09.08.12
15:14
1ден-ГЪРДИ
Полулег 4x8
Лег 4x8
Обратен лег 4x8
Флайс 4x8
и лицеви до отказ
2ден-БИЦЕПС
Бицепсово сгъване с прав лост 4x6-8
Бицепсово сгъване с дъмбели 4x6-8
Бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж 4x6-8
3ден-ГРЪБ
Придърване на горен скрипец пред врат 4x8
Придърпване на горен скрипец зад врат 4x8
Придърпване на горен скрепец с тесен хват 4x8
Гребане с лост 4x8
Гребане с дъмбел 4x8
Пулоувър 4x8
4ден-ТРИЦЕПС
Френско разгъване с щанга от лег 4x6-8
Трицепсово разгъване на горен скрипец с лост 4x6-8
Трицепсово разгъване на горен скрипец с въже 4x6-8
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 4x6-8
5ден-Рамо
Раменни преси с щанга 4x8
Раменни преси с дъмбели от седеж 4x8
Хеликопрет 4x8
Повдигане на ръцете напред 4x8
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред 4x8
Почивка събота и неделя : )
09.08.12
15:54
Ужас.
09.08.12
16:03
Краката де са момко....
Ти пък, за какво са му крака? За сметка на това пък си има отделен ден за бицепс и трицепс ;)
казано от kristiancho на 09.08.12, 16:03:
Краката де са момко....
Под дънките :D
09.08.12
16:27
Досега не знаех,че бицепса бил толкова голям мускул,че трябва да се тренира сам в отделен ден,но така е всеки ден научаваме нещо ново.А пичове какво го карате да прави крака?!?!?Те виждат ли се?Пък и да вземе да кляка, може да се смали.... :D :D :D
Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 09.08.12 16:28.
09.08.12
16:43
Хубаво е да се коментира програма за конкретен индивид, не като цяло.
Тази програма е добра за много хора, например на състезателно ниво културисти, възстановяващи се от травми в коляното, тазобедрената става и глезена, на които са им забранили да тренират долната част.
Сега, то е ясно, че авторът заслужава да му се присмивате, защото и самото заглавие на темата е такова, но ако се нахвлърляме върху всеки нов скоро форумът на бб-тийм няма да се нарича само “смешен”, “тъп” и т.н. от конкурентите, но и ще бъде “оня форум, който доказа твърдението, че в български форум като питаш нещо и веднага ти обясняват колко си тъп”...
Аз краката си ги имам ... кво викате ся бицепс трицепс в един ден ... и може да обясните като хора не да се подигравате като сте големи разбираче напишете нешто полезно ; )
Вече е такъв, Юли... вече е такъв... (понеже няма банхамър за нубовете и троловете ;) )
Мнението беше редактирано от dani на 09.08.12 16:48.
09.08.12
16:49
казано от Oranje на 09.08.12, 16:43:
...скоро форумът на бб-тийм няма да се нарича само “смешен”, “тъп” и т.н. от конкурентите, ..
Стана ми любопитно ... кои са въпросните конкуренти ?
казано от asenovec95 на 09.08.12, 16:46:
Аз краката си ги имам ...
Разбира се, едва ли са ти отрязани. Така че, няма причина да не ги тренираш.
... кво викате ся бицепс трицепс в един ден ...
Аз викам, че изобщо няма смисъл да тренираш бицепс и трицепс, ама едва ли ще ме послушаш.
... и може да обясните като хора не да се подигравате като сте големи разбираче напишете нешто полезно ; )
Какво да ти обясним? Поне кажи основни данни за себе си, като ръст, височина, от колко време посещаваш фитнеса и какви са ти целите.
Мнението беше редактирано от Петко К на 09.08.12 17:42.
