малко помощ с избора :)

27.07.12
15:35

Здравейте , наскоро започнах да тренирам в фитнеса , след дълга почивка от януари до сега . И имам един въпрос към по разбиращите - преди да се контузя тренирах с тази програма ( понеделник- гръб , сряда- бицепс и трицепс , петък- гърди , пред другите дни почивка ) а сега започнах с тази :
1ви ден:  или Гръб + Бицепс + Корем
        или Гърди + Трицепс + Корем
2ри ден:  това което ни си избрал за 1ви ден
3ти ден:  почивка
4ти ден:  крака + рамо + корем
5ти ден:  почивка
6ти ден:  упражненията от 1ви ден
7ми ден:  упражненията от 2ри ден
8ми ден:  почивка
9ти ден:  упражненията от 4ти ден
10ти ден: почивка
11ти ден: упражненията от 1ви ден
12ти ден: упражненията от 2ри ден
13ти ден: почивка
14ти ден: почивка
15ти ден: упражненията от 4ти ден
16ти ден: почивка
17ти ден: упражненията от 1ви ден(приеми 17ти ден все едно е 1ви ден

и се чудех коя е по добра , защото в деня за тренировка на гърди и трицепс започвам с лежанките и накрая нямам сила за всичките  упр. за трицепса ( само за 2 упр. имам сила , макар че пак имам мускулна треска ) . Та въпроса ми е има ли значение колко упр. правя като се има в предвид че макар че правя 1-2 упр. за трицепс пак имам треска ? и Коя програма е по добра ?
Благодаря предварително за съветите .

А краката ?

28.07.12
12:47

Първия сплит го забрави, без крака, рамо и корем няма смисъл да се коментира. За втория си мисля, че ти е рано. Не си писал колко ти е общия стаж, но при всички положения след половин година пауза е по-добре да минеш през кръгова, след което някой по-лек сплит (двудневен). Това, че нямаш сила за повече от две упражнения за трицепс (не че ти трябват повече на този етап де) би трябвало да ти покаже, че сплита е тежък и ти просто не си готов. Успех.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 28.07.12 12:51.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1