02.08.12
11:27
Здравейте!Въпросът ми е какво мляко е по-добер да се приема с по-нисък или с по-висок процент?(предполагам че и за киселото и за прясното мляко е едно и също)
02.08.12
11:34
#1
Аз пия/ям само пълномаслено. Тия обезмаслените са ужасни на вкус, все едно ги разреждат с вода.
02.08.12
11:35
#2
Домашно плюс тва е супер.
казано от Майстор Тричко на 02.08.12, 11:34:
Аз пия/ям само пълномаслено. Тия обезмаслените са ужасни на вкус, все едно ги разреждат с вода.
То това е вода. Ако знаеш как се прави прясното мляко на българския пазар ...
02.08.12
11:54
#4
За моя радост - не знам. От пресните пия ханско и верея (3%) от киселите - на баба, ханско и още някои (като гледам да са по-мазни).
02.08.12
13:10
#5
казано от Ramon Dekkers на 02.08.12, 11:44:
казано от Майстор Тричко на 02.08.12, 11:34:
Аз пия/ям само пълномаслено. Тия обезмаслените са ужасни на вкус, все едно ги разреждат с вода.
То това е вода. Ако знаеш как се прави прясното мляко на българския пазар ...
Ти изобщо ако знаеш млечните продукти в България колко % от тях са ментета ... цял филм по Бтв имаше затова.
02.08.12
13:37
#6
С 1 дума дали ще е 2 % или 3,6% горе-долу все едно и също ?? (поринцип гледам каквото ям да е с по-малко мазнини)
02.08.12
13:45
#7
казано от Божидар Ягодин на 02.08.12, 13:10:
казано от Ramon Dekkers на 02.08.12, 11:44:
казано от Майстор Тричко на 02.08.12, 11:34:
Аз пия/ям само пълномаслено. Тия обезмаслените са ужасни на вкус, все едно ги разреждат с вода.
То това е вода. Ако знаеш как се прави прясното мляко на българския пазар ...
Ти изобщо ако знаеш млечните продукти в България колко % от тях са ментета ... цял филм по Бтв имаше затова.
Аз на БТВ голямо доверие нямам, но това е друга тема. А в България почти всеки продукт не е това, което трябва да е - от пилето до млякото.
казано от Божидар Ягодин на 02.08.12, 13:10:
казано от Ramon Dekkers на 02.08.12, 11:44:
казано от Майстор Тричко на 02.08.12, 11:34:
Аз пия/ям само пълномаслено. Тия обезмаслените са ужасни на вкус, все едно ги разреждат с вода.
То това е вода. Ако знаеш как се прави прясното мляко на българския пазар ...
Ти изобщо ако знаеш млечните продукти в България колко % от тях са ментета ... цял филм по Бтв имаше затова.
Ти недей ми обяснява на мене. Колкото цистерни със “мляко” съм видял от Италия, Унгария и т.н. А тея бтв са пълни тъпанари!
НАй-добрият вариант е ако имаш познати на село, купуваш си малко домашно кисело мляко, литър прясно, подквасваш и поддържаш. Стига да ти се занимава.
Аз така правя, ако си от София, тук има млекомати, мой приятел ги държи и ти гарантирам, че млякото е от мандра и го сменят всеки ден.
Това, което е останало от прдния ден, на следващата сутрин го носят в мандрата за сирене и извара, и слагат ново.
Подквасвам си сама, става страхотно.
Мнението беше редактирано от Блажка на 02.08.12 15:12.