12.08.12
17:40
Здравейте,
имам нужда от съвет за евентуален хранителен режим и програма като за начинаещ. Аз съм мъж на 38 г. тежа 92 кг. при ръст от 179 см. Желанието ми е да вляза в нормата за моят ръст и години, която предполагам е -10 кг., и да се стегна мускулно. Освен футбол 2 пъти седмично, карам и доста колело, но явно не е достатъчно. Ще съм благодарен на всякъкви мнения и съвети.
разгледай тук: http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi аз ползвам НВД и съм доста доволен.
щом си начинаещ може да опиташ това: http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti или http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418 (има вариант за начинаещи)
аз съм мъж на 40 1.78 висок и на пъви май бях 94-95 според зависи колко бира съм пил
правех по 1 набиране и 4-5 кофички ,7-8 лицеви 10 клека и стълбите до третия етаж хичне ми се качваха
сега съм пак на 40 години на килограми съм 77-78
правя набирания 20 серии по 7-8 ще слагам и тежести вече
кофиките и лицевите опори са ми по над 30
клека също
стълбите ги качвам по 30-40 пъти три пъти в седмицата
вече ми се виждат плочките и ребрата само най долните не ми се вижда но трябва търпение
аз свалих с 30 дена дюкан като за това време свалих на 83-84
след това започнах хранене по зоната на Бари Сиърс
с дюкан като тренирах ми се виеше много свят и не е здравословна
но ако сега почвам пак бих почнал с него защото скороста на свалянето е много голяма
еуфорията също след това Сиърс
незнам колко си тренирал преди и в зали ли ще ходиш или с подръчни материали
приготви си и пари за нови дрехи(панталони най вече че в моите влиза още един)
приготви се да се гледаш в огледалото и да се кефиш
аз тренирам на лостове някъде два пъти в седмицата като съм започнал с 10 серии по 1 набиране
щото повеè неможех
преди 15 години правех много набирания
в предишния пост програмите са добри стига да имаш време и да ти се ходи по залите
аз ще ходя по залите зимата
пиши по колко искаш да тренираш
имаш ли някакви заболявания(бъбреци,èрен дроб)
как искаш да тренираш
тренирал ли си преди това и колко си горе долу силен
колко лицеви клек набирания можеш да конкретизираме нещо за яденето и тренировките
предварително имай в предвид че за известно време ще трябва да забравиш за любимата бира и друг алкохол
хляб шоколад пържено .....
но ще промениш живота си изцяло и то за добро
моите набори се изпоразболяха от това наднормено тегло и аз си викам че трябва да взема мерки предварително
....
13.08.12
23:46
Табата с преден клек или клек с гира или тръстъри / мисля и аз да ги включа, когато си оправя гъвкавостта/
казано от Dimitar M на 13.08.12, 20:03:
аз съм мъж на 40 1.78 висок и на пъви май бях 94-95 според зависи колко бира съм пил
правех по 1 набиране и 4-5 кофички ,7-8 лицеви 10 клека и стълбите до третия етаж хичне ми се качваха...Не знам дали ми получи личното. Не съм фен на екстремните диети. Решил съм плавно да свалям с режим и тренировки. Целта ми е 80-82 кг с съответната мускулна маса, т.е. искам да сваля 15 кг мазнини. Смятам че за 5-6 месеца това е напълно постижимо. Проблемът е, че в това море от информация трудно се ориентирам и имам нужда от съвет от някой, който е минал по този път, относно адекватна фитнес-програма и хранителен режим.
казано от Lachezar Tomov на 13.08.12, 23:46:
Табата с преден клек или клек с гира или тръстъри / мисля и аз да ги включа, когато си оправя гъвкавостта/
Табата е нещо, което ще опитам в в бъдеще. Сега ми се струва опасно за здравето и конкретно за сърцето...иначе съм чувал че много се гори, защото ти вдига аеробната и анаеробната криви едновременно...
14.08.12
12:13
Положението е страшно...всеки месец избухва такава тема и то от мъж(предполага се, че мъжа малко или много ще чете повече и ще се интересува повече от трениране)...
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/61856
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/58530
14.08.12
12:16
казано от kopri на 14.08.12, 12:11:
Табата е нещо, което ще опитам в в бъдеще. Сега ми се струва опасно за здравето и конкретно за сърцето...
Айде де...опасно за сърцето...(rock)
казано от kopri на 14.08.12, 12:11:
иначе съм чувал че много се гори, защото ти вдига аеробната и анаеробната криви едновременно...
Криви ???
Тоя прехвален “Метод Табата” е идеалната загрявка за една мъжка силова, която от кривите ти прави прави ;)
Благодаря. Доста неща има да осмисля. До сега мислех, че за сваляне, трябва да наблегна на много повторения с малка тежест. Ще трябва да си променя виждането по въпроса. Относно храненето не прочетох нещо, което не знам, освен идеята за 1-во хранене 8 часа след ставане и не по-малко от 2 часа преди тренировка. Ще трябва да проверя дали ще работи при мен. Ще съм благодарен за някаква примерна тренировъчна програма по горния модел.
14.08.12
15:10
Бива мързел, бива, ама...уж си чел, пък не си чел ;)
Кръгова от клек, тяга, раменна преса, набиране, лег, и 2-3 дребни асистиращи през ден или това :
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/58530/P80#p-729263 като два дни тренираш, един почиваш.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 15.08.12 09:36.
Благодаря :) А първия вариант пак 3х5?
Мнението беше редактирано от kopri на 14.08.12 16:41.
15.08.12
09:37
казано от kopri на 14.08.12, 16:32:
Благодаря :) А първия вариант пак 3х5?
Да, 3-4 кръга с по 5 повторения от всяко движение.
Благодаря Jаmes, днес започнах по тази програма. Избутване на лег с преса - 60 кг, което може би трябва да увелича, Лег средни гърди - 50 кг, което ми е добре, Скрипец широк хват 60 кг и за рамо преси с щанга - 30 кг без лоста, който е някакъв странен и не го знам колко тежи. За бицепс с дъмбели - 10кг. Направих четири кръга, между тях 2 пъти коремни преси и 2 пъти за трицепс. Набирания с тесен хват мога 3-4, с широк - нито едно :(
Имам едно питане:
След интезивна тренировка, понякога ми става нещо на главата, като че ли съм се надрусал, не мога да го опиша точно , ама не е приятно, все едно всичко ми е нереално...от кръвната захар ли е? И какво да ям/пия за да го избягна?
29.08.12
12:39
казано от kopri на 29.08.12, 12:26:
Имам едно питане:
След интезивна тренировка, понякога ми става нещо на главата, като че ли съм се надрусал, не мога да го опиша точно , ама не е приятно, все едно всичко ми е нереално...от кръвната захар ли е? И какво да ям/пия за да го избягна?
С пулс и дишане как си след такова натоварване ?
Описваш нещо като хипервентилация, което не е нищо страшно :)