Привет и очаквам да ми помогнете

Здравейте на всички. Реших да си направя програма , но не знам дали не съм в грешка. Много ще се радвам да кажете вашите мнения дори и да  са отрицателни. Интересуваме и вашето мнение къде да вмъкна трицепса и пред мишницата. Имам да чистя доста в зоната на бедрата и ако някой може да ми каже какви упражнения да правя. Висок съм 1.78 и тежа 107кг като за месец свалих 7кг. Очаквам да ми помогнете и се извинявам ако съм пуснал темата на грешно място .

Първи ден І Бицепс

Бицепсово сгъване с дъмбели    3*10
Бицепсово сгъване с щанга (права)  3*10
Бицепсово сгъване с щанга (крива)    3*10
Концентрирано сгъване    3*10
Кръстосано чуково сгъване с дъмбели  3*10
Коремни преси
Вертикално повдигане на краката на стенд

Втори ден | гръб

Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред  4*10 (с по леки тежести)
Набирания (до отказване)
Едностранно гребане с дъмбел    3*10
Пулоувър с щанга или с дъмбел    4*10
Разтваряне на пек-бек машина 

Трети ден | гърди
Разгрявка с малки килограми
Железен кръст      3*10
Вдигане на дъмбели от лег    3*10
Вдигане на дъмбели от полу лег  3*10
Вдигане на дъмбели от обратен лег  3*10
Кофички    (до отказване)
Коремни преси

Четвърти ден | Рамо
Разгрявка с малки килограми
Арноуд преси  (в края на тренировката)  4*10
Повдигане на ръце встрани    4*10
Повдигане на ръцете напред    4*10
Раменни преси с дъмбели от седеж  4*10
Вдигане на раце в страни от полу лег с лице  4*10
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред  4*10 (с по леки тежести)
Коремни преси

според мен си много в грешка с програмата. малките мускули като бицепс и рамо ги разбиваш с прекалено много упражнения и серии, крака, най-големия мускул въобще го нямаш, нямаш и почивка. коренна промяна, да не кажа съвсем друга програма ти трябва

28.07.12
22:10

На тази програма и драскаш един голям червен Х (хикс) и казваш колко стаж имаш ,за да знаем какво да ти препоръчаме.

Няма кой да ми направи програма и се пробвах сам :( Затова и искам да се допитам до Вас хората с опит. Слагаме и Х-са. Тренирам от три месеца ,но според мен съм си набит ( здрав)  по природа . Ще се радвам много да ми дадете някаква програма , но и да не е за начинаещи . Тренирал съм и преди това , но не за дълго. Реших сериозно да се занимавам. Хапвам си доста добре , месо , млечни продукти , рибки и т.н. Изключих хляба от менюто си вече 3 седмици, чипс и сладкото съм го ограничил . Не пия алкохол и се мъча да откажа цигарите. Плувам понеже съм от Свищов , започнах и да бягам . Храня се по 4-5 пъти на ден  като не прекалявам .

Мнението беше редактирано от Йордан Йорданов на 28.07.12 22:21.

Наблегни на големите мускулни групи и прави базови упражнения, така ще гориш повече калории и ще запазиш повече мускул когато си на диета.

GI

28.07.12
22:43

Програма
Тя е лесна,но ти трябва някой да ти покаже как да правиш правилно упражненията.Прави тяга,клек,чукове,мечка,лежанки-180 и 45 град,кофи,набирания......общо взето базови упражнения не ти трябват 100000 сгъвания за бицепс.Виж например програмата 5х5!
Успех

Гледах програмите 5х5 и ми се струват за начинаещи . Покачвам килограмите , не се чувствам изтощен след тренировка мисля че този етап съм го минал.

Мнението беше редактирано от Йордан Йорданов на 28.07.12 22:52.

Ако 5х5 ти се струва лека значи не я изпълняваш правилно :).

Не знам защо така мислиш . Според мен си ги изпълнявам правилно. Затова и съм сигурен , че съм готов за  по натоварващи тренировки. Просто не знам как да я направя тази програма.

5х5 е всичко друго но не и за начинаещи.
Всъщност  определението “начинаещ” е много относително.Може да си начинаещ и след 5 години лутане по залите.
Винаги ми е ставало смешно когато някой “минал” през кръгова тренировка за 4 седмици и вече му трябва нещо “по така” за напреднали.
От начинаещ до напреднал разстоянието не се измерва във време, а в резултати.За едни е по-бързо за други по-бавно, но е нещо конкретно и измеримо в килограми и сантиметри.

Мнението беше редактирано от Александър Георгиев на 28.07.12 23:09.

Грешката е моя. Цъкнах програма 5х5 на човек като мен ,който не е в час и от там се подведох. Ако  може да ми дадеш някаква като пример и да не ме жалиш много. Сигурно Ви е писнало от такива като мен. Обясни ми малко по подробно ако не ти е проблем.

28.07.12
23:28

Ето ти една примерна програма,която не е за начинаещи,но не е и 4-5 дневен сплит.Имаш две тренировки:А и Б.Редуваш ги през ден-например понеделник А,сряда Б,петък А,понеделник Б,сряда А,петък Б и т.н.
Тренировка А:
1.Мървта тяга
2.Набирания
3.Гребане с щанга
4.Планински катерач
5.Бърпита

Тренировка Б
1.Клек
2.Лежанка
3.Кофички
4.Войнишка преса
5.Повдигане на краката от вис

прегледах упражненията и на двете тренировки . Може ли да ми обясниш каква е целта на тези упражнения (програма ).

Мнението беше редактирано от Йордан Йорданов на 28.07.12 23:38.

28.07.12
23:50

Целта е същата като на всяка друга програма-подобряване на физиката

пробваме я

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1