Повдигане на дъмбели напред

Привет.Искам да ви попитам има ли смисъл да правя повдигане на дъмбели напред,след като преди това съм правил преса с дъмбели?Не мога ли да продължа просто с повдигане встрани и назад и да завърша тренировката си? Вие как правите?

Аз принципно си правя преса, встрани и напред.

Ok.Мерси.

11.08.12
15:44

Аз пък не бих правил и преса ,и подвигане на дъмбели напред.

Защо пък да не прави повдигане напред ? Винаги трябва да има по едно изолиращо/акцентиращо упражнение за предно,средно рамо след пресите с щанга/дъмбели.

Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 11.08.12 17:16.

11.08.12
18:30

Защо пък винаги трябва да има и по едно изолиращо?

Да отговоря-защото ,освен ,че пресите натоварват предимно предното рамо,то и всички упражнения за гърди натоварват много предното рамо.А то не е голямо колкото гърба ,съгласи се.Съвсем няма нужда от 2 тежки тренировки .

казано от spook на 11.08.12, 18:30:

Защо пък винаги трябва да има и по едно изолиращо?

Да отговоря-защото ,освен ,че пресите натоварват предимно предното рамо,то и всички упражнения за гърди натоварват много предното рамо.А то не е голямо колкото гърба ,съгласи се.Съвсем няма нужда от 2 тежки тренировки .

Аха,значи пресите са за предно рамо - е това не го знаех.

11.08.12
21:32

По-добре е да се наблегне на задното рамо!

11.08.12
21:36

Преси зад врат акцентират на средно, тези с дъмбели също бих казал че отиват повече в средното. Ако ти е мерак и нямаш мускулна треска на предно рамо след деня за гърди си ги прави.

11.08.12
22:38

казано от Death__ на 11.08.12, 21:32:

По-добре е да се наблегне на задното рамо!

Това е добър съвет.Точно заради преразвито предно и изоставащо задно рамо (предимно от лежанката ,която всички правят ,като че ли е “ди мадър ъв гад” ) се получават гръбначни изкривявания .

Мнението беше редактирано от Гената на 11.08.12 22:38.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1