03.08.12
00:35
Здравейте,
по принцип пия сурватка на Сайтек но известно време ми се наложи да замина за Кипър и там изпих 4 кутии от 5 паунда голд стандарт на Оптимум,като се прибрах реших да продължа с него и за взех си една кутия още в магазина ми се стори по-различна с остри ръбове в долния край на кутията и не е обвита цялата в найлонов етикет и като се прибрах и ги сравних нямаха нищо общо, същото мога да потвърдя и за субстанцията вътре.Пътувам редовно и обиколих 6-7 магазина в различни градове и навсякъде ми предлагаха от въпросния протеин ,който вече си закупих и според мен е несполучливо копие на Оптимум.Другото ,което ми направи впечатление е ,че производителя на опаковката на протеина закупен в Кипър е различен от този в България а още по-интересното е ,че кутията на протеина закупен в БГ е абсолютно еднаква с кутиията на Пюр Уей на Пюр нутришън дори хартиените етикети като начин на залепяне и размер ми се струват напълно идентични.Има ли съфорумци с подобни наблюдения?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 03.08.12 13:12.
Доколкото виждам и се знае Голд стандарта който се продава в България не е АМЕРИКАНСКИ, а е най-често Ирландски. Интересно наблюдение имаш, но може и на 1 място да правят 2та протеина ;)
казано от r_e_d на 03.08.12, 00:35:
Другото ,което ми направи впечатление е ,че производителя на опаковката на протеина закупен в Кипър е различен от този в България
След като производителя е различен, значи си закупил друга марка.
казано от Anthony на 03.08.12, 10:49:
казано от r_e_d на 03.08.12, 00:35:
Другото ,което ми направи впечатление е ,че производителя на опаковката на протеина закупен в Кипър е различен от този в България
След като производителя е различен, значи си закупил друга марка.
Не е точно така 99% от брандовете нямат собствено производство, за това често на етикета може да се срещне надпис произведено еди къде си, за еди кой си, но рядко може да се намери информация, кой точно е производителя. Колкото за прословутия Голд Стандарт, а и вероятно на много други извесни марки, със сигурност има ментета на пазара. За съжаление ако едно менте е добре направено, то ако не невъзможно, ще е изключително трудно за разпознаване. Еднаквите кутии при различни производители също не може да са признак за менте, ако съвсем примерно кажем, че има 20 производителя на кутии за подобни храни и добавки, то вероятно има стотици марки, които ги ползват за пакетиране на продуктите си. Не случайно от години съм избрал да ползвам само и единствено (с много малки изключения) протеините на Bulk Powders.
Мнението беше редактирано от Valdis на 03.08.12 11:43.
Имаш предвид, че не винаги ON са производителя или че опаковките се правят от различни производители, докато съдържанието винаги си е на ON? Не го знаех това, честно казано. А и си е предпоставка за доста злоупотреби.
П.П.
Май схванах. Искаш да кажеш, че повечето марки си аутсорсват производството в различни фабрики по света, вместо да имат собствени?
Мнението беше редактирано от Anthony на 03.08.12 13:23.
казано от Anthony на 03.08.12, 13:21:
Имаш предвид, че не винаги ON са производителя или че опаковките се правят от различни производители, докато съдържанието винаги си е на ON? Не го знаех това, честно казано. А и си е предпоставка за доста злоупотреби.
П.П.
Май схванах. Искаш да кажеш, че повечето марки си аутсорсват производството в различни фабрики по света, вместо да имат собствени?
Конкрентно за ON незнам как седят нещата, пък и не съм се интересувал. А колкото до второто, точно това искам да кажа, това е масовата практика.
Ето един пример, вместо да пише произведено от, пише произведено за.
