25.07.12
18:49
И аз харесвам широки гърбове и тъй като нямам тънка талия, визуално това може да се създаде с широк гръб:) И работя по въпроса, ама не става както при краката.
Които просто растат и се развиват с всяка следваща тренировка...
Задните ми бедра дръпнаха доста - в началото правех румънска тяга, като пусках щангата под нивото на стъпалата, с 40-50 кг и не можех повече. Днес направих тренировка с 80 и 85 кг.
Ще внимавам да не дръпнат прекалено и гърбът да малее още повече, че лошо:)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 28.07.12 12:17.
26.07.12
07:53
Mежду другото от една седмица вися по лостовете в опити за набиране :)
Не знам в кой век ще се получи, защото съм адски тежка, а нямам необходимата сила все още. Нито пък техника... Но важното е,че поставих началото и отбелязах 2 половинчати набирания надхват...
Преди време съм пробвала, но тогава си оставах само с висенето. Сега поне има помръдване с няколко сантиметра......
:D
Тая година половин сантиметър- догодина цял! :D
Щом си си навила на пръста ще стане рано или късно ; )
26.07.12
09:46
казано от veronique на 26.07.12, 07:53:
Не знам в кой век ще се получи, защото съм адски тежка, а нямам необходимата сила все още. Нито пък техника... Но важното е,че поставих началото и отбелязах 2 половинчати набирания надхват...
Преди време съм пробвала, но тогава си оставах само с висенето. Сега поне има помръдване с няколко сантиметра......
След месец маскимум... ;)
Викай някой да ти помага малко след първите 5-6-7 опита и ще видиш ;)
28.07.12
12:16
Румънска тяга с 90 кг:)))) Щангата - под нивото на стъпалата... Стъпвам на платформа.
Жестоко е!
29.07.12
01:50
казано от veronique на 26.07.12, 07:53:
За жена, при това това с по-високо лично тегло е много трудно да прави набирания, но не невъзможно. Отделяй на набиранията по 15 мин всеки ден. Прави си импровизирани серии от опити за набирания, до колкото можеш. Правиш 4-5 повторения и почиваш 1 мин и после пак. 8 - 10 серии на ден е добре. Освен това, ако има някой около теб докато тренираш, можеш да правиш асистирани набирания - човека да те повдига малко и така движението да е по-пълно. Сигурен съм че ще дръпнеш на сила бързо и най-вероятно до 3 седмици ще можеш да правиш първото набиране :) Мога да дам подобен пример със себе си ( знам че не е същото, но все пак...) Преди много години бях масивен тинейджър но за това пък доста слаб физически. Можеш да правя едва 2-3 лицеви опори и много исках да увелича бройката. Почнах да ги правя 5-6 дни в седмицата, като в началото правех лицеви опори на колене :)
В последствие след няколко месеца можеш да правя 30+ чисти лицеви.
Пожелавам ти успех и не забравяй да се похвалиш като направиш първото набиране :)
Мнението беше редактирано от PullTheTrigger на 29.07.12 01:51.
29.07.12
20:41
Благодаря за съветите!!!
Оказа се, че хвалбата дойде по-рано, от колкото някога съм си представяла, защото ДНЕС
направих НЕ ПЪРВОТО СИ, а първите си ЧЕТИРИ самостоятелни набирания...................... Тесен надхват. ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ не можах да повярвам, усещането е жестоко. ИЗКЕФИХ СЕ НА МАКС :) :) :)
Тежа 76 кг.
Още ми е като в приказка.... :)))))))))))))))))))))
30.07.12
17:46
Днес отбелязах 600-ната си тренировка с тежести. Броя ги от самото начало, когато се запознах с клек, лег и тяга - октомври 2009 година.
И за това - празнично, ще бъда по-подробна :)
Падна се тренировка за гръб, гърди, корем и кардио.
Повторения в диапазона 8-10.
Ще запиша най-високите тежести:
Лег: 50 кг + Вертикално дърпане, широк хват - 140 либри
Полулег с дъмбели - 18кг + Чукчета - 70 кг
Лег с дъмбели от обратен наклон - 20кг + хоризонтално гребане на машина със свободни тежести - по 50 кг на всяка ръка
Корем: повдигане на прави крака от вис, от лег (като пусках краката доста под хоризонтала), странични наведи с тежести, машини
Кардио: стълби, изкачване през стъпало, 30 мин, програма - интервали (всеки от 2 мин)
Храна: оризовки; пил. дробчета; извара; яйца; свинско
зеле, домати, краставици
Вода: много: )
Добавки: зелен чай (скромно :( )
От вчера имам суперска мускулна треска на гърбината:))))))
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 30.07.12 17:47.
