Програма за лостове

05.08.12
22:01

Здравейте!Аз съм на 14 години и от 1 година се занимавам с лостове и фитнес и искам да ви попитам за програма за лостове
Възможности:
набирания широк хват - 8
лежанка - 70 кг веднъж
кофички - 20    
лично тегло 70 кг       
Истината е че започнах да се занимавам с такива тренировки от миналата година защото тренера ми каза че трябва да заякна и от миналата до тази година съм качил 15 кг 
та въпросът ми е как да структурирам тренировката си на лостове.
Не спазвам никакъв хранителен режим

05.08.12
22:26

казано от Az Az на 05.08.12, 22:01:

...Не спазвам никакъв хранителен режим

От това зависи дали ще имаш резултати.. или започни да спазваш режим или въобще не се занимавай..

казано от Kirov на 05.08.12, 22:26:

казано от Az Az на 05.08.12, 22:01:

...Не спазвам никакъв хранителен режим

От това зависи дали ще имаш резултати.. или започни да спазваш режим или въобще не се занимавай..

Глупости, десетки хора по света тренират без да спазват режим...

Ай сиктир с тия режими!

05.08.12
23:42

казано от Майстор Тричко на 05.08.12, 23:31:

Ай сиктир с тия режими!

Е да де.. то за това има толкова много които блъскат кат’ луди и не спазват хранителен режим и после се чудят защо нямат резултати.. ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.08.12 08:35.

казано от Kirov на 05.08.12, 23:42:

Е да де.. то за това има толкова много които блъскат кат’ луди и не спазват хранителен режим и после се чудят защо нямат резултати.. ;)

Ха-хахах-Ха.

Познавам доста хора, постигнали това, което искат и без режим. И хора дето искат да изкарат пресите, и хора дето искат да налеят в ръцете и хора дето се занимават с БИ.

HE

06.08.12
09:33

казано от Майстор Тричко на 05.08.12, 23:31:

Ай сиктир с тия режими!

Не са десетки - стотици са, даже хиляди! И знаеш ли, че като застане до тях сериозен трениращ, как гледат със завист ;)

казано от Майстор Тричко на 06.08.12, 08:52:

казано от Kirov на 05.08.12, 23:42:

Ха-хахах-Ха.

Познавам доста хора, постигнали това, което искат и без режим. И хора дето искат да изкарат пресите, и хора дето искат да налеят в ръцете и хора дето се занимават с БИ.

Да вероятно някои искат да са по 50-60 кг. и да имат плочки /баси, колко ли усилия изисква това/. Да, съгласен съм, че да бъдеш със визията на онези, които слагат S размер прилепнали тениски и ходят все едно са по 120 кг., не се налага да спазваш режими. Можеш да блъскаш бицепс, гърди и преса ако не всеки ден, то поне през ден, да ядеш, каквото мама сготви и т.н.
За това, което наричаш “БИ” обаче мога да ти кажа от личен опит, че това не става. Знаеш ли на времето, когато предполагам още не си знаел, какво е спорт /съдейки по начина ти на мислене/ имаше истински треньори, редуваха се режими и кръшкачите го отнасяха здраво. Чудно ми е дали някога си ходил на спортни лагери, че да знаеш, какво сервираха на закуска, обед и вечеря, как бяха структурирани тренировките и т.н.?

Нямам нищо против разните гъзльовци, които се мислят за големи тарикати и, че нещата стават ей така без усилие. По-добре е за нас малко по-сериозно отнасящите се към това, защото разликите са налице, дори при изграждането на характерите, а за външен вид - там е големия смях.

06.08.12
09:44

казано от head_hunter на 06.08.12, 09:33:

Чудно ми е дали някога си ходил на спортни лагери

Тук не мога да се сдържа - едно много здраво тролване: :D :D

Само като видях, че си писал в темата и ми стана ясно, че ще насочено към мене. :D

Аз ти казвам, че не всеки иска да е максимално огромен. В тоя форум има две крайности: Или си “кекав 50-60 килограмов “анорексик”, който иска да има преса, ама това е постижение, понеже си 50 кила”, или си “яко хардкор, едва ли не, профи билдър, който може да дава акъл на всички, понже спазва режим”.