03.08.12
15:50
Сега си погледнах кутийката на новата доза кре аклкалин пак на ефкс купена от магазин,а не от интернет и гледам съвсем различна :Д
казано от Georgi Ivanov на 03.08.12, 15:50:
Сега си погледнах кутийката на новата доза кре аклкалин пак на ефкс купена от магазин,а не от интернет и гледам съвсем различна :Д
All American EFX сами си произвеждат продуктите в доста интересен техен завод ;)
Има клипчета в нета и долу горе ми харесаха, поне виждаш малка част от производствения процес
03.08.12
20:10
Това е про серията и да ти кажа май...а му на цената.Такъв ефект,такава сила не съм изпитвал нито от моното,нито етила,нито от матрицатите :X .Скъп е,но ще спестя пари пак и за следващият стак го вземам пак.
ПС. ще направя ревю след като свърша опаковката.А линкче за клипчето може ли аз намерих само това http://www.youtube.com/user/allamericanefx?feature=results_main ,но за фабрика нищо
03.08.12
20:58
казано от Valdis на 03.08.12, 15:30:
П.П.
Май схванах. Искаш да кажеш, че повечето марки си аутсорсват производството в различни фабрики по света, вместо да имат собствени?Конкрентно за ON незнам как седят нещата, пък и не съм се интересувал. А колкото до второто, точно това искам да кажа, това е масовата практика.
ON беше закупена и е собственост на Гланбиа, голяма ирландска компания за млечни продукти и сирена.
Въпросната компания произвежда сирена и млека, както в САЩ, така и в Европа. Логично ON за тях са допълващ цикъла вендор, защото могат да използва по-пълноценно всякакви млечни продукти, вкл. суроватка. Произвеждайки в Ирландия, започват да произвеждат там и Голда. Официално разликата е в овкусители, оцветители и каквато химия там се слага, защото в Евро съюза са забранени онези, които са разрешени в САЩ. Оттук идва и обяснението за различния вкус между купени в САЩ и в Европа. То и на етикетите пише къде са произведени. ОН си имат собствени фабрики, не го знам със сигурност, но съм на 99.9, че не си правят сами пластмасите, точно както Кока-Кола си купува пластмасовите патрони, които се раздуват и стават на познатите ни бутилки. Разни, като Данон също си купуват пластмасовите опаковки, фолио отгоре и т.н. от кой ли не, едновременно, примерно имат 3-4 доставчика на кофички, въпрос на прокюрмънт дирекцията. Стига кофичките да отговарят на заданието, проблем не виждам. А защо в случая са 2 много различни кутии, опаковки и т.н. - нищо чудно едната да е менте, преси за такава кутия има под път и над път, по гаражите около София, примерно, те си купуват и пластмасата, само да кажете какъв цвят я искате (едни топчета в чували), матриците трябва да са 2, за капака и патрона, в Благоевград има читави майстори, правят за по няколко хиляди, ще издържат към 10 000 копия, ако е читава стоманата и готово, имате си кутия. Това е последния проблем. По-скоро пласмент и изобщо има ли смисъл, само матриците са си сериозни пари на фона на нашия малък пазар, а маржовете в този бизнес в БГ последните години, като че ли не са високи, цените на протеина вече са сравними със САЩ, вижте примерно ихерб, но там оборотите са други. Може и да има ментета, не знам какъв е пазарния дял на Голд в нас и изобщо колко милиона е пазара на протеин, но нещо не ми се струва особена далавера да го правят.
Един маргарин да имитират, повече пари ще направят.
Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 03.08.12 21:03.
казано от Васил Иванов на 03.08.12, 20:58:
казано от Valdis на 03.08.12, 15:30:
П.П.
Май схванах. Искаш да кажеш, че повечето марки си аутсорсват производството в различни фабрики по света, вместо да имат собствени?Конкрентно за ON незнам как седят нещата, пък и не съм се интересувал. А колкото до второто, точно това искам да кажа, това е масовата практика.
ON беше закупена и е собственост на Гланбиа, голяма ирландска компания за млечни продукти и сирена.
