10.08.12
09:22
ами , има следният проблем
Рамената ми са леко сведени напред , и правят стойката ми лека прегърбена - та мислата ми е , какви упражнения да правя , за да се изтеглят назад , даже и лопатките /ромбоиди /на гърба са леко в същото положение . Иначе тренирам сериознао от 1 , 5 год.
Мерси .
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 11.08.12 12:24.
Спокойно, и аз съм така.
Наблягаш на всякакви гребания за гърба, упражнения за среден и долен трапец, задно рамо. Намаляваш упражненията за гърди.
Намаляваш висенето пред компютъра и следиш за стойката, да не ходиш или стоиш прегърбен. Нищо сложно, ама си е трудоемко и отнема време.
10.08.12
10:27
+1
Изпитан метод. Продават в магазините на Топ Ш*п “добавка” за столове. Дали си пред компютъра или в колата, постяваш го на кръста и спомага за изправената стойка. Струва някъде към 21-22лв.
10.08.12
10:34
Определяш кои са ти натегнатите и кои са ти слабите части. След това вкарваш малко корективна работа за които мускули е нужно. Едни ще трябва да се събудят и да започнат да работят, други ще трябва да се поразтегнат и поотпуснат. Добре е да видиш и по-надолу от рамената как си, защото рядко срещам някой с проблем само там, по-принцип има доста криви и слаби места и надолу.
Или отиваш при някой, който се занимава с това - тества те и ти изготвя програмата за корективна работа.
Тоя на лявата снимка като го почнеш от врата, та минеш през двете части на големия гръден мускул, малкия гръден мускул, ромбоиди...
10.08.12
13:20
ок
Мнението беше редактирано от joko bekcham на 10.08.12 14:07.