18.08.12
20:02
Значи може ли да попитам дали има някакъв проблем за този комплекс на видеото по горе, вместо “добро утро” може ли “мъртва тяга с прави крака” понеже не знам дали го права правилно. Имали някакъв проблем със заменянето на упр.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 19.08.12 12:55.
Мое лично мнение е, че добро утро не е особено пододящо за комплекси, където се работи за време. Особено като последно упражнение и като такова, което определя тежестта (смисъл от дадените в комплекса упражнения добро утро е това, което се изпълнява с най-малка тежест)
Смятам, че прибързаното изпълнение крие рискове от травма. лични при мен съм забелязал, че ако не внимавам и пробързвам си развалям формата и страда кръста.
Лично мнение на базата на скромен опит.
19.08.12
01:38
Добро утро не е за подценяване, нищо че тежестта е осезаемо по-малка от тази при мъртвата тяга. Именно това подлъгва доста хора да се отнасят с леко пренебрежение към това опасно за кръста упражнение. Дисковата херния е на моменти разстояние. Лично мнение.
Еми замени го щом искаш, не виждам да е грандиозен проблем.
Тва ми е част от загрявката преди фитнес, а то комплекс се оказа. (giggle)
На доброто утро лекото сгъване на краката мисля, че е най-съществено при правилното движение, също можеш ппросто да го преместиш малко след началото или някъде по средата на комплекса, където кръста още ще е с пълни сили.
То всички упражнения от стоеж са потенциално опасни за кръста, така че ако те е страх от мечки не ходиш в гората ;)
Така ги виждам аз нещата...