Въпросната компания произвежда сирена и млека, както в САЩ, така и в Европа. Логично ON за тях са допълващ цикъла вендор, защото могат да използва по-пълноценно всякакви млечни продукти, вкл. суроватка. Произвеждайки в Ирландия, започват да произвеждат там и Голда. Официално разликата е в овкусители, оцветители и каквато химия там се слага, защото в Евро съюза са забранени онези, които са разрешени в САЩ. Оттук идва и обяснението за различния вкус между купени в САЩ и в Европа. То и на етикетите пише къде са произведени. ОН си имат собствени фабрики, не го знам със сигурност, но съм на 99.9, че не си правят сами пластмасите, точно както Кока-Кола си купува пластмасовите патрони, които се раздуват и стават на познатите ни бутилки. Разни, като Данон също си купуват пластмасовите опаковки, фолио отгоре и т.н. от кой ли не, едновременно, примерно имат 3-4 доставчика на кофички, въпрос на прокюрмънт дирекцията. Стига кофичките да отговарят на заданието, проблем не виждам. А защо в случая са 2 много различни кутии, опаковки и т.н. - нищо чудно едната да е менте, преси за такава кутия има под път и над път, по гаражите около София, примерно, те си купуват и пластмасата, само да кажете какъв цвят я искате (едни топчета в чували), матриците трябва да са 2, за капака и патрона, в Благоевград има читави майстори, правят за по няколко хиляди, ще издържат към 10 000 копия, ако е читава стоманата и готово, имате си кутия. Това е последния проблем. По-скоро пласмент и изобщо има ли смисъл, само матриците са си сериозни пари на фона на нашия малък пазар, а маржовете в този бизнес в БГ последните години, като че ли не са високи, цените на протеина вече са сравними със САЩ, вижте примерно ихерб, но там оборотите са други. Може и да има ментета, не знам какъв е пазарния дял на Голд в нас и изобщо колко милиона е пазара на протеин, но нещо не ми се струва особена далавера да го правят.
Един маргарин да имитират, повече пари ще направят.
Вярно пазара в България е нищожен ,но една партида от 2000 кутии все ще се продаде примерно за година и то на не малка цена ако примерно цената на едро е 50лв. а себестойността около 20лв. това са си грубо 50-60хил. няма транспортни разходи от Ирландия или от където другаде и да било ,всичко си е чиста печалба.Аз бих го направил ако имах възможност :) ,това обаче е друга тема.Надявам се моя протеин да е от Ирландия, но и да не е ще си го изпия все едно е от там!
казано от r_e_d на 04.08.12, 01:24:
Вярно пазара в България е нищожен ,но една партида от 2000 кутии все ще се продаде примерно за година и то на не малка цена ако примерно цената на едро е 50лв. а себестойността около 20лв. това са си грубо 50-60хил. няма транспортни разходи от Ирландия или от където другаде и да било ,всичко си е чиста печалба.Аз бих го направил ако имах възможност :) ,това обаче е друга тема.Надявам се моя протеин да е от Ирландия, но и да не е ще си го изпия все едно е от там!
Хубаво е, че търговците в България не са с начина на мислене на някои от потребителите в този форум. ;)
Никой не би тръгнал да прави менте протеин поради простата причина, че никой няма да успее да продаде дори и 10 кофи от този продукт, защото веднага потребителите и другите търговци ще разберат и цялото начинание ще бъде обречено на провал.
А опаковката в която се пакетират протеините на Оптимум е най-масовата опаковка, която се ползва за протеинови пудри.
Всичкият 100% Whey Gold Standard който се продава в Европа (не само в БГ) се произвежда в Европа, Американска пудра в Европа не се внася. Поне не легално ;)
Мнението беше редактирано от kao на 04.08.12 15:03.
казано от kao на 04.08.12, 14:12:
казано от r_e_d на 04.08.12, 01:24:
Хубаво е, че търговците в България не са с начина на мислене на някои от потребителите в този форум. ;)
Никой не би тръгнал да прави менте протеин поради простата причина, че никой няма да успее да продаде дори и 10 кофи от този продукт, защото веднага потребителите и другите търговци ще разберат и цялото начинание ще бъде обречено на провал.
А опаковката в която се пакетират протеините на Оптимум е най-масовата опаковка, която се ползва за протеинови пудри.
