Това за ръцете вярно ли е ?

Прескочи до:

15.08.12
10:50

казано от Oranje на 15.08.12, 09:25:

Иначе винаги съм се радвал как тийн, на който някой е обърнал 5 минути внимание и му е направил безплатна програма, вече знае всичко за всичко.

тва кристалното кълбо ли го казва ? А някви пари да сложиш на масата?

казано от Teen Power на 15.08.12, 10:50:

тва кристалното кълбо ли го казва ? А някви пари да сложиш на масата?

А някакси да се аргументираш? Или ще чешем клавиатурите?

15.08.12
11:00

С какво да се аргументирам,аз питам как разбра,че някой си ми е правил програмата :)) Интересно ми е да споделите......

Тогава би следвало да си малко по-премерен в приказките, това не е махленска седянка.
Принципно не е лошо да вникваш в думите на Юли, вместо да ги подлагаш директно на съмнение.

15.08.12
11:04

Не мога да вникна,нямам подобни способности и съм тъп кат’ ръб за маса,за това ако има нещо да го казва направо ;) Още малко ще подложа на съмнение и как тренирам и човек който нищо не знае за мен ще ми казва ква ми е програмата ,нещо друго? :)

15.08.12
11:13

казано от Десо на 15.08.12, 10:29:

Единствената и основна истина, екзистенциалният отговор на въпроса и основен вселенски закон е , че големи ръце се правят с чекии...

А дали е от значение дали се изпълняват с подхват или надхват? :D И дали когато уреда надвишава сериозно дебелината на лоста се препоръчва ползването на фитили?

15.08.12
11:27

казано от Teen Power на 15.08.12, 11:04:

Не мога да вникна,нямам подобни способности и съм тъп кат’ ръб за маса,за това ако има нещо да го казва направо ;) Още малко ще подложа на съмнение и как тренирам и човек който нищо не знае за мен ще ми казва ква ми е програмата ,нещо друго? :)

абе момче...успокой се малко и стига ръси глупотии :)
и най добре махни снимката на голия негър от тоалетната, че е грозна ...честно.

15.08.12
11:29

Гледай,има и някакъв шанс да не съм разбрал правилно и ако е така се извинявам на Орандж,иначе важи другото. Ако се интересуваш от бодибилдинг щеше да знаеш кой е негърът и нямаше да искаш да я махна ;)

15.08.12
12:20

Това на Рони Колман пъпа ли е ?

GI

15.08.12
12:31

Нека и аз да се изкажа :D Ако митовете или както ги наричате вършат работа за вас и всичко е ОК не виждам,защо да не се придържата към тях.По важното е кое ви прави по-големи и силни ,а не какво са открили в университета в дупница оксфорд.Хората са толкова различни,че не може да се говори за всички еднакво.Едни си имат повече тесто,други по-малко,едни правят клек и им расте бицепса,при други се смалява.....:D Така,че правете това,което работи за вас :P

ПС тийн разшири малко мирогледа си,това,че ти си избрал дадена схема(хранене,трениране) не значи,че няма други и,че гледните ти точки са 100% истини

15.08.12
12:43

казано от Georgi Ivanov на 15.08.12, 12:31:

ПС тийн разшири малко мирогледа си,това,че ти си избрал дадена схема(хранене,трениране) не значи,че няма други и,че гледните ти точки са 100% истини

Съгласен съм напълно с теб:)

15.08.12
16:05

казано от Teen Power на 14.08.12, 20:30:

Ако зобам и аз ще ям през 3-4 часа,ама има един лаф ако беше баба мъжка щеше да има дръжка.

Аз ям през 3-4 часа и без да зобя. Не се тъпча насила, просто огладнявам. Ако тренираш както трябва, нуждите от храна се увеличават, а за да ядеш повече, без да се тъпчеш, трябва да вдигнеш честотата на хранене. Тук няма митове, само факти.

казано от Teen Power на 15.08.12, 07:50:

Брат моето мнение е,че ако имаме един и същ човек на ЦХ , яде и тренира едно и също ще качи по-чисто отколкото или ще свали повече независимо какво е.

А моето мнение е, че няма да има осезаема разлика.

