10.09.11
14:13
Хоп, ето ме и мен с дневник :) Реших, че е крайно време и да не отлагам повече, защото много го размотавам това мое влизане във форма. Честно казано, голям мързел съм и ако не се хвана сериозно, няма да ги сваля тези сланини...
Ще обобщя накратко какво смятам да правя, за да се стягам като си чета първия пост :)
ЦЕЛ - 57 кг (старт 68 кг ), втора цел - 54. Предполагам на 57 няма да се харесам, но да ги стигна първо...
Преди да забременея бях толкова и това е теглото, с което се харесвам горе-долу. Сега ударих 68 кг и това вече мина всякакви граници! Ето така изглеждам на стартова позиция:
http://shapie.bb-team.org/dr/photos/9002
http://shapie.bb-team.org/dr/photos/9001
Хранене - отрицателен калориен баланс, ще гледам под 2000-2200 ккал на ден да държа, предимно ще намаля въглехидратите в диетата. От години съм фен на високо-мазнинна ниско-въглехидратна-диета, но в момента трудно ще удържа от раз ако се хвърля на такъв режим ,затова постепенно ще намалявам въглехидратите, докато успея да удържа желанието си за сладко.
Много обичам пълнозърнестите хлебчета и незнам дали ще ги изключа съвсем, но закуските са ми или мюсли/овесени ядки или сандвич с пълнозърнест хляб.
Зеленчуците ги предпочитам сурови, по много и на салати.
Месото - печено предимно, рядко варено.
Риба - печена, но рядко ям, поради простата причина , че ми се гади от миризмата на сурова риба и не обичам да я готвя.
Млечни продукти - предимно кисело мляко и сирене.
Яйца - варени, много обичам яйца и ги ям С ЖЪЛТЪЦИТЕ. Теорията за холестерола и 2-та жълтъка на ден не ми е обоснована.
Плодове - предпочитам кисели и такива, които регулират перисталтиката :) Банани рядко.
Това дотук си го пиша за мен, както казах ще си прочитам първия пост, за да ме подсеща какво и как трябва/не трябва да правя.
Тренировки - мисля да държа поне 4 кардио седмично. Карам кънки (ролери, но така си им викам), има дни, в които 14 часа на ден не ги свалям :D , но напоследък макс 3 часа... Очаквам много изказвания за ролерите от хора, които не са запознати, но ще се спра по-подробно друг път. Има няколко стила на каране, аз съм с фитнес ролери, опитах с тях фристайл, но си навехнах и двата глезена и се спрях на фитнес, просто защото са ми такива кънките. Като си взема фристайл, ще сменя и стила и съответно ще ми е друго натоварването.
Засега съм доволна от натоварването, потенето, разхода на енергия и резултатите.
Като план - 1 час високоинтензивно темпо или ХИИТ по-скоро. То повече и без това не мога, защото издъхвам и ми свършва мускулния заряд на крачетата (whew).
Опитвала съм с тичане - при мен ефекта е нулев, бързо се уморявам и ми писва..
Когато нямам време за ролери - катеря стълби до 8 етаж и обратно. Успявам около 30 минути с почивки колкото да си поема дъх. След това припадам по най-грубия начин с причерняване и не е много здравословно по тия стълби (headbang) :D .
Като си следя пулса - с катеренето по стълби ще ми спре сърцето, но с кънките съм в нормата (т.е. до 80% от макс пулс за възрастта ми)
Започнах опит за вкарване в хранителен режим на 1 септември, тренировки по малко и предимно ролери 1ч - 1ч 30 мин при описанахта схема. Този режим ще ми е докато тялото ми свикне, защото последните няколко години яко се залежах на дивана с лаптопа и ролерите отскоро ми дадоха нова емоция :) Като свикне тялото ми с натоварването, ще увелича тренировките и ще включа тежести и по-целенасочено по мускулни групи + това ще се вкарам в конкретен хранителен план.
Да кажем, давам си 1 месец срок за преходен период и на 1 октомври трябва да съм свикнала и да съм измислила новата схема.
Всякакви забележки и коментари са добре дошли, приемам градивна критика. Ако някой изяви желание да коментира, благодаря предварително за отделеното внимание :) Но в крайна сметка, подчертавам, че правя всичко за себе си и дневника и включването ми тук са с цел лична мотивация. На всички, които полагат усилия и правят нещо за себе си - успех!
Веси, благодаря!
Допреди малко ти разглеждах дневника и снимките :)
Възхищавам се на хора с твоя дух и упоритост, браво!