04.08.12
18:00
Днес: 8 единични набирания и 2 половинки :) йееее
Моомиииче, действаш много мотивиращо на “слабите ракии”, като мен :D да знаеш!!!
09.08.12
21:25
Тяга с прави крака - 6ца на 95 кг.
Ритане за глутеус на машина с един крак - 6ца на 50 кг
Заяквам адски много!
:)
Мускулна треска на задни бедра, прасци, глутеус, гръб...
Днес: 4 серии по 5 набирания (първото сама, останалите асистирани, а може би в последните две серии всичко беше асистирано, но натоварването си беше достатъчно за мен).
Кажи речи всяка сутрин се тествам по лостовете, или когато си чувствам гърба възстановен :)
10.08.12
18:45
Днес крака и рамене
и набирания...с яка мускулна треска на гърба:)
Направих няколко серии с по две набирания (надхват, тесен), даже имах една с 2 набирания и половина..
направих няколко самостоятелни, пак надхват...и също така имаше и подхват - 2, 3…
Опит за широк надхват - набрах се до половина.
А бе много съм доволна:):)
15.08.12
16:05
Днес си взривих цялата задна верига:) Жестоко...
И 3 серии с по 2 и половина набирания:)
После няколко единични и приключих с лоста:))
Има напредък!!!
17.08.12
22:31
Днес: крака и рамене + кардио на стълби.
Вечерта: КРОС! Не бях бягала от много, много време. Направо чувствах, че ще литна. След днешната тренировка си усещах мускулите на краката на всяка стъпка, бяха станали като камъни.
След това - едно чувство на удовлетвореност и спокойствие, и същевременно - тонизиране. Друго си е сред природата:)
И нещо от обществото:
онзи ден в магазин, продавачът: “Извинявай, спортуваш ли нещо. Ама много си яка. Направо ми създаваш чувство за малоценност”
вчера една баба, седейки пред блок: “Здрава българка!”
и още едно определение по мой адрес: “изглежда много добра, но и много заплашителна...”
22.08.12
18:33
Тяга с прави крака и пускане на щангата под нивото на стъпалата - 6 повторения със 100 кг:)
Вече навлизам в сериозните води...
И видимо бедрото ми расте. Ура!:)
Друго, което правих днес като мускулни групи, освен задно бедро: бицепс, трицепс, глутеус, прасец
23.08.12
12:00
хей напишо малко по-подробно
кво е това-”правих бицепс,трицепс и тн”
искаме де знаем кое, как, с колко,защо :)
знам.че имаш какво да кажеш
ама да не е профи тайна?
23.08.12
13:35
Не бих казала, че е тайна. Топлата вода е открита.
Просто си ги пиша редовно на хартия и тук ще ми дойде в повече.
Но тъй като ти специално поиска - ще ти опиша вчерашната си тренировка подробно:)
Предварително уточнявам, че почивката ми навсякъде е колкото да ида до следващия уред или да взема следващата тежест; а където са суперсерии (обозначено с “+”) - няма почивка :)
Бицепс + трицепс в суперсерии (около 12 повторения, на места и повече - до отказ)
1. Бицепсово сгъване с дъмбели от полулег (7,8,9,8 кг) + трицепсово разгъване с дъмбел над глава (14,16,18,14)
2. Скотово сгъване с LZ щанга - тесен хват (17,20,20,20) + трицепсово разгъване на скрипец с въжена ръкохватка (не си спомням но около 27 кг)
3. Бицепсово сгъване от стоеж с прав лост (15кг) + Кик-бек от стоеж (3 кг)
Задно бедро
1. тяга с прави крака, спускане на щангата под нивото на стъпалата: 1х15х20 1х12х60 1х10х80 1х8х90 1х6х100кг
2. бедрено сгъване от седеж (около 10-8 повторения, на последните серии 6,7 ) 150,160,170,170
3. бедрено сгъване от лицев лег (30, 36, 36, 36)
Глутеус
1. ритници на машина, с всеки крак поотделно, редувани без почивка: по 10-8 повторения съответно с 30,35,40,45 кг на крак
2. без почивка 3 кръга от: ходещи напади от единия до другия край на залата, където веднага взимам лост и с обръщане и тласкане го слагам на гърба си и започвам сумо клек (до отказ), след което оставям лоста и се връщам с ходещи напади до началото, където продължавам с магарешки ритници без добавена тежест
Прасец
1. лег преса със 100 кг до откази + калф машина от седеж с 20 кг пак до отказ - 4 серии
2. калф машина (полуседнала) + повдигане на пръсти на машина с тежест - 4 серии до отказ
Кардио: 10 мин вело, 20 мин изкачване на стълби през стъпало, интервално
Това е от мен - може би скоро няма да има подобно описване на тренировка:) Изморих се! хахаахха
Хайде за всеки случай и храната, ако има запитване (отново ще е еднократно действие): 500гр пилешко месо, 130гр екструдиран ориз, 50 мл зехтин, 4 яйца, много зеленчуци; много вода; 2 кафета
зелен чай - две капсули
30.08.12
18:40
Oт 3.09 сменяме тренировъчната програма и хранителния режим - те ще са съобразени с покачване на мускулна маса и приоритет на гръб и задно бедро.
