13.08.12
23:25
“Когато се правят клекове ръцете наистина растат, но не защото се натоварват, а защото когато се правят упражнения, като клек, мъртва тяга и лежанка, в тях участват повече мускулни групи!
При клека участват:Крака,Гръб,Кръст,Рамене, а Ръцете почти не участват, но разтежа не ръцете се получава от това, че те са малък мускул, а караката - голям.
Когато тренираме голяма мускулна група (карака), тялото произвежда повече Тестостерон, от там тестостерона помага за по-добро и пълноценно усвояване на хранителни вещества от тялото, а от там идва и растежа на Мускулите, колкото по-малки са те толкова по-бързо могат да пораснат стига да се прави всичко правилно!
За да се забележи ефект от клековете при ръцете, трябва в деня след Крака да се правят ръце, за да може чрез повечето Тестостерон произведен от тялото,балгодарение на тежката тренировка за карака, ръцете да получат необходимото им възтановяване за да могат да се развиват добре!
Все пак от много голямо значение е и генетиката на самия трениращ!
Общо взето това е “тайната” на изречението “ПРАВИ КЛЕК ЗА ДА ТИ РАСТАТ РЪЦЕТЕ”!!!
Разбира се има още много детайли за постигането на това, чрез този метод, но това е Основното.”
какво мислите ?
Че някой кривак, много негодно се е опитал да пресъздаде една много таферна статия от Т-нейшъна...
А ти се научи да пишеш, преписваш...или каквото там правиш...
13.08.12
23:27
Мускулна радиация се нарича това,заради което ръцете растат при клек и тяга.Също хормоналните нива имат роля,стимулирайки се от първите.
Мнението беше редактирано от lordinario на 13.08.12 23:28.
14.08.12
00:15
Тва е най-голямата глупост промълвена някога :)
14.08.12
01:16
На Дедмена ръцете му точно така станаха 44 ако си спомням дневника му
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 14.08.12 01:16.
14.08.12
07:29
Вярно, че ръцете не участват толкова много при клек, както краката, гърба и корема, но ако се кляка със щанга 100+ кг и стискаш лоста здраво, за да балансираш, ръцете си участват доста.
14.08.12
08:47
чел съм за правен тест с дев групи трениращи. еднакви тренировки, хранене и упражнения, но едната група с клякане а другата без. е, те тази с клека е дала къде къде по-добри резултати на постиженията като сила и размери, та дори и на ръцете. не говорим за клякане със здраво стискане на щангата ( ебаси ), тяга или други само трибойски движения и от там растеж на бицепса. става въпрос, че един здрав хубав клек много подпомага и подсилва резултатите от една билдърска тренировъчна схема.
Мнението беше редактирано от Цветелин Домушки на 14.08.12 08:51.
14.08.12
09:07
Я то много хора вярвали в този мит :))
14.08.12
09:22
В едно интервю с Арнолд го питали какво прави за да са му толкова големи ръцете и той отговорил че кляка.Самото клякане едвали оказва пряк ефект в/у размера на ръцете, по-скоро анаболният ефект, който се получава при изпълнението на базовите упражнения да оказва някакво влияние.Във фитнеса, в който тренирам има едно момче, което не тренира крака поради операция пък ръцете му растът ли растът. :)
Поздрави !!!
14.08.12
09:24
всичко е мит. чудодейните свойства на клякането, яденето на много белтъчини, храненето на 3-4 часа...
При стискането на лоста при кляка ще се натоварва и предмишницата. Може би трябва щангата да се държи във въздуха/1см. над рамената/ за трицепс и същевременно да се напъваш да си събереш ръцете за да натовариш и бицепса :D
14.08.12
11:20
казано от tsvetelin domushki на 14.08.12, 09:24:
всичко е мит. чудодейните свойства на клякането, яденето на много белтъчини, храненето на 3-4 часа...
това е правилно,независимо дали иронизираш или не :)
14.08.12
11:55
каквото и да се говори, с ирония или не, то се вижда по резултатите. културистите по състезанията ги изключваме, нищо че и те се мъчат спазвайки митовете, но и обикновенни трениращи, с митовете имат повече напредък и резултати от другите експериментатори.
Мнението беше редактирано от Цветелин Домушки на 14.08.12 11:57.
