Роси търси баланса :)

Прескочи до:

18.08.12
10:18

казано от Златина Цонева на 18.08.12, 06:31:

Здравей, извинявам се за нахлуването в дневника ти, но забелязах, че теглиш храната и смяташ калориите. Искам да попитам, дали при тези сметки вземаш под внимание и приетите зеленчуци? Аз също се опитвам да поддържам хранене в рамките на дадени калории дневно, с надеждата по този начин да изчистя телесни мазнини и да сваля още 3-4 килограма. От доста време обаче съм се застопорила на 65-66 килограма и няма мърдане.

Аз на теб ти следя дневника от няколко дена. При теб смятам, че проблемът е в съвсем друга насока, а именно, че прекалено много си стресирала организма си в ограничаването му на някои определен тип храни, което в момента води до един застой. Според мен, ако разнообразиш малко менюто си, добавиш някой друг въглехидрат различен от зеленчук, ще постигнеш отново резултати.

18.08.12
10:34

Имам въпрос: от както тренирам по-сериозно и доста често ми се случва да ми се схваща мускулът на прасеца сутрин докато си лежа или ако реша да се протегна. Вчера пак ми се случи и беше доста болезнено този път. ;( Продължи да ме боли после и през целия ден - съвсем слаба болка, но неприятна. Четох, че в такива случаи било хубаво да се пие магнезий, но също прочетох, че това схващане ставало поради липсата на калий. Вчера погледнах какво се продава и видях, че продават таблетки само магнезий, а има и такива, които са магнезий + калий. Кое от двете е по-добрият вариант?

18.08.12
11:23

Вземи си комплексни витамини - магнезий, калий, цинк ... разтворими най-добре, че са по-евтини.
Иначе това, което получаваш се нарича крампа, получава се при липса на магнезий и калий, чиито естествен източник е месото. Ако искаш да си спестиш всички тези витамини и хапове, е най-добре да започнеш да ядеш повече месо и няма да имаш проблеми.

18.08.12
13:08

казано от Nathan на 18.08.12, 11:23:

Вземи си комплексни витамини - магнезий, калий, цинк ... разтворими най-добре, че са по-евтини.
Иначе това, което получаваш се нарича крампа, получава се при липса на магнезий и калий, чиито естествен източник е месото. Ако искаш да си спестиш всички тези витамини и хапове, е най-добре да започнеш да ядеш повече месо и няма да имаш проблеми.

Пия комплексни витамини всеки ден. Ям всеки ден месо, общо взето по 2 пъти - обяд и вечеря, а ако не ми се яде - не ям на вечеря. Не знам колко повече месо да ям :(

Не мога да дам предложение за витамини и добавки, но мога да ти кажа как бързо да те отпусне спазъма. Когато ти се стегне прасеца натисни силно с ходило върху нещо, но само с пръсти, така че петата ти да е във въздуха и при самия натиск да слезе под нивото на пръстите. Мисля, че това е някакво упражнение за разтягане на прасеца. При мен винаги помага, при това бързо. Аз често получавах такива крампи по време на бременността.
И да не пропусна - благодаря ти, и на Nathan също, за отговорите.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 18.08.12 14:14.

18.08.12
22:20

казано от Puma на 18.08.12, 13:08:

Пия комплексни витамини всеки ден. Ям всеки ден месо, общо взето по 2 пъти - обяд и вечеря, а ако не ми се яде - не ям на вечеря. Не знам колко повече месо да ям :(

Е значи просто си се пренатоварила. Почини си 1-2 дена от интервалното кардио. :)

19.08.12
23:47

18.08.2012 - без тренировка

9:00: капучино със 100мл мляко 3.5%

12:00 - Закуска: 60г тахан с 20г слънчогледови семки и 20г сушени червени боровинки

14:30: 3 сини сливи; 3 миниатюрни кайсийки

16:45 - Обяд: зелена салата с пуешки гърди на скара, краставица, зехтин, балсамов оцет и парче овче сирене

18:30: шейк от боровинки, лъжица ленено семе и бадемово мляко

20:00 - Вечеря: свинска пържолка с домат и гауда на фурна - нещо доста мазничко, но се получи вкусно

21:00: две малки чашки розе

Вода: малко

Добавки: витамини, рибено масло, магнезий + калий

Доста си хапнах...Шейкът в 18.30 беше излишен, но очаквах, че ще вечеряме по-късно. Като за съботен ден всичко е леко объркано - късна закуска, късен обяд, доста мазнинки. Но пък ходих на плаж и карах колело нагоре-надолу и си беше хубав слънчев ден (sun)

20.08.12
00:07

19.08.2012

8:45 - 9:30 - трен:

50 high knees

3 кръга от:

лицеви опори: х10
бицепсово сгъване с дъмбели: х20@2х5кг
кик-бек: х15@5кг
едностранно гребане с дъмбел: х15@6кг
външна лакътна ротация: х8@5кг - едвам...много ми е трудна
предна опора: х40сек
странична опора(ляво): х40сек
странична опора(дясно): х40сек
глутеус мост с присвиване на краката х50
глутеус ритник х30
пистолети х5 - мизерно число, но за първи път ги опитах. Куца ми равновесието...не мисля, че всичките 5 повторения бяха коректни

стреч

10:00 - Закуска: 140г йогурт 3.8% с: 30г динкелови ядки, 15г ленено семе, 15г сусам, 35г ябълка, лъжичка мед и канела