Много съм ентусиазирана, нямам търпение да започна, да се радвам на процеса, тренировките, движението, емоциите и всичко, което ми дава спортът:)
А сега отивам да спя, защото тази и следващата седмица замествам колежка на басейните и освен моите часове взимам и нейните. А това значи 5 часа дневно аеробика + час в залата + половин час кардио = тялото крещи за сън и почивка.
Телефоните са изключени. Ям и се гътам:)
31.08.12
09:11
мерси мерси за информацията
като ти гледа снимките човек,мисля че има потенциал да тренираш ръцете с по-големи тежести
бицепс с 8кг? трицепсово зад глава с 18кг-леко ми звучи
какви са тия стотици кг за крака? (то аз крака вече почти не правя ама да се изкажа:)
не знаех даже че има машина с 170 кг за задно бедро?!!!
направо ще смачкаш самочувствието на 99%от хората ,които познавам :)
колко килограма си сега?
и какво е това екструдиран ориз?тука в провинцията само натурален си имаме:):):)
“яка българка”:)
всички,които те познават, може да се гордеят с теб какви неща постигаш:)
31.08.12
17:09
Просто в горната част съм кекавичка, но всичко с времето си.
Искам да наблегна на факта, че движенията са ми абсолютно чисти и прецизни без нито едно грешно полюшване - и това сваля работната тежест. Важно е как ще натоваря мускулите, не толкова какви цифри вдигам (в случая) :)
Във фитнеса, в който тренирам и в който водя часовете си по водна аеробика, има много добро оборудване и съм щастливка:)
75,5 кг бях тази сутрин, не на гладно.
Екструдиран ориз са едни оризови блокчета (най-често кръгли), твърди, на вкус малко като пуканки :)
Надявам се да се гордеят. Някои не одобряват, но важно е аз какво искам: )))
казано от veronique на 31.08.12, 17:09:
Екструдиран ориз са едни оризови блокчета (най-често кръгли), твърди, на вкус малко като пуканки :)
а.к.а. “Оризовки”
31.08.12
20:40
ясно оризовки-много гадно и безвкусно нещо:)
ама яж си ги-аз наблягам на рула и бисквити :)
иначе не се и съмнявам че всичко правиш супер чисто-не си като нас-хамалите:):):)
казано от Queen Kobra на 31.08.12, 20:40:
ясно оризовки-много гадно и безвкусно нещо:)
ама яж си ги-аз наблягам на рула и бисквити :)
иначе не се и съмнявам че всичко правиш супер чисто-не си като нас-хамалите:):):)
Премина през моят дневник, на Блага, сега на Вероника ..кой ли ще е следващият?
Само се изтъкваш колко буклуци ядеш и колко хамалски вдигаш с покъртителна техника ..
Не разбирам какво искаш да ни покажеш, като самата ти нищо не си постигнала?
Още повече, че никой не те закача....
Мнението беше редактирано от Miyu на 31.08.12 20:54.
01.09.12
08:50
Queen, винаги избирай по-малкото зло. Постарай се за храната - сигурна съм, че има как да се избегне прекомерната употреба на тези бисквити.
Колкото за хамалското вдигане -аз съм ти казвала, че не го одобрявам този вариант и предпочитам чисто, контролирано, пък дори и това да коства намаляването на тежестите. По-качествено се тренира и е къде, къде по-безопасно за стави и сухожилия. С времето всичко се натрупва.
На мен оризовките са ми изключително вкусно нещо!