Истината е, че не всичко е бяло и черно. Аз ви казвам, че стотици хора по света тренират без да спазват режим и тези хора си имат резултати. Също така човек може да посещава фитнеса и без целите му да са свързани с това да стане максимално огромен.

06.08.12
09:50

Все едно какви са ти целите, не може да караш на банички и пици цял ден и да очакваш резултати.
Да не говорим, че сега сте малки и нагъвате всичко, ама като станете на 40, ще се чудите що ви е бавен метаболизма и как да свалите шкембето ;)

казано от Петко К на 06.08.12, 09:50:

Все едно какви са ти целите, не може да караш на банички и пици цял ден и да очакваш резултати.
Да не говорим, че сега сте малки и нагъвате всичко, ама като станете на 40, ще се чудите що ви е бавен метаболизма и как да свалите шкембето ;)

Виж сега, както се изразих “не всичко е черно и бяло”. И при яденето има крайности, като това да ядеш само бургери и пици е една от тях, типично американска. Да, най-добре е да имаш режим и това ще ти помогне, но и това да имаш някакво нормално структурирано хранене, включващо определени неща и избягващо други, е за предпочитане пред блъскането с пици и баници, нали?

06.08.12
10:00

казано от Майстор Тричко на 06.08.12, 09:55:

структурирано хранене, включващо определени неща и избягващо други

А иначе, ти какво определение на “режим” би дал?

Мнението беше редактирано от Петър на 06.08.12 10:01.

казано от Петър  Петров на 06.08.12, 10:00:

казано от Майстор Тричко на 06.08.12, 09:55:

структурирано хранене, включващо определени неща и избягващо други

А иначе, ти какво определение на “режим” би дал?

Ще се изразя по-подробно. Режим - знаеш колко калории, въглехидрати, мазнини, белтъчини и кога трябва да ги приемаш. Съответно приемаш определени храни и избягваш други.

Под “структурирано хранене” имах предвид - например ядеш някои храни (картофи, ориз, меса, яйца, сирена, кашкавали и т.н.), избягваш други (баници, пици, дюнери и тн), но съответно не следиш за калории/въглехидрати/мазнини/белтъци.

06.08.12
10:09

Семантика. Както и да го въртим, говорим за едно и също. Без да обърнеш внимание на това какво и колко ядеш, трудно ще постигнеш някакви резултати.

казано от Петко К на 06.08.12, 10:09:

Семантика. Както и да го въртим, говорим за едно и също. Без да обърнеш внимание на това какво и колко ядеш, трудно ще постигнеш някакви резултати.

Окей :D Всеки с мнението си. Аз не съм съгласен, че задължително ти трябва режим, за да постигнеш някои цели. Съгласен съм, че е за предпочитане да имаш, отколкото да нямаш.

06.08.12
11:37

казано от Майстор Тричко на 06.08.12, 10:12:

Окей :D Всеки с мнението си. Аз не съм съгласен, че задължително ти трябва режим, за да постигнеш някои цели. Съгласен съм, че е за предпочитане да имаш, отколкото да нямаш.

Много зависи, какво визираме при “режим”.
Пича с най-много медали в групата ни мачка кока-кола и вафли постоянно :D Преди няколко дни обядвахме служебно и вервай ми лошо ми стана. Тоя не спре да се тъпче с всичко, което го дават че съдържа месо в продължение на 50минути. Погълна храната ми за 3 дни на 1 обяд :D
Когато тялото, съзнанието и душичката ти имат нужда от едно сладоледче например, да се мъчиш с грозде щото си на режим разбираш ли...е сорка ама тва просто нема как да стане.
Единственото ми ядене по режим е закуската.  През останалото време съобразявам съдържанието и количеството на яденото ми спрямо тренировките. Без бой си признавам-ям когато и каквото чувствам, че ми е необходимо. Това за мен е режим ;)