14.08.12
11:59
Да де,зависи какво разбираш и под много протеин,а това че е нужно да се храниш на 3-4 часа е ясно,че е мит.За натурален пък особено е ненужно. Има хора дето си навиват аларма през нощта,за да ядат пържола или пият протеинов шейк,смяташ ли :))
14.08.12
19:43
да бе, и Добри Делев яде посред нощ, ама кво ли му разбира главата и кво пък толкова е постигнал...
както и да е, въпрос на избор и цели. но както казах, по резултатите и визията се вижда митове ли са митовете или не са.
14.08.12
19:46
много неправилни примери..Добри Делев..... Това приключи тотално дискусията ;)
14.08.12
19:52
добре, ето ти друго, от тук, съвсем прясно. даже твое мнение четох... дневника на инж. Маринов. две години циклично хранене и тренировки за сила и... нищо. колкото лег в началото, толкова лег след две години... с вълшебното ЦХ
14.08.12
19:55
Говоря ти за визия,силата я остави,че е тъмна индия на повечето тук.Пък и на 65 тегло колко лежанка да бута :D Просто ми стана интересно дали е стигнал т нар генетичен потенциал.
и Ронката пие 2на доза протеин в 3 през нощта ;д ЦХ според мен е перфектно за cutting ;d
14.08.12
19:59
И за bulking ще е . Обаче чисто bulk :D
от бодибилдинг.ком
brb looking alpha eating huge high calorie meal and still losing weight
brb fat women look on with jealousy as you eat a large meat lovers pizza on your own while being below 10% body fat
brb fat melting off while strength is soaring and muscles feeling full and solid
brb got my life back dont have to think about food
brb drinking coke zero during fasting to suppress hunger and have energy
brb getting ripped is the easiest thing in the world
brb the people who advocated eating chicken and rice every 2 hours of the day should be shot in the face for spreading that ridiculous bro science
:D
14.08.12
20:03
няма да излезе никой прав, няма и как. при едни едно работи и дава резултати, при други друго. но пак, не знам някой да практикува състезателен бодибилдинг, по представителите на който всички ахкаме, без тези ‘’митове’‘. а там освен визията, друго е без значение
14.08.12
20:04
Излагаш се брат,сериозно.Беше ми се издигнал в очите,че повече ги разбираш нещата ,но както и да е.
14.08.12
20:13
:D
нали ги пробваш сега новите теднеции в билдърството. ще поживеем, ще видим
14.08.12
20:30
Не са много нови :D На доста десетелия са вече :D Ако зобам и аз ще ям през 3-4 часа,ама има един лаф ако беше баба мъжка щеше да има дръжка.
14.08.12
20:42
няма да споря за бабата и дръжката, щом народа го е казал :D и за другото ще приклекна ;) не съм чак пък такъв капацитет във физкултурата та да отбирам на 100% от всичко
Тийн - Яж добра храна през 3 часа, блъскай здраво...пък нека са ти малки ръцете.
Домушки - малко обидно се изказваш за Маринов. Има си своите виждания, цели и предпочитани методи. Не за всички е от първостепенна важност да изглеждат по определен начин на плажа или да строшат пода на залата, още в загрявката за тежка тяга.
За разлика от много, които ще постигнат бърз резултат и ще спрат, и не след дълго ще ги видиш с ръчички и шкембета, Маринов тренира с години и завидно постоянство, а предполагам и ...с удоволствие.
За някои, фитнесът(или друг спорт) е средство, а за други - начин на живот.
Та по въпроса - със сигурност не вреди на растежа на ръцете, по-скоро би помогнал.
