09.08.05
12:22
С тази програма съм от 2 месеца и съм качил 30 кг на лежанката. И гурдите ми израстнаха доста.
Първо трябва да видите колко можете на дигнете 1 пут мах кг.
Загрявката ви започва с 50% от МАХа.
Ще дам пример с 4ожек които дига 90кг мах
Правят се 3 загрявки
1серия - 45кг х14
2серия - 50кг х12
3серия - 55кг х10
Сега са 4 серий с еднакви килограми. Единстцвено при тях ще има промени после
4серия - 70кг х6
5серия - 70кг х6
6серия - 70кг х6
7серия - 70кг х6
И изпомпващи
8серия - 50кг х15
9серия - 50кг х15
10серия - 50кг х15
Сега ако 70 кг сте ги дигнали 6 пъти без никжа помощ, следващия път качвате само на тях +5кг. Ако и на 1 серия са ви помогнали следващия път правите пак с 70кг.
Тази прогпама е за 4 месеца. Правят се гурди 1 в седмицата. Като мине 1 месец или 4 пъти правене на гърди от 6 повторемия минавате на 4. После на 2 повторения и най-накрая само 1
Първи месец - 6 повторения
Втори месец - 4 повторения
Трети месец - 2 повторения
Четвърти месец - 1 повторение
Не правите нищо друго за гърди :!: само тези 10 серий на лежанката
09.08.05
13:24
хммм ... долъ горе става ... и от каде я видя тая програма ... или ти си я измислил ? :0
09.08.05
15:45
ми добре звучи май...Ше я пробвам!Качил си 30 кила на лежанката викаш?Веднъж седмично ли тренираш гърди?
Иначе на мене загрявката ше ми дойде малко в повече...Пък и 10 серии не са малко!Айде още някой да си каже мнението че довечера правя гърди!
[quote author=“largozol”]ми добре звучи май...Ше я пробвам!Качил си 30 кила на лежанката викаш?Веднъж седмично ли тренираш гърди?
Иначе на мене загрявката ше ми дойде малко в повече...Пък и 10 серии не са малко!Айде още някой да си каже мнението че довечера правя гърди!
Е ти чуеш какво ти казва някой, и веднага си сменяш програмата. И аз съм правил тази грешка - прекалено честата смяна на тренировката води до застой.
Иначе програмата не е перфектна - прекалено тежка загрявка, която отнема силата от основните серии. Също така, според мен трите леки серии накрая само пречат. Може да стане нещо такова:
1серия - 40кг х6
2серия - 60кг х6
3серия - 70кг х6
4серия - 70кг х6
5серия - 70кг х6
Отначало може да не се получат 6 повторения и в трите серии, а нещо такова 6,5,3. Не намаляваш тежеста, а се опитваш да направиш другия път повече повторения.
Като направиш 3 х 6 със 70, добяваш 5 кила. В първата серия трябва да спреш на 6 повторения, независимо дали можеш да направиш още. Целта е и трите серии да направиш 6 повторения с едни и същи кила, така че не се играе до отказ още в първата, иначе ще се измориш бързо.
09.08.05
19:16
е тука къде остава горна и долна част ??? тва само за средна ли е ?
Аз мисля че тази програма няма нищо общо с добра програма да предположим че като серии и повторения е добре :cry: ами за другите части на гърдите като направим още по 15 серии стават около 45
Като се тренира мускул нека бъдат включени и другите му части не да се набляга на хоризонтален лег знаете ли колко грозни гърди се получават без развита горна част
09.08.05
20:05
на мен мн ми куца долната част :(
:D досега не съм чувал за средна част на гърдите.
които иска може да добави за горни 2 серий х12 с килограми които можете да вдигнете 12 пъти
На мен са ми напреднали подече от долните затова не сум ги писал. Аз ги правя през седмица.
Наистина честата смяна на програмите е доста глупаво. Осебено при гърди и гръб. Тази програма е за покачване на силата и масата на гърдите. След като свърши съм решил да правя два месеца за оформяне. Мисля че ще има добур ефект. Програмата поне при мен действа просто уникално. Имаите на предвид че не пия никакви препарати а просто спазвам хранителен режим.
Преди тренирах както повечето пишат тука. Лег, полулег, флайс, кофи. добре ми се отразяваха до втория месец после все по-малко и по-малко
за ПЕТКО К
човече загрявката е силничка и след нея трябва да се почине поне 3-4 мин. Пробвал съм и с две, както ти каза, но ако помпаш с 100 как ще те оправи загрявка с 50 кг. С пирамидка 45-50-60 и ОП 100
А изпомпващите вършат чудесна работа
Незнам ти как тренираш но ако не си изпомпвал не си усещал истинско сковаване на мускула.
Ами ако вдигаш със 100, пирамидата ще е до повече кила, не до 60 ;). Аз дадох пример, подобен на твоя, за човек, правещ серии със 70 кила. А аз правя примерно така:
1-2х6 - 10 със 60 кг
1х6 с 90 кг.
1х5 - 7 (макс.) със 120 - 125 кг.
1х3-4 със 130 кг с лека помощ на последното.
Просто правя лека загрявка, и после покачвам тежеста на равномерни интервали.
Може и 60,80,100 и чак после 120, ако имам нужда от повече загрявка, ама така се натрупва умора още на загряващите серии.
Преди свалях и правех серии на по - леки тежести, сега не го правя, не виждам смисъл. За сила специално мисля, че трябва да приключиш на максималната тежест. Не е целта да “сковеш” мускула. Това сковаване се дължи на многото млечна киселина от високият брой повторения. Специално за сила не е много продуктивно. Поне аз така мисля.
10.08.05
10:58
MMDS,
Моля , не пускай по 5 последователни поста - има опцията промени, използвай я.
Предполагам ,си начинаещ? Иначе не виждам как ще вдигнеш 30 килограма с тази програма. Другите варианти са да пиеш разни неща или да се зобиш. Това не е програма за сила - много са сериите, много са повторенията и такова нещо като “изпомпващи” серии няма в никоя силова програма.
Според мен не я идеализирай твърде много; имал си нереализиран потенциал на лега, помогнала ти е програмата да го реализираш, ок. Стигнеш ли обаче до застой растежът нагоре с тази програма не го виждам - не искам да съм скептик, ама май е така...
Хода на фитнес от около 2години и полувина. Бях спрял и сега от 4 месеца не съм прекъсвал. Пуснах тази програма понеже ми омрузна да чета някакви безмислени разбърквамия на три оправнения :evil: . Не съм казал че е перфектна. Но над мен има доста голям ефект. Не съм зобил не смятам и да го правя. Имам достатъчно потенциал които да развивам. Всяка програма в определен период от време спира да те товари и я сменяш.