Двуразови тренировки

25.07.12
21:35

Вместо всичко това да записвам в текстов документ реших тук да напиша какво съм измислил като подреждане на мускулните групи.

1.Понеделник
1.1 Сутрин : Гърди, трицепси, рамене.
1.2 Вечер : Гръб, бицепси, ( Не съм решил коя мускулна група от тези да сложа ; задно рамо / трапец / средно рамо / предмишница ).

2. Вторник
2.1 Сутрин :Кардио тренировка, корем.
2.2 Вечер : Крака.

3. Сряда
3.1 Сутрин : Гръб бицепси.
3.2 Вечер : Гърди, трицепси, рамене.

4. Четвъртък
4.1 Вечер : Корем + Кардио тренировка.

5. Петък
5.1
5.2

Още не съм решил за уикенда дали ще тренирам, дали не...
В Петък мисля да тренирам тези мускулни групи, който са се натоварили най - малко през седмицата, а може и Петъка да не тренирам и този ден да е Събота или Неделя.

Ще деля тренировките на лостове / зала. Когато тренирам на лостовете нямам възможност да тренирам с допълнителна тежест и затова тренировките ще са до технически отказ, а в залата до физически. Сериите и повторенията в тренировки до технически отказ ще са обемни, а в тренировки до физически отказ - нисък обем ( 8-10 повторения, 4-5 серии ) и допълнително утежение. Все още не съм решил дали сутрин ще тренирам до физически отказ или вечер.

Кардиото няма да е много дълго, най - много 15 - 20 мин. със средно темпо.

Във всеки случай ще гледам храната да ми е стабилна !

Темата беше редактирана от Acework на 25.07.12 21:35.

25.07.12
22:33

Нищо положително няма да видиш от тази тренировка. На хартия може да ти изглежда добре, ама си в тотална илюзия.

25.07.12
22:46

От колко време тренираш и на каква възраст си? Защо избра точно този начин на трениране ?Почти съм сигурен , че с отговора на първия ми въпрос , ще си отговориш и сам дали е подходяща двуразовата ти тренировка.

25.07.12
22:48

Никъде не съм поменал, че трябва да е подходяща спрямо това което съм. На 17 съм и тренирам от година и три месеца.

25.07.12
22:51

Хвърлих едно бързо око на дневника ти и като най-добър съвет ще ти кажа,че най-доброто което може да направиш е да оставиш това и да си тренираш 3-4 пъти седмично.За такива тренировки може да помислиш след някой друга година.
П.С Съгласен съм с мнението на NRG

26.07.12
00:22

Ако целта ти е да се смачкаш и след 3-4 седмици да разбереш, че си сбъркал пътя това е твоята програма. С две думи за мен загуба на време. Само да питам 4-5 серии х 8-10 повторения на упражнение (32-50 повторения тотал) са нисък обем??

Закакво са ти тези двуразови тренировки ? Ти не си професионалист,ти се водиш като всички нас “фитнес любител”,чиято цел е да си оправаме телата,което ще рече по 3-4 пъти в седмицата е добре да се занимаваш.

26.07.12
17:26

Аз съм ” маниакално луд фитнес маниак “. Това как изглеждам повлиява на психиката ми, но това не ми е главната цел, а може би последствие.

Да, 4x10 при тренировки до физически отказ е нисък обем. Виж сега другояче са нещата при техническият отказ, там идват серии и повторения от типа 5-8x12-15 .

Мнението беше редактирано от Acework на 26.07.12 17:27.

26.07.12
20:42

казано от Иван Йорданов на 26.07.12, 17:26:

Аз съм ” маниакално луд фитнес маниак “.

А защо това не личи от резултатите ти? Цитирам резултатите ти отпреди 3 месеца след 1 година стаж:
“Аз съм на 17 години
Тежа 73-75 килограма
Висок съм 1.75-1.79”
дали не се дължи на подобни “мноо яки” екзотични сплитове, при които само като кажеш на съучениците си как тренираш ще последва “ЛЕЛЕЕЕЕ МАШИНА СИИИ”, или на разбиранията ти, че 40-50 серии са нисък обем, в комбинация с

казано от Иван Йорданов на 05.07.12, 17:33:

Закуската и Обядът са на ниво. Днес закусвах 1 вафла BELVITA, 1 чаша прясно мляко и обядвах 1 пилешка супа, варени картофи, 1 кюфте, 1 кебапче и 1 филия хляб.

Помисли и си отговори сам. Успех.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 26.07.12 20:44.

