11.02.12
16:40
Вманиечен съм в перфектното изчистване на каквито и да е било подкожни мазнини от корема, както и от тялото. За целта от общо взето 2-3 месеца съм ограничил приема на повечето кофти храни, коли, макдоналци, дюнери и така нататък, списъкът е дълъг.. + това правя редовно кардио - 3 пъти седмично по 40 минути чисто бягане. Наистина има ефект, орефлих се много - вени по ръцете, гърдите, най-вече по корема, абе всичко ;д, но имам един малък проблем - долната част на корема... Отвратително е как имам много малък слой подкожни мазнини, точно под пъпа (където ми свършва и 3-тия ред плочки) и това ме влудява... въпросът ми е, откакто почнах да внимавам с храните и да правя редовно кардио (което преди не правех) винаги слагам такъв термо-колан, чета много противоположни мнения за тези колани и все пак някой ще ми каже ли има ли смисъл/няма ли смисъл, по-добре ли е със/без него ?
11.02.12
17:57
Почти нищо не знам за тия термо колани и такива щуротии, но силно ме съмняват тия неща. Тренирай си яко и яж добре и резултатът няма да закъснее.
11.02.12
18:07
Има теми, потърси.
За мен тези колани са ПЪЛНИ глупости и пряк ефект от тях няма.
11.02.12
23:26
По-бързо се с сваля с колан, но пък много товари бъбреците и сърцето. Сърцето може да се усети при по-висока кардио тренировка :) Няма смисъл толкова да се вманиячаваш, като се дигнат температурите ще изчезне точно тази част, която те дразни и без колан
Мнението беше редактирано от Павлин Трандафилов на 11.02.12 23:29.
12.02.12
08:01
Тия колани мазнини не свалят.
Все пак дай да видим някоя снимка, ще е интересно.
Здравей, ако искаш як корем трябва да си го заслужиш :) и не става с колани, вибриращи глупости и целуфани. Истината е в тренировката:)...и храненето разбира се. Всеки ден трябва да отделяш сутрин след тичане поне 20 за бърза тренировка без почивка за корема. Ето ти една примерна http://www.youtube.com/watch?v=9tDZRogSbbU. Минимум 500 повторения всеки ден!!! Забравих да добавя... всяко упражнение по 100 бройки без почивка и тежести на краката:)
Мнението беше редактирано от Vergy на 13.02.12 12:27.
13.02.12
13:01
@Vergy, не разчитам на коланите, тренирам много, бягам много и отделям бая повече време за тренировка на корема, интересуваше ме дали е по-хубаво да слагам колан като бягам или не, иначе благодаря за отговора :)
Една статийка от t-nation относно точковото топене и ползата от загряване на проблемната зона :)
Мнението беше редактирано от Станимир на 13.02.12 15:59.
Разбрах, че си сериозен ентусиаст Марк:)
Може би трябваше да добавя, че по принцип тези загряващи глупости основно вредят на сърцето ти и нищо повече. Това е пореден опит компаниите да продават глупости за отслабване подобно на голяма част от добавките, при които само си стоиш и извайваш яко тяло:) На скоро четох за една ментална тренировка, при която си стоиш и си мислиш как се напрягат мускулите ти на определени места и ставаш перфектен.
13.02.12
20:41
Vergy, интересна тренировка, но подкрепям твърдението ‘‘no pain, no gain’’ :D @Станимир благодаря много за интересната статия!
17.02.12
20:11
Ами нямам строг хранителен режим за съжаление, семейството и ежедневието ми не ми го позволява.. въпреки това си хапвам предимно яйца, пилешко месо, от време на време свинско, повечко плодове (предимно ябълки), риба тон и пушена сьомга и когато ям хляб, ям пълнозърнест. Позволявам си въглехидрати под формата на зърнени закуски сутрин и по някой друг сникърс през деня. Общо взето така се храня :)
Марк,
От опит знам, че ако искаш да изчистиш максимално корема, трябва да ограничиш до минимум простите въглехидрати и хляба. Проблемът с хляба в магазина е , че не е 100 % сигурно пълнозърнест, добавят боклуци. Аз си правя едни питки с пълнозърнесто грахам брашно, ако решиш ще ти разкажа за рецептата. Ако тренираш във фитнес има едно много добро упражнение за долна част за корем на скрипец. Ако те интересува, ще ти разкажа повече;)
И Марк..разгледай тези упражнения:)
http://www.youtube.com/watch?v=PsV-pFoIUZk&feature=fvwrel
07.08.12
13:09
Колана не върши никаква работа изгорените калории са си същите както и без него обилното потене се дължи на това, че организма се опитва да се охлади ;)
26.09.12
11:09
Ползвам такъв колан от 2 седмици и няма никакъв ефект имали симисъл да продаължавам или не. Ако някой знае нещо да даде съвет.
Никакъв ефект?! Поне обрив с пъпки не ти ли излезе?
Оправи си храненето и тренировките, зарежи тия глупости.
01.07.13
20:07
Абе и аз изобо не вярвах на тези колани , но мисля , че имама някакъв ефект било то и малък пак помага, и то да това че се потиш не значи , че топиш мазнина , защото по тази логика ще седя по цял ден в сауна и ще излезна с 8 пакс! Но мисля , че има полза от това , че ти загрява зоната на корема , така и кръвта циркулира по добре и при една коремна тренировка и да кажем кардио ще е по-добре отколкото без колана