Всичкият 100% Whey Gold Standard който се продава в Европа (не само в БГ) се произвежда в Европа, Американска пудра в Европа не се внася. Поне не легално ;)
Колега не си прав, на всичко известно се прави МЕНТЕ !
Стрелчок91 нека да сподели на колегата онази случка с АНИМАЛА (giggle)
казано от AgBOKATA на 04.08.12, 15:09:
това са само небивалици които се въртят по форуми от хора които нямат опит с хранителните добавки ...
типично по български се разсъждава - на всичко ИЗВЕСТНО се прави менте ...
казано от kao на 04.08.12, 15:21:
това са само небивалици които се въртят по форуми от хора които нямат опит с хранителните добавки ...
Ти вярваш ,че са небивалици ,а аз реалност всеки може да вярва в каквото си реши.Може качеството и съдържанието на продаваните тук продукти да не е същото и от там самият продукт не е това ,което трябва да бъде следователно е менте.Аз съм си закупил 100% Уей Голд стандарт и очаквам и да получа това, след като пудрата е различна от американската ,която аз приемам за оригинал да бяха написали европейска версия или нещо от сорта.
Аз не “вярвам”, аз ви казвам от опит и практика, че ментета няма и не е имало. Това което си си закупил е Gold Standard, просто се произвежда в Европа.
Оригинална версия няма и двата продукта се произвеждат от компанията производител, а именно Optimum Nutrition. Американската пудра дори е забранена за внос и разпространение в Европа.
Няма повод за притеснение. :) Качеството на продуктите които се предлагат в България е точно такова каквото е и в останалата част на Европейския Съюз.
Мнението беше редактирано от kao на 04.08.12 15:58.
04.08.12
16:09
Е хайде пък сега,това е малко несправедливо,особено имайки предвид повсеместния кокошкарски тарикатлък в търговските мрежи в БГ.Говорим по-принцип,по конкретната тема не знам как стоят нещата.
Мнението беше редактирано от donsir на 04.08.12 16:10.
04.08.12
16:12
Трябва да уточним, че един продукт, който носи едно и също име, може да се произвежда в няколко различни опаковки и/или с няколко различни суровини. И съответните комбинации, между кутия и протеин, да отиват в конкретна държава, заради разликите в наредбите за съставки и т.н.
А съответно при дадени партиди кутията, например, може да се подмени, защото на производителя ще му излезе по-евтино.
04.08.12
16:15
казано от r_e_d на 04.08.12, 15:47:
Ти вярваш ,че са небивалици ,а аз реалност всеки може да вярва в каквото си реши.Може качеството и съдържанието на продаваните тук продукти да не е същото и от там самият продукт не е това ,което трябва да бъде следователно е менте.Аз съм си закупил 100% Уей Голд стандарт и очаквам и да получа това, след като пудрата е различна от американската ,която аз приемам за оригинал да бяха написали европейска версия или нещо от сорта.
Е то ако почнем по темата - бензина,дизела,известни марки бира на високи цени,цигари - същата работа,както и други акцизни и неакцизни стоки могат да бъдат посочени като примери,а какво остава за някакъв си протеин.
Мнението беше редактирано от donsir на 04.08.12 16:16.
казано от Denny Crane на 04.08.12, 16:09:
Е хайде пък сега,това е малко несправедливо,особено имайки предвид повсеместния кокошкарски тарикатлък в търговските мрежи в БГ.Говорим по-принцип,по конкретната тема не знам как стоят нещата.
Говорим си за Хранителни добавки :) в търговските вериги може и по друг начин да е :)
Ти да не работиш в сферата на хранителните добавки, че така говориш ?
Как ти се струва в кутия АНИМАЛ да има ръководство на БГ език ?
Виждам имаш много информация, а да споделиш защо изчезна онази марка Мусаши от бг пазара ? (просто бях чул едни неща от 1 приятел, който има доста информация, па да видим)
Струва ми се нереално :) И ако имаше такива кутии с упътване на БГ вътре в кутията до момента поне 50 човека щяха да изпищят и щеше да се разчуе, защото е абсурдно. Поинтересувайте се малко какви са минимумите за производство на такива метални кутии.
