Нисък калориен прием или хипер ускорен метаболизъм

26.07.12
09:50

Здравейте на всички!
Тренирам вече от половин година, но имам проблем с качването на мускулната маса. Първите 3 месеца качих 5 килограма и от 57
станах 62, но от тогава нямам никакъв прогрес относно мускулната маса. Трупам само релеф и изгарям каквито мазнини са ми останали.. Най-странното е,че килограмите ми варират от 63-60 и постоянно се изменят в рамките на няколко седмици. Тренирам по
5,6 пъти на седмица с най-тежките килограми за моите способности.
Имам съмнение, че не приемам достатъчно калории въпреки, че се храня до 7 пъти на ден. Най-вероятно защото избягвам всякакъв вид мазнини. Много рядко ям нещо пържено напоено в олио, пък да не говорим за маргарин и масло.
Едно примерно меню
Сутрин: Една купа кисело мляко и мюсли.
Малко по-късно: банан, яйце.
Обед: Някаква гозба останала от миналата вечер.
След обед: 2 банана (след тренировка)
Малко по късно: няколко печени филии с кашкавал без масло
Вечеря: Отново някаква гозба, пица, муска картофи, спагети, леща, боб
Късно през нощта:  Нещо останало от вечерята
Дневния ми прием на калории трябва да е около 2300 ккал

От няколко дена приемам 30 грама протеин преди и 30 след тренировка заедно с глутамин.
Искрено се надявам за някакви съвети и дали трябва да почна да ям дюнери, тостери, кебапчета и кюфтета за да си попълня калорийния излишък и да почна да трупам повече мускулна маса :D

Темата беше редактирана от Nick Aleksiev на 26.07.12 09:51.

26.07.12
09:57

казано от Nick Aleksiev на 26.07.12, 09:50:

Искрено се надявам за някакви съвети и дали трябва да почна да ям дюнери, тостери, кебапчета и кюфтета за да си попълня калорийния излишък и да почна да трупам повече мускулна маса :D

НЕ!!!
В менюто ти преобладават въглехидрати и то не от най-добрите им източници.
Не попълвай калорийния излишък с дюнери,тостери,кебапчета,а с МЕСО,яйца,сирене и т.н(протеини)

26.07.12
10:35

Тука имаше един калкулатор за калории и енергийната стойност на повечето продукти на пазара, но не мога да го намеря и възможно ли е да си добавя пълната нужда от калории само с тези работи? И кога да ям яйцата преди или след тренировка на закуска, като се има в предвид, че съм пил протеин на прах преди и след тренировка (само в тренировъчните дни, защото си ги зимам на място) 10Х in advance

Мнението беше редактирано от Nick Aleksiev на 26.07.12 10:39.

26.07.12
10:43

Явно доста неща не са ти ясни. Яйцата, месото, рибата и другите протеини ги ядеш СЪС въглехидратите демек с ориз, мюслито (по-добре овесени ядки), варени/печени картофи и т.н.

Примерни хранения:

ориз + пилешко месо
картофи + риба
овесени ядки + яйца

Така трябва да изглеждат и по-добре си изчисли ориентировъчно калорийния баланс и добави 300-500 калории отгоре да си в излишък и да качваш. Ето темата.

26.07.12
12:44

Няма да е лошо и да кажеш ръст,възраст,стаж,по каква програма тренираш.

26.07.12
12:50

Протеин + Въглехидрати ???? Много добър съвет, браво :)

MF

26.07.12
13:11

Ми разбира се, че са ти малко калориите. Аз приемах толкова когато бях 45 кила, за да кача. Момиче съм. :D

26.07.12
13:14

Месо и яйца ... много месо и яйца. И не виждам причина да не ядеш масло.

Мнението беше редактирано от Цеци на 26.07.12 13:22.

26.07.12
13:18

Защо искаш да избягваш мазнините?

п.п.Поне в “гозба”-та  ли има някакви?

Мнението беше редактирано от Moonray на 26.07.12 13:20.