казано от Teen Power на 15.08.12, 07:50:

Всякак ще имаш резултати,с ЦХ обаче ще се засилят достичка при еднанква винаги храна и тренировки говорим.

За това досега не съм видял сериозни доказателства, нито опита ми го потвърждава.

15.08.12
16:10

Като нямаш опит с ЦХ тогава защо оспорваш всичко.Интересно ми е.

15.08.12
17:51

Къде видя да оспорвам всичко, и защо реши, че нямам опит, интересно ми е?

Мнението беше редактирано от Петко К на 15.08.12 17:52.

15.08.12
18:04

ЦХ е за пенсионерски тренировки. Останалото Петко го е обяснил достатъчно ясно.

15.08.12
18:13

казано от Петко К на 15.08.12, 17:51:

Къде видя да оспорвам всичко, и защо реши, че нямам опит, интересно ми е?

Така ми се стори,ако не извинявай.. реших,че нямаш опит с ЦХ,защото сам го каза в думите си.

На циклично може да се тренира много яко, стига да ядеш много храна в прозореца. Изяш 1 кило зеленчуци и 5-6 сьомги в прозореца и да видим дали няма да тренираш като звяр на следващия ден.

Добре де, аз още не мога да разбера - като изяждате цялата си храна за деня на едно ядене, не ви ли се подуват коремите като на бременна жена? Тва не бих си го причинил ако ще и 90см да ми станат баниците!

15.08.12
18:32

По-вероятно е да изсереш после 2-3 от 6 те сьомги.

Е какво едно хранене - поне 3-4 :)

Абе и 3-4 да са, за 16-те часа глад (или там колкото са) вътрешностите ти се свиват и след това ти ги раздуваш на ново, което никак не ми се нрави.

Не е така. Трябва да мине много време, за да се получи подобно нещо. Сещаш се, че ако за 16 часа телата ни се от-адаптираха към нещо, въобще нямаше да сме на върха на хранителната верига...

15.08.12
18:57

Когато сваляш като имаш по 2000 до 2500 калории за какво са ти 6-7-8 хранения? За да ядеш по 53 грама месо 45 грама зеленчук и 10 грама картоф ли ?  :(  Ако си голям вече на около 100 кг е другвъпрос.

15.08.12
20:46

казано от Teen Power на 15.08.12, 18:13:

Така ми се стори,ако не извинявай.. реших,че нямаш опит с ЦХ,защото сам го каза в думите си.

Аз коментирах честотата на хранене най-общо, защото от това тръгна спора, не специално ЦХ.
А и не е нужно да си пробвал лично абсолютно всичко, за да имаш мнение ;) За това си има опитни свинчета :D

Аз съм имал периоди с 2 хранения дневно, имал съм и такива с по 6.
През 2008 бях най-близо до ЦХ. Ставане в 6-7, първо ядене към 14 часа (без въглехидрати), второ 5-6 часа по-късно, последното към 23 часа, тренировката обикновено беше преди последното хранене, общо калории за деня може би 2800 (горе-долу като за подържане).
Забавното е, че тогава ЦХ не беше модерно и в дневника ми ме критикуваха що съм се хранел само три пъти и не съм закусвал ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 15.08.12 20:49.

GI

15.08.12
21:06

Важното е,че цх е добър начин на хранене(система за хранене,не диета :P) и мисля,че за определен тип хора е доста подходяща и дава много по-добри резултати от билдърското хранене.

15.08.12
21:12

Чета из форумите за някои момчета дето се подготвят за състезание и ядат ей така по 5-6 пъти на ден и зациклят в последният момент на 9-10% и не могат да свалят квото да правят.Въртене на въглехидрати малко калории всичко .. И като ги гледам си казвам - ми да грешат..И увеличават от 6 на 8 храненията нали уш да си вдигнат метаболизма , за да изгорят последните мазнини..И накрая кетоза и губят 50-50% мускул мазнина,за да слезнат на сцената.Дали не биха могли да погълнат тези близо 2000 калории на 2-3 храненията и да свалят последните мазнинки.Какво ли ме кара да мисля за това..
От кратко се храня така и ми е интересно като качвам ако мога да го спазвам така какво ще стане,дали наистина няма да се омазня толкова както когато ям през 2-3 часа.