Марина-Машина, е ние ще си ядем чистичко:):):)
Бон апети:0 аз закусвам - оризовки с извара и подправки, зеле, зехтин :)
В тенджерата ври свиня. След малко отивам на басейните.
Идилия..
01.09.12
08:55
предполагам,че емотиконът с усмивка показва шега,самоирония и добронамерено отношение-за който не е разбрал :)
смятам,че не съм обидила никого
напротив-показах,че се възхищавам на това,което е постигала Вероника и се радвам за нея
ще се радвам да ми покажеш с купа от състезание по силов трибой или фитнес колко точно превъзхождащ всички останали ,защото дотогава всички сме на любителско ниво в тренировките
радвам се,че съм те “покъртила”и си отделила от ценното си време да ме коментираш-оценявам го,благодаря ти
но тъй като смятат ,че имам право да пиша където и на когото си искам без да нарущавам правилата на добрия тон
и най-малкото не съм се обърнала към теб,Марина-не виждам причина да ме апострофираш при всеки мой коментар-както ми каза теб”никой не те закача”
бъди здрава и успешно въстановяване от травмата
казано от Queen Kobra на 01.09.12, 08:55:
имам право да пиша където и на когото си искам без да нарущавам правилата на добрия тон
Това, че не нарушаваш правилата на “добрия тон” не те прави по-малко дразнеща :D
01.09.12
09:13
03.09.12
16:50
Днес първи ден по новата схема...
Трябва да призная, че да тренираш само гръб е доста тежко:) Изкефих се на макс!
04.09.12
18:32
Гърбът ми е разглобен.
Задното бедро е ясно - то се разглобява всеки път.
А след днешните гърди очаквам утре да съм изцяло блокаж :)
Яко...
хахаахх
05.09.12
18:17
Така е като смениш програмата:) И то доста осезаемо.
Мускулна на гърдите:))))))
Днес тренирах всички раменни глави + бицепс.
Утре съм квадрицепс и глутеус и очаквам в петък цялата да съм робокоп:))
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 05.09.12 18:18.
07.09.12
12:22
Трансформацията ми за 8 месеца. Обещах да сложа снимки като има видима разлика в гърба. Мисля, че вече се получава!
Новата програма ми харесва изключително много и бих казала, че на моменти е доста по-тежка.
Ентусиазирана съм както винаги.
В момента тренирам 4 дни, на 5тия почивам. И после ги завъртам отново.
Промяна има както в сплита, така и в хранителния режим - увеличение на въглехидратите, като това количество съответства на конкретна тренировка.
В дните, в които тренирам гръб и задно бедро имам най-много въглехидрати.
В почивния ден - най-малко.
Така ще я карам и се надявам след още 8 месеца разликата да е още по-внушителна :)
Не само видима, а страхотна промяна! :) Браво! Много момчета от форума биха се радвали да имат такъв гръб! :)
07.09.12
12:32
Модерен комплимент: you look like photoshop-ed :D (bow)
Верка, слънце, толкова да си хубава!
Като нарисувана си!
Сега ще ме караш и аз да ставам културист : ) Великолепна форма!
07.09.12
14:05
Ела, ела, приемам те в клуба :)
Какво да ти кажа... Май намерих себе си в този тип тренировки :)
Благодаря ти!
10.09.12
20:43
и задника и краката са ти супер:P изоб6то цялата си впе4атлява6та,абе много добар прогрес браво за това време доста си постигнала (muscle) успехи само ти желая и да ка4ва6 снимки:) п.с. това с тягата с 90 кг трябва:)а да се види хахахахаха яка мацка си кефи6 ме
Мнението беше редактирано от helmet helmet на 10.09.12 20:46.
10.09.12
22:07
Благодаря ти много!
Тягата вече е със 100 кг (с прави крака).
ПП: не замествай прекрасните букви, които имаме с цифри:)
Яка снимка!
11.09.12
19:26
леле то маи тягата ти е силно движение доста е като за жена браво на теб п.с това е гаден навик с цифрите права си :D
14.09.12
11:37
Рони напредва:)
Увеличение в силата при гръб, леко при гърди, много при задно бедро :)))))))
Утре съм на състезание. Исках да излезна по-лека, обаче съм задържала 4 кг вода, защото трябва да ми дойде.
При мен колебанията на теглото в този период са значителни - пусти мускули много поемат.... В краката особено - видимо стават огромни. ХАХХАХ
Но хубавото е, че няма опасност да надскоча лимита на категорията си:0)