26.07.12
14:02

1. Яж по възможност 6-8 пъти на ден
2. В тези 6/8 пъти разпределяй 40:40:20 белтъчини:въглехидрати:мазнини.
3. Източниците на белтъци бяха споменати (пилешко, риба, извара, яйца, телешко)
4. На килограм лично тегло ти се падат 2-3 гр. белтък. От тук си направи и изчислението на останалите 2 вида храни.
5. НЕ яж нощем!
6. С 5-6 тренировки на седмица и твоя хранителен режим е твърде вероятно да претренираш. Тренирай дадена мускулна група само 1 път седмично, съобрази си и упражненията, да няма претоварване. Варирането на 3-те килограма може да е мускулна маса...

Това от мен, по-здрави и успех! :)

26.07.12
14:25

Много са ти тренировките. Вероятно са и дълги. Тренирай не повече от 4 пъти седмично. Работи предимно с базови многоставни упражнения със свободни тежести и по-рядко с машини (да не казвам изобщо без). Гледай да не са ти много дълги почивките между сериите. Броят на повторенията според мен е добре да е около 6-8 (разчитам, че за тези 6 месеца стаж си влезнал във форма, която да преполага трениране с достатъчно тежки кг) като се стремиш формата на изпълнение да е сравнително добра. Да, наситина са важни килограмите, но пък от много чийтинг няма смисъл.
Тренирай абсолютно всяка мускулна група.

Сега относно храната... много ти е слаба. 6-7 пътии.... ама аз познавам жени, които се хранят толкова. Моето мнение е, че трябва да вкараш солидно количество месо (което в крайна сметка излиза доста солено на джоба) и ориз/овес. Както и яйца - цели. Може и хляб обаче аз много много не го ям, защото ме задръства и не мога да си изям останалата част от менюто, което съм си планирал. Мазнините недей да ги изключваш, защото са си необходими. Горе долу с изключение на олио и маргарин всичко друго мазно си го хапвам - бекон, кашкавал, домашно овче мазно мазно сиренце. Както и ядки - орехи/бадеми. Но гледай да не са в един прием с въглехидратите. Пепоръчвам ти да си намериш някой вариант на въглехидратна ротация с положителен калориен баланс и да я караш така.

Вероятно ще е добре да си вземеш някакви храносмилателни ензими, защото за да качваш трябва да хапваш стабилно, което от своя страна може да доведе до дискомфорт или подуване на стомаха.
Да пишеш дали има резултат от съветите.

Поздрави!

26.07.12
14:35

ръст:  179 см.
маса: 62 кг.
години: 16
стаж: 6 месеца

26.07.12
17:54

Благодаря много за отговорите! Ще пробвам новите предложения и ще отбележа, ако има промяна.
Поздрави и от мен!

26.07.12
18:18

казано от satisfaction на 26.07.12, 12:50:

Протеин + Въглехидрати ???? Много добър съвет, браво :)

Може ли да обясниш с кое точно не си съгласен?

Нормално е килограмите да варират. Тренирай 3 или 4 пъти седмично, а не 5 или 6. С това хранене и тоя стаж - няма смисъл. И си оправи яденето.

26.07.12
22:40

На тези мерки и това натоварване ти трябват средно 2700ккал .. прибавяш още 300-500 и се стараеш общия ти прием да е над 3000.
‘’Хипер ускорен метаболизъм’’ ти е само извинението.Яж всеки ден овес , ориз , картофи , макарони комбинирани със месо , яйца и млечни продукти.Бананите и други такива леки храни изобщо не ги смятай
Обръщай внимание и на храната след тренировка .. какво е това 2 банана след тренировка ?

Мнението беше редактирано от rory на 26.07.12 22:42.

27.07.12
00:24

2 банана след тренировка си е идеално, а от млечните продукти може да си ходи подут по цял ден.

27.07.12
18:18

Много моля, ако е възможно да ми помогнете да си избера протеин в голяма разфасовка. Или комбинирани хранителни добавки за максимален ефект,
защото тренирам с огромен хъс и желание, но като цяло голяма част явно отива на вятара ?? Казаха ми, че силабг е много добър за такива поръчки ??
Благодаря предварително!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1