Дневник на Yoanka- ЦХ и тренировки

Темата е заключена.

14.08.12
13:38

Здравейте,

къзвам се Йоана и съм нова както във форума, така и сред тези, които имат дневници. От доста време следя теми, статии
  и всякакви други неща в сайта и наистина много ми харесва, така че реших и аз да се присъединя към вас. От скоро реших
  да съм на ЦХ и съм сравнително нова в това отношение. Целта ми е чистене, определено не искам да качвам :D
  Но  все ощ ене мога да си харесам определна система- чела съм статията в сайта, както и някои мнения по въпроса(става дума
  мнения в някои дневници), както и книгата Eat Stop Eat, но все ощ есе колебая кой точно метод да приложа- дали да имам
  всекидневни 2 хранения и съответно да ъсм във фастинг 16-18 часа, или пък да съм във фастинг фаза от 24 часа. Въпреки
  че аз по-скоро клоня към първия вариант. Другото, което ми вълнува е какво може да се пие по време на фастинга- за кафето,
  водата и чая е ясно, ами останалите неща- мен ме интересува по-конкретно сода, диетична кола и аз преди си разтварях степчета.
  Относно тренировките- днеска ще ходя на фитнес и то си е трен на празен стомах, тъй като все още не съм яла. Основно ходя на
  фитнес и понякога на аеробика(случва се и аз да я водя поякога), но като цяло ходя повече на фитнес. Там съм си разделила
  тренировките за горна и долна част и кардио след силовата съответно. На фитнес ходя 4 пъти седмично, като гледам на седмица
  да тренирам макс 5 пъти. Сега лятото излизам и да тичам сутрин навънка, но общо взето е когато имам настроение за това и
  когато не съм се успала :D

16.08.12
14:41

Привет,
От моята практика с ЦХ установих, че е по-лесно първо да пробваш 24 часово гладуване, веднъж седмично. След около месец да минеш на 16-8 или 20-4. Мен ми трябваха около две седмици, за да свикна с 16-8. Като първата седмица беше просто ужасно. Всеки е различен, но пробвай моето предложение ако имаш желание.
Относно кафето, няма никакъв проблем да си пиеш колкото можеш и искаш. Мен лично ми притъпява леко глада.

16.08.12
15:05

Благодаря за съвета ти. Честно казано  иаз смятам да пробвам първо да гладувам по 24 часа или по-просто казано
  по един ден в седмицата. Пробвах няколко дена да съм на варианта 16 или 18 часа глад, но все още ми е трудно
  да свикна психически, тъй като до момента съм се хранила по стандартния начин по 4 или 5 хранения на ден. А пък
  при ЦХ се поглъща повече храна на едно хранене и все още ми е тлудно да се адаптирам, пък и все се притеснявам
  да не прекаля. Иначе ям основно месо и зеленчуци и малко мазнини- основно от зехтин или сурови ядки си ги набавям.
  По млечните продукти не ис падам много много, а и на мен не ми помагат да чистя, така че тях съм ги махнала. Но
  наистина първо ще пробвам по един ден в седмицата и ще видя как ще е.

16.08.12
16:34

Не съм най-вещата, ама тия диетични коли ИЗОБЩО не ти трябват и най-добре ще направиш ако напълно ги махнеш. Пълни са с аспартам, пък и само те раздуват. И аз залитах по сода едно време, ама на гладен стомах взема да ме боли от нея, пък и същия проблем с подуването. Степчетата да не говорим, съмнява ме да има каквато и да е естествена съставка вътре.
Ако те притеснява захарта или ти е безвкусно (имам същия проблем) - аз примерно пия водата си с лимони вътре.
Някои хора разреждат фрешове, но аз не съм много за. По добре да изям един плод директно.

16.08.12
16:41

Ами аз кола не пия всеки ден, но от време на време ми се допива газирано и затова питам....какво да се прави, манийка си ми е (blush) Фрешове аз не пия, а пък камо ли да тръгна да си ги разреждам. Степчетата честно казано ги използвах главно, когато ми се
дояде нещо сладко ми залъгват този глад. Но усетих, че лесно се свиква с тях и затова сега гледам да ги намаля и скоро тотално
ще ги спра :) Благодаря много за съветите.

16.08.12
20:01

Като ти се пие газирано, пий газирана вода/сода ...

16.08.12
21:37

Здравей и честит дневник. Относно първия въпрос според мен е по-добре да погледнеш leangains проткола с 14/10 недояждане/ядене. Съответно от там може да си го донадградиш постепенно до 16-18-20 часа глад :)
Вторият ти въпрос- по време на фаста можеш да пиеш само чай, кафе (без захар , сметана и т.н) и вода. Аз лично избягвам содата, защото тя раздразва още повече стомаха и се чустваш по-гладен. Степчета и т.н- всичко синтетично отпада , тъй като е пълно със захари и деефакто прекратява “fasting”-а ти :)
Поздрави и ще следя дневника :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1