15.08.12
21:14

казано от Teen Power на 15.08.12, 18:57:

Когато сваляш като имаш по 2000 до 2500 калории за какво са ти 6-7-8 хранения? За да ядеш по 53 грама месо 45 грама зеленчук и 10 грама картоф ли ?  :(  Ако си голям вече на около 100 кг е другвъпрос.

Може би за да ускорим метаболизма ;)

15.08.12
21:23

Недоказаните митове..

15.08.12
21:26

Има и сериозни трибойци и билдъри, които се хранят на ЦХ в различните му протоколи...които не са само 16-8…
ЦХ има значение и от възрастта, от типа тренировки, от честотата и от много други фактори.
То не е светия граал, но наистина с него се поддържа едно постоянно тегло на прилични подкожни...
Сега ако се готвиш за финала на 100 метра, за световно по трибой, олимпията или КФ игрите...може и да не ти се получат нещата. Ама като гледам как сте се засилили натам...
Затова проба-грешка...и така...
Петко наистина е опитал доста неща, добре е да се вслушвате в него от време на време.

15.08.12
21:32

Според мен това умуване по хранителния протокол излишно надценява храненето и откланя вниманието от яките тренировки, които всъщност са причината да градим големите мускули и да ваем телата.
Хора със супер тела и скапано хранене - много... но аз не се сещам за един човек, който да се храни перфектно, но да има калпави тренировки и да изглежда добре.

15.08.12
22:35

Яко оффтипик в тази тема. :)

Поздрави !!!

казано от Тедо на 15.08.12, 18:51:

Не е така. Трябва да мине много време, за да се получи подобно нещо. Сещаш се, че ако за 16 часа телата ни се от-адаптираха към нещо, въобще нямаше да сме на върха на хранителната верига...

Ти ми говориш за анорексия. Аз ти говоря за свиване и отпускане на стомах, диафрагма, и не знам още какво, защото не завърших осми клас.

казано от Voyager на 15.08.12, 21:32:

Според мен това умуване по хранителния протокол излишно надценява храненето и откланя вниманието от яките тренировки...

Не мога да повярвам, че ти си го написал това!

Мнението беше редактирано от Сгазен Помияр на 16.08.12 19:17.

17.08.12
10:28

Да, ама е вярно.
Повечето хора зациклят на незначителни подробности от сорта колко точно грама въглехидрати и протеини да ядат, колко пъти на ден и през колко часа, дали да са на ВВД, НВД, РБД, ЦХ, ВД и т.н., чудят се какво да ядат точно преди и след тренировка, преди лягане, след ставане, и като цяло търсят разни магични режими, дето хем да качват, хем да релефят.
А в същото време тренировките им са смешни.

17.08.12
10:29

казано от Петко К на 17.08.12, 10:28:

Да, ама е вярно.
Повечето хора зациклят на незначителни подробности от сорта колко точно грама въглехидрати и протеини да ядат, колко пъти на ден и през колко часа, дали да са на ВВД, НВД, РБД, ЦХ, ВД и т.н., чудят се какво да ядат точно преди и след тренировка, преди лягане, след ставане, и като цяло търсят разни магични режими, дето хем да качват, хем да релефят.

(bow) (bow) (bow)

17.08.12
11:19

казано от Петко К на 17.08.12, 10:28:

Да, ама е вярно.

Абсолютно правилно.

А към темата мога да добавя: има и чисто субективен фактор: ако на някой просто му харесва и му е приятно да се храни повече от 3 пъти на ден, или обратното, както и да тренира по определен начин, или просто  вярва в това, което е избрал и затова го спазва и тренира що годе приемливо, то подходът ще работи достатъчно добре. Несериозно е да караш някого на ниво аматьорски спорт да прави нещо, което не му харесва, дори и да е по-добро. Най-вероятно скоро ще го изостави, или няма да го следва с постоянство - откъдето и подходът няма да работи достатъчно добре.

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 17.08.12 11:20.