26.07.12
20:55

Ами личи си да ти кажа :D. Резултатите са на лице, за една година 15 кг. Точно от тези сплитове, дал съм в дневника си кой, станах това което съм. Пак се повтарям, че не само килограмите и ръста определят колко си як. За мен як си когато успяваш да изпълниш целите си и аз го правя.
П.С Забравил си да погледнеш малко по - надолу в дневника :D. Не съм обновявал и подобрените рекорди, но и не смятам да го правя, нямам претенции да се доказвам пред ” мутра ” като теб.

27.07.12
00:55

Иван Йорданов
9 Сеп 2011 15:57

Програмата е страхотна 5 та седмица тренирам вече по нея и има добър ефект, само да попитам дали мога да правя по-малко клекове, защото гъ*а ми стана огромен :D, а клякам до успоредно положение и с широк разкрач.

Та какво точно си качил, колко от тези 15кг е мускулна маса и колко лой на гъз ти си знаеш, за мен е ясно от горния коментар и от това:

казано от Иван Йорданов на 02.03.12, 15:48:

Алекс, до сега съм ял глупости и изобщо не ме интересуваше какво ям, важното беше да не съм гладен.

както и от факта, че след само 9-10 месеца стаж вече имаш нужда от “чистене”. (из коментарите ти, не ми се рови по това време да търся, за да те цитирам точно). И да, погледнах в дневника ти и точно затова написах, че не си личи. Защото например за първата си година във фитнеса качих 24кг доста чисти (което не смятам за уникално, а напротив, нормално е през първата година средно по 2кг на месец, много са успявали да го постигнат, че и повече от това, но не и ти) и то без да имам нужда след това от чистене и без да намалявам клека, щото ми растял гъза. Та пак ти казвам виж си яденето, намери си подходящ за стажа ти сплит, не се опитвай да откриваш топлата вода или да си “животното” и “машината” в очите на другите лапета от ма’алата. Няма нужда да правиш глупостите, които са правили повечето от нас, като можеш да се поучиш и да чуеш какво ти се казва, но ако все пак държиш да си загубиш времето, давай, избора си е изцяло твой.
Що се отнася до “мутра” като мен, бих те посъветвал чисто приятелски да избягваш квалификациите на хора, които не познаваш. Приеми го като съвет, не само за поведение във форума, а и в живота, някак по-лесно ще ти бъде.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 27.07.12 01:06.

27.07.12
07:44

Според мен единствения начин,който няма да повлияе пагубно в стил двуразова тренировка при хора,които не са на химия е едната тренировка да е силова,другата кардио.При две силови дневно възстановяването трябва да е просто уникално,трудно да се постигне дори и с много храна и солидни добавки.Но пак си зависи и от човека,има хора,които просто се възстановяват по-бързо.Но като цяло дори професионалните културисти рядко тренират двуразово с две силови,освен понякога преди състезание.

27.07.12
18:18

Е колко лой трябва да е като клека ми беше 2xbw а лежанката 110 ? Всъщност последните изречения важат за теб.
Не съм създал темата, за да ме отказвате да тренирам двуразово, а ако имате желание да подкрепите съчетанието с някоя друга идея, възможност.

Мнението беше редактирано от Acework на 27.07.12 18:22.

27.07.12
21:40

Е па лой, лой, колко па да е лой... :D Казваш 2хbw клек и 110 лежанка... ъъъ, това трябва да е много, така ли? Обаче резултатите, които си дал в дневника си към една година стаж (нали затова говорим, 1 година, + 15 килограма) леееко се разминават с написаното тук...

казано от Иван Йорданов на 10.05.12, 15:12:

Здравейте, днес е денят, в който дадох началото на тренировките си, но година по - ранно .
...
Днес беше денят, в който проверих колко ще избутам на лежанката, на клека и колко ще дръпна на тяга и ето това са резултатите :

Лежанка : 95x2, 100x1
Тяга : 100x5, 130-140x1
Клек : 100x5, 115-125x1

75кг собствено тегло х 2=150кг май, а не 115 с колкото си клекнал, а? BTW какво значи 115-125? Ти да не ги мериш на око бе? :D
Както и да е, не ми отговаряй, не смятам да губя повече време с тебе, опитах се да ти кажа, че си в грешка за двуразовите, да не правиш грешки, които някои от нас вече са правили, но ти не искаш да чуеш, защото както виждам си експерта с много знания и опит. Ще завърша само с една хубава китайска поговорка: Умният се учи от грешките на другите, а глупавият - от своите собствени.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 27.07.12 21:43.

