24.07.12
16:35
Дайте някакви примерни рецепти за закусак при НВД, че от варени яйца и омлети, ще започна вече да куткудякам.
Четох разни от сорта на пържола, риба тон и т.н. Ама сутрин последното нещо, което искам да ям е месо или риба. Ако го забъркам с яйца или сандвич става. Аз питах за нещо по-леко.
Пилешко, сурови ядки, аз ядях яйца по едно време, ама започнах да прекалявам с количеството и ако някога се случи да закусвам вече, е месо със заквасена сметана и сурови ядки.
Салатка - краставички и доматки + сиренце , варено мляко , ядки а-у ; нещо такова :)
казано от Nacheff на 24.07.12, 18:47:
Салатка - краставички и доматки + сиренце , варено мляко , ядки а-у ; нещо такова :)
дрън дрън та пляс а-у глупости ;такова.
Сутрин ,за да бъдеш продуктивна месо + ядки или заквасена сметана , както каза Puppy.
Извара не е препоръчително да ядеш като основен протеинов източник , особенно на закуска , но може да включваш по малко , за да не е само месо/яйца.
24.07.12
20:57
Не знам за Вас но аз на каквато и диета да съм винаги ям овесени ядки. :)
Поздрави !!!
Мнението беше редактирано от Марлон Наков на 24.07.12 21:36.
24.07.12
21:34
казано от Ramon Dekkers на 24.07.12, 19:13:
казано от Nacheff на 24.07.12, 18:47:
дрън дрън та пляс а-у глупости ;такова.
Сутрин ,за да бъдеш продуктивна месо + ядки или заквасена сметана , както каза Puppy.
Извара не е препоръчително да ядеш като основен протеинов източник , особенно на закуска , но може да включваш по малко , за да не е само месо/яйца.
А защо не е добре извара? Аз като веге на нея залагам много. Заради казеина и лактозата ли? Заквасената сметана също е млечно производно. Много ще се радвам да продължим темата. Аз четох, че сутрин може да се хапва кисело мляко с овесени ядки и като цяло въглехидратите е добре да се приемат до обяд, затова аз в закуската си освен протеин след кардиото включвам и порция пресни плодове. Дайте ми насоки къде греша. Благодаря предварително.
Поради няколко причини- изварата е най-крайната фракция в производството и поради това в нея не са останали почти никакви полезни витамини хранителни в-ва и т.н . Второто е ,че тя е казаеинов източник - не че вярвам в такива глупости бърз/бавен протеин и т.н , но все пак смятам,че месото е по-удачен избор. Лактозата - при всеки е различно, аз нямам проблеми например.
Заквасената сметана може да се смени с масло. А овесените ядки са храна за коне ;)
24.07.12
22:34
казано от Ramon Dekkers на 24.07.12, 22:06:
А овесените ядки са храна за коне ;)
Ехааа, аз съм КОН!!! :D
Абе хора, разбирам, че държите въглехидратите ниски, ама не се вманиячавайте все пак. Била съм и аз на ВМ НВД , знам какво е.
Постепенно останових, че се чувствам добре при по-голямо количество въглехидрати. Дали е заради пола или индивидуалния организъм - не знам, но факт - в момента ям доста добро количество въглехидрати и то през целия ден.
Я кажете повече за изварата защо не е толкова добър избор, защото аз останах с впечатление, че е за предпочитане преди сирене и т. н. А и аз съм много против драстично изключване на въглехидратите. Снижавала съм ги до минимум и наистина се сваля мнооого бързо, но след 1 седмица нямаш сили и желание за нищо. Не тренираш пълноценно, мразиш всичко и си готов да претрепеш дразнещия колега за най-малката глупост. Вчера забърках един бъркоч от 3 белтъка+ 1 жълтък+ 1-2 лъжици овесени трици+ 100 гр. обезсолена извара+ подсладител.Само да вмъкна, че триците трябва да набъбнат с малко мляко, иначе не става. Всичко това го бутвате в пасатор, ако имате желание може да си поиграете яйцата да са на сняг. Сместа се слага на тефлон с лъжица и се оформя като курабии. Уникално вкусно :) Мисля да забъркам по-голямо количество и да ги хрупам през седмицата.
Мнението беше редактирано от lin sr на 25.07.12 11:49.
Зависи какви хранения имаш. Дали искаш основна стабилна закуска, която да те държи до обяд или искаш нещо за след ставане колкото да изкараш час-два до основната закуска.
Ако е първото: месо, яйца, ядки. Можеш да ядеш и малко въглехидрати: 2 филийки пълнозърнест хляб с маслинова паста или пък с някакъв пастет от риба тон.
