Ръцете ми почти не помръдват

08.07.12
21:30

тренирам от 1.5 г, по - сериозно от 8 мес ,и имам следният проблем :
Ръцете ми почти не помръдват , някак си все в едно и също положение си стоят  , вкарал съм ги в сплит  - 4 дневен , тренирам ги последни е един ден, пробвам от 2 месеца и следният вариант : гръб-бицепс, гърди трицепс , с максимални тежести  , всяка с 4 серии /по 8.10 повторения , но ефект почтин няма  ..
Къде греша приятели според вас ? /180 кг , а теглото /едва 65 /

08.07.12
21:47

В храненето !

При тези 65 кила какво очакваш?

Освен в храненето, бъркаш и в тренировките.

08.07.12
23:47

Сменяй упражненията (ако не го правиш), и оправи храненето (както ти казаха по-горе).

отговора се крие в килограмите ти на 1.80 , 65 кила са си малко , оправи си храненето със сигурност там е проблема намали и сериите за ръце не ти трябват толкова, редувай упражненията във всяка тренировка

09.07.12
00:31

Оправи си храненето , тренировките и най-важното - НЕ БЪРЗАЙ ДА СЕ ХВЪРЛЯШ НА ДОБАВКИ, преди да оправиш първите две ;) Дерзай и ще чакаме след известно време резултати .

09.07.12
00:48

знаете ли , принципно няма как да спазвам хранителен режим , заради работното ми  време и типът работа , но  и като цяло съм ектоморф ,а  знаете , че те трудно качват и лесно губят маса, а и пробвал съм с храна, имало е дни в които се ,,тъпча ,, /извинявам се за израза /
с месо,ориз, картофи -но ??

Мнението беше редактирано от IR Petrov на 09.07.12 00:49.

Каква ти е тренировката?

09.07.12
01:11

1.Гръб + бицепс , корем
2.Гърди+трицепс+трапец
3.ПОчИВКА
4.крака,пръсци,рамо , корем

А защо не пробваш да отделиш ръцете в отделен ден и вместо да правиш по този сплит с максимални тежести да правиш само ръце с максимални тежести.За целта разгледай това: http://www.bb-team.org/articles/1208_trenirovka-za-ratse-s-maksimalni-tezhesti

09.07.12
12:31

казано от IR Petrov на 09.07.12, 00:48:

имало е дни в които се ,,тъпча ,,

не върши работа, трябва ти хранителен режим, който да спазваш всеки ден, ако един-два дни се тъпчеш и после седмица не ядеш като хората какво очакваш? Работното ти време не е извинение, каквото и да е то можеш да си носиш нещо приготвено предварително или да хапнеш в движение. Както ти написаха по-горе 65кг. на 180см. показва всичко. Не си писал нищо за упражненията, които правиш, колко са, кои са... Оправи яденето, намали сериите, вдигни интензивността и всичко ще си дойде на място.
Поздрави и успех.

09.07.12
18:08

Бицепсово сгъване с дъмбели 4 /10 повт.
Кръстосано чуково сгъване с дъмбели 4/10
концентрирано - 4/10
Скотово сгъване-4/10

Едностранното трицепсово разгъване с дъмбел зад глава 4/10
Трицепсово разгъване с дъмбели от лег 4 /10
Френско - 4/10

Клякай, набирай се, прави военна преса, тяга и кофи. За бицепс намали упражненията на 2 - едно с щанга и едно с дъмбели. За трицепс остави само кофите, лежанката и френското. Намали повторенията и увеличи тежестта.

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 09.07.12 18:20.

казано от IR Petrov на 09.07.12, 18:08:

Бицепсово сгъване с дъмбели 4 /10 повт.
Кръстосано чуково сгъване с дъмбели 4/10
концентрирано - 4/10
Скотово сгъване-4/10

Едностранното трицепсово разгъване с дъмбел зад глава 4/10
Трицепсово разгъване с дъмбели от лег 4 /10
Френско - 4/10

На 65 кг основната цел трябва да ти е качване на тегло, качи 5 кг и ще ти дръпнат ръцете.Иначе прекалено много упражнения и серии за ръце.Предполагам,че за гърдите и гърба правиш поне по толкова и тогава сметни каква работа отнасят.После прибави липсата на хранителен режим и малкото телесно тегло и работата е ясна.
Просто нямаш нужда от всичко това.

09.07.12
20:22

приятелю , ето това правя  за гърди и гръб :
гърди
1. лежанка с дъмбели -4/10
2.пулоувър - 4/10
3 .флаис -4/10

гръб
1. машина за гръб  /но не и знам името / - 4/10
2.Придърпване на вертикален скрипец -4/10
3.Придърпване на долен скрипец -4/10
  4.гребане -4/10

Искаш да кажеш , че трябва да намаля малко серийте , и да обърна внимание на храненето , и чак когато кача 5,10 кг тогава мога да натоварвам повече, ДА логиката е на 100 % , но все си мисля , че по 3 упражнения на мускулна група са ми малко !!