09.08.12
17:52
Аз краката си ги имам ... кво викате ся бицепс трицепс в един ден ... и може да обясните като хора не да се подигравате като сте големи разбираче напишете нешто полезно ; )
Искаш да се пише полезно - добре. По вида на програмата - много изолиращи упражнения и разделението на дните, предполагам, че теб те интересува бодибилдинга. По броя на повторения във всяка серия, а именно 8 - предполагам, че ти трябва маса. Заради самото питане предполагам, че си от групата “начинаещ с (почти) никакъв спортен опит” до “начинаещ с някакъв спортен опит” или “средно напреднал”, като в това няма упрек. Ако си от начинаещите с никакъв или малък спортен опит - то по-добре е да се насочиш към кръгова или 3 дневна програма. Ако все пак до сега си тренирал и искаш да смениш програмата, някои мои размисли за тази, която си показал:
От трите основни движения - лег, клек и тяга, аз виждам само лежанката. Другите две - защо ги няма?
Единственото упражнение със собствено тегло са лицевите. Доста “уважаваните” кофички и набирания в твоята програма не присъстват. За сметка на това имаш 3 вида бутане от лег и 3 вида дърпане на скрипец.
Огромен брой повторения като една проста сметка показва, че почти за всеки мускул са над 100, а за гръб са 192. Смяташ ли, че можеш да изпълниш толкова много повторения с подходяща тежест и добра техника? Също така смяташ ли, че има смисъл от толкова много повторения, съобразно твоят спортен опит, ако предположението ми за него е вярно.
Бицепса е съвсем малка мускулна група, смяташ ли, че трябва да се тренира в отделен ден и не мислиш ли, че е по-добре да се комбинира?
Рамената също са малка мускулна група, защо и тях не ги комбинираш и като малка мускулна група, за какво са им 160 повторения?
Не искаш крака, а горна част на тялото - окей, но защо не виждам нищо за корем тогава?
09.08.12
18:02
Сега, то е ясно, че авторът заслужава да му се присмивате, защото и самото заглавие на темата е такова, но ако се нахвлърляме върху всеки нов скоро форумът на бб-тийм няма да се нарича само “смешен”, “тъп” и т.н. от конкурентите, но и ще бъде “оня форум, който доказа твърдението, че в български форум като питаш нещо и веднага ти обясняват колко си тъп”...
Последно заслужава да му се присмиваме или не? Знаеш ли, че чета и някои от конкурентните форуми, та “смешен” и “тъп” са си направо комплимент, предвид думичките, които бих употребил аз по техен адрес? Когато някой ти каже “колко си тъп” при това не един човек е редно да се замислиш по въпроса, че може да има доза истина във твърдението и съответно да направиш нещо по въпроса. Не може да влезеш някъде и да изтипосаш цялото си незнание във пълния му блясък, без да си направил елементарно усилие да се запознаеш поне от обща култура със въпроса си и да очакваш, че ще те посрещнат със отворени обятия!
Искаш ли да си направим един експеримент - ще пуснем тази и още няколко подобни теми във t-nation и ще гледаме развоя на събитията, да видиш дали няма да ти обяснят същото и там.
А и последно - отговора на един въпрос е във пряка зависимост със въпроса! Иначе казано “Каквото повикало, такова се обадило”. Като се научат да си поставят правилно темите и въпросите, ще получават отговорите, до тогава заедно със конкуренцията “да правят, като вятъра” ;)
п.п. Нормално е “конкуренцията” да е така загрижена за името при положение, че цялата неграмотна пасмина, която не намира отговор на олигофренските си въпроси от типа “кажи как да ставам як бате” отива, къде ........ при конкуренцията. Въпросната конкуренция е във договорки или притежава сайт за хранителни добавки /като основно препитание/ и е нормално да приема подобни идиоти, защото те му пълнят джобовете. Въпросните персони естествено няма да се изкажат ласкаво за форума от, където са им били шута и се започва със подобни приказки. Нека си скимтят паленцата :*
Мнението беше редактирано от head_hunter на 09.08.12 18:09.
09.08.12
18:20
казано от head_hunter на 09.08.12, 18:02:
Последно заслужава да му се присмиваме или не?
Въпрос на личен избор.
А и последно - отговора на един въпрос е във пряка зависимост със въпроса! Иначе казано “Каквото повикало, такова се обадило”.