След като родих и аз скачах вкъщи тае-бо, но заради кърменето не можех да пазя диети. А аз кърмих 2 години.. (nlove8)
Успех и на теб и ще продължавам да те следя с интерес! (sun)
Привет и от мен. :)
Това с ролерите е много хубаво, смятам, че е от изключителна важност на човек да му доставя удоволствие физическото натоварване, което извършва, и е прекрасно, че ти си открила твоят спорт :) Единствения минус, който виждам (поправи ме ако съм в грешка) е сезонността на заниманието...или ползваш ледени пързалки? (wait)
Успех с начинанието (sun)
казано от Margaritka на 10.09.11, 15:02:
Привет и от мен. :)
Това с ролерите е много хубаво, смятам, че е от изключителна важност на човек да му доставя удоволствие физическото натоварване, което извършва, и е прекрасно, че ти си открила твоят спорт :) Единствения минус, който виждам (поправи ме ако съм в грешка) е сезонността на заниманието...или ползваш ледени пързалки? (wait)
Успех с начинанието (sun)
Благодаря, Маргаритка!
Наистина има сезонност, аз открих ролерите на 1 април, когато отказах цигарите. Във фейсбук имаме група, която е вече 870 човека от цялата страна и с голяма част сме приятели и караме групово и в други градове. Та, тези с повече опит карат на закрито или кънки на лед. Само, че в моя град няма условия, нито пързалка... Ще видим тая зима да си уредим някоя зала да караме на закрито. Ако не - фитнес и катерене по стълби :D
Мнението беше редактирано от Деси R на 10.09.11 15:10.
10.09.11
15:45
Готин аватар. Успех с дневника! :)
казано от Димитър Михайлов на 10.09.11, 15:45:
Готин аватар. Успех с дневника! :)
Благодаря! (sun)
Ей, голяма заигравка е това смятането на подкожните мазнини с формули. :D
Открих формулата на Любомир Иванов и смятайки, излезе, че съм свалила 2 кг и по няколко см навсякъде, с изключение на задника. Откъдето идва увеличен % мазнини, въпреки по-малките мерки и видимото ми смаляване в огледалото. След няколко часово смятане реших да си премеря единственото място, където мерих сутринта и показа увеличение. Моя грешка :D премерила съм грешно! НЕ съм +2 см на задника, а -1 см. Еййй, женска работа (би възкликнал един приятел) :D
Сега отивам да си сметна храната за днес, че ме мързеше да ям... да видя още колко имам до нормата и утре ще описвам (събота вечер е все пак :) )
казано от Скота на 11.09.11, 14:04:
Хаха- добре дошла : )
Мерси, брачед! :) Беше време и аз да си направя профил тук.
Добре.. искрено се надявам по-малко хора да са ми чели предните писаници (tmi).
След почти година мързел, ядене и лежане, резултата е 10 кила, ама отгоре. Даже 11, тва е мега недопустимо!
Пиша тук, за да си го чета по-късно, когато нямам стимул. Пиша си за мен си, така че може да не четете :) Резила е пълен, скоро ще си кача и дебелашките снимки, щото се изнервих как може така да се оставя.. ц, ц, ц.
Изобщо няма да се връщам и да чета кви глупости съм писала нагоре, хранене, ролери, незнам си кви лиготии. Най-тъпото е да се вземеш насериозно... и нищо да не направиш, пф. Чета няколко дневника и теми и ми става смешно как глупаво съм подходила, като децата :)))
За ролерите - тая година не съм карала, може би затва станах такова прасе :) .. и по други причини, ама тва е друга тема. При мен емоционалния фактор е ключов и като изпадна в някоя дупка - binge eating, много кофти, от 19 годишна го боря. Както и да е.
Засега имам някакъв стимул, да видим докога :)
Онзи ден кантара удари 69 при ръст 174 и кожна гънка на корема запълваща цялата ми длан (headbang). Тва, след бременността не съм била толкова тлъста, затва, планът:
Хранене - нвх, ама не много стриктно :) Основно отрицателен калориен баланс, изобщо не се пъна от първия ден да вляза в правилен режим....
Тренировка - кардио всеки ден, по протокола табата.
Jumping jacks, клекове доколкото мога, планк и велоергометър.
Или по 2х8 серии или по 4х8 ( с почивка 2-3 мин между тях), зависи колко съм се ядосала през деня.
Засега стига толкова писане.
Деси, и аз едно време много джътках с ролери из махалата, обичам ги, даже сега като ми напомни може да направя една инвестиция! Успех!
Как ти се отразява карането като натоварване, че аз спомен нямам, то тогава и не ми пукаше де :D
Чудех се, къде се загуби :) Така патосно връхлетя форумната среда тук (sun)
Не се шашкай - по-сериозно този път и ще си върнеш добрата форма :)
Поздрави и успех (F) :)
Момичета, благодаря (F)(F)
А ролерите, влияят ми много на потенето и заздъхват яко, товарят сърцето - направо ми изскача като се спра на едно място. Но аз лично, вече нямам мускулна треска от ролери, само подгизвам, друг вид кардио не ме поти така, щото ми свършват силите. Не мога да го обесня май, много е специфично :) Пък и аз откарвах по 12 часа на кънки миналата година, незнам как не ми досkучаваше... нищо друго не правех от обяд, после се стъмваше, нощно каране .. до 2-3 през нощта. Та, незнам колко съм представителна извадка :D
И да, аз съм си така - с гръм и трясък се появявам, почвам нещо, после губя стимул и забравям хем да пиша, хем да действам :( Явно трябва вечно нещо да си доказвам, иначе не става. Трябва да ми повтаряте колко съм дебела :D
И да си инат не е лесно.. След като писах за последно, 2 дни по-късно си изкълчих глезена много кофти и тотално спрях с кардиото. И с движението изобщо :) Днес бях на рентген и ортопеда каза - не си го счупилаааа. Въпрос №1 - “Кога ще мога да карам ролери?” (nhappy2), Отговор: “Ми карай.”
И така, отивам да карам :)
Трябваше да се премеря тази седмица, ама ме е шубе от толкова лежане дали не съм качила килца.. въпреки ,че усещам сланинките не толкова надути (dull)
Иначе ядене - кебапчета и салата (домати, краставици, зеле). Баща ми казва, че мойта диета му е любимата! :)
Тази седмица основно зеленчуци и бели храни (млечни, сирене, яйца, протеини де що има в животинските), нямах желание друго да ям .. с тоя крак :(
Пф, болят ме и двата крака и съвсем не мога да ходя вече :D
Но пък се измерих, има надежда... а и си чувствам сланината по-малко. Което е най-важното (party). Ще пробвам довечера малко велоергометър, ако мога да завъртя ще е идеално.
Я да си джасна една от снимките, дето ме мотивира да НЕ ЯМ толкова (headbang)
Моят крак изглеждаше по този начин когато скъсах мускули в глезена. Боли ли те като стъпваш или като повдигаш пръстите нагоре?
само като стъпвам ме боли, като движа пръстите не. Има едно топче, предполагам скъсаните връзки се събират там. На рентгена нищо не показа и доктора ме уведоми, че няма да ги шие... да се моля да са само разтегнати :)
Доообре! След като пробвах кои упражнения мога с дефектния крак .. не е чак толкова зле. Пих един редбул и откарах 40 минути тренировка. За мен тва е някакво върхово постижение, щото ми писва между 8 и 12-та минута :)
Почнах с табата бърпита, клекове и планк, ама след 3-та осмица почнах да правя квот се сетя, само и само да се потя. Минах и през лежанката за коремни преси, едно на обратно за долната част на гърба (незнам как се казва упражнението) , хванах и гиричките малко и съм много доволна от себе си :))
Ядене - вчера кебапчета и кълцани наденички с домати, през деня набарах 100-150 грама пилешки хапки с конфлейкс (обикновено не ям таквоз чудо, незнам кво м истана..) и вечерта свински пържоли на скара с таратор. Въпреки, че съседа от горния етаж метна 2 кофи вода върху новата скара, пържоли има и за днес (devil).
Аз малко кофти правя, че не закусвам и пропуснах и обяда днес (blush), но сега ще хапна малко овесени ядки с кисело мляко и довечера както казах - печен свински труп. По-скоро само част от вратлето :)) хахаха.
Ако някой, недай си Боже, ми чете писаниците - дайте идея как да не ми писва толкова бързо тренировката (dull) . Правя разнообразни упражнения, доколкото намирам в нета едни силиконови каки ги показват :), пиша си повторенията, старая се да си ги подобрявам от предния път ииииии като наближи 14-15 минута тотално ми е писнало. А имам сили за още :(
Оф, трябва да забранят на начинаещите да пият енергийни напитки преди тренировка. Днес ще ми е почивка, никаква тренировка.
1. щот имам зверска мускулна треска и не мога да шавна
2. щот се напих мега яко снощи и днес цял ден лежа по дивана :D