14:30 - Обяд: една от снощните пържолки с гауда; зеленчуци на фурна

17:30: шейк от боровинки, лъжица ленено семе, бадемово мляко

19.00: 3-4 лъжички фъстъчено

20:00 - Вечеря: 3 магданозени кюфтета(бяло сирене, яйца, магданоз и подправки); салата от авокадо, домат, зелен лук със зехтин и лимонов сок - нещо ново, което много ми хареса :); малко маслини; 10г шоколад 77%

Вода: към 2л

Вече много ме мързи да смятам калории...изобщо не ми се занимава. Мисля да започна да разчитам на интуицията си...така или иначе вече имам представа колко са 30, 50 и не знам си колко грама и кои неща са по-калорични и т.н. Надявам се да не прекалявам...може да меря само някои неща.
Днес тренировката беше добра. Май ще трябва да си увелича тежестите на някои упражнения, тъй като вече ми е лесно да правя повече повторения. Времето на планковете също може да се увеличи. Хранене -  горе-долу. Можеше да липсват някои неща...

20.08.12
23:54

20.08.2012

7:00 - Закуска: тахан със слънчоглед и червени боровинки; черен чай

12:00 - Обяд: 4 магданозени кюфтета(сирене, яйца, магданоз); 2 домата; маслини

14:00: капучино

15:00: 20г бадеми, 20г орехи

18:00: 2 оризови вафли с домашно сладко от ягоди

20:00 - 20:40 - трен:

100 скока на въже

3 кръга от:

повдигане на дъмбел от хоризонтален лег: х15@2х6кг
чуково сгъване: х10@2х6кг
кофички на пейка: х12, 15, 15
повдигане на дъмбели встрани при наклон напред: х8@2х5кг
Арнолд преси: х12@2х5кг
foot-to-foot crunch х50
alternating curls х40
клек със собствено тегло: х50
напади: х40 на всеки крак

стреч

21:30 - Вечеря: зелена салата с репи, краставица, зехтин и балсамов оцет; свинско филе; 2 варени яйца с паста от босилек, домат, рапично олио; маслини; десерт - пъпеш, боровинки

Вода:

Голяма жега днес...голямо потене падна на тренировката. Увеличих  тежестите на някои упражнения, че вече можех да правя доста повторения. Мернах наченки на фаянс и реших да ги снимам докато са все още налице :) Засега май само това върви горе-долу.

Мнението беше редактирано от Роси на 27.09.13 14:43.

21.08.12
08:10

Имам въпрос: идната събота пътувам за България, където ще остана около 3 седмици (party) Тъй като не съм се прибирала от доста време, а се храня с някои неща от сравнително скоро, не знам съответно къде мога да ги намеря в БГ(по-конкретно София). Други пък искам да опитам. Можете ли да ми кажете къде могат да се закупят следните продукти:

1. Тахан(тъмен)
2. Фъстъчено масло без захар
3. Брашно от спелта и продукти от спелта
4. Чиа
5. Мака
5. Ядкови млека

Тук повечето ги намирам само в био магазини, а не в нормалните супермаркети. Някой съвет за храна за дълъг път, която е различна от сандвич, също би бил полезен :) Засега ми хрумват сирена/кашкавалчета и ядки. Може и плодове.

21.08.12
08:49

казано от Puma на 21.08.12, 08:10:

намеря в БГ(по-конкретно София). Други пък искам да опитам. Можете ли да ми кажете къде могат да се закупят следните продукти:

1. Тахан(тъмен)
4. Чиа
5. Мака
5. Ядкови млека

www.zoya.bg - Смесен магазин

Някой съвет за храна за дълъг път, която е различна от сандвич, също би бил полезен :)

Сурови ядки
Какаови зърна
Тахан с мед
Семена

21.08.12
10:19

Имам въпрос: идната събота пътувам за България, където ще остана около 3 седмици (party) Тъй като не съм се прибирала от доста време, а се храня с някои неща от сравнително скоро, не знам съответно къде мога да ги намеря в БГ(по-конкретно София). Други пък искам да опитам. Можете ли да ми кажете къде могат да се закупят следните продукти:

1. Тахан(тъмен)
4. Чиа
5. Мака
5. Ядкови млека

Зоя имат магазин близо до градинката “Кристал”.Предлагат да си вземеш и насипно,иначе има всички продукти от сайта им.Друг магазин е “Зелен”, който се намира зад Съдебната палата.

21.08.12
14:04

Благодаря за отговорите (sun)
Сега имам друг въпрос. В следващите седмици най-вероятно няма да правя спринтове и си мисля да ги заместя с табата. Това, което се чудя обаче е дали комбинацията от упражнения, която съм си измислила е ок. А тя е следната:

jumping jack
катерач
някакъв crunch
клек

Става ли и имате ли предложения за други комбинации?

22.08.12
09:12

21.08.2012 - без тренировка

7:00 - Закуска: 1 авокадо с фъстъчено масло; черен чай

12:00 - Обяд: свинска вратна пържола с гарнитура 2-3 варени картофа и стрък карфиол; зелена салата с краставица и зехтин;

14:30: капучино

18:00: 20г бадеми, 20г орехи; 2 оризови вафли

20:15: 4 парченца(30г) шоколад

20:45 - 20:50 - табата:

8 рунда 20/10 от:

клек
jumping jack
къси коремни
катерач

22:30 - Вечеря: зелена салата с краставица, маслини, зехтин и балсамов оцет; 120г пилешки гърди на тиган

00:15: 2 парченца шоколад 77%

Вода:

Прекалих вчера с шоколада доста. Преди да се прибера пазарувах и много ми се дояде шоколад и си купих един на Линд - някакъв какаов трюфел, от който изядох общо 4 парченца :( По-късно доядох 2 парченца от един друг...той поне беше био и имаше по-добро съдържание. Купих пилешки гърди и ги опекох на оребрен тиган, за да има да си нося през седмицата на работа. Много се оказаха и май цяла седмица това ще ям...към края сигурно вече ще кудкудякам :D
Тренировка - нъц. Само табатата, която не я считам много, тъй като не се натоварих кой знае колко. Може би трябва да увелича броя на рундовете или пък дължината на интервалите?!

22.08.12
15:37

Имам въпрос: ако се яде въглехидрат преди тренировка, колко врме преди нея трябва да е и също така какъв е по-добре да е - бърз или бавен? Веднага след тренировка, какъв е добре да се яде - бърз, бавен?

22.08.12
16:57

И в двата случая бърз.А за времето си е индивидуално, но 30 мин. до 1 час.Ако целта ти е горене на мазнини,по-добре ги избягвай,или поне ограничавай.Повече въглехидрати=повече енергия и по-малко изгаряне на мазнини.По-малко въглехидрати=по-малко енергия и повече изгорени мазнини(особено при интервални тренировни).По разбираемо няма как да се каже.

22.08.12
17:34

Ми аз ги избягвам, но не мога да живея без въглехидрати. Факт е - ако се ограничавам да не ги ям първо се мъча и второ идва момент, когато изяждам много на куп, което също е зле. Затова съм си избрала и РБД и гледам да ги ям редовно и по малко, но около тренировките. Другият източник на енергия са мазнините, но не знам до колко добре е те да се приемат преди тренировка, а на човек все от някъде трябва да му дойде енергия.

22.08.12
18:18

Извинявай, че се намесвам, но 20-10, което правиш, е някакво интервално трениране, а не е табата.

Един от принципите да разбереш, че я правиш правилно е, ако след нея “се срещнеш с пода”.

22.08.12
19:19

Няма проблем :) Винаги се радвам на съвети за тренировките, тъй като не съм особено запозната. Тук четох, че протоколът е 20:10. Какъв е по-добре да се прилага и тези упражнения, които съм използвала изобщо стават ли за табата?

22.08.12
20:52

По принцип за постигане на целите си готова ли си да изпозваш някакви хранителни добавки или искаш само с редуциране на храната да постигнеш резултатите? Гледам че една от целите ти е да изгориш мазнини без да качваш обиколки на мускулатурата.Не че имам нещо против табата(напротив уважавам я),но ако намериш начин и имаш желание за интервално бягане за 4 седмици и сама няма да се познаеш.И се досещам(от личен опит) че в стремежа си да изгориш мазнини си минала на интезивни тренировки и намаляване на въглехидрати, и това е действало за кратко време, но вече почваш да усещаш липса на енергия и да изнемогваш по време на упражненията.Поправи ме ако греша?

22.08.12
21:00

Хай :) Вчера за първи път правих табата - преди няколко месеца я бях опитвала. Иначе точно по твой и на Miss Fight съвет реших да започна със спринтовете, които правя 2 пъти седмично. Вчера поради ред причини нямах възможност за HIIT и реших да пробвам пак табата. HIIT правя от 4.08 - започнах с 5 спринта по 20 секунди и минута почивка. Сега съм на 6 спринта. Не знам изгорила ли съм мазнини или не, тъй като не съм се мерила прецизно - меря си само обиколките, но те не са намалели. Въглехидратите съм намалила, защото не ги смятам за особено полезни, но пък знам, че не мога без тях. Да, предпочитам въглехидрат известно време преди тренировка, за да имам енергия. Ако не е добър вариант, тогава какво?

22.08.12
21:49

Значи за спринтовете не си ме разрала правилно. Няма такова понятие 20/10 на макс , еди колко си на определен пулс и т.н. Има точно определена система- 150м. 30 сек.на 50м. за 40 сек.примерно 30 пъти(както аз тренирах), ако ти е леко 150м.30сек. на 50м. за 35сек.(както в момента тренирам), и това ако ти е леко ще ти дам прграма за йо-йо  интервали което си е живо самоубийство, но ти започни първо със 150 на 50.Резултатът от интервалното бягане зависи от пропорцията разстояние/време, а не от време интензивност, или пулс за определено време.А за енергията при нисковъглехидратен прием решението е примерно креатин.+бета-аланин+йохимба(възможно най-безвредното което ми идва наум, с изключение на йохимба от който може да се превъзбудиш малко, но пък гаджето ти ще е доволно).

23.08.12
00:03

казано от sashometila на 22.08.12, 21:49:

Значи за спринтовете не си ме разрала правилно. Няма такова понятие 20/10 на макс , еди колко си на определен пулс и т.н. Има точно определена система- 150м. 30 сек.на 50м. за 40 сек.примерно 30 пъти(както аз тренирах), ако ти е леко 150м.30сек. на 50м. за 35сек.(както в момента тренирам), и това ако ти е леко ще ти дам прграма за йо-йо  интервали което си е живо самоубийство, но ти започни първо със 150 на 50.Резултатът от интервалното бягане зависи от пропорцията разстояние/време, а не от време интензивност, или пулс за определено време.А за енергията при нисковъглехидратен прием решението е примерно креатин.+бета-аланин+йохимба(възможно най-безвредното което ми идва наум, с изключение на йохимба от който може да се превъзбудиш малко, но пък гаджето ти ще е доволно).

Извинявай ама аз пак не те разбирам - не можеш ли просто да кажеш колко спринта правиш и всеки с каква продължителност е, както и по колко време почиваш между спринтовете? Числа от сорта на 30 пъти ми се струват безумни. Аз правя 6 спринта и не мога да си кажа името след това, какво остава за 30!?
Поразрових се малко за HIIT в нета и прочетох тук и тук, например. Не попаднах на такава информация. Също така в статията от уикипедия си пише относно табатата: “A popular regimen based on a 1996 study by Izumi Tabata uses 20 seconds of ultra-intense exercise (at an intensity of about 170% of VO2max) followed by 10 seconds of rest, repeated continuously for 4 minutes (8 cycles).”. Същото прочетох и в статията в ББ-Тийм. Кое не разбирам?
Относно въглехидратите - аз не съм на нисковъглехидратен прием. Както споменах опитвам се да спазвам РБД. Определила съм си между 120г и 140г въглехидрати на ден в зависимост дали е тренирочъвен или не. Това не ми се струва малко, но аз обикновено достигам 100 примерно. Относно нещата, които си споменал - идея си нямам какво представляват и честно казано за момента предпочитам, ако имам нужда от енергия да хапна или нещо мазно или нещо въглехидратно - за предпочитане плод или домашни сладкиши (sun)

23.08.12
00:38

22.08.2012

7:45 - Закуска: почти цяло авокадо с фъстъчено масло; капучино с мляко 3.5%

12:00 - Обяд: 120г пилешки гърди на тиган; два домата и около 30-40г маслини

18:30: 2 оризови вафли с домашно сладко от ягоди

19:45: ябълка

20:20 - 20:35 - HIIT: загрявка 3 минути умерено темпо, 6 спринта по 20 секунди с минута почивка между тях. Днес имах много енергия - вероятно заради домашното сладко в 18.30. Напрвих и 7ми спринт, но не го зачитам, тъй като беше след почивка по-дълга от минута, в която само ходех и също така самият спринт не беше на макс както останалите.

21:30 - Вечеря: зелена салата с краставица, зехтин и балсамов оцет; 80г моцарела; 1 яйце; няколко маслини; десерт - 6 сини сливи

Вода: към 2.5л

Днес HIIT-ът беше добър. Даже си мисля, че може би можех да намаля продължителността на почивките между спринтовете или да увелича броя на спринтовете. За съжаление докато съм си в БГ ще трябва да мисля за алтернатива на HIIT, тъй като наблизо нямам подходящо място, а и си имам една моя лудост - ужасен страх от улични кучета, които доста се навъртат около нас :( Мисля да опитам тренировки от Зузана. Преди съм пробвала, но за кратко, и ми допаднаха :)

23.08.12
00:40

Тичаш 150м. за 30 сек. след което имаш отсечка 50м. която да изходиш за 40 сек. На 40-тата секунда трябва да си на финала на тези 50м. и да стартираш нови 150м. за 30 сек.Минимума официално е 20 повторения.Теста е фартлек 1 или 2(не ги запомних кой кое беше), но единия е горенаписаното, а другия е 40м. отсечка за 6,2 сек.Аз преди 2 месеца започнах от 8-10 повторения и на 04.08.2012г. на изпит направих 30 повторения.В началото е трудно,но се свиква.Резултата при мен е от 83кг. на 72кг. и 6%телесни мазнини.А дали въглехидратите са много или малко, зависи до голяма степен от тренировката.При гореспоменатото интервално при 130 гр. въглехидрати се разпадах още на загрявката.

23.08.12
08:15

казано от sashometila на 23.08.12, 00:40:

Тичаш 150м. за 30 сек. след което имаш отсечка 50м. която да изходиш за 40 сек. На 40-тата секунда трябва да си на финала на тези 50м. и да стартираш нови 150м. за 30 сек.Минимума официално е 20 повторения.Теста е фартлек 1 или 2(не ги запомних кой кое беше), но единия е горенаписаното, а другия е 40м. отсечка за 6,2 сек.Аз преди 2 месеца започнах от 8-10 повторения и на 04.08.2012г. на изпит направих 30 повторения.В началото е трудно,но се свиква.Резултата при мен е от 83кг. на 72кг. и 6%телесни мазнини.А дали въглехидратите са много или малко, зависи до голяма степен от тренировката.При гореспоменатото интервално при 130 гр. въглехидрати се разпадах още на загрявката.

Ок. Сега разбрах. Като начало може да си засека колко метра тичам за тези 20 секунди спринт, който в момента правя и да видя колко мога за 30 секунди. От сега мога да кажа, че няма да е много повече, защото в тези 20 секунди за момента тичам на максимума от възможностите си. Но все пак мисля, че и сегашният ми начин на интервално бягане не е чак толкова грешен, тъй като редувам много висока интензивност с по-ниска такава, а това лежи в основата на интервалните тренировки. Виждам, че си лекоатлет и съответно предполагам, че за вас има някакви нормативи от метри и време, но аз съм простосмъртна :D и за първи път се занимавам с такъв тип тренировкии и мисля, че като за начало е що годе ок.

23.08.12
09:33

казано от Puma на 23.08.12, 08:15:

Виждам, че си лекоатлет и съответно предполагам, че за вас има някакви нормативи от метри и време, но аз съм простосмъртна :D и за първи път се занимавам с такъв тип тренировкии и мисля, че като за начало е що годе ок.

И аз съм простосмъртен, не съм лекоатлет.Просто така се написах защото съм далече от “бодибилдър”,а още не съм се захванал с фитнес за да съм и “ентусиаст”.Даже съм по-смъртен от останалите тук,тъй като пуша по кутия цигари на ден, а откакто си взех изпитите си позволявам и по малко да пийвам.Просто с тичането изградих една доста добра основа , върху която от септември започвам да надграждам с фитнес.Та с малко упоритост и постоянство не е нужно да си “профи”за да постигаш добри резултати и достижения.Всеки започва от малко и се развива постепенно, а това какъв резултат ще постигне зависи от самия него.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.08.12 09:39.

23.08.12
10:14

Поинтересувах се малко какво е това фартлек. В уикипедиа пише, че е смесица между интервално и монотонно кардио, т.е. доста по-различно е от това, което аз правя, а мисля, че даже и от това, което ти правиш - има примерна тренировка в статията(не съм чела подробно). Пише, че една такава тренировка продължава минимум 45 минути - това ми се струва много, а и HIIT се отличава с краткотрайността си. Просто са две различни неща :)

24.08.12
08:19

23.08.2012 - злоупотреба с плодове и шоколад (headbang)

10:00 - Закуска: 4-5 парченца авокадо; около 60г фъстъчено масло; черен чай

10:00 Капучино

12:00 - Обяд: 120г пилешки гърди на тиган; 2 домата; 35г маслини

15:00: 20г бадеми; 20г лешници

18:30: ябълка; 4 сини сливи

19.45: ред шоколад(30г)

20:20 - 21:00 - трен:

100 скока на въже

3 кръга от:

лицеви опори: х10
бицепсово сгъване с дъмбели: х10@2х6кг
кик-бек: х10@2х6кг
едностранно гребане с дъмбел: х15@6кг
външна лакътна ротация: х8@5кг
предна опора: х40сек
странична опора(ляво): х40сек
странична опора(дясно): х40сек
глутеус мост с присвиване на краката х50
глутеус ритник х30

стреч

22:00 - Вечеря: 90г пилешки гърди на тиган; зелена салата със зехтин и балсамов оцет; половин варено яйце с паста от домат и босилек; синя слива

Движение: Колело - 30мин - превърна се в мъчение по баирите нагоре, тъй като скоростите ми сдадоха багажа преди няколко дена и не мога да превключа на по-ниска :(

Да...мисля, че плодовете ми бяха доста вчера. Относно калорийте - май са малко над 1500, което за тренировъчен е ок. Шоколадът няма да го коментирам - джънк и т’ва си е, но пак някакъв глад за сладко.
Иначе пак съм отчаяна заради краците си - седят на едни обиколки - явно не ги тренирам достатъчно и правилно. Ще трябва да се примиря, че или няма да могат да намалеят или става супер бавно при мен. Май ще повярвам на един приятел, който беше казал, че ниските жени нямало как да имат  слаби крака и ще продължа да си живея с вид на табуретка :(

Мнението беше редактирано от Роси на 24.08.12 08:20.

24.08.12
10:42

Боже ... прегрешила с 2 плода на кръст и 30 гр шоколад ... осъзнай се малко какви ги пишеш ... ходи сега се самобичувай за наказание!

п.п.
Вече все повече започвам да се убеждавам, че жените и да тренират, и да не тренират, и да са слаби, и да са пълни, в крайна сметка пак са недоволни от тялото си и от начина, по който изглеждат. Сигурно мога да преброя на ръцете на едната си ръка представителите от женския пол тук, които всъщност не правят всичко това, защото трябва, а защото всъщност изпитват някакво удоволствие от този начин на живот и тренировки. (Евала на Маргаритка! :))

п.п.2
За краката ти - ако генетично ти е заложено да имаш такива крака, ще имаш такива крака. Генът може да бъде променен - да, но това ще стане бавно, с много постоянство и каквото и да си говорим, ще е временно, защото в даден момент отново ще си каже думата. Научи се да се харесваш така както изглеждаш, превърни това, което не харесваш в себе си в някакъв вид предимство. В противен случай ще се въртиш само в един затворен кръг, самосъжалявайки се.

24.08.12
13:37

казано от Nathan на 24.08.12, 10:42:

Боже ... прегрешила с 2 плода на кръст и 30 гр шоколад ... осъзнай се малко какви ги пишеш ... ходи сега се самобичувай за наказание!

Тук си прав. По принцип съм много самокритична - не само за яденето,а и доста хора са ми го казвали. Въпрос на време и преосмисляне е :)

п.п.
Вече все повече започвам да се убеждавам, че жените и да тренират, и да не тренират, и да са слаби, и да са пълни, в крайна сметка пак са недоволни от тялото си и от начина, по който изглеждат. Сигурно мога да преброя на ръцете на едната си ръка представителите от женския пол тук, които всъщност не правят всичко това, защото трябва, а защото всъщност изпитват някакво удоволствие от този начин на живот и тренировки. (Евала на Маргаритка! :))

За жените и че не се харесват каквито и да са - да...и аз съм го забелязала :) За тренировките - що се отнася до мен, не съм съгласна. Не тренирам от вчера, от миналата седмица или от 2-3 месеца. Винаги съм го правила, защото обичам да се движа и се чувствам в пъти по-добре, когато тренирам от колкото, когато се заседя. Не го правя, защото трябва, а защото ми харесва. Придвижвам се с колело, а не с автобус или кола, също защото ми харесва. Просто преди 2-3 месеца започнах да опитвам и нови неща, да си структурирам тренировките и да ги правя по-често. Относно храната - започнах да се интересувам доста повече от здравословно хранене преди 2-3 месеца. Все още опитвам нови неща и откривам нови неща. Някои ми допадат, други - не. Като цяло обаче да живея здравословно ми харесва :) 

п.п.2
За краката ти - ако генетично ти е заложено да имаш такива крака, ще имаш такива крака. Генът може да бъде променен - да, но това ще стане бавно, с много постоянство и каквото и да си говорим, ще е временно, защото в даден момент отново ще си каже думата. Научи се да се харесваш така както изглеждаш, превърни това, което не харесваш в себе си в някакъв вид предимство. В противен случай ще се въртиш само в един затворен кръг, самосъжалявайки се.

Много си прав! Дано да го проумея. Все си казвам, че това са бели кахъри и няма какво толкова да го мисля и пак си се връщам в един момент на изходна позиция.

29.08.12
12:51

След кратко отсъствие поради дълъг път и подготовка за него, и аз да се разпиша, но само по памет :)

24.08.2012 - без тренировка

Закуска: няколко лъжици фъстъчено; черен чай

Обяд: беше риба със салата със зехтин и малко варени картофи, но не си спомням рибата

Вечеря: варено яйце, свинска шунка, салата

Някъде между основните ядения имаше и ядки - лешник, бадем. Имам спомен и за сини сливи и няколко парченца шоколад.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————

25.08.2012

Отложихме пътуването за неделя, защото в петък след работа сме супер скапани, а пътят е дълъг. Цял ден обикалях за някакви подаръци, подготвях багаж и т.н., но намерих и 20 минути за една тренировчица, състояща се от:

3 кръга:

лицеви опори: х15
суинг @10кг: х15
напади @2х5кг: х15 на крак
foot-to-foot crunch х30
alternating curls х30

стреч

По памет храната беше:

Закуска: йогурт 3.8% с динкелови ядки, ленено семе, сусам, ябълка, малко мед и канела

Обяд: някаква зеленчукова супа с ориз

Вечеря: пържено яйце в масло с чушка, завито в свинска шунка;

Със сигурност е имало и още междинна храна, но не мога да си спомня. Май имаше едно капучино след закуската.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————

26.08.2012 - без тренировка
Цял ден път до Будапеща. Закуската вкъщи беше няколко лъжици тахан със слънчоглед и червена боровинка. По-късно през деня имаше домашен пълнозърнест  сладкиш, направен поради излишък на яйца, които иначе щяха да останат. Изядох три парчета за деня. Друга храна: свинска шунка, Elbländer, варено яйце, чери домати, ябълка, банан, много черен чай

———————————————————————————————————————————————————————————————————————

27.08.2012 - 12 часа разходка
Няма тренировка, но цял ден обикаляхме Будапеща. тъй като кой знае кога ще спрем пак там. Е, един ден не стига :) Храната:

Закуска: Пържено яйце с бекон; малко домат и краставица; малък кроасан; зелен чай

Обяд: гулаш; салата от домати, лук, сирене и още нещо

Следобедна закуска: парче торта “Естерхази”; кафе

Вечеря: някакво кисело зеле с кайма - подобие на нашите зелеви сарми, но малко по-различно. Вкусно беше :) Чаша вино

Имаше и малко динкелови солети и лешници.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

28.08.2012 - без тренировка

Цял ден път до София. Закуската беше яйце с бекон, 3 парченца сирене от сорта на гауда, зелен чай. През деня пак пълнозърнест сладкиш, Elbländer, банан, ябълка. Вечерта към 22.00 имаше салата от домат, чушка, краставица, моцарела със зехтин. Две кюфтета, 3 парченца луканка.

Мнението беше редактирано от Роси на 29.08.12 12:53.

30.08.12
11:00

29.08.2012

10:30 - Закуска: няколко лъжици тахан със слънчоглед и червена боровинка; чаша черен чай

14:00 - Обяд парче мусака, в чиято заливка имаше овесени трици. Беше малко странно, но вкусно. Майка ми се опитва да пробута на баща ми тайно овесени трици :D

15:45 - 16.00 - трен:

3 кръга от:

“Арнолд” преси х15@2х5кг
кик-бек х15@2х5кг
чуково х15@2х5кг
разгъване на дъмбел встрани от наклон напред х8@2х5кг
предна опора х40сек
странична опора(ляво) х40сек
странична опора(дясно) х40сек
клек със собствено тегло х30
глутеус ритник х30 на крак
пистолети х5

стреч

16:10: грозде

18:30: банан, 20г шоколад 85%

21:15: 2-3 пралина

22:00 - Вечеря: овчарска салата

00:10: 2 пралина

Добавки: витамини, рибено масло

Храната беше що годе ок докато не налазих пралините :) Сега докато съм си в БГ ще хапвам вероятно и манджички от сорта на мусаката, тъй като ми е неудобно да откажа на майка ми :) Все пак ще се постарая да има някакъв баланс въпреки смяната на обстановката. Надявам се идните дни да мина през гореспоменатите био магазинчета в София и да си закупя туй-унуй :)

Мнението беше редактирано от Роси на 30.08.12 16:48.

