Тренировки без резултат..

12.08.12
21:55

Здравейте!
Тренирам от година и половина, но имам съвсем малък резултат (ръката ми от 26см стана 29.5см). Тренирал съм с инструктор, който ми е правел и програма, учил съм се да правя упражненията правилно, храня се 4 пъти на ден, тренирам за мускулна маса. Преди тренирах така: Гърди, бицепс; Гръб, трицепс; Крака,рамо. След това смених програмата на кръгова, след което пак по стария начин. После: Гърди(3 упражнения), трицепс(2); Гръб(3), бицепс(2); Крака; Рамо,корем; Ръце(3 на 3). После махнах ръцете. Сега тренирам така: Гърди(4-5 упражнения); Ръце(3-бицепс, 3-трицепс); Гръб(4-5), рамо(4-5), Крака. Тренирам повечето 3х8-6 и наблягам на упражненията за маса (Лежанка за гърди и с тесен хват, кофички, френско, бицепс с големия лост, гребане, раменни преси с лост, тяга в момента се уча да правя и т.н). Сменям доста често упражненията. Пил съм най-различни протеини и креатин на Universal. Не знам къде може да е проблемът и ще ви бъда много благодарен за съвет.

12.08.12
22:35

Резултатът не е толкова незначителен. Ръката не е толкова голяма мускулна група - 3.5см са прилично.

А иначе: Години? Височина? Килогами?

Мнението беше редактирано от Boris Yankov на 12.08.12 23:31.

12.08.12
22:45

Я си напиши примерната храна за даден ден и съм почти сигурен,че ще открием проблема.Кажи си и параметрите както каза колегата по-горе.

12.08.12
23:01

казано от Sim на 12.08.12, 21:55:

Здравейте!
храня се 4 пъти на ден

Тва не значи нищо, с какво се храниш и в какво количество може ли да кажеш, ако примерно 1 банан броиш за едно хранене, това е проблема. При всички случаи не ядеш достатъчно щом нямаш прогрес в теглото. Изписа сума ти неща за тренировките си, а това е единствения цитат, който открих за храненето, споменаваш го ей така измежду другото. 100% в него е проблемът.

12.08.12
23:20

И в тренировките е проблема. Тренира по сплит и прави по 3 упражнения за ръце, и по 5 за другите групи, при условие, че ръката му няма и 30 см.

Teзи програми откъде ги взимат не знам !

12.08.12
23:49

казано от Божидар Ягодин на 12.08.12, 23:36:

Как от къде?

1. Пускаш в YouTube, гледаш Рони как вдига.
2. Решаваш, че неговата програма е перфектна за начинаещи.
3. Тренираш.
4. Оплакваш се от резултата.

13.08.12
01:14

казано от Boris Yankov на 12.08.12, 23:49:

казано от Божидар Ягодин на 12.08.12, 23:36:

Как от къде?

1. Пускаш в YouTube, гледаш Рони как вдига.
2. Решаваш, че неговата програма е перфектна за начинаещи.
3. Тренираш.
4. Оплакваш се от резултата.

Айде стига бе, щом Рони вдига така значи е правилно!!! Кои сме ние да оспорваме неговата тренировка?
Сериозно,
+1 мнение от мен за недобре построена тренировка
+1 мнение от мен за вероятен проблем в храната (без да сме я виждали и пак съм 99% сигурен в това)

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 13.08.12 23:04.

13.08.12
02:05

Дигаш калориите с 500 над нормалното , тренираш 30 най-много 45мин и ще видиш прогрес или най-добре разучи тънкостите на тренировките за ектоморфи :)

Мнението беше редактирано от Georgi Hristov на 13.08.12 02:06.

13.08.12
23:22

Първо промени програмата. Намери си подходящ сплит, на инструктора ти му кажи много здраве. Винаги ми е било чудно как се тренира (ако изобщо се тренира) нещо различно от крака и корем на следващия ден след КАЧЕСТВЕНА тренировка за ръце?? В случая гръб и рамо след ръце?? Нито ще натовариш като хората гърба, нито рамото, нито пък ръцете ще ти почиват. И после защо са 30см... Ми колко да са?
Второ както ти писаха вече не е важно колко пъти ядеш, а какво и колко. Избери си подходящ хранителен режим от тук, изчисли си дневния калориен баланс от тук. Разчитай на правилното хранене, а не на добавки, пък били те на Юнивърсъл или на която и да е фирма. Те могат да помогнат при правилно хранене, но не и да го заместят. Ако имаш въпроси и неясноти питай пак, но вече след като си се опитал да прочетеш, да се поинтересуваш и да си отговориш сам. Сигурен съм, че тогава ще са повече и хората, които искат да ти помогнат.
Успех.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 13.08.12 23:23.

14.08.12
00:47

Благодаря Ви за мненията. За едно ядене имам предвид 300-400-500 гр. с минимум 3 филии хляб и обикновено ям не един, ами цял стек банани, а и нямам възможност да ям всеки ден пържоли или риба, което е не само мой проблем. Общо взето не се ограничавам много в това какво ям(може би и тук е проблемът), стига да не е боклук, но наблягам на ориз и картофи. Не съм гледал никакъв Рони, по този сплит тренирам от два месеца горе-долу и май има по-голям резултат от тренировките 3 пъти в седмица и просто пробвам различни тренировки и това, което ме посъветват познати от фитнеса. Също така гледам да съчетавам почивните дни и кратата между другите тренировки, така че ръцете да ми почиват(пример: гърди, почивка, ръце, почивка, крака, гръб, почивка). Утре се заемам да чета хранителните режими за покачване на маса. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1