Какво да бъде храненето рано сутрин преди тренировка?

02.08.12
20:49

Ще тренирам към 5:00-5:30 сутринта, средно тежка и уморителна тренировка без кардио, освен ходене пеш около 5-6 км.

Да хапвам ли нещо преди тренировката или да тренирам на гладно. Яко по - удачно е да ям, то тогава имам избор от:

-кисело мляко
-прясно мляко
-мюсли
-яйца
-сирене/извара

Мислил съм да направя една каша от мюсли (70-80г.) и прясно мляко (100г.), около 30-50 минути преди тренировката и след тренировката бъркани яйца със сирене/извара.

Как бихте постъпили вие ?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 03.08.12 13:14.

GI

02.08.12
21:38

Въглехидрати на 100%,може би средно бързи въг. + белтък,но никакви мазнини.Може и шейк да си направя,а веднага след тренировката бързи въглехидрати не много,а след това шейк или някакъв белтък,за да нахраня добре мускула.А иначе железа се вдигат,когато си ял :P
Успех

02.08.12
21:44

Лостаджийска тренировка и то със собствено тегло без допълнителни утежнения.

GI

02.08.12
21:54

Не ги разбирам тези лостаджийски упражнения и не мога да ти дам съвет.....,но мускула си е мускул ,а храненто си е хранене нали ? Така,че не виждам разлика....

Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 02.08.12 21:56.

MF

02.08.12
22:01

Аз лично не виждам смисъл в тренирането на гладно. И кардио, и силово - важното е тренировката да е добра, а също толкова важно е какво правиш в часовете между самите тренировки. За да е добра една тренировка, следва да се изпълнява с хъс, енергия и сила, а за тази цел е необходимо “горивото”, наречено Храна и още по-точно Въглехидрати. Овесът си е класика, ако ти харесва, но, разбира се, има и алтернативи.

02.08.12
22:04

казано от Miss Fight на 02.08.12, 22:01:

Аз лично не виждам смисъл в тренирането на гладно. И кардио, и силово - важното е тренировката да е добра, а също толкова важно е какво правиш в часовете между самите тренировки. За да е добра една тренировка, следва да се изпълнява с хъс, енергия и сила, а за тази цел е необходимо “горивото”, наречено Храна и още по-точно Въглехидрати. Овесът си е класика, ако ти харесва, но, разбира се, има и алтернативи.

Tи лично не виждаш, но за всеки е различно.
@автора- пий 1-2 дози кафе преди тренировката и след нея си продължавай яденето както си знаеш :)

GI

02.08.12
22:14

казано от Ramon Dekkers на 02.08.12, 22:04:

казано от Miss Fight на 02.08.12, 22:01:

Tи лично не виждаш, но за всеки е различно.
@автора- пий 1-2 дози кафе преди тренировката и след нея си продължавай яденето както си знаеш :)

Има нещо вярно,но не съм чувал бодибилдър да тренира на гладно,без да пие дори един шейк.А сутрин като станеш катоболните процеси са най-силни(разграждане на м.) и  да ходиш да тренираш това е лудост :Х

Едно кафе,раздвижваш се и отиваш да тренираш - после след тренировка си яж колкото си искаш - аз просто казвам как ще ти е най-добре (според мен),така че каквото искаш прави.
Успех !

02.08.12
22:22

казано от Georgi Ivanov на 02.08.12, 22:14:

Има нещо вярно,но не съм чувал бодибилдър да тренира на гладно,без да пие дори един шейк.А сутрин като станеш катоболните процеси са най-силни(разграждане на м.) и  да ходиш да тренираш това е лудост :Х

Сигурно щото катаболните процеси са били в максимален пик та цяла зима съм тренирал на 16 часа глад и пак качих мускул. Понякога трябва да излезнете от коловозите и да помислите малко, не да следвате слепи убеждения. Макар че и такива хора трябва да има, че те тия добавки и “супер-бързи” протеини са за продаване :)
А също така “лостаджийски” тренировки =/= бодибилдър.

02.08.12
22:30

Бодибилдър е нормално да не си чувал да го прави,но той не е бодибилдър :D

MF

02.08.12
22:33

Ramon Dekkers, понякога трябва да допускаш, че разсъждаването върху другите хора и техните нужди от гледна точка на твоите собствени може да е погрешно. Затова и съм писала “Аз лично” - защото давам пример. И това е моето мнение. Аз се чувствам добре, когато съм яла преди тренировка, и по мое мнение това е правилен подход. Но всеки си има различен организъм, следователно различните методи действат по различен начин. Така че аз не карам нито теб, нито автора, нито който и да е да следва примера ми. Затова е този форум - за да даваме мнения, а авторът да стигне до своя избор.
Така че тва с коловозите го пробутвай другаде.

GI

02.08.12
22:34

казано от Ramon Dekkers на 02.08.12, 22:22:

казано от Georgi Ivanov на 02.08.12, 22:14:

А също така “лостаджийски” тренировки =/= бодибилдър.

По горе споменах,че нямам идея от лостаджийски тренировки.Но ако ми покажеш поне една статия или едно проучване,в което се твърди,че катаболните процеси не са сутрин след ставане или,че несъществуват ще ти стисна ръката :Д

Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 02.08.12 22:35.

02.08.12
22:37

Иван Йорданов*

Единствената опция е сериозно последно хранене от предходния ден (повечко мазнини). Каквото и да хапнеш за час, час и половина нищо няма да се е разградило и ще ти е единствено тежко. Малко време и се свиква.

И не, няма да се стопиш от катаболните процеси сутрин..........

Мнението беше редактирано от Витан на 02.08.12 22:38.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1