казано от IR Petrov на 09.07.12, 20:22:

приятелю , ето това правя  за гърди и гръб :
гърди
1. лежанка с дъмбели -4/10
2.пулоувър - 4/10
3 .флаис -4/10

гръб
1. машина за гръб  /но не и знам името / - 4/10
2.Придърпване на вертикален скрипец -4/10
3.Придърпване на долен скрипец -4/10
  4.гребане -4/10

Искаш да кажеш , че трябва да намаля малко серийте , и да обърна внимание на храненето , и чак когато кача 5,10 кг тогава мога да натоварвам повече, ДА логиката е на 100 % , но все си мисля , че по 3 упражнения на мускулна група са ми малко !!

Май бях прав за гърдите и гърба, но не очаквах чак да са 1:1 с бицепса и трицепса:)))

Мнението беше редактирано от Александър Георгиев на 09.07.12 21:52.

Не мисли, а чети какво пишем.

11.07.12
01:01

Не са малко три упражнения, даже и това ти е много. Както ги правиш в дните за гърди и гръб 2упр х 4 серии или 3х3 са ти предостатъчни. Спри се на нещо такова:
Бицепс:
1. Сгъване с прав лост 4х6-8
2. Чуково от седеж    4х6-8
Трицепс
1. Лег с тесен хват или кофички 4х6-8
2. Френско от лег 3х6-8
3. Разгъване на скрипец 3х8-10

03.08.12
15:00

казано от Veso Pervazov на 11.07.12, 01:01:

Не са малко три упражнения, даже и това ти е много. Както ги правиш в дните за гърди и гръб 2упр х 4 серии или 3х3 са ти предостатъчни. Спри се на нещо такова:
Бицепс:
1. Сгъване с прав лост 4х6-8
2. Чуково от седеж    4х6-8
Трицепс
1. Лег с тесен хват или кофички 4х6-8
2. Френско от лег 3х6-8
3. Разгъване на скрипец 3х8-10

+1

07.08.12
01:54

Не не , каквото и да тренираш ,по 5 по 10 пъти на седмица ако щеш не се ли храниш няма как да стане номера ако щеш и спи във фитнеса.Храната ти е 50% от работата не я ли оправиш няма как,другото е тренировки и сън.Пробвай ВВД,РБД :)

07.08.12
19:28

Здравейте, ако може и аз да се вмъкна в тази тема, защото имам същия проблем горе-долу.За ръце права 3 упр за трицепс и 4 за бицепс и съм заковал на едно и също положение от много време!!! Висок съм 1.75 и съм 84-5кг (ако на някой му трябват параметри ;) ) Тааа дайте някакво предположение или мнение.А и спазвам горе-долу хранителен режим, до колкото е възможно.

07.08.12
20:00

Ти гърдите ги тренираш по-малко от бицепса. :D. Две упражнения за бицепс са ти достатъчни - сгъване с щанга и с дъмбели, но ги прави с голяма интензивност, ако ги правиш с яка тежест няма и да си помисляш за 3то и 4то упражнение за бицепс :D. Също си оправи храненето, не си търси оправдания с работата, ква е тая работа, нямате почивка цял ден да се наядеш като хората ли? Носи си храна, не ти пречи, ако досега ял и не си качил, значи трябва още да ядеш. И аз бях като теб преди 64-5 / 180 см и си измислях оправдания, че ям по-много (макар че наистина си беше така), но като почнах да ям двойно повече и сега съм 73-74 / 180 см и още качвам :D. Изчисли си грубо калорийния баланс и гледай да си в излишък, ще ти пораснат и ръцете. :D

07.08.12
20:03

Прекалено много ги натискате тези ръце, а всичко друго е на заден план.
Така не става или поне..не е особено ефективно.
Вероятността да са ви малки ръцете, а да имате огромни гърбове, рамене, гърди и крака е доста малка.
Фокусирайте се върху големите мускулни групи и с едно-две упражнения, акцентирайте на ръцете си.

И, както спомена Начев - ядене. Визуален напредък при кофти хранене, можете и да имате, но незадоволителен за вас самите.

Noctis Caelum

10.08.12
21:48

казано от stanislav sapundjiev на 07.08.12, 19:28:

Здравейте, ако може и аз да се вмъкна в тази тема, защото имам същия проблем горе-долу.За ръце права 3 упр за трицепс и 4 за бицепс и съм заковал на едно и също положение от много време!!! Висок съм 1.75 и съм 84-5кг (ако на някой му трябват параметри ;) ) Тааа дайте някакво предположение или мнение.А и спазвам горе-долу хранителен режим, до колкото е възможно.

Ти хубаво казваш,че имаш същия проблем,но първо прочети темите за хранене и тренировки!Искаш големи ръце,а си сложил 3 упражнения за трицепс и 4 за бицепс - бицепса ти 1/3 ,а трицепс 2/3 от ръката.Прави си сам сметка кой от двата мускула се нуждае от повече упражнения при това мисля ,че 2 упражнения за бицепс и 3 за трицепс ще са ти достатъчни.По-горе е написано с кои ще постигнеш желаните резултати.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1