04.08.05
20:09
Здравейте.Ходя от скоро на фитнес за маса.Проблема е че незнам по колко повторения да правя на всяка серия.Сега правя 4 серии по 8 повторения за всички опражнения , така става ли?????Ако нещо не сте разбрали питайте :D
ето и програмата ми:
понедлник:
ГАРДИ:
изтласкване не щанга от лег 4х8
изтласкване на щанга от полулег 4х8
флайс с дьмбели 4х8
изтласкване на дьмбели от лег 4х8
изтласкване на дьмбели от полулег 4х8
БИЦЕПСИ:
сгьване с щанга от стоеж 4х8
сгьване с дьмбел с една рька 4х8
концентрично вдигане 4х8
ТРИЦЕПСИ:
сгьване с щанга от лег 4х8
изтласкване с щанга от лег с тесен хват 4х8
кик бек 4х8
полу кофички на лежанка 4х8
КОРЕМ:
коремни преси 2х50
повдигане на краката 2х50
вторник
ГРЬБ:
гребане с щанга(чукове) 4х8
мьртва тяга 4х8
гребане с дамбел с една рька 4х8
РАМЕНЕ:
странично вдигане с дьмбели 4х8
повдигане на рацете напред 4х8
повдигане на щанга пред гарди 4х8
ТРАПЕЦ:
повдигане на раменете с тежести 4х8
КОРЕМ:
коремни преси 2х50
ЧЕТВЬРТЬК - като понеделник
ПЕТЬК-като вторник
освен за сериите и повторенията кажете какво мислите и за програмата.10х предварително
Програмата не струва, трябва да си някакъв уникум, за да успееш да качиш маса с нея. Прекалено много правиш от всичко и прекалено много излишни упражнения има. И не правиш крака. Знам ти оправданието - сигурно са ти много добре развити ;) За сметка на това пък имаш 5 упражнения за гърди и след тях 4 за трицепса! И всичко това 2 пъти седмично!
А за гърба, който има нужда от най - много работа имаш само 3 упражнения, и то две от тях се дублират. Раменете изобщо няма да ги коментирам!
Абе няма какво да изпадам в подробности, прочети малко как стават нещата, изобщо не струва програмата, още повече, че тепърва започваш.
П.П. Не пускай няколко последователни поста, имаш един много удобен бутон Edit, ако искаш да добавиш нещо.
04.08.05
21:11
ок разбрах че ниамам хубава програма :( , но моляте ми редактираи програмата така че да става :wink: .Добавяи , махаи , размествай , но НЕ допьлвай крка тях ги тренирам секи ден(трнирам от 3 години футбол) :wink: .Айде моляте ми направи една хубава програма за маса. :D :D :D
10х ПРЕДВАРИТЕЛНО :D
Оф, де да беше толкова лесно. Има си програми за начинаещи, защо не почнеш с тях? Нито ти знам данните, нито възможностите. Само като пример, ще ти модифицирам твоята:
Тренировка едно.
ГъРДИ:
изтласкване не щанга от лег 4х8
изтласкване на дьмбели от полулег 3х8
БИЦЕПСИ:
сгьване с щанга от стоеж 3х8
Скотово сгъване с щанга 3х8
ТРИЦЕПСИ:
сгьване с щанга от лег 3х8 (трябва да е разгъване, а не сгъване)
изтласкване с щанга от лег с тесен хват 3х8
КОРЕМ:
коремни преси 2х50
Тренировка две.
ГРЬБ:
мьртва тяга 3 х 8
Набиране на лост или горен скрипец - широк хват 3 х 8 (или набиране или скрипец - може да ги редуваш)
гребане с дЪмбел, гребане с щанга или гребане от седеж на скрипец 3х8 (избираш си едно от трите, може да ги сменяш в различните тренировки)
РАМЕНЕ:
Раменни преси с щанга 4 х 8
странично вдигане с дьмбели 3х8
КОРЕМ:
коремни преси 2х50 (намали тея повторения на 12 - 20, сложи тежест ако трябва)
повдигане на краката 2х50 (тук също)
Тренираш в непоследователни дни, след всяка тренировка задължително 1 или 2 дни почивка, така че да имаш не повече от 3 тренировки седмично.
Първите серии са по - леки, и постепенно добавяш тежест. Последните 2 са с работната тежест. Не е нужно да тренираш до отказ за сега, нито да прилагаш форсирани повторения или чийтинг. Заучи техниката и качвай тежестите полека, без да бързаш.
Това е само пример.
04.08.05
21:40
начи са да тренирам по тая програма дето ми я пооправи???
Eми ако искаш ;) :)
11.08.05
10:11
Аз ако бях 50-60кг въобще не бих правил корем /особено 2-3пъти седмично/ :)
Ти не каза ли, че тренираш футбол, което означава, че и там правиш преси и тичаш яко. Трудничко ще качиш ако тичаш много. Може би протеинче нещо да си добавиш ?
11.08.05
12:47
Абе футбол и културизъм са несъвместими спортове :)