12.08.05
00:42
1-ден гярди и корем
2-ден гряп
3-ден крака
4-ден рамо
5-ден ръце и корем
6-ден почивка
7-ден почивка
за маса тази програма добра ли е ако не казвайте вашите предложения
не според мен тая програма е за претрениране и то яко
първо ти ми приличаш на начинаещ ето ти малко знания
http://www.bb-team.org/training/000147.php
а иначе според мене трябва да имаш поне 3 дена почивка
т.е. единия ден трябва да го разпределиш в другите
например бицепс при гърди трицепс в гърба :wink:
[quote author=“westsa”]не според мен тая програма е за претрениране и то яко
първо ти ми приличаш на начинаещ ето ти малко знания
http://www.bb-team.org/training/000147.php
а иначе според мене трябва да имаш поне 3 дена почивка
т.е. единия ден трябва да го разпределиш в другите
например бицепс при гърди трицепс в гърба :wink:
не мога да сачитая бицепса с гярдите ного се измарям
pr:ако правя пярво гярди няма да има сила за бицепса и обратното
някои пят толкова сям се изморил че и корем не мога да правя
ами с тази програма как няма да се измориш
представям си само по колко серии правиш :roll: не ми се мисли
Кажи си стажа бе човече. Не може ако си тренирал 1-2месеца да помпаш 5 дена. Аз също правя гърди и бицепс. Бицепса вобще не се изтошава от гърдите. Като ги свършиш просто почини 3-4мин и почваи бицепса. Кажи и как правиш тия гърди.
аз тренирам от 1 година и нещо висок сям 170.71-72kg
права пярво на лежанката (пеика)1x8-60 кг 2x6-8 70 кг 1x4-6 80 кг 1х2 90 кг 1х1 100 кг. после с дямпели на динкната пека на 30 градоса 1х8 20 кг 2х8 23 кг 1х8 25 кг 1х8 30-32 кг и 1х8 20-23 кг.после флаис 3х8 с малки дежести.после кофички 4х8(неси слагам добялнителни тежести)
12.08.05
13:23
Явно от дъмбелите, от постоянното сменяне на тежестите ти се измаря бицепса :D , а и този флайс ако го правиш с много отворени ръце, пак ще ти се навотари бицепса. Направо след 10серии с дъмбели /ако не ти ги подава някой/ само от взимане от земя и оставяне си направил бицепса.
ми само по тешките 25-30-32 кг ми ги потaват а оставянето аз ги фярлям на земята
та кажете някоя програма за маса която да е 100% сигорно че ще кача някои кг и да не е pr:гярди с бичепс
та значи направи си тренировката така че да имаш 3 работни серии
от първото упражнение загряваш с 2 серии и след това почваш 3 здрави
следващото упражнение само с една загряваща серия и след това пак 3 здрави и т.н
нямаш ефект защото претренираш :wink:
12.08.05
15:10
1 ден(понеделник)-гръб, трапец и бицепс
2 ден(сряда)-гърд и трицепс
3 ден(петък)-крака и рамо
[quote author=“kakvo_stana…”]1 ден(понеделник)-гръб, трапец и бицепс
2 ден(сряда)-гърд и трицепс
3 ден(петък)-крака и рамо
и по тази програма колко дни трабва да почивам
не че ще я използмав що мисла че тази програма още повече ще се преоморявам
Преуморяваш се от много серии и упражнения. По мои сметки само гърдите ти отиват към 50 - 60 минути тренировка, което е много. Съкрати ги малко.
След като можеш да направиш 1 х 100 кг, за какво са ти толкова много серии - 1x8-60 кг 2x6-8 70 кг 1x4-6 80 кг 1х2 90 кг 1х1 100 кг. Най - вече тези 2 серии със 70 кг ми се струват излишни.
Прави нещо подобно:
40х8
60х6
След това си слагаш директно работната тежест:
80хмакс. После пробваш още една серия с тази тежест, или ако имаш сила, слагаш още малко отгоре.
80 - 90 х мах.
Това, е, после минаваш на другото упражнение.
И няма нужда всеки път да вдигаш макса (в случая 100 кг), това е много натоварващо. Да не говорим, че след толкова много серии това не ти е истинският максимум.
Пробвай да правиш по - малко серии, да видиш как ще имаш много повече сила и бързо ще дръпнеш. Вместо по 4 повторения на 80, ще почнеш да правиш по 8 - 9. Като направиш 10 повторения, следващият път вдигаш тежестта с малко, и пак така.
Много серий правиш за четири упражнения. На лежанката прави 2 заг с 40-60 кг после направи 3 като започнеш от 80х6, 85х4, 90х2, прецени си силите и ги намали, ако трябва. После избутване с дъмбел направи 1 заг и 3 с еднаква тежест дъмбел. И флайса го прави на лег (да не е под наклон)3х8 както и досега. Не прави кофи. Те са те изтощавали.
Преди тренирах така но смених програмата за разнообразие. Сега тренирам по тази
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=8624
12.08.05
17:24
незнам каквото изкате правете...аз ти казвам как според мен е най-добре...3 дни в седмицата...голям с малък мускул е перфектно според мене....както искаш
ного неми се рескува затова ще помисла добре и ще видя какво ще направя
я вище горе пак програмата като преместиш кърката на 3 ден така мисла че ще бядепо добре че няма да натоварвам ръцете или нещо др и мисла че ще има по голама сила като права рамо и ръце.вия как мислите?
1-крака
2-рамо и корем
3-гръп
4-гърди
5-ръце и корем
6-почивка
7-почивка
така мисля е по-добре. с по-малките мускули корема. когато правиш гръп може да правиш и някое упражнение за трицепс, а с гърдите за бицепс. Упражнение за маса. Понеже 1 път в седмицата е малко за ръце. но за това както ти си решиш.
ми така като права гярди с бицепс и на следващия ден права ръце нямали да ми е малко трудно или само се заблуждавам и ще бяде още по добре?
ако права така като ти казваш като права pr:гярди с бицепс за бицепса само 1 упражнение ли да права или като обикновено 3 като на следаващия ден права ръце и ще права 3 упражнения (може и 4)
Къде видя гърди и бицепс и след това пак ръце? Всичко по веднъж седмично е дадено по тази програма.
Според мен обаче ти е рано за такъв сплит, но ти си знаеш. Малка и голяма мускулна в една тренировка е нормално, като в сплита на kakvo_stana…. Три тренировки седмично също е нормално, няма нужда от повече.
Ако не можеш да направиш малка и голяма група в една тренировка, значи правиш много серии или дълги почивки. Гърди и бицепс се правят общо за 40 - 50 минути. Айде, 1 час да е, ако се моташ.
[quote author=”Петко К”]Къде видя гърди и бицепс и след това пак ръце? Всичко по веднъж седмично е дадено по тази програма.
Според мен обаче ти е рано за такъв сплит, но ти си знаеш. Малка и голяма мускулна в една тренировка е нормално, като в сплита на kakvo_stana…. Три тренировки седмично също е нормално, няма нужда от повече.
Ако не можеш да направиш малка и голяма група в една тренировка, значи правиш много серии или дълги почивки. Гърди и бицепс се правят общо за 40 - 50 минути. Айде, 1 час да е, ако се моташ.
[quote author=“mmds”]1-крака
2-рамо и корем
3-гръп
4-гърди
5-ръце и корем
6-почивка
7-почивка
така мисля е по-добре. с по-малките мускули корема. когато правиш гръп може да правиш и някое упражнение за трицепс, а с гърдите за бицепс. Упражнение за маса. Понеже 1 път в седмицата е малко за ръце. но за това както ти си решиш.