11.08.12
18:07
Здравейте момчета, от скоро тренирам и почнах да се интересувам от храни и тем подобни.Повечето пъти когато задавах въпрос на батко гугъл 90% от случеите отговора беше в вашия сайт.Направих си регистрация да попитам за млякото всичко друго ми стана ясно, но за млякото не ми стана ясно. Имаше тема кога да се приема след тренировка или преди (говоря за прясното мляко по-точно) аз примерно за киселото разбрах и преди да си легна ям нискомаслено, но прясното мляко след толкова спорове и караници на различни професори така и не се разбра след тренировка ли ? преди тренировка ли ? Та въпроса ми е кога ?
11.08.12
18:45
Не ти трябва мляко след тренировка, по-добре бърз въглехидрат (банан, декстроза) и храна някакъв по-бързо усвояем белтък (в млякото не само, че е малко белтъка, но и бавен). А за преди тренировка, да, ако го комбинираш примерно с овесени ядки става, иначе на едно мляко да разчиташ преди трен. - по-добре не.
Мнението беше редактирано от Stoyan Petrov на 11.08.12 18:46.
11.08.12
18:49
Не не нямам предвид веднага след тренировка знам, че ми трябват бързи въглехидрати (банан,мед нещо от сорта), но имам предвид час 1;30 след тренировката когато вече седна да ям като хората дали е удачно да пия и мляко ?
Абе какво значи “дали е удачно” ... като ти се пие мляко - пий мляко. Пък и ако него решиш обезмаслено да го пиеш, по-хубаво си налей една чаша вода от чешмата, има същия вкус ... демек - никакъв.
Ако ти е кеф пий,от кво толкова те е страх с тва мляко не мога разбера.100-200 мл,където и да ги вкараш се едно.Освен ако не мислиш да пиеш по 10 литра или ако не пазиш няква по специална диета,няма кой знае какво значение.