите които ми показваха упражнения че трябва да се яде по начесто през дена смисъм по 5-6 пъти но незнам какво трябва да ям ако и затова ми помогнете просто ще съм ви много благодарен...Забравих да спомена че допреди 2 месеца тренирах в Левски-Футбол и на крака съм доста здравичък затова нямам намерение да тренирам за тях толкова усилено, но ръцете и корема съм ги забравил през годините и сега имам голям мерак и желания да ги поуформя и тях...
ТОВА Е ПРОГРАМАТА
Първи ден – гръб, бицепс, кръст и корем
Втори ден – почивка
Трети ден – гърди, трицепс, рамо и корем
Четвърти ден - почивка
Първи тренировъчен ден
Набирания пред гърди с широк прониран хват – 4 серии по 10 повторения
Набирания пред гърди с тесен супиниран хват – 3 серии по 8 повторения
Хоризонтални набирания – 3 серии по 8 повторения
Хиперекстензии – 3 серии по 15 повторения
Коремни преси – 3 серии по 20 повторения
Повдигане на краката от вис – 3 серии по 20 повторения
Трети тренировъчен ден
Лицеви опори с широко разположени ръце (нека предмишниците в долната фаза да са успоредни една на друга) – 4 серии по 15 повторения
Кофички на широка успоредка със свити в колената кръстосани крака – 3 серии по 10 повторения
Лицеви опори с тясно разположени ръце „тип каро” – 3 серии по 10 повторения
Кофички на тясна успоредка с изправени некръстосани крака – 3 серии по 10 повторения
Коремни преси – 3 серии по 20 повторения
Повдигане на краката от вис – 3 серии по 20 повторения
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.07.12 16:43.
Теми такива много. Трябва да четеш. Само 2 тренировъчни дни според мен са малко, събират ти се по 4 мускулни групи(не че знам какво ще тренираш за кръст де...). Няма да е зле да тренираш и предмишница и трапец, за краката разбрах... Все пак може да ти изостанат.
Ето за храненето:
http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi
Като цяло е хубаво да отделиш повечко време да прочетеш доста статии в раздела за хранене и тренировки, както и основни тренировъчни и хранителни принципи и тогава ще ти се изяснят доста неща и ще имаш сам поглед.
Успех :)
19.07.12
17:25
Мерси избрах си хранителен режим който ще е най-добрия за мен.И тренировъчните дни мисля този процес да го въртя,в смисъл като направя 2те тренировки през ден нали и после пак тях и така си ги права примерно ПОНЕДЕЛНИК-1 ден ,ВТОРНИК-почивам ,СРЯДА-2ден ,ЧЕТВЪРТЪК-почивам ПЕТЪК-1 ден ,СЪБОТА-почивам НЕДЕЛЯ-2 ден и така си ги правя мисля че ще са ми достатъчни колкото да изградя някаква мускулатура+ здравословното хранене мисля че ще се получи
Мнението беше редактирано от Ivan Hristov на 19.07.12 17:27.
Ще се получи. Колкото до храненето - най-добрия режим за теб ще го разбереш с времето, може да е този който си избрал може и друг да е. Не знам само дали е оптимален вариант това въртене на тренировки - получават се 3-4 дни за почивка на мускулите, а ти си начинаещ. Пробвай, ако искаш, но може да погледнеш и какви програми има в сайта :)
Успех
23.07.12
20:48
Здравейте , забелязах ,че Иван е нещо подбно на мен и аз сам на 16 и сам 61-62 кг и искам да направвя мускултура , но съм с сравнително бърз метаболизъм ходих 3 месеца на фитнес и видях промяна в ръце и гръб предполлагам заради храненето ми не се тразяваатт достатъчнно тренировките. Сега ще прегледам хранителните програми. Можете ли да ми препоръчате програма за релеф ? Старата ми програма беше по 4 тренировки на седмица :
Понеделник - Гърди
Вторник - Гръб
Сряда - Почивка
Четвъртък - Рамена
Петък - Ръце
Ако може и да ми препоръчате протеин който би било дообре да си купя . Повтарям се , но искам до обососновя това което искам като помощ от вас .
Програма за релеф , протеинова напитка , която е добре да си взема и ако може някой съвет , който би ми поомогнал да осъществя това което искам да постигна като телосложение и мускултура