09.08.12
15:18
Здравейте :)
Първо да дам малко инфо за мен. На 20 съм, 180см. , 73кг, тренирам от около 5 месеца, изкарах два на кръгови тренировки и вече почти три по тази програма:
Ден 1
Гърди
Лежанка
Полулег с дъмбели
Кофички
Флайс
Бицепс
Сгъване с щанга от стоеж
Скотово
Концентрично
Ден 2
Гръб
Вертикален скрипец/набирания
Чукчета с щанга
Придърпване на хоризонтален скрипец
Хиперекстензии/Мъртва тяга
Трицепс
Лежанка с тесен хват
Кофички на пейка
Френско
Ден 3
Крака
Клек
Бедрени разгъвания
Бедрени сгъвания
Калф машина
Рамо
Раменни преси/Арнолд преси
Повдигане на ръце напред
Повдигане на ръце встрани
Повдигане на ръце от наклон напред
Трапец
Трапецовидно повдигане 3х15
Хай-пул 3х15
Като цяло съм доволен от резултатите, имам си м.треска след тренировка и вс. Само дето не съм качил нито един килограм откакто тренирам, но това го отдавам на храненето на храненето.
И към въпроса: Време ли е вече да сменя програмата с друга или просто да разместя м.групи/упражненията.
Ако целта ти е да качиш мускули, а не си мръднал в това отношение, от кои резултати по-точно си доволен?
Ами може би съм махнал мазнини и съм качил малко маса .. нз .. но определено се вижда разлика от преди тренировките и сега. Може просто мускулите ми да имат малко повече тонус от преди, но разлика има. Определено си отчитам грешките в храненето, внимавах какво ям, но ядях малко.
Иначе се замислих за смяна на програмата, не защото не качвам килограми, а защото казват, че е добре на 2-3 месеца да се сменя. Има ли нужда или просто да увелича храната и да продължа по тази програма
Щом работи, защо ще я сменяш? Не си казал нищо за сериите и повторенията, така че не мога да коментирам много по програмата.
Правя по 3 серии с 8-10 повторения, понякога от първото упражнение правя 4 и намалям последното на 2 (примерно за гърди 4 серии лег и само 2 флайс), гледам да си ги правя всичките по 3 серии.
Иначе казваш, че не е задължително програмата да се сменя на определено време, а едва когато спре да дава резултати, така ли?