Мусаши изчезна от пазара поради вина на вносителите на марката... друга причина няма. Не се водете по “разни приятели” които имат “информация” - това е механизма на създаване на слуховете :) някой в този форум виждал ли е с очите си фалшива добавка?
Мнението беше редактирано от kao на 04.08.12 17:31.
казано от kao на 04.08.12, 17:29:
Струва ми се нереално :) И ако имаше такива кутии с упътване на БГ вътре в кутията до момента поне 50 човека щяха да изпищят и щеше да се разчуе, защото е абсурдно. Поинтересувайте се малко какви са минимумите за производство на такива метални кутии.
Мусаши изчезна от пазара поради вина на вносителите на марката... друга причина няма. Не се водете по “разни приятели” които имат “информация” - това е механизма на създаване на слуховете :) някой в този форум виждал ли е с очите си фалшива добавка?
И каква е вината е по-важно, то е ясно, че има вина ? Има толкова много селяци, които си купуват нещо което без грам да знаят какво е и ще ти дам пример, че има места където голд стандарт все още се продава по 150-170лв (2.200кг) и хората го купуват защото знаят, че е Американски, а и доста често се подрискват :)
Незнам дали още там се бъркат, но има 1 тавански апартамент във Варна където се складират и бъркат доста чували. Няма да го кажа кой е и къде е, но да се знае, че фирмата е национална. Да знам нямам снимки и доказателства, да не съм ходил да гледам през ключалката или прозореца какво става вътре просто го знам от човек който живее там :)
Не ми се коментира повече темата.
Лош мениджмънт на вносителите по мое мнение е причината за отсъствието на Мусаши, но това е офтопик.
Това с апартамента не е много сериозно, поне докато някой не покаже снимки или някакви доказателства :) А да се казват имена на фирми по форуми без да има доказателства е в разрез с правилата на форума и ще бъде изтрито от модераторите най-вероятно.
Мнението беше редактирано от kao на 04.08.12 17:55.
04.08.12
17:57
Най-удачно е да не си купувате протеини. Блъскайте парите в креатин, буустери, яйца и мИсо.
казано от kao на 04.08.12, 17:53:
Лош мениджмънт на вносителите по мое мнение е причината за отсъствието на Мусаши, но това е офтопик.
Това с апартамента не е много сериозно, поне докато някой не покаже снимки или някакви доказателства :)
Офф човек какъв лош мениджмънт ? Какво се правиш на т*п ? На всеки му е ясно, че са пипали съдържанието и от фирмата са спрели дистрибуцията в БГ, то тогава са биле златните години, нямаше толкова много интернет и форуми и е липсвала каквото и да е информация, а за контрол да не говорим. Защо защитаваш толкова много този бизнес ? От мен толкова !
ПС - само да ти обадя, че и в Америка си позволяват да правят ментета на хранителните добавки, или отново това не е истина, а просто един мит ? Е да, но има филми дори с такава тематика. Можеш да си ги потърсиш в интернет или може да ги знаеш и да не им вярваш :)
казано от kao на 04.08.12, 16:47:
Говорим си за Хранителни добавки :) в търговските вериги може и по друг начин да е :)
Имаш предвид, че ти нямаш никакво понятие и не си чувал за нелоялни търговски практики и похвати в този бранш??? (wasntme)
ПП Интересно ми е, дали човека, който седи зад акаунта на kao, има нещо общо с човека, който седи зад акаунта на Pure Nutrition?
Епитети от сорта на “тъп” можеш да ми ги спестиш, най-малкото аз не те нападам, и пазя добър тон, въпреки че не сме на едно мнение? Не съм съгласен с мнението ти за Мусаши... а и ти нямаш никакви доказателства за тезите които споделяш. Лично съм ползвал доста от продуктите на Мусаши и според мен бяха доста добри, малко скъпи, но добри.
Не защитавам този бизнес - дразнят ме мнения и обвинения за фалшиви добавки които не са подплатени с нищо освен с “анонимни приятели” , които “разбират”. Идеята на темата беше свързана с разликите в протеините на Оптимум произведени в САЩ и Европа...
