13.08.12
22:44
Искам да развия максимално краката /все пак това е половината тяло,най- големият мускул , заедно с гърба /за инфо тренирам по 4 пъти седмично ! /крака, гръб + бицепс , почивка , гърди+рамо+трицепс , крака
За целта искам да ги тренирам 2 пъти седмично , ходя на фитнес и правя 4 серии по 8 повторения както следва : за предно бедро , задно бедро , лек преса и след 2 дни правя отново тренировка за бедра вкъщи , която включва : напади , клекове
Но се чудя , дали да не тренирам краката в двата дни само в фитнес залата , мисля че с управжненията там/които са изолирани в повечето случаи !!! , ще даде по голям ефект по пътя за изграждане на масивни и по здрави крака!
? но пък клека развива цялото тяло ?
Вие как мислите ?
И каква е вашата тренировка за крака ?
Мерси !
Темата беше редактирана от joko bekcham на 13.08.12 22:47.
13.08.12
22:48
Аз освен в залата сега лятото се опитвам и с бягане 3 пъти в седмицата по 5-6 км,а в залата един път седмично.Разбира се от зимата пак си почвам 2 пъти в зала крака,а иначе тренировката: Клек 5-7 серии тежко 4-5-6 повторения,Напади 3х16,Сгъвач от лег 3х10 и с бягането се получава добре на този етап.
Може единият ти ден за крака да е само на машини,а другия с клек,напади и др.
13.08.12
22:51
В тренировката за крака прави само клекове високи серии,примерно 8х6 и гледай как растат гъбите :D
13.08.12
22:52
казано от mastajay на 13.08.12, 22:50:
Може единият ти ден за крака да е само на машини,а другия с клек,напади и др.
Никаква логика и полза не намирам от това - да си товари нервната система с тези машини,а и възстановяването ще е още по-трудно после.Затова е по-добре да бяга,но не по 2-3 км,ако иска да развие нещо ...
казано от Denis22 на 13.08.12, 22:51:
В тренировката за крака прави само клекове високи серии,примерно 8х6 и гледай как растат гъбите :D
Послушай този съвет.
Не виждам смисъл да се правят краката 2 пъти седмично. Прави ги веднъж и си нагласи така сплита че преди тренировката за крака да си почивал и след нея пак почини. Удряй всички части със сериозни упражнения и накрая ги мачкай с машини. Мене краката ми вървят доста добре с такава схема на трениране. Правил съм ги 2 пъти седмично, но ги разделях в 2 тренировки. В първата правя предно бедро, а във втората задно бедро, прасец и корем.
13.08.12
23:16
5x5 клекове..
14.08.12
00:28
твърде вероятно е само от клек да видиш много по-големи ползи от колкото от изолиращите машини , така че в никакъв случай не го изключвай, само с клек става , но без него не
14.08.12
01:23
Айде айде, клякането е препоръчително, не задължително :)
Що така си си поставил това за цел?Големи крака ... глупости на таркалета,и кво като са половината част от тялото-голяма работа,не ,че трябва и да са много малки ,но чак пак да ги нацепиш, да станат големи....ще се чудиш к’во да ги правиш(от личен опит ти го казвам,погледни ми снимките в галерията на краката,цяло лято се мъча да ги смъквам :( ) ...Толкова ли всичко друго е на макс. развито та почна да се фокусираш върху краката ....
Мнението беше редактирано от Nachev на 14.08.12 02:02.
14.08.12
02:16
казано от Кристиян Дончев на 14.08.12, 01:23:
Айде бе,айде - личи си колко си клякал и дали изобщо си.
изпробвано-почваш 3 пъти в седмицата 5х5 със стабилно хранене (че и без него растат деба)
ако имаш желание-след време добавяш още серии в другите дни.
аз така станах тиранозавър рекс :@
казано от Nacheff на 14.08.12, 02:01:
Що така си си поставил това за цел?Големи крака ... глупости на таркалета,и кво като са половината част от тялото-голяма работа,не ,че трябва и да са много малки ,но чак пак да ги нацепиш, да станат големи....ще се чудиш к’во да ги правиш(от личен опит ти го казвам,погледни ми снимките в галерията на краката,цяло лято се мъча да ги смъквам :( ) ...Толкова ли всичко друго е на макс. развито та почна да се фокусираш върху краката ....
Смехурко, големи му били краката. :D
Аз лично винаги съм залагал на клека, всичко друго е било второстепенно.
То нищо не е задължително ;) Въпроса е, кое ще даде най-бърз и голям ефект, и в повечето случаи и за повечето хора, това са клека и разновидностите му.
..(от личен опит ти го казвам,погледни ми снимките в галерията на краката,цяло лято се мъча да ги смъквам :( ) ...
Ти пък къде видя да имаш голям крак? Много си далеч от това.
...ще се чудиш к’во да ги правиш
А за какво са ти големи ръце, гърди или гръб? Ще станат много големи и ще се чудиш какво да ги правиш после ;)
14.08.12
12:08
казано от Божидар Ягодин на 14.08.12, 02:16:
Айде бе,айде - личи си колко си клякал и дали изобщо си.
Знам къв си умник, затва няма да ти отговарям, Петко е написал каквото трябва.
14.08.12
17:05
Аз пък като ти гледам снимките мисля , че точно в краката имаш пропуски, но това си е лично мнение.
14.08.12
17:56
,, Що така си си поставил това за цел?Големи крака ... глупости на таркалета ,,
Виш приятел , аз искам да дам преимущество на бедрата , защото ми изостават /горе-долу гърба , гърдите са добре - за сега / но краката винаги съм искал да бъдат най- добре от всички мускулни групи , защото един мъж , трябва според мен да има здрави и силни крака/не билдърски , не искам да бъда разбиран погрешно / , инача ,,Благодаря ,, на всички отговорили , продължавайте !!!
16.08.12
10:21
казано от Denis22 на 13.08.12, 22:51:
Особено ако комбинираш преден със заден клек :)
16.08.12
12:04
Абсолютно :) Преден Клек + Мъртва тяга е още по-голяма оферта даже.
п.с. Чак сега видях че освен масивни момчето иска и ПО-ЗДРАВИ крака, пък те му викат,че клека не бил задължителен :D
Мнението беше редактирано от Denis22 на 16.08.12 12:05.