Много може да се спекулира по въпроса, но ....има ли значение? Има ли някой, който е вманиачен на тема “ръце”, който да кляка само и единствено заради тях? :)
14.08.12
21:13
6th, прав си. извинявам се ако съм засегнал някого, но е било без целева умисъл. само като пример споменах човека, сега като се замисля може би донякъде неуместно. уважавам всеки трениращ, спортуващ или полагащ каквото и да е усилие за здравето и външния си вид човек. кои повече, кои по-малко, друг въпрос. евала на всекиго за усилията и успех в целите, пък квито ще да са методите
14.08.12
21:14
То де да ставаше баницата само с храната :D :D
14.08.12
21:46
Добре, че е Teen Power да ни обясни за ръцете :)
14.08.12
21:56
С нещо не си съгласен ли или отново просто просто искаш да се заяждаш :)) Последното мнение имах предвид,че трябват и доста здрави тренировки,ако това те е смутило (muscle)
С Циклично хранене големи мускули не се правят. Аз лично съм фен на старите бодибилдинг митове. Ям си по 5-6 пъти на ден и ми дреме на г**а за всички гладуващи по 15-16 часа. Ставам даже някой път и през нощта да ям, което ми подобрява възстановяването в пъти. Това с ЦХ си е модна тенденция и ще отмине. Ама храната не се усвоявала толкова добре като се яде на често, тежко ти било. Не е вярно това, всичко е въпрос на свикване. През живота си не съм тренирал на гладно освен кардио като правя(но и тогава се тъпча с БЦАА преди това да не взема да сдухам от мускула). Нямам намерение и да го пробвам. На горе прочетох за митовете и съм напълно съгласен, че хората които ги спазват постигат доста по-големи резултати от модерните атлети. Знам че половината форум е на ЦХ, но всичко е до цели.
И да напиша нещо и по темата, че се отплеснах: Преди години и аз съм бил летен билдер. Не ме е срам да си призная! Не правех крака. Имах десетки оправдания: Колената ме болят, като порастна нагоре много тогава ще почна да ги правя, ама не искам да клякам, че ще ми порастне задника и още много, които не ми идват на ума в момента. Един ден обаче почнах. Клякането винаги е присъствало в тренировката ми за крака. От 3 тренировки седмично започнах да правя 4. След няколко месеца не само че ми порастнаха кракта значително, но и увеличих масата в горната част на тялото( не само ръцете). Без да съм променял нещо в храненето.То тогава беше кошмарно. Даже възстановяването се влоши заради допълнителната тренировка. Ако ме пита някой това за ръцете вярно ли е? Ще кажа ДА при мен работи.
Мнението беше редактирано от Георги на 15.08.12 00:55.
15.08.12
07:50
Брат моето мнение е,че ако имаме един и същ човек на ЦХ , яде и тренира едно и също ще качи по-чисто отколкото или ще свали повече независимо какво е.Модната тенденция за мен е билдърите от 70те,но вие давате примери с атлети като Добри Делев Рони Колман където ядат по 2 кг месо на ден и няма как това да стане за 6-7-8 часа (то не е само месото) Останалото е..Ти си знаеш..Всякак ще имаш резултати,с ЦХ обаче ще се засилят достичка при еднанква винаги храна и тренировки говорим.
15.08.12
09:25
Серж Нюмбре, билдер от споменатите 70-те години на миналия век, се е хранил веднъж на ден вечер. И много е обичал споменатото конско месо. И е имал една от най-уникалните физики дори се е налагало да се играят мръсни номера с него, за да не вземе трона на Олимпията... Той е казвал, че може да се храниш като него, ако си “добър ядач”. Т.е. да може да поглъщаш много за кратко време. Макар и надминал годините на мъдростта, т.е. казал го когато не е бил вече тийн, той е прозрял, че не всяко нещо работи за всеки, а нещата са индивидуални. И си се е хранил веднъж дневно, другите са яли през 3-4 часа и пак са имали успехи.
Иначе винаги съм се радвал как тийн, на който някой е обърнал 5 минути внимание и му е направил безплатна програма, вече знае всичко за всичко.
15.08.12
10:26
Oranje, както винаги, малко но точно и на място. реално погледнато, всичко работи, но не при всички. бодибилдинга е индивидуален спорт и всеки с течение на времето и натрупания опит, открива кое наи-добре работи за него.
15.08.12
10:29
Единствената и основна истина, екзистенциалният отговор на въпроса и основен вселенски закон е , че големи ръце се правят с чекии...
15.08.12
10:35
казано от Десо на 15.08.12, 10:29:
Единствената и основна истина, екзистенциалният отговор на въпроса и основен вселенски закон е, че големи ръце се правят с чекии...
Ми... може би не всички са толкова опитни, за да твърдят това с такава категоричност... (party)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.08.12 10:36.
15.08.12
10:40
Съдейки по кльощавото ти телосложение, ти не си от просветените :P