17.08.12
19:25

казано от Сгазен Помияр на 16.08.12, 19:15:

Не мога да повярвам, че ти си го написал това!

Виж, това че съм разсъждавал доста по различните хранителни протоколи и тн., това е най-вече, защото след време ще е важно за работата ми и е добре да знам как се случват нещата в действителност, от здравословна гледна точка. За всеки лекар е важно да разбира от хранене, а за съжаление тая сфера е най-пренебрегвана в здравеопазването.

Колкото до тренировките, определено съм на мнение, че при добра генетика, силната тренировка може да навакса слабото хранене, но обратното не е вярно.

Мнението беше редактирано от Voyager на 17.08.12 19:27.

17.08.12
21:58

Вояджър...подкрепям те истински...
Знаеш ли...поне за 3-ма се сещам, дето Господ им е налял в телесата, колкото за 10 олимпиеца, но от тъпотия, пиянщина, самозабравяне и превъзнасяне по няколко резултата...сега мъкнат бетон в село Къшин, Плевенско.
А си мислех, как с тоя генетичен потенциал, правилно и досотаъчно хранене и суплементиране, щяха да къртят поне в 2-3 дисциплини...
Пък аз си бях един кльощав, напъвах се с едни детски щанги и им завиждах...

Яко бъхтане, упоритост, познание и стават нещата...

Абе тази тема за какво беше всъщност:)

17.08.12
22:07

казано от slavko на 17.08.12, 21:58:

За това как всичко се заключавало в онанизма и за това как някой дето си дърпат пишката за да им порасне, накрая се оказват с големи ръце. Питай Десо, той ще ти каже. :D :D :D

17.08.12
22:11

казано от Valdis на 17.08.12, 22:07:

казано от slavko на 17.08.12, 21:58:

За това как всичко се заключавало в онанизма и за това как някой дето си дърпат пишката за да им порасне, накрая се оказват с големи ръце. Питай Десо, той ще ти каже. :D :D :D

:D~

казано от Георги на 15.08.12, 00:33:

С Циклично хранене големи мускули не се правят. Аз лично съм фен на старите бодибилдинг митове. Ям си по 5-6 пъти на ден и ми дреме на г**а за всички гладуващи по 15-16 часа. Ставам даже някой път и през нощта да ям, което ми подобрява възстановяването в пъти. Това с ЦХ си е модна тенденция и ще отмине. Ама храната не се усвоявала толкова добре като се яде на често, тежко ти било. Не е вярно това, всичко е въпрос на свикване. През живота си не съм тренирал на гладно освен кардио като правя(но и тогава се тъпча с БЦАА преди това да не взема да сдухам от мускула). Нямам намерение и да го пробвам.  На горе прочетох за митовете и съм напълно съгласен, че хората които ги спазват постигат доста по-големи резултати от модерните атлети. Знам че половината форум е на ЦХ, но всичко е до цели.
И да напиша нещо и по темата, че се отплеснах: Преди години и аз съм бил летен билдер. Не ме е срам да си призная! Не правех крака. Имах десетки оправдания: Колената ме болят, като порастна нагоре много тогава ще почна да ги правя, ама не искам да клякам, че ще ми порастне задника и още много, които не ми идват на ума в момента. Един ден обаче почнах. Клякането винаги е присъствало в тренировката ми за крака. От 3 тренировки седмично започнах да правя 4. След няколко месеца не само че ми порастнаха кракта значително, но и увеличих масата в горната част на тялото( не само ръцете). Без да съм променял нещо в храненето.То тогава беше кошмарно. Даже възстановяването се влоши заради допълнителната тренировка. Ако ме пита някой това за ръцете вярно ли е? Ще кажа ДА при мен работи.

Братче, на тебе затова ръката ти е голяма, ама като я стегнеш е същата като отпусната... Да си голям и дебел едно... Стани голям на 5-6 % подкожни с 5-6 хранения на ден и тогава ще ме впечатлиш.
По темата -
Висок обем долна част с тяга, всякаква разновидност на клек, напади, упражнения за задно бедро+ 6-10 повторения в 6-10 серии за горна част с къси почивки и качваш като за световно...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1