За САЩ нямам информация какво дали и как се фалшифицира... но Филми има и за Батман и Супермен ... те за това са филми, а не ги показват в новините или пресата ... :)
04.08.12
18:09
казано от Valdis на 04.08.12, 18:02:
казано от kao на 04.08.12, 16:47:
Имаш предвид, че ти нямаш никакво понятие и не си чувал за нелоялни търговски практики и похвати в този бранш??? (wasntme)
ПП Интересно ми е, дали човека, който седи зад акаунта на kao, има нещо общо с човека, който седи зад акаунта на Pure Nutrition?
Хелтстор ;)
Казано иначе - Бинго :D
Мнението беше редактирано от head_hunter на 04.08.12 18:10.
Въпросът бе по-скоро риторичен. :D Но не ми се задълбаваше по въпроса с хипер-мега популярната на щатския пазар марка. :D
04.08.12
18:28
Споменахте мусаши.Интересно ми е какво стана с тях?
04.08.12
18:43
казано от Georgi Ivanov на 04.08.12, 18:28:
Споменахте мусаши.Интересно ми е какво стана с тях?
Между другото,от тази марка единственото,което бях пробвал е един креатин монохидрат,но миришеше на мърша и го хвърлих.Така и не ми стана ясно защо креатин може да мирише така ?
05.08.12
01:09
казано от Valdis на 04.08.12, 18:18:
Въпросът бе по-скоро риторичен. :D Но не ми се задълбаваше по въпроса с хипер-мега популярната на щатския пазар марка. :D
Аз съм си тъпо парче и за такива, като мен обяснявай :D :D :D
Ще добавя малко снимков материал ,чрез който всеки сам може да определи приликите и разликите между двата Голд стандарта като за цвят съм направил и едно леко сравнение с Пюр уей.
Всичкият 100% Whey Gold Standard който се продава в Европа (не само в БГ) се произвежда в Европа, Американска пудра в Европа не се внася. Поне не легално
Не знам колегата Као дали е ходил в Кипър но ако не е ще му споделя ,че и те са в европейския съюз и са били колония на Великобритания и британското влияние все още се усеща там, та защо при тях за разлика от нас протеина им не е от Ирландия а от Америка или може би си е ирландски а при нас е другия “ирландски”, има и друг вариант за разлика от честните търговци тук там има и контрабандисти внасящи го нелегално ;)
казано от r_e_d на 05.08.12, 14:18:
Ще добавя малко снимков материал ,чрез който всеки сам може да определи приликите и разликите между двата Голд стандарта като за цвят съм направил и едно леко сравнение с Пюр уей.
Всичкият 100% Whey Gold Standard който се продава в Европа (не само в БГ) се произвежда в Европа, Американска пудра в Европа не се внася. Поне не легално
Не знам колегата Као дали е ходил в Кипър но ако не е ще му споделя ,че и те са в европейския съюз и са били колония на Великобритания и британското влияние все още се усеща там, та защо при тях за разлика от нас протеина им не е от Ирландия а от Америка или може би си е ирландски а при нас е другия “ирландски”, има и друг вариант за разлика от честните търговци тук там има и контрабандисти внасящи го нелегално ;)
На лявата снимка средната кутия е същата като моята, купена от Америка. Колегата Као е пределно ясен, че представлява интересите на магазин за хранителни добавки. Хубавато, е че тук има и хора които разбират и не си пестят приказките и неможе да убеди(излъже) за някои неща. Това, че кутиите си приличат не трябва да се взема според мен под голямо значение, просто съвпадение ;) Все едно да кажеш че протеините в чувалчета по 10либри се правят в един и същи завод :) Отностно контрабандата не мисля, че има фирма за хранителни добавки която да внася нелегално Американски голд стандарт и да го продава, все пак щеше да се разчуе ;)
Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 05.08.12 14:43.
