Жени и качване на мускулна маса, идеи?

06.08.12
23:00

Здравейте , може ли някой да ме косултира.?Пиша тук в този раздел мисля, че сте най-запознати.
Аз съм момиче, на 23 години, 46 кг, имам да чистя много малко мазнини от предната част на корема, но с правилно хранене и повече кардио мисля, че ще го постигна.Въпросът ми е относно това че искам да кача мускулната маса в областа на корема, да е по набъбнала така да го кажа. Колко точно грама протеин от храната ще са ми нужни за нарастване на мускулната маса.И дайте пример това колко пилешко месо (примерно) е на ден. Мога ли да си помогна с някой протеин и какъв..Иначе съм си взела аминокиселини, което значи ли че мога да приемам и по малко белтък на ден от храната... Основни въпроси..
Дайте моля ви някакъв примерен дневен прием ..специално за белтъците.
Някой да има други идеи и наставления? Храни , добавки?
Забравих да спомена : тренирам 4 пъти седмично: 1 ден кардио, 1 ден корем, 1 ден крака,дупе,  почивка, почивка,1 ден корем, почивка
А и още нещо: тренировките с тежест за корема подходящи ли са за покачване на маса, или са по скоро за релеф?
Извинявам се ако съм написала някоя глупост.Тези дни се залях с информация и малко ми е каша в главата..
..е?      Мнения?

Темата беше редактирана от Ева Славова на 06.08.12 23:01.

MF

06.08.12
23:08

Не се занимавай с протеин на прах. Протеин дневно ти трябва минимум 1г на 1 телесен килограм, което ще рече около 50г., но това минимум. Приемай по 70-80г. Това са 200г пилешко месо и 2 яйца например. Но недей само от тези източници - хапвай и млечни продукти. В раздела с храненето има състава на почти всички храни, гледай го.
Колко си висока? - малко ми се струват килограмите ти. Защо не тренираш горната част на тялото?

06.08.12
23:46

Бих те посъветвал да се стараеш да набавяш нужните белтъци от храна, а не от протеинова пудра  . Аминокиселините ще ти помогнат за по-добро възстановяване . Приемай ги преди , по време и след тренировка

07.08.12
10:31

казано от Miss Fight на 06.08.12, 23:08:

Не се занимавай с протеин на прах. Протеин дневно ти трябва минимум 1г на 1 телесен килограм, което ще рече около 50г., но това минимум. Приемай по 70-80г. Това са 200г пилешко месо и 2 яйца например. Но недей само от тези източници - хапвай и млечни продукти. В раздела с храненето има състава на почти всички храни, гледай го.
Колко си висока? - малко ми се струват килограмите ти. Защо не тренираш горната част на тялото?

Мерси за съвета.Не е ли малко 70-80г за покачване на мускулна маса? Иначе обърнато в храна аз даже ям повече на ден от това което си споменала.Висока сум 1.70, малко са килата и искам да кача но мускулна маса, а от корема има какво да чистя, макар и малко.Тренирам горна част заедно с корема, но просто не съм я споменала :))

07.08.12
10:36

казано от ME4O_TURIST на 06.08.12, 23:46:

Бих те посъветвал да се стараеш да набавяш нужните белтъци от храна, а не от протеинова пудра  . Аминокиселините ще ти помогнат за по-добро възстановяване . Приемай ги преди , по време и след тренировка

Аз приемам протеин на ден както виждам от савета на Miss Fight даже повечко от необходимото, но ми се искаше слетобяд едно от храненията да ми е протеин, след или преди тренировка примерно.Защото от плодовете доста огладнявам, а друго сладко не смея да си позволя, защото имам мазнинки по корема.
Измервах си Body mass и ми излезе 9.4% ама явно повечкото са на корема.Сега наблягам на кардио..

07.08.12
10:42

В дните без тренировка по малко протеин ли да приемам или не ?

07.08.12
10:56

Важно е и как тренираш, трябва да правиш упражнения, които да ‘изискват’ да имаш здрав корем, а.к.а хващай щангите :D

07.08.12
11:01

Добре си се ориентирала, че трябва да покачиш мускулната си маса. Един съвет за тренировките: Тренирай цялото тяло! Всеки един мускул трябва да се тренира. Цяла тенировка за корем според мен не е добра идея. Относно храненето се радвам, че си разбрала че без белтъчини няма да стане. Моя съвет е да се опиташ да приемаш по 2гр белтъчини дневно, повечко мазнини от качествени източници и умерено количество сложни въглехидрати. Това цялото съчетано с едни тежки  и интензивни тренировки(за цялото тяло не само краката и корема) ти гарантирам, че ще  помогне не само да покачиш мускулната си маса, но и да намалиш мазнините. Доста правилно са те посъветвали да избягваш протеиновите пудри. Протеин те съветвам да пиеш само веднага след тренировка или в ситуация, която нямаш възможност да ядеш друго. И за финал да вметна, че изглеждаш доста добре на снимките така че целите ти са лесно постижими.

