Какво трябва да се барне по програмата ми?

12.08.05
15:44

Първо поздрави на всички!
Форумът е невероятен.Комплименти!

На 35 съм и най сетне реших да тръгна сериозно на зала(най-вече защото имам възможност да тренирам през деня ..нещо което през изминалите години нямах ,а вечер обикновено бях преуморен и...)
това един вид извинение..

Реших да тренирам първо за маса ,тъй като съм малко слабичък(1.83/64)
решението ми бе продиктувано и от  тежкия бронхит,който прекарах зимата.

та за 4 месеца тренировки 3 пъти седмичен сплит,всяка група 1 път седмично+евтин гейнър  качих 10 килограма,което само по себе си  не е зле..
Тренировката ми е (по Арнолдова система за ектоморфи,попаднала ми случайно) 2-3 упражнения за група,2-3 серии по 5-8 повторения ..
с тежести 80-85 % от максимума ...
Предимно с щанги и дъмбели и най вече лег,клек,тяга,милитъри,мечка
Примерно ден първи :гърди/бицепс

1.лег 3х5-8
2.лег наклон
3.флайс

4..крив лост бицепсово
5..скотово с щанга или дъмбели
не знам дали е малко или много но поне засега дава резултат

забелязах обаче ,че през летните горещини  от тренировките взех да слабея ,ясно ми е че перодът за маса е зимата ,и че самата тя се прави на маса...

та въпросът ми е кога и какво трябва  да се барне по програмата ми?

12.08.05
15:52

Според мен е добре. Щом има ефект, не сменяй нищо. Ако някое упражнение спре да ти действа, чак тогава го замени с подобно.
А за жегата - може да пробваш да пиеш повече вода, може би се обезводняваш. И да почиваш повече.

12.08.05
16:19

те въпросите от само себе си напират ама..
сега видях в този сайт
[/url]http://www.exrx.net/Lists/Directory.html[/url]
че нещо не съм тренирал прасеца правилно
аз по принцип го тренирам много странно (пак по съвет  на Арнолд)
правя го вместо почивките между сериите в дните за гърди и гръб(но не за крака)
един вид го тренирам 2 пъти седмично

Но проблемът ми е краката :
Винаги почвам с пълен клек 3-4 серии ,но след това честно не знам какво да правя-екстензии,хак ,лег преса,мъртва тяга с прави крака,за задната част на уред...понякога правя по цели 15 серии за крака и май ми идва множко

Добре ли е след клека(той ми е задължителен) да правя 1 упражнение
за квадрицепци  и пак само 1 за задната ?

по добър ли ще е ефектът ако прасеца го наместя при краката и рамото в ден 3?

KA

12.08.05
17:09

ами мисля че така ще е най-добре....а относно програмата ти за бицепс можеш да включиш и концентринчо сгъване..а за трицепс и гръб какво правиш???иначе за сега за гърди ти е добре, можеш да включиш и кофички...

12.08.05
17:28

Гръб:

1.почвам с набирания 3х10(или доколкото издържа)
2.някакво гребане с щанга -прав или от лежанка  3х5-8(или напрактика до отказ) или мъртва тяга
3.придърпване на дъмбел 2,3 х 8
4.някакво на скрипец(пред гърди или гребане) 2 или 3 х 8

трицепс:

1.френско от лег или лег с тесен хват 3х
2,.някаво с дъмбел-с един или два ,или кикбек(привърженик съм на разнообразието-всяка тренировка гледам да ми е различна)  2х 8
3.скрипец-с различни лостове или въже 2х8

Абе аз ли не разбирам(то си е истина де) ама оня ден едно хлапе блъскаше трицепса един час ,а после мина на гръб!
А пък имаше много добре развито тяло(с изкл.на прасците разбира се
-то това май е закон при подрастващите?)

12.08.05
18:10

[quote author=“Karharott”]Гръб:

1.почвам с набирания 3х10(или доколкото издържа)
2.някакво гребане с щанга -прав или от лежанка  3х5-8(или напрактика до отказ) или мъртва тяга
3.придърпване на дъмбел 2,3 х 8
4.някакво на скрипец(пред гърди или гребане) 2 или 3 х 8

трицепс:

1.френско от лег или лег с тесен хват 3х
2,.някаво с дъмбел-с един или два ,или кикбек(привърженик съм на разнообразието-всяка тренировка гледам да ми е различна)  2х 8
3.скрипец-с различни лостове или въже 2х8

Абе аз ли не разбирам(то си е истина де) ама оня ден едно хлапе блъскаше трицепса един час ,а после мина на гръб!
А пък имаше много добре развито тяло(с изкл.на прасците разбира се
-то това май е закон при подрастващите?)

Добре ти е програмата, иначе това за хлапето може да има добра генетика, да ползва забранени медикаменти и т.н. защото много е един час за трицепс - не е толкова голяма група и ще се претренира! Знам ли, може да има суперневероятна генетика, но не ми се вярва!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1