04.08.12
20:21
казано от FRANKO на 04.08.12, 17:12:
казано от Отличника99 на 03.08.12, 16:57:
От 14 години до 20 години ще качи например 20-тина санта ръст и 25 кг (повечето от които едва ли ще са мазнини). Вече като е на 24 години колкото и здраво да тренира едва ли ще качи 25 кила (сравнително чисти) до 30 години ( при условие че започва с относително нормално тегло, а не с поднормено и не ползва непозволени прахчета). С други думи той ще качва по-лесно защото има още да расте и да се развива, а можем да приемем че 20 и няколко годишните едва ли ще порастнат повече. Един 14-годишен ще качи мускули дори и да не тренира, за разлика от 24-годишен.
А за спортистите - в повечето спортове не се изисква качване на маса, а някакви умения, които се развиват с години.
Разбираш ли?
и каква част от тези 25кг са чист мускул, колко са кости, колко са вътрешни органи, сухожилия ... ? ;) щото един 24 годишен (спрял да расте) за 6 години ще качи повече от 25кг САМО мускул (и не почвай(те), че ще стане само с инжекции, хапченца и тнт).
по въпроса за качването изобщо - всеки човек, качвайки килограми изобщо, част от тези килограми ще са мускул. ако сега реша да кача от 80 до 100кг, без да тренирам, ще стана кюфте, но поне 2-3-4кг от общо качените 20кг, ще са мускулна маса - не тренирам, но качвам мускули ... но не мисля, че това е целта на автора на темата
Определено ще качи 40 кила сухожилия, прав си!
Ти май навлезе в сферата на фантастиката. Аз не знам за някой 20 и няколко годишен качил над 25 кила чисти, ти ако знаеш сподели (стига да не е бил с поднормено тегло в началото, тогава е по-лесно).
И понеже ми писна от спора ще се опитам да ти обясня концепцията възможно най-просо:
За един младеж: Тялото расте => покачва се ръста => покачва се теглото => покачва се мускулната маса. Това без да тренира.
Ако тренира процеса на качване на маса е засилен.
Т.е. растежа на тялото засилва качването на тегло (стига да има ядене разбира се), а един 20-30 годишен го няма това засилване от растежа.
Опитай да разбереш това. Аз от сърце ти пожелавам успех.
04.08.12
20:44
Те за тва повечето тренират кат’ луди и ядат па на нищо не мязат,точно 14-15-16 годишните :D
казано от Отличника99 на 04.08.12, 20:21:
Аз не знам за някой 20 и няколко годишен качил над 25 кила чисти
Ма ти освен че това не знаеш, явно и доста други работи също не знаеш. ;)
Ако твоя младеж е качил 25 кила (които ти интерпретираш като чисти), то мускулите в тях реално биха били не повече от 12-13 кила, че и 15 да са...
Смятай:
Мускулите в човешкото тяло са около 40%- 45% (според някои източници 40-50%). Нека приемем, че този ултра натрениран младеж е с 50% мускули (ба*ти фикцията, но в интерес на хипотезата става ;)) , костната система тежи около 18% от теглото, кожата и мастната тъкан 20+% (приемаме, че е 20%), за кръв, вътрешни органи и т.н. остават около 10-12% (които са нереални,но все пак...)
И кво става?
Освен ако, както казах по-горе, въпросният младеж не си закачи ПОРАСНАЛИТЕ мускули на ушите и да ги покрие с фон дьо тен, то барабар с тях ще качи качи кила от кости, кожа, мас, кръв и реално качените мускули биха били 12-13 кила
Сега опитай да ни убедиш, че един млад мъж на 20-25, който не расте на височина и всичките му екстра калории отиват за хипертрофия, за 5 год. не може да качи 12-15 чисти кила. ;)
Мнението беше редактирано от Петър на 04.08.12 23:56.
05.08.12
01:30
казано от Voyager на 04.08.12, 18:01:
Към хънтъра - този Тачев не е този Тачев, за кого си мислиш според мен : )
Да оказа се прав ;) Аз си мислех, че за онази маймуна, която употребява думата “изверг” /очевидно незапознат със значението й/. :D
казано от Петър Петров на 04.08.12, 22:40:
Сега опитай да ни убедиш, че един млад мъж на 20-25, който не расте на височина и всичките му екстра калории отиват за хипертрофия, за 5 год. не може да качи 12-15 чисти кила. ;)
Може и повече може ;) Последното го казвам от личен опит.
казано от Отличника99 на 04.08.12, 20:21:
Определено ще качи 40 кила сухожилия, прав си!
Ти май навлезе в сферата на фантастиката. Аз не знам за някой 20 и няколко годишен качил над 25 кила чисти, ти ако знаеш сподели (стига да не е бил с поднормено тегло в началото, тогава е по-лесно).
И понеже ми писна от спора ще се опитам да ти обясня концепцията възможно най-просо:
За един младеж: Тялото расте => покачва се ръста => покачва се теглото => покачва се мускулната маса. Това без да тренира.
Ако тренира процеса на качване на маса (ОБЩА, А НЕ МУСКУЛНА) е засилен.Т.е. растежа на тялото засилва качването на тегло (стига да има ядене разбира се), а един 20-30 годишен го няма това засилване от растежа.
Опитай да разбереш това. Аз от сърце ти пожелавам успех.
ти май и нямаш 20год - не знам колко 20+ годишни, трениращи бодибилдинг (там е най-голям стремежа към ММ и затова го давам за пример) познаваш, но явно не са много ;) по въпроса с качването и растежа, ще посмея да изкажа еретичната мисъл, че докато един младеж расте, то точно заради този растеж, който изразходва ресурсите на тялото, не може да се говори за засилен процес на качване на ММ. а в предното си мение ти обясних как всеки, който качва килограми, ще качи и поне малко мускул.
само ще спомена, че покрай големи ми син и племенника ми, имам съвсем преки наблюдения върху тях и приятелите му от години (сега са на по 18-19), някой тренират, някой не, но 90% от тях растяха като бамбук на височина, но без да качат и грам ОБЩА МАСА докато не спря активния растеж (ставаха все по-високи и хърбави, но въпреки това качваха и сила, и издържливост). ще уточня, че 3ма тренираха на лостове (и досега), 2ма тренираха в зала, но тенденцията при всичките беше съвсем еднаква ;)
и най-накрая направи разлика между “тегло” и “мускулна маса”!
искам да попитам дали може да ми кажете кам какво да се насоча
165 височина
56 кг
14 г
дали да сваля 5 6 кг или да си стоя ня тези кг ако ми помогнете ще ви бъда благодарен
ППтренирам в зала с свободни тежести