Мнението беше редактирано от Георги на 07.08.12 11:07.

07.08.12
13:45

Мисля да последвам съвета ви, ще наблегна на храненето с белтъчини.А в дните без тренировка пак ли 2гр на кило на ден или може и по малко, с идея да не възпрепятствам качването на маса и задържането и.Сега, септемжри се връщам в залата и ще тренирам всичко, вмомента просто нямам възможност.Напълно съм съгласна че корем и крака не са всичко! И мерси за комплимента Георги, поласкана съм.

07.08.12
16:18

Здравей и от мен!
Ще ти спестя суперлативите за тялото ти след раждането и ще премина направо към въпроса.
Абсолютно си права, че е хубаво да качиш мускулна маса, но според мен няма как това да стане само в корема. Още повече никак няма да са ти излишни (по-скоро ще ти застанат перфектно) няколко килограма в горната част, а и в бедрата.
Само с белтък обаче не става.
Разбирам, че избягваш въглехидратите и мазнините заради целта ти да изчистиш пресата, но ми се струва, че без тях мускулната маса ще си остане блян. Може би ще постигнеш желаното изчистване, но то ще е за сметка на теглото ти, а това ми се струва нежелателно от това, което прочетох.
Мисля си, че би могла да опиташ известен период на РБД с 2 гр. протеин и прием на въглехидратите предимно след силовата ти тренировка, която следва да е поне три пъти седмично и да става все по-силова :), както за краката и корема, така и за останалите мускулни групи. Както пише Puppy по-горе, базовите многоставни упражнения също ще ти помогнат за изграждане на пресата.
Изчистването на пресата ще си дойде с времето и кардиото между силовите и всичко ще бъде точно както го искаш.
Друг вариант е да опиташ НВД, само че ще ти е по-трудни да качиш, а и при нея има прием на въглехидрат от 0.8 гр. на килограм тегло, които не виждам ти да приемаш в дневното си меню. Така че пак се връщаме на “Само с белтък не става”.
Съветът ми е да опиташ няколко варианта на тренировки и хранителен режим, за да разбереш как ще реагира тялото ти, тъй като всички режими са базирани на общи правила, а всеки организъм си е строго индивидуален.
Бъди постоянна и експериментирай с хранителния режим и тренировките - успехите ще дойдат съвсем скоро.

07.08.12
16:33

Благодаря за отделеното време.. Прав си за това че ще е тръдно да кача мускулна маса с НВД.Сега ще прегледам какво точно представлява РБД,защото досега не ми се е налагало да се запознавам по-подробно.С удоволствие бих качила мускулна маса и в краката, така че няма проблем, просто не са ми приоритет, но така или иначе от септември като почна тренировките ще бъдат и те натоварвани максимално в отделни тренировки.Много изчисления ще паднат за да наглася дневните протеини , мазнини и въглехидрати... Но поне ще знам че ще работи за мен и целите ми... Мисля да изпробвам РБД, много си прав.. няма да е добре ако организма черпи енергия от масата която съм градила ... нищо няма да стане.Мерси за саветите,много.

07.08.12
21:13

казано от Puppy на 07.08.12, 10:56:

хващай щангите :D

Тренировките са доста по-важни в твоя случай от това дали приемаш 20, 50 или 100 грама протеин на ден.

08.08.12
13:36

казано от Margaritka на 07.08.12, 21:13:

Тренировките са доста по-важни в твоя случай от това дали приемаш 20, 50 или 100 грама протеин на ден.

Ами упражненията, които правя са доста натоварващи, щом сега последния път имах мускулна треска на другия ден, въпреки 10 амино през деня.Повечето изпалнявам с тежести.А и мисля, храненето е най - важно защото в моя случеи няма почти никакъв излишен материал, който да “харчи” тялото и мускулите ми веднага изгарят.Това е опта ми до момента ;) Храната - на първо място.

09.08.12
20:11

казано от Ева Славова на 08.08.12, 13:36:

казано от Margaritka на 07.08.12, 21:13:

Ами упражненията, които правя са доста натоварващи, щом сега последния път имах мускулна треска на другия ден, въпреки 10 амино през деня.Повечето изпалнявам с тежести.А и мисля, храненето е най - важно защото в моя случеи няма почти никакъв излишен материал, който да “харчи” тялото и мускулите ми веднага изгарят.Това е опта ми до момента ;) Храната - на първо място.

Защо питаш като знаеш? ;)
Не се притеснявай за горенето на мускули, тялото не е толкова глупаво да унищожава това, което му трябва, т.е. при подходящи и достатъчно тежки тренировки (подозирам че се пестиш, въпреки мускулната треска), нямаш грижи за мускулите. Пак казвам - първо тренировките, пък ти прави каквото мислиш че знаеш. ;)

11.08.12
12:22

Приемам :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1