Програма със свободни тежести,лост и успоредка

Понеделник - Гръб + Бицепс
Вторник - рамо
сряда - Гърди + трицепс
Четвъртък - Ден почивка (стабилизиращ ден) ротатори , балансиори , екстензии
Петък - Гръб + бицепс
Събота - Гърди + трицепс
Неделя - рамо

Интересува ме дали подредбата на мускулните групи в съответните дни ви харесва.Имам 2 отделни дни за рамо,защото изостава + четвъртъка ми е стабилизиращ ден за рамо,гръб,крака и е като почивен,защото тренировката е около 20 мин най-много със съвсем малки тежести.

Темата беше редактирана от Георги Георгиев на 15.08.12 13:35.

15.08.12
15:36

Не ми харесва. Не само, че имаш 2 дни за рамо, но имаш и по 2 дни за всички останали мускулни групи без краката. Защо не ги тренираш (краката)??? Ако целта ти е покачване на мускулна маса най-вероятно няма да имаш успехи с подобна схема на тренировки (не си написал колко ти е стажа).

Мнението беше редактирано от dani на 15.08.12 15:38.

1.Не тренирам краката,защото се възстановяват от контузии
2.Ако 2 месеца лостове,успоредка и свободни тежести можеш да наречеш стаж ок.
3.Тренирам по 2 пъти всяка мускулна група,защото все пак не правя някакви страшни натоварвания.Все пак не посещавам зала.

15.08.12
16:43

Далеч е от идеалния вариант ако гониш маса, ако целта ти е сваляне на килограми ще имаш успех. Как тренираш рамото? Упражнения, серии, повторения? И какво целиш все пак?

Раменни преси 3х10 ,повдигане напред 3х10 ,встрани 3х10 и за задно 3х10 .Насочи ме тогава в правилната посока за покачване на мускулна маса.

Мнението беше редактирано от Георги Георгиев на 15.08.12 16:52.

15.08.12
17:03

Скромният ми опит показва, че за да качваш ММ е по-добре да тренираш всяка мускулна група веднъж седмично с поне 2 нетренировъчни дни през седмицата + стабилно хранене. Ако нямаш възможност да посещаваш зала импровизирай и опитай да си набавиш достатъчно тежки предмети с които да тренираш (торби с пясък, туби с вода, раница пълна с книги/пясък, кофа пълна с железа, циментови колове за ограда и т.н. когато нямам достъп до зала ползвам тези + някои други.. просто, ако ще правиш лекички тренировчици с дъмбели от 10кг не очаквай много)

Мнението беше редактирано от dani на 15.08.12 17:05.

Понеделник - Гърди
Вторник - Гръб
Сряда - Ръце
Четвъртък - Крака
Петък - Рамо
Събота - почивка
Неделя почивка

?

15.08.12
17:12

Не тренирам ръцете в отделен ден, но слагането им по-далеч от гърдите и гърба ми се струва по-логично.

Гърди
Гръб
Крака
Рамо
Ръце
почивка
почивка

или

Гърди
Гръб
почивка
Ръце
крака
рамо
почивка

все пак не се хвърляй на 5 дневен сплит щом си начинаещ :)

Мнението беше редактирано от dani на 15.08.12 17:16.

15.08.12
19:59

Предлагам ти следният вариант:
Понеделник- гръб и бицепс
Вторник - почивка
Сряда - Гърди и трицепс
Четвъртък - почивка
Петък - Крака,рамо,корем
Със стабилно хранене резултатите ще са налице.
Поздрави :)

Ооо да тази е уникална.Мерси много!

16.08.12
14:03

При положение, че :

казано от Георги Георгиев на 15.08.12, 15:55:

2.Ако 2 месеца лостове,успоредка и свободни тежести можеш да наречеш стаж ок.

, вие двамата

казано от dani на 15.08.12, 17:12:

казано от Willder на 15.08.12, 19:59:

да му препоръчвате сплитове е доста глупаво ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.08.12 14:04.

