14.08.05
13:47
Здравеите.прочел сам почти всичко вазможно вашите форуми и сам си изготвил щъо годе някаква програма,но искам все пак да ви попитам за мнение.В нас имам лежанка с щтанга и два дамбела ъщо и вело(тоест обикновен bmx на стойка).и тренировката ми е1 мускулна група,джа пати седмично,като тренирам-рамо,бицепс,трицепс,гарди и само 2 упр. за гръб-теглене на дамбел и кросовер.правя и кардио 3 пати седмично.ето начина ми на вземане на добавки-преди и след тренировки вземам 4амино -суроват(нутрим).след тренировка-4 амино,50 грама про голд 90, креати-5гр.,л-глут-5гр.и преди лягане-3 амино и л-глут-5гр.правя 3 пъти кардио,като преди кардио вземам 2 л-карнитин ,с кафе,4 амино и глут.а след тренировка-4 амино,л глут и протеин.кардиото го правя сутрин на гладно.целта ми е да натрупам качествена маса ,бе з мазнини.мерките са ми -179/70.тренирам от около 2 месеца,но сега преди около 3 седмици взех да взимам тези добавки,на 18 години сам.искам да ви попитам,удачна ли епрограмата ми.и ако имате някакви забелейки-споделете ги,благодаря ви предварително
14.08.05
14:16
Забележка :
Не виждам краката в програмата ти - и най-вече клека !
Напиши си по-подробно програмата по дни !
За да можем да я коментираме.
Мисля че се преуморяваш - но дай-пълната програма все пак .
Прекалено много разчиташ на добавките явно, щом толкова подробно си ги описал, а за тренировката не си споменил почти нищо! Те няма да ти помогнат при лоши тренировки и слабо хранене! За храненето също не си споменал нищо, а без него другите неща се обезсмислят.
Предполагам, че тренираш 4 - 5 пъти седмично, което е много, особенно ако добавиш и кардиото.
Ограничи се до 3 тренировки с тежести и в почивните дни може малко аеробика, но не се претоварвай с нея - 20 мин стигат, за да се подържаш във форма, а като почнеш да чистиш по - нататък, може да увеличиш.
Раздели тялото на 2 части (включи и краката!), избери си по 2 основни упражнения за група, които да я натоварват цялостно. За ръцете по едно може да ти стигне на това ниво. Така се получават две различни тренировки, които въртиш през 1 - 2 дни, така че да имаш три тренировки седмично, не повече. Всяка тренировка трябва да се свърши за около час най - много. След няколко месеца, в зависимост от резултатите, може да пробваш нещо друго, като троен сплит.
Също така - трябва ти още оборудване за гърба. Намери си лост за набиране, без него трудно ще направиш добър гръб. Тоя кросовър, дето си го писал, не е упражнение за гръб, поне ако имаш предвид това, което се води за кросовър (портален скрипец). Едва ли имаш такова в къщи, така че най - вероятно си объркал названието.
За гръб ти трябва предимно набиране, гребане с щанга (дъмбел) и мъртва тяга. Понеже нямаш скрипци, това е достатъчно за начало. За гърди се ориентирай около лежанка и наклонени преси с дъмбели, за рамо - раменни преси, за ръце - сгъване с щанга (или дъмбели) и френско от лег (или бутане с тесен хват).
За крака - без стойки за клек трудно ще минеш, като цяло, трудно се тренира в къщи.
Ако можеш, вземи си стойки за клек, с тях ще можеш и други упражнения да правиш, като раменни преси с щанга. Иначе може да правиш напади, клек с дъмбели в ръцете, клек с щанга на гърдите (трябва да вземеш щангата от стойките на лежанката). За най - безопасни в домашни условия ми се струват първите две.
програмата ми е такава.пон-гръб и бицепс.вторник-кардио.сряда-гърди .четв-рамо и след това кардио.петък-бицепс.събота-гърди.неделя-кардио.
не6то такова .и ги вартя постоянно,като гледам да правя по 2 мускулни групи седми4но.през 3 дена на муск.група.за крака не правя а и няма да правя,заштото от футбола имам големи прасци.за гръб правя теглене на дъмбели мисля да правя мечка.искам много да не го товаря гърба,за6тото имам леко изкривяване(на Шоер).общо взето това ми е програмата.ям много.но гледам да не ям много хляб.сладко не ям.пия много млеко.картофи-пе4ени и варени.пилешко,риба и други.имам и малко мазнини около корема,но малко.затова правя кардиото.за да не ми са омазни много от тия протеини.аа,искам също да ви попитам,хубаво ли еда смесвам суроватъчен и млечно-яичен протеин.защтото мился да си взема също и про whey(nutrim).знам ,4е правя много тренирояки,ама и много добавки вземам.искам също и да включа и някакви коремни преси.но не знам каде.тренировката ми ене повече от часи да ви питам също.хубаво ли е в ден,когато не правя кардио да вземам л-карнити.за6тото аз жземам само ,когато правя кардио
Ще се задуржа от коментар само защото ненавиждам хора който си мислят че само с препарати могат да се направят мускули :evil: . Виждам че те мързи да тренираш и си мислиш “абе кво ше се потим в залата като мога да си пиивам разни сокчета и пак да има ефект” :evil: