18.08.12
02:20
Здравейте на всички,
Ако може да ми помогнете за поредната тренировъчна програма... :)
Аз съм на 17 години, 73 кг, 178 см. Имам около 7-8 месеца стаж, но с прекъсвания. Това лято се реших да почна сериозно на фитнес, но така стана, че почнахме да правим ремонт... и чак сега имам време. Целта ми е да се изчистя, да кача мускулна маса и сила (май много стана :D) Тази седмица бях на кръгова тренировка и мисля от другата да почна на някакъв сплит или нещо друго. Причината, че тренирам само 1 седмица по кръгова програма е че постоянно се натоварвах повреме на ремонта.. ( местене на мебели, цементирвахме гараж+двор :Д, играя почти всеки ден баскетбол + от време на време по лостове.) Аз си мислих тази 5х5, но Вие ще ми кажете. И ако предложите някакъв хранителен режим няма да е лошо :)
Темата беше редактирана от Monkey D Luffy на 18.08.12 02:26.
18.08.12
23:16
Трудно е докато се чистиш да не изгубиш мускулна маса.Хубаво е,че спортуваш,но прави кардио. От 3 до 4 пъти в седмицата.Избирай между интервалното (60 секунди спринт 60 джог) или 30 - 40 минути умерено темпо.Яж много месо най - добре пилешко , яйца,риба,мляко,ядки, извара.Въглехидрати докато се чистиш по - малко,но да има ориз,картофи,пълнозърнест хляб (не прекалявай с него).Яж много зеленчуци плодове.Кое кога да ядеш можеш да погледнеш в раздел Хранене.Там има много и различни варианти,но това са основните храни с,които все пак докато сваляш няма да губиш чак толкова ММ.С времето резултатите ще дойдат.
Поздрави!
20.08.12
02:47
Много ти благодаря за съветите. А да попитам за тази 5х5 програма... ако може да ми я пообясните по подробно и дали е добра за мен ?
Благодаря предварително !