16.08.12
15:30

Щом мислиш че е глупаво кажи тогава ти на момчето как да тренира ;) (нече ме интересува какво мислиш де)

16.08.12
15:34

казано от Willder на 16.08.12, 15:30:

Щом мислиш че е глупаво кажи тогава ти на момчето как да тренира ;) (нече ме интересува какво мислиш де)

Не, че и мен ме интересува кой какви грешки ще прави и кой ахмак ще му дава акъл за тях...  :D
Иначе за препоръки и трениране - малко да се напъне да прочете и е готов ;)

16.08.12
15:41

казано от James Hinks на 16.08.12, 15:34:

Не, че и мен ме интересува кой какви грешки ще прави и кой ахмак ще му дава акъл за тях...  :D
Иначе за препоръки и трениране - малко да се напъне да прочете и е готов ;)

Тогава като не те интересува “кой какви грешки прави и кой ахмак ще му дава акъл” за какво правиш безмислен спам, няма логика ;)

16.08.12
15:45

казано от Willder на 16.08.12, 15:41:

Тогава като не те интересува “кой какви грешки прави и кой ахмак ще му дава акъл” за какво правиш безмислен спам, няма логика ;)

Заради самия спам.
Или ако предпочиташ - щото имам време за губене и си търся смях по форума :D

16.08.12
15:48

имам по добра идея, пусни си във вбокс комиците и се смей като хората :D

Мнението беше редактирано от Castilo на 16.08.12 15:49.

16.08.12
15:59

казано от Willder на 16.08.12, 15:48:

имам по добра идея, пусни си във вбокс комиците и се смей като хората :D

Хубава идея, но нямам тонколони, пък и тук е по-забавно ;)

16.08.12
16:03

казано от Willder на 15.08.12, 19:59:

Предлагам ти следният вариант:
Понеделник- гръб и бицепс
Вторник - почивка
Сряда - Гърди и трицепс
Четвъртък - почивка
Петък - Крака,рамо,корем
Със стабилно хранене резултатите ще са налице.
Поздрави :)

Тая схема беше модерна през 98 г,тогава много я въртяхмe…еех,детски спомени :D
И всичко се въртеше около нея...и до скоро ;)

Мнението беше редактирано от Jikata на 16.08.12 16:06.

16.08.12
16:11

казано от dani на 15.08.12, 16:43:

Далеч е от идеалния вариант ако гониш маса, ако целта ти е сваляне на килограми ще имаш успех. Как тренираш рамото? Упражнения, серии, повторения? И какво целиш все пак?

Ти пък къде му видя храненето , че да правиш изводи за маса ли е , за сваляне ли ?
Дори и без тренировки ако храната му е ОК , ще качва маса .. е каква ще е масата вече е относително :D

16.08.12
17:47

казано от Jikata на 16.08.12, 16:03:

Тя схемата си е ок, ама не е за хора с 2 месеца стаж, трениращи на лостовете.

Три пъти седмично цялото тяло, с няколко основни упражнения. Но едва ли те интересува какво мисля, та нямам намерение да пиша точни програми.

казано от dani на 15.08.12, 17:03:

Скромният ми опит показва, че за да качваш ММ е по-добре да тренираш всяка мускулна група веднъж седмично с поне 2 нетренировъчни дни през седмицата + стабилно хранене.

Докато стигне нивото да може да тренира ефективно веднъж седмично група, има бая път да извърви.

Мнението беше редактирано от Петко К на 16.08.12 17:49.

16.08.12
18:12

казано от Петко К на 16.08.12, 17:47:

казано от Jikata на 16.08.12, 16:03:

Тя схемата си е ок, ама не е за хора с 2 месеца стаж, трениращи на лостовете.

Три пъти седмично цялото тяло, с няколко основни упражнения. Но едва ли те интересува какво мисля, та нямам намерение да пиша точни програми.

казано от dani на 15.08.12, 17:03:

Скромният ми опит показва, че за да качваш ММ е по-добре да тренираш всяка мускулна група веднъж седмично с поне 2 нетренировъчни дни през седмицата + стабилно хранене.

Докато стигне нивото да може да тренира ефективно веднъж седмично група, има бая път да извърви.

Това дали ще пишеш точни програми или не мен не ме засяга аз си имам програма става въпрос да помогнем на момчето да тренира по правилна програма ;)

17.08.12
10:07

Няколко души вече му дадохме идеи за “правилната” програма.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1