05.08.12
14:49
Отностно контрабандата не мисля, че има фирма за хранителни добавки която да внася нелегално Американски голд стандарт и да го продава, все пак щеше да се разчуе
Отиваш на околовръстното и си купуваш от големия магазин внос от САЩ, ако не знаеш къде се внася от САЩ.
Дали е легално или не - не мога да коментирам, не аз им проверявам цялата бумащина по един внос.
Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 05.08.12 17:12.
Ами аз ви обясних как стоят нещата :) вие обаче явно ги разбирате повече ... здраве да е ...
@ r_e_d - аз ти обяснявам как стоят нещата с разпространението на този продукт ... няма нужда да ми остроумничиш, защото много по-добре знам от теб кое от къде идва ... и отговарям на въпросите на които ти не знаеш отговорите ... ако искаш ги вземай под внимание ако искаш недей ... твоя си работа ...
@Адвоката - не представлявам ничии интереси ... включих се в темата за да ви разясня малко кое и защо е така ... разбирачите обаче сте много в този форум... като чета форума хората които разбират от хранителни добавки тук са единици, но за сметка на това има много такива които си мислят, че разбират ...
и да имаше дистрибутори на Оптимум Нутришън в Европа на които им бяха отнети правата именно защото продължиха да разпространяват Американската версия на продукта, въпреки препоръките на производителя и това се случи с едни от най-големите фирми в Европа. Но това няма как да се разчуе по форумите, защото те са недостоверни :) А и както се вижда дори някой да се опита да ви обясни нещо вие си имате своите “истини” ;)
не ми се разправя с вас просто исках да съм ви полезен с малко истинска информация ... вярвайте си в квото искате ;)
05.08.12
15:00
казано от r_e_d на 05.08.12, 14:18:
r_e_d, имам 2 въпроса, лично на мен ми е интересно:
- би ли обърнал тази средната кутия на лявата снимка и да кажеш какво пише на нея, къде, от кой, за кой е произведена или просто една снимка да направиш? Благодаря!
- би ли огледал внимателно дясната и лявата кутия на голда и пюра, гледай за едни пъпчици по пластмасата, това е мястото, откъдето се налива пластмасата, седи като с конец накрая, все едно си взел шприц и оттам си наливал пластмаса в някаква форма. Това може да ти каже дали са от една и съща матрица или едни матрици, правени от един майстор? За пример, има няколко такива признака по които се познава дали е една и съща матрица, примерно сега гледам 2 опаковки на Myo, нямам Голд, но на Myo пъпката е долу в центъра, на дъното, а съединителната линия минава през буквата r на nutrition.
Огледай тези 2 кутии внимателно за производствени следи, дали са идентични?
Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 05.08.12 15:08.
Добре КАО искам да ми кажеш тогава 2 истории - тази на ПЮР и тази на МУСАШИ. Разбирам си достатъчно, чета също достатъчно и имам определени наблюдения и опит с добавките. Мога да преценя кога едно нещо си заслужава и кога не си заслужава, също така кога ме лъжат или подвеждат.
05.08.12
15:42
AgBOKATA:
“Това, че кутиите си приличат не трябва да се взема според мен под голямо значение, просто съвпадение ;) Все едно да кажеш че протеините в чувалчета по 10либри се правят в един и същи завод :) “
Това не е точно така. 2 кутии не просто си приличат, защото са черни и са еднакви по форма, а са идентични, като производствени белези. Взимаш лупа, ако са ти слаби очите и гледаш за пъпчици, някоя друга линия, измятания, вкл. одрасквания, ако матрицата не е добре полирана, специфични избледнявания на евтина пластмаса и т.н. Не е много трудно да се познаят еднакви кутии, от един гараж, просто не ги гледай от 1 метър или на снимка. Аз бих искал да разбера отговора на r_e_d, ей така, за моя информация.
Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 05.08.12 17:09.
Не разбирам от изработка на кутии,но и двете ми се струват не дотам изпипани с доста разлики помежду им.Впечатление ми направи ,че и двете са по 6000мл. а в каталога на фирмата производител кутиите от 6000мл. не са с остър ръб в долния край а са гладки и заоблени.Pont Pack