Прав си, поговорката и аз мислех одеве да я напиша в поста си.
Като се научат да си поставят правилно темите и въпросите, ще получават отговорите, до тогава заедно със конкуренцията “да правят, като вятъра” ;)
Така е, но дали ще ги поставят тук, след като дотогава ще сме отказали още много незнаещи как да задават въпросите си? Или ние с присмех ще ги научим да си задават правилно въпросите? От позицията на орлите можем да им кажем да правят като вятъра, но историята помни и по-велики да са падали от високото.
Едно време във форума бяха Сашо Маринов, Николаев...може да не се спогаждахме, да нямахме единно мнение по всички въпроси, но беше по-интересно и имаше теми, от които човек научаваше неща. Можеше спокойно да пишеш и питаш и за бицепс, и за БиЕсЕн, и за бърпита.
Сега форумът стана сбирка на сеирджии, дето само те чакат да нахраниш някой летен, и една друга група...
На 17 съм ,170см висок,67кг до преди 1 месец просто подържах.Тренирам близо 2 години с малки паузи сега реших да кача малко ММ.Наблягам на въглихидратите в храненето и ефекта веднага започна бях 60кг за 1месец качих 7кг не е чиста ММ ,но не ми пречи ,а щом не ми пречи да ходя всеки ден толква ли е грешна тренировачната програмата .Краката не ги тренирам защото коляното ме боли само докато ходя !
09.08.12
18:29
Имало е доста начинаещи, които съм “нахранил”, но са още тук и във момента пишат постове от, които начинаещите могат да си вземат поука. Доброто отношение няма да накара никой да се замисли върху думите ти, а напротив - използват и продължават. Едно доста по-студено отношение кара човек да се засегне /което е вид отношение по даден въпрос/ и да поразмисли дали е нужно да продължава да търси лесното и за да не му се подиграват се амбицира и чете, съответно придобива знания. Във къщи има кой да го погали и да му каже, че е на “мама съкровището”, та и тук ли трябва да е така? Трябва ли да се дават дават съвети на посоки само за да каже някой, чието мнение не ме вълнува “ама той е пич”? Не мисля! Не искам да съм пич, а колкото се може повече празноглави келеши да осъзнаят, че са прости и да почнат да четат, да се учат и да направят нещо за себе си.
09.08.12
18:34
казано от head_hunter на 09.08.12, 18:29:
Имало е доста начинаещи, които съм “нахранил”, но са още тук и във момента пишат постове от, които начинаещите могат да си вземат поука. Доброто отношение няма да накара никой да се замисли върху думите ти, а напротив - използват и продължават. Едно доста по-студено отношение кара човек да се засегне /което е вид отношение по даден въпрос/ и да поразмисли дали е нужно да продължава да търси лесното и за да не му се подиграват се амбицира и чете, съответно придобива знания. Във къщи има кой да го погали и да му каже, че е на “мама съкровището”, та и тук ли трябва да е така? Трябва ли да се дават дават съвети на посоки само за да каже някой, чието мнение не ме вълнува “ама той е пич”? Не мисля! Не искам да съм пич, а колкото се може повече празноглави келеши да осъзнаят, че са прости и да почнат да четат, да се учат и да направят нещо за себе си.
Значи сме на едно мнение, просто за мен и за теб студеното отношение се проявява по различен начин.
Както и да е, нека не спамим повече темата на момчето.
09.08.12
18:38
Oranje , това за конкурентите образно ли беше или просто подминаваш въпросът ми многозначително ?
Мнението беше редактирано от donsir на 09.08.12 18:38.
09.08.12
19:18
казано от Васил на 09.08.12, 18:28:
На 17 съм ,170см висок,67кг до преди 1 месец просто подържах.Тренирам близо 2 години с малки паузи сега реших да кача малко ММ.Наблягам на въглихидратите в храненето и ефекта веднага започна бях 60кг за 1месец качих 7кг не е чиста ММ ,но не ми пречи ,а щом не ми пречи да ходя всеки ден толква ли е грешна тренировачната програмата .Краката не ги тренирам защото коляното ме боли само докато ходя !