28.07.12
17:21

Тези с тирета написаните означава, че не съм правил опити, просто предположих. 110 бутнах в същата седмица, през която бях стигнал кофи +30 кг.
Със 150 клекнах няколко седмици след опитите на 100x5.

Кой те е карал па теб да се занимаваш с мен ? Кой те кара да ми ровиш из дневниците из коментарите и т.н.? Аз съм още в пубертета бе нормално е да пиша и говоря глупости понякога когато се чувствам неразбран или имам въпроси. Не съм направил темата, за да ме упрекваш за храна и т.н. Когато начина на хранене и начина на трениране станат закони и аз ги наруша съди ме, дотогава можеш да ми дадеш само съвет или да подминеш.

П.С.Накрая ще си говорим дали било грешка или не.

Мнението беше редактирано от Acework на 28.07.12 17:25.

28.07.12
18:25

Ей това вече е голям смях!!!Той предполагал... :D :D :D :D :D И като предполагаш защо си го написал като факт бе? Ми аз предполагам, че ще бутна 350 на лег!!!
И какво е за тебе съвет? Всички до тук ти писаха, че двуразови не са за тебе, но не, ти си мега супер хипер гига разбирач, ” маниакално луд фитнес маниак “ и съвети не приемаш, освен ако не са “еййй, браво ВЕЕЕЕЕ, машина сиии”. Еми не си машина, а смешник със залоен задник, щом на 9 месеца стаж вече трябва да чистиш... Или може би това е заради морето, а?
Що се отнася до това кой ме кара да се занимавам с тебе, щом пишеш в ОБЩЕСТВЕН форум, всеки може да чете, коментира, репликира, разсъждава, обсъжда, осъжда, да изразява съгласие, да изразява несъгласие, ирония, сарказъм, да се смее, да се рови, да цитира и какво ли още не. Ако не ти изнася бегай в тийнпроблем, тук си сбъркал сайта.
Айде със здраве.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 28.07.12 18:28.

28.07.12
18:42

Не 9 месеца, а 1 година. Ако караш постоянно на сплитове за маса колкото и да се храниш прогреса намалява и все някога трябва почивка от кратките серии и кратките повторения и аз реших да е лятото. Не си ме виждал и не можеш да кажеш дали ми е залоен задника. Ако толкова държиш да го видиш отблизо не мисля, че ще се договорим.

28.07.12
21:16

Та...по темата :)
Не е добра идея, ако става въпрос за тежко и често двуразово трениране. Не и по начина, който си написал.
Не и нужно да навлизаме в подробности, при положение че просто трябва да направиш няколко тренировки.
Дори и при много добро възстановяване, все пак, нужна ти е и почивка. При тежки и чести двуразови тренировки, дори и да възстановиш мускулите си, всичко друго ще сдаде багажа, особено ако тренираш и до отказ.
Можеш да го направиш, обаче е малко ненужно и много съмнително, откъм добри резултати.
10 измъчени и слаби тренировки, не са по-ефективни от 3 добри тренировки. Прозрение, до което можеш да стигнеш и по трудния начин.

Отвреме навреме, правя по две тренировки на ден, също като теб - от ентусиязъм. Първата е бутаща или дърпаща, втората е клек с щанга или преден клек с щанга. Не, че не мога да ги събера в една, ама ей така..за по-весело. Нищо фатално. Така, че ...опитай в някакъв лек вариант, щом ти е мерак.

28.07.12
21:20

Ако една тренировка я разделиш и я направиш на два пъти - тогава може.
Ако обаче две сериозни тренировки се опиташ да ги направиш в един ден - трудна работа. Хората, които тренират двуразово, обикновено правят една по-тежка и една по-лека (и кратка) тренировка.

31.07.12
14:41

1.Понеделник
1.1 Сутрин : Гърди, трицепси, предно рамо.
1.2 Вечер : Гръб, бицепси, задно рамо и трапец.

2. Вторник
2.1 Сутрин : Кардио тренировка, корем.
2.2 Вечер : Крака, прасци.

3. Сряда
3.1 Сутрин : Гръб бицепси.
3.2 Вечер : Гърди, трицепси, предно рамо, средно рамо.

4. Четвъртък
4.1 Вечер : Корем + Кардио тренировка.

5. Петък
5.1 Вечер : Бицепс, Трицепс, предмишница.

6. Събота
Почивка :D

7. Неделя
Почивка

Мнението беше редактирано от Acework на 31.07.12 14:42.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1