30.08.12
11:16

Нищо лошо няма в мусаката - яж си я без проблеми :) па с овесени трици, още по-добре ... интересна комбинация бтв :D

30.08.12
22:27

30.08.2012 - без тренировка

9.00 - Закуска: Няколко лъжици тахан със слънчоглед и червена боровинка; чаша черен чай

12:30: две бисквитки с неясен произход

14:00 - Обяд: Парче мусака; салата от краставици, домати, чушка и олио; ябълка

18:30: суров бар от ябълки, ядки и плодове; няколко какаови зърна

19:30: шейк от мляко, банан и какаови зърна

21:30 - Вечеря: мариновано пилешко филе на скара; шопска салата; малко тиквички с кашкавал на фурна; пъпеш

Вода: малко - не знам има ли и литър :(

Храната май става. Бисквитките в 12.30 бяха от глад, тъй като идея си нямах кога ще обядвам. Днес се отбих до магазина “Зоя”. Не беше планирано и затова си купих малко какаови зърна и чиа, както и суровия бар, който ми се услади страшно много (inlove). В магазина имаше два вида какаови зърна - по-ферментирали, които са съответно по-кисели и по-неферментирали. Аз си взех от първите. Честно казано не знаех кои повече ще ми харесат и се водех по цената, тъй като по-киселите бяха и по-евтини. Опитах ги - стават и така да се ядат, но мисля, че смесени с нещо ще ми допаднат много повече. Затова и като се прибрах направих този шейк. Баща ми като му видя цвета и ми предложи боза - била същата :D В магазина питах и за бадемово мляко, но имаха само такова от бадем и ориз и като му погледнах съдържанието имаше само 3% бадемова паста. Затова и реших да не си купувам. Иначе магазинчето е много яко. Предлага много “екзотични” или интересни неща. Цените също са бая високи, но все пак това са био продукти и по-голямата част от тях не могат да се намерят в обикновените супермаркети. Мисля пак да го посетя и да разгледам по-подробно, тъй като днес малко бързах. Трябва да прочета малко и за маката, че и нея я мернах, а не знам как би могла да се консумира :)

Мнението беше редактирано от Роси на 30.08.12 22:37.

02.09.12
23:03

31.08.2012

09:30 - Закуска:
2-3 лъжици тахан със сусам и червена боровинка

10:40 - 11:10 - трен:

ZWOD #1 или:

3 кръга от:

dive dombers х10
burpee х5
squad leg lift х20/20
burpee х5
side plank lift х10/10
burpee х5
pistol squat х10/10
burpee х5

Времето ми е под всякаква критика. Последния кръг го направих едвам-едвам, а след него се въргалях по пода. На другия ден - мускулна треска :)

14.00 - Обяд: пиле на фурна; плънка от пилето - ориз с моркови; картофи на фурна

17:30: шейк от мляко, банан и какаови  зърна

Вечеря: беше продължителна, тъй като бях на барбекю - от начало - ядки; после - свинско шишче; няколко печени картофа; малко диня; чаша розе

Вода: имам спомен ,че беше малко

Реших, че ще правя тренировките на Зузана докато съм си тук, тъй като нямам наблизо удобно място за спринтове. Еми какво да кажа - срам не срам чувствах се като пребита след гореспоменатата тренировка. Времето ми също е ужасно. Радвам се, че имах мускулна. Мисля да опитам и други подобни тренировки - натоварват ме яко и не ми става скучно :) Ще ги редувам с кръговите тренировки с тежести, които си правя по принцип.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

1.09.2012 - великото преяждане, без тренировка

8.30 - Закуска: малка мазна баничка с айран

10:30 - Втора закуска: домашна палачинка със сладко от шипки; едно пишмане; еспресо с мляко

13:00 - Обяд: шопска салата; две пилешки шишчета; две хапки пърленка

15:00 - 17:00: ходене до Беланташ, зареждане на бетериите с енергия :D, слизане

18:30: печени бадеми, кашу, лешник в големи количества

20:30 - Вечеря: голямо сочно вкусно кюфте; много асеновградски сърмички; грозде

23:00: салата от морков, ябълка, ленено семе, тиквени семки, песто и нз още какво; няколко хапки от една палачинка с разни сладка

Това се случва като отидеш на гости на приятелка в Асеновград, чиито родители са супер щедри, готвят супер вкусно и в огромни количества. Първата закуска беше много зле, но нямах време да закуся вкъщи, тъй като се успах, а бях много гладна :( Ще го преживея :) Този ден не съм изпитала глад - такова ядене и то все на вкусни и домашни неща не е падало от много време насам. Не се оплаквам - изкарах си супер :)

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

02.09.2012 - без тренировка

10:30 - Закуска: дърпана баница; еспресо с мляко;

14:00: грозде

15:00: 50г печени бадеми; десертче с неясен произход

18:30: голям домат със сирене; една чорбаджийка; едно пишмане

21:00 - Вечеря: малко гювеч със свинско; една чушка; едно  парченце шоколад 85%, което трябваше да се изяде

Вода: малко

Днес се върнахме от Асеновград...с огромна торба домашни домати, чорбаджийки, грозде. Изобщо не ми се прибираше в прашната София. Тук все едно не съм в отпуска...whatever. Храната не е много в ред ама какво да се прави.

Мнението беше редактирано от Роси на 02.09.12 23:57.

02.09.12
23:59

Добавям грозд и чорбаджийка от гореспоменатата торба...

04.09.12
00:13

3.09.2012

9.40 - 10:20 - трен:

60 high knees

3 кръга от:

лицеви опори х10
кик-бек х10@6кг
упражнение за рамо без име х10@5кг
едностранно гребане с дъмбел х10@6кг
foot-to-foot crunch х50
alternating curls х50
клек със собствено тегло х50
напади х50 на крак
упражнение за краци без име х30

стреч

11.00 - Закуска: няколко лъжички фъстъчено масло

12:30 - 14:30: разходка с огромен еклер

15:00 - Обяд: малко гювеч със свинско; салата от домат и чорбаджийка със зехтин

17:00 - 19:00: разходка със слънчогледови семки

21:00 - Вечеря: малко гювеч; малко спанак с ориз; 2 парчета свински врат; диня

Добавки: витамини и рибено масло

Трен и движение - ок. Храна - еклерът беше почерпка, която нямаше как да откажа и въпреки огромният размер на еклера го изядох. Затова и обядът ми по-късно беше в доста малки количества. Вечерята можеше да не е такава мешавица, но имаше за дояждане, а едната манджа изобщо не я бях опитала и не вървеше да откажа, тъй като майка ми ги готви тези неща за мен. Поне е вкусно и домашно :)

04.09.12
17:40

04.09.2012

9.00 - Закуска: 2 лъжици и половина тахан със слънчоглед и червена боровинка

10.00 - 10.20 - трен:

ZWOD #2 или:

3 кръга от:

5 Manmakers
20 Low Burpee Hops
10 Twisted Push Ups
25 Competition Sit Ups

Не съм особено доволна от тренировката. Времето е що годе ок като за първи опит, но мисля, че техниката на доста места ми куцаше, въпреки че преди да започна заучих упражненията. Както и предния път на края бях скапана. Утре се надявам на мускулна тресчица :)

11.00: малко грозде

13.30 - Обяд: половин скумрия на скара; салата от домат и чорбаджийка със зехтин; маслини с бадем

17.00: Шейк от мляко, банан, чиа и какаови зърна

Вечеря: парче акула пане; шопска салата без сирене; половин чаша бяло вино; фреш от портокал; малко пъпеш; 1 нектарина; 2 чепки едро грозде; 1 бонбон merci - много, но бях на вечеря у приятеля ми и там пак нямаше как да се отказва храна....май имам проблем с казването на “не”

Вода: малко... имаше черен чай по едно време

Добавки: витамини и рибено масло

Мнението беше редактирано от Роси на 05.09.12 00:03.

05.09.12
01:01

Днес човек, който не ме е виждал от около 8 месеца, сподели, че съм “понапълняла” и имам “бузки”. Естествено това не ми се отрази добре. Да, знам, че е тъпо да гледам килограмите, да се водя по размерите и цифрите, но и аз си знам, че съм трупнала, а когато това става в период, в който тренирам усилено и се храня доста по-добре от преди, такива наблюдения ми действат доста демотивиращо. Не тренирам, защото искам да отслабна, а защото мразя да се застоявам и се чувствам много по-зле, когато липсва всякакво движение, тъй като и ежедневието ми е свързано с работа пред комп. Започвам обаче все по-сериозно да се замислям къде е проблемът и защо при мен нещата вървят наопаки. Следват някои наблюдения и промени, настъпили в ежедневието ми от май месец насам:

1. Какво се промени в тренировките: започнах да тренирам по минимум 5 пъти седмично. В началото се колебаех около тренировките - минах през собствено тегло, монотонно кардио(крос), свободни тежести и от около месец и половина се закотвих на редуване на тренировки със свободни тежести с интервални тренировки. От около 2-3 седмици изключих от тренировките с тежести упражненията с тежести, които натоварват краката и задните части, тъй като видях, че доста се уголемяват. Сега правя клекове, напади, ритници само със собсвено тегло. Как беше преди: тренировка 3 пъти седмично със собствено тегло и много леки тежести в някои упражнения; интензитетът беше изключително нисък; кардио - не.

2. Видим ефект от тренировките: коремът ми е драстично по-стегнат от преди, но аз никога не съм имала проблем  с мазнини в тази област. Мисля, че обиколката на ръцете ми се е увеличила, но са се стегнали. Краката и ханшът са с 1-2см отгоре, но са се стегнали. Увеличаването на обиколките е това, което ме притеснява. Знам, че звучи налудничево - някакви си 1-2см, но аз съм наистина нисичка и всяко трупнато сантиметърче и килограмче си личи осезаемо. Започвам да изглеждам набита и просто не ми допада. Да не говорим, че по принцип Д-то си ми е изхвръкнало назад и като го потренирам малко веднага всичко ми утеснява. Справка: дънките от миналата година не мога в момента да ги закопчая :( Имам само един чифт вече, които не ми стягат...

3. Какво се промени в храненето: доста повече месо от преди; доста