04.08.12
01:58
Първо искам да се извиня ако не съм направил темата на правилното място , но туко що се регистрирах и не съм запознат много..
1.Искам да се изчистя (най-много корема и гърдите) , след това искам да се стегна и да направя добро тяло. Целта ми не е да стана някакъв супер напомпан или с някакъв супер голям релеф...На 16 години съм,177см,70кг.
2.Мисля скоро да почна да тренирам плуване + кардио в нас (имам колело ,което да въртя) + да си пооправя храненето и по точно спирам сладкото ,газираното,храненето след 20;00-21:00 ,и да гледам да ям по-здравословни храни.Искам да изчистя тези мазнини ,които съм натрупал..
Та въпросът ми е ако тръгна да правя това , когато успея да се изчистя (надявам се) ще започна ли да губя и маса? Защото по принцип си харесвам тялото освен корема и малко гърдите...Като се гледам с приятелите ми тялото ми е по развито от техните в смисъл гръдния ми кош е по-голям и всякакви такива глупости ;д и искам да остана така просто по стегнат , без мазнини...
Не знам дали ще ме разберете въобще смятам , че го написах адски объркано , но и аз не знам кое по напред да напиша и как да го напиша..
Все пак ако някой ми разбере нещо и даде мнение ще съм му благодарен.
да не изгубиш ММ трябва да тренираш
затова се захващай с щангите
заедно с това ако искаш прави кардио
Първо бъди наясно, че сваляне на мазнини само на едно определено място от тялото няма.
Второ ако само изградиш хранителен режим и не тренираш - ще загубиш всякаква маса, включително и мускулна.
Трето ти говориш по-скоро за изграждане на хранителни навици, в което разбира се няма нищи лошо, но не очаквай огромен ефект от тях.
Това мисля аз :)
05.08.12
13:22
Е да , наясно съм , че чак без да загубя мускул по време на чистене няма да стане , но въпросът ми беше дали ако го правя това (плуване+колело в нас) постепенно само ще свалям и свалям мускул?Или , като се изчистя ще почна да си стягам тялото и да стане по-хубаво ,стройно + това от плуването трябва да развия раменете,гърба. А относно фитнеса -няма как да ходя, 50 лв плуване и 30 лв фитнес това е 80лв на месец, а и не ме кефи да блъскам там уредите.. Мога да си взема гири и ластици ли как им викаха
Какъвто и спорт да практикуваш, ще се стегнеш, това е неоспоримо. Ще бъдеш по-издържлив, по-стегнат, по-добре изглеждащ. В това, че нямаш желание за силови тренировки, няма нищо лошо. Карай с плуването и колелото, така добре ще натоварваш и горна, и долна част на тялото, хапвай умерено и здравословно и резултатите ще дойдат наяве :) Успех!