Щом имаш проблем с коляното - отиди на лекар, задължително!
За програмата - аз, ако бях на твое място и с твоите цели, щях да си избера един 4 дневен сплит от сайта. Разгледай ги и ако имаш въпроси - питай.
09.08.12
19:18
казано от Васил на 09.08.12, 18:45:
head_hunter ти като “много напреднал”не виждам нищо кой знае какво в теб .Не разбирам какво се впрягаш толкова все едно съм ти спамил на лично съобщение !
Виж се в огледалото и тогава гледай другите! Иначе си ми безразличен слънчице - такива, като теб със лопата да ги рине човек, та ако ми прочетеш отново постовете, но със условието, че ползваш за мислене главата си /не други части/ ще осъзнаеш, че всъщност съм те игнорирал, което отново води до момента, че си ми безразличен /едва след обръщението ти към мен забелязах съществуването ти/. И не са ли те възпитавали, че като си говорят двама по-възрастни, ти не трябва да се намесваш?
Мнението беше редактирано от head_hunter на 09.08.12 19:19.
09.08.12
19:56
Съедини бицепс и трицепс в един или добави бицепс до гръб и трицепс по гърди, като не повече от 2-3 упражнения за малките мускули. Какви са тези 3 горни скрипеца, ако можеш прави набирания до отказ и веднага след него горен скрипец с широк хват и малко кг. Добави мъртва тяга и може би хоризонтален скрипец. За долни гръдни мускули по добре кофички в суперсерия с кросовър вместо долна лежанка. Намали упражненията за рамо, така ще ги натовариш много, като с рамо можеш да правиш абс и прасци. Като ти се оправя колената, задължително клекове с собствено тегло и след време с щанга.
Мнението беше редактирано от Hakio Mhmd на 09.08.12 19:59.
09.08.12
20:51
На мене преди 2 лета ми се извади ставата от коляното+пукната капачка скъсани връзки на прасеца и какво ли още не но това не ме спира от когато хода на фитнес да тренирам крака .. стягам коляното с бинт и съм аз само дето клек ме е страх да права да не стане някоя беля.
но ако се нахвлърляме върху всеки нов скоро форумът на бб-тийм няма да се нарича само “смешен”, “тъп” и т.н. от конкурентите, но и ще бъде “оня форум, който доказа твърдението, че в български форум като питаш нещо и веднага ти обясняват колко си тъп”...
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/63006#p-804613
Виж тука какъв хубав отговор съм дал, въпреки тъпия и безсмислен въпрос. Виж следващите постове на човека. Отговорът ми важи и за автора на тази тема, тъй като са на едно ниво.
Дали обаче някой от тях ще ме послуша? След като не срещам разбиране, защо да си правя труда да пиша нормални и обосновани отговори?
казано от Oranje на 09.08.12, 18:20:
Едно време във форума бяха Сашо Маринов, Николаев...може да не се спогаждахме, да нямахме единно мнение по всички въпроси, но беше по-интересно и имаше теми, от които човек научаваше неща. Можеше спокойно да пишеш и питаш и за бицепс, и за БиЕсЕн, и за бърпита.
казано от Oranje на 09.08.12, 18:20:
Сега форумът стана сбирка на сеирджии, дето само те чакат да нахраниш някой летен, и една друга група...
Аз съм тук поне два пъти повече време от теб и за това време се сменили поне десетина поколения “редовни” потребители. Хората идват и си отиват - нормално е. Това не е причина да се въздиша по миналото ;)
Форума си е ОК, защото форума, това са потребителите, а потребители има всякакви. Сега са повече, защото форума е по-популярен, съответно и “плявата” е повече.
Който има желание да учи и да получи истинска помощ - ще остане, ще чете, ще задава интелигентни въпроси, ще мисли с главата си и ще слуша съветите на опитните.
Останалите мен поне не ме вълнуват, нека си трошат главата и да ни псуват колкото искат.
Мнението беше редактирано от Петко К на 10.08.12 12:40.