По принцип единственото което спазвам като режим е да ям повече белтъци в 1 ден.Задължително всеки ден ям месо!За закуска ям шпек перелик.Обед различно,1 нести 500 мл и нещо леща боб и нещо десерт(гледам да има повече въглехидрати) и вечер ям месо

HE

06.08.12
18:31

казано от Krisko ivanov на 06.08.12, 12:03:

По принцип единственото което спазвам като режим е да ям повече белтъци в 1 ден.Задължително всеки ден ям месо!За закуска ям шпек перелик.Обед различно,1 нести 500 мл и нещо леща боб и нещо десерт(гледам да има повече въглехидрати) и вечер ям месо

Да единствения белтък във шпека евентуално е от соята в него /на черва, рога и копита не съм запознат със съдържанието на белтъчини/. Нестия е особено полезен и не знам, как още от закуска не започваш със него и до късна вечер не го изпускаш от ръце - от мен да знаеш - той е чудото на големите мускули. Хранителния ти режим е тип “Каквото сготвят у нас и сложат във хладилника”! Нещата ще се променят, ако евентуално някой ден започнеш да се храниш, като трениращ човек /е ако тренировката ти е тренировка, а не някаква разходка/. Петко ти го е казал “Какво и колко” - останалото е ала-бала и приказки между такива, които родителите им, като чуят “хранителен режим” и си представят 40 дневна или лунна диета, съответно и отговора е “А шамари?”.
Не си ли оправите храненето и тренировките, ще продължавате да криете разни добавки из между чорапите и да плачете по форумите, че се храните и тренирате, ама виждаш ли то нямало прогрес.

06.08.12
23:57

Хънтъре, освен между чорапите , вчера в една тема попаднах на един истински пионер в областта на криенето- мушнал креатина в кутията на компютъра !
До автора на темата : Как така тренираш от 1 година, а все още нямаш изготвена програма ? Типично по български ... правим нещо и после питаме

Noctis Caelum

07.08.12
00:22

Без правилно хранене не очаквай резултати.Трябва да имаш маса,която да направиш на мускули.Потърси в сайта за диета и я спазвай.След време ще видиш разликата.

07.08.12
10:13

Хм, знам че хората във форума са големи поддръжници на доброто хранене (както и аз), но особено в така нашумялото стрийт фитнес движение тези дни малко хора ядат правилно и това не им пречи да прогресират.
Тъй като съм много запален, от година и половина тренирам, ям правилно, и понякога попадам на интервюта в ютуб на големи имена в този новоизгряващ спорт ,ако искате, които не им пука за яденето и за тренировките.

http://www.youtube.com/watch?v=ql8dS0UPTOo&feature=player_detailpage#t=490s

Сложил съм линка да започва точно там, където говори за тези работи. Та това е Едър (Ether) точно преди няколко дена на Световното първенство по Уличен фитнес (World street workout championship) направи 15 набирания на лява и 15 набирания на дясна ръка без почивка. Да не говорим, че движения от гимнастиката като планч не са му непознати. Той споделя, че тренира когато си иска, яде каквото си иска. Казва, че когато усети болка (примерно в лакътя след набирания на 1 ръка) си взема 1-2 дена почивка и това е.
От такива интервюта се възмутявам. Как някакви хора, които не спазват никакви тренировъчни режими и хранителни режими за няколко години стават толкова силни?
Искам да уточня че съм гледал още интервюта с големи лица в този “спорт” - ( Закавели, както и няколко много силни украинеца)
Даже и да е 60 килограма (вярвам, че не е- мисля че е около 70) по 15 набирания на една ръка хич не е малко, колкото и да тежиш.
Закавели е 69килограма, а един украинец които гледах е 1.80 висок 75кг.

Как по-дяволите се случва това?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1