Чист прираст при качване и сваляне-въпроси

27.07.12
23:52

Здравейте.В тази статия искам да ви попитам за ЧП.
1.Когато качваш с ЧП с 10-20% калориен излишък може ли да се тренира на гладно и след това да се яде ?
2.Когато сваляш с ЧП нужно ли е да правиш кардио или тренировката с тежести е достатъчна?
Мерси предварително :)

27.07.12
23:53

Моля темата да се премести в общи теми за тренировки и упражнения:)

Привет,

1. По принцип можеш, но според мен по принцип не е препоръчително. Ако имаш възможност пий БЦАА като хранителна добавка преди тренировката, а ако нямаш - изяж 3-4 цели яйца 60 минути преди нея.

2. Кардиото никога не е било нужно (независимо от хранителния режим), но е добър начин да поизгориш малко допълнителни калории и да можеш да се възстановиш бързо след това за следващата тренировка с тежести.

Тренировката с тежести + хранителен режим с отрицателен калориен баланс са ти напълно достатъчни, за да отслабваш.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.07.12 06:22.

30.07.12
21:18

Мерси за информацията Тихомире.Вторият въпрос не ми е правилен,но все пак си го разбрал.И ако правя тренировката с тежести на гладно с отрицателен калориен баланс дали пак ще свалям пълноценно като веднага след нея се заредя с прост протеин и без мазнини ?

Разбира се, ще сваляш пълноценно. Проблемът обаче е, че при отрицателен калориен баланс (особено придружено от НВД) има много по-голяма вероятност да използваш протеин от тялото си за енергия и да не можеш да се възстановиш след това. Затова особено в периоди на чистене смятам, че тренировката на гладно съвсем не е удачна. При периоди за маса и продължителен калориен излишък мисля, че няма да е такъв проблем, макар и тогава да смятам тренирането на гладно за неудачно.

*под “гладно” става дума за поне 12+ часа без храна.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 30.07.12 21:27.

30.07.12
21:25

Аз пък чистя и фаствам 18-19 часа. 15-16 фастинг тренировка и след час и половина - два ям

30.07.12
21:35

Което пък вобще не е удачно от своя страна, но ти си знаеш.
ДА при leangains имаш свобода да избираш тренировката на гладно или не да бъде. За мене на гладно е най-добре, чистене качване няма значение.
Не , когато чистиш не е нужно да правиш никакво кардио, дори и да не следваш принципите на leangains. Ако решиш ,че искаш да изгориш някоя и друга калория може да подтичваш веднъж седмично.

30.07.12
21:43

Би ли казал защо не е удачно?

30.07.12
21:48

Да. Защото тялото ти 16 часа е било във фаза на недохранване, след стреса оказан от тренировката , трябва да повишиш инсулина , за да спреш катаболните процеси иначе се самоизяждаш и се губи ефекта от цялата картина. Дори според Мартин, всеки човек, който е нормален трябва поне да пие БЦАА преди тренировка. Това незнам забравил ли е или просто е пропуснал умишлено да го спомене в статията си , но е факт ,че присъства в книгата му.

30.07.12
21:52

Аз го повишавам инсулина като ям 100 гр бял ориз.Малко ли ти се вижда ? :D Гледам в момента тия hodgetwins в youtube правят същото и добре ми ляга.. Имам някви амино и глутамин,ма не ги пия :D:D

30.07.12
21:58

става въпрос веднага след тренировка. След 2 часа иди-яла.

30.07.12
22:07

Препоръчва се уж да оставиш някакъв прозорец след тренировка да се горят мазнините

30.07.12
22:33

Кой е тоя идиот дето го препоръчва това? Не вярвам някой човек, дето е с целия си да кааже такава грандиозна глупост и то още повече да я препоръчва.

30.07.12
22:57

http://www.youtube.com/watch?v=ENw9tCypy9s

http://www.youtube.com/watch?v=jjawuyqVImU&list=UU7FP6UyeIEiqvrvpw8nFRnw&index=4&feature=plcp

5 часов прозорец и винаги тренировка на гладно и оставят 2 часа след това

30.07.12
23:10

Тея типове вобще не вдъхват доверие.
1- не са измислили LG проткола, за който всъщност става въпрос тука.
2- като им вида recommended supps във сайта и ми става ясно ,че ако не са яко на зоб, поне са яко на добавки.

30.07.12
23:12

На добавки са ,на зоб уж не са.И винаги говорят според този Мартин Беркхан или поне направиха цяло видео да обяснят,че това го казва той,какво казва той и съгласно него действат и те. Иначе имат много добри резултати.. Че единият вика,че ще качва яко и едва ли повече в живота си ще е над 8% подкожни мазнини :D:D

03.08.12
12:53

А за храненето след тренировката при сваляне не е ли хубаво само бърз протеин за да си продължат катаболитните процеси ама на мазнините,защото ти запасяваш тялото с протеин ?

03.08.12
12:57

Мерси за помощта Тихомире :) винаги си ми бил полезен.
А към другите коментирали.-
1.Какво ще кажете ако при сваляне след тренировка се яде бърз протеин и след 30-60 мин. след това хранене да се ядат вече въглехидратите и мазнините със някакъв бавно-усвоим протеин.Така катаболитните процеси ще си продължат за мазнини и няма да ти пипат мускулите защото си внесъл протеин?
2.След тренировка вече при качване е ясно да се спрат катаболитните процеси и да се усилят анаболитните с малко бързи въглехидрати с такива бавни.

03.08.12
13:02

1- Бърз /бавен протеин - тея неща не ги спазвам , лично аз. След тренировка си ям извара и пилешки сърца и досега не съм видял лошо. Ако под “бърз протеин” имаш предвид шейк/амино - не е проблем. Въглехидратите аз лично бих ги оставил за късно вечер, последно или предпоследно ядене. Не очаквай по време на feeding прозореца да гориш мазнини, ако ще и само “супер-мега-тера” бърз протеин да ядеш.
2- След тренриовка си пиеш креатина ако вземаш, със 1 банан и/или протеиновия шейк. 30 минути след това ориз+протеин и си готов.

Тези неща са без значение и ако все пак имат някакво значение, то е нищожно.

Независимо от храненето преди и след тренировка, ще гориш мазнини и по време на тренировката и след нея. Важно е в края на деня да си в калориен дефицит. Нещата се изравняват. Т.е. ако след тренировка се натъпчеш с въглехидрати и мазнини, дори и да складираш (примерно) 20 грама мазнини, ако си в калориен дефицит до края на деня ще ги изгориш тези 20 грама, че и повече от тях ще изгориш.

Не робувай на хранения преди и след тренировка. Едното трябвало да бъде от въглехдирати и мазнини, другото само от протеин...пълни глупости.

Хапвай си както искаш и мешай въглехидрати, мазнини и протеин. В края на деня е важна разликата от приети - изгорени калории. Ако си на минус, ще отслабваш.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.08.12 13:04.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1