Ако е второто: може авокадо пълно със сирене или яйце и сирене, може някакъв плод само: грейпфрут или зелена ябълка; друг вариант е протеинов шейк, който замества хранене; може кисело мляко объркано с някакви полезни дребни плодчета (малини, къпини, боровинки).
Едит: Еее, недей сега с този подсладител.
Мнението беше редактирано от Anelia на 25.07.12 12:04.
Няколко минуса на изварата - безвкусна (това е индивидуално), съмнително качество, малко количество микро и макроелементи, богата на казеин, съдържа лактоза.
Плюсове - евтина.
Ми аз слагам стевия само за вкус, ако ми се прияде сладко. Иначе от начало слагах подсладители в чая и кафето, по скоро за психологически ефект. След 1 седмица отвикнах и ми беше гадно като е сладко. Слагах малко мляко или сметана, сега вече и сметаната не ми харесва много. Та кафето го пия без нищо, просто с времето се променят вкусовите рецептори. Иначе за стевията изчетох доста литерарура, изглежда като най-разумната алтернатива в малки количества. Да попитам при НВД, когато целта е сваляне изварата не е ли за предпочитане пред сирена и т. н. За месото ясно и яйцата, но не може само това.
Мнението беше редактирано от lin sr на 25.07.12 12:53.
казано от Miss Fight на 24.07.12, 22:34:
казано от Ramon Dekkers на 24.07.12, 22:06:
А овесените ядки са храна за коне ;)
Ехааа, аз съм КОН!!! :D
Еййй, и аз съм в стадото !
Ако въобще ядеш някакви въглехидрати, то може да ги включиш предимно в закуската - така разнообразието ти значително се повишава. Аз независимо какъв режим следвам (ако следвам), закусвам с овес, подсладителите вече са различни.
Иначе може да закусиш и с някоя протеиново-мазнинна закуска - както беше казал някой по-горе за сметаната, към нея може да вкараш доза протеин (щом не щеш месо), малко плод, слагаш в хладилник и готово - импровизиран сладолед. Или протеинов бар от фъстъчено масло, протеин и квото ти дойде на ум вътре...Разнообразие има, тряа само въображение.
26.07.12
02:13
Меню 1
200 гр. кисело мляко 2% масленост
15 гр. бадеми, лешници, фъстъци
20 гр. овесени ядки
Меню 2
30 гр. хляб
50 гр. краве сирене или 40 гр. кашкавал
200 гр. пресни зеленчуци
Меню 3
30 гр. хляб
70 гр. обезмаслена извара
20-25 маслини черни средно-големи
Меню 4
30 гр. хляб
2 яйца
20 маслини
200 гр. пресни зеленчуци
Меню 5
30 гр. хляб
30 гр. маринована Херинга
200 гр. пресни зеленчуци
Да не го разпространяваш, че ще остана без клиенти :)
Хаха, няма да казвам на никой. Мерси за безплатната консултация, имаш вечната ми благодарност. Много добри предложения, но за сега съм изключила хляба. Когато го включа пак, със сигурност това ще ми е менюто :) Иначе си мислех за нещо от сорта на 1/2 авокадо пълнено с някаква паста от извара и нещо друго, може би ядки.
26.07.12
13:06
Лелеее аз колко обичам хляб. :D
На мен лично като ми пристърже си хапвам малкро орехи с масло и мед.
Месото със сурови ядки си е яката работа, зависи как ще ти го понесе стомахчето.
Сметана с някакъв плод и ядки също ми допада.
Но яйцата в масло и някакво сирене или кашкавал са си класика:)
26.07.12
13:51
Аз по принцип не закусвам от 2-3 месеца (особено сега лятото... и без това ставам след 12), но за мен най-добрата закуска е яйца със сирене, масло и спанак. Закусвал съм такъв омлет с месеци и не ми е омръзнал, засища доволно и си е баш НВД (е зависи от количествата, може да стане и ВМ-НВД, но не виждам нищо лошо в това)
26.07.12
17:01
Ако трябва да сме честни хляба е леко вреден, но малко вредно не е вредно :) Дал съм ти за пример подходящи закуски, по хранителния им състав можеш да се ориентираш, кое с какво можеш да замениш. Все пак разнообразното хранене е важно!
08.05.16
09:37
Например: Заквасена сметана и 50-60гр. сурови ядки.
Лично аз днес опитах за пръв път тази комбинация и ми хареса много,:)плюс това те зарежда с енергия! ;)