Имам ли херния :?

14.08.12
17:27

Здравейте,
Милания петък тренирах гръб със трапец.Обаче блъксах много кила.150 кила на мечка и 160 кила за трапец на смит машина.Лягам си вечерта аз и осещам някакъв дискомфорт в областа на слабините.Прочетах няколко статии за хернията видях симптомите.Не ме боли,нямам потдуване,сърбеж и т.н. Даже си тествах късмета и правих клек.Очаквах да ме заболи,нищо.Хвана  ме шубето нещо и реших да спра за 1 седмица бодибилдинга.Едно приятелче ми каза ,че и той е имал такъв проблем и доктора му казал да прекъсне за 1 седмица с бодибилдигна и да намали храната.Може ли някой да ми даде съвет или напрао да си хода на доктор :/?

14.08.12
17:35

Не знам какво чиниш тук :) До колкото знам няма отявлени доктори във форума, нито пък такива които преглеждат през интернет. Докато не те погледне специалист- всичко е относително :) . Иначе до тогава- не си набивай грешни представи може и да нямаш херния.

Доктори следят форума, но не е възможно да диагностицират чрез него.

Аз също съм изпитвал подобни болки след по-тежки тренировки, които са отшумявали до ден-два след това. Но това ми изречение не изключва горното.

14.08.12
19:44

Предишният ми акаунт се казваше ClearBlueSky но се изтри,може да си чел моите теми за хернията.Аз имах ингвинална херния и си правих операция така че мога да ти кажа няколко неща:
Аз си имах хернията още от малък но не ми правеше проблеми просто беше малка потдутина която в последствие ставаше по-голяма.Вдигах си без проблеми 1година,но февруари месец започнах да чувствам силни болки и веднага спрях с тренировките(неприятно) една седмица след като спрях да тренирам отидох при хирург да ме прегледа и се оказа херния(аз си знаех какво е де) и така след 2 дена беше операцията,сложиха ми платно после 3месеца без натоварване(направо се побърках) загубих много но нямаше начин.Сега вече 4месеца тренирам без проблеми,без дразнене,без болки върнах си загубеното.
Моят съвет към теб е да отидеш при специалист и ако се окаже херния да я махаш възможно най-скоро,защото хернията един път тръгне ли да излиза няма как да се оправи освен със скалпел!
Поздрави и ти пожелавам да е нещо друго :)

14.08.12
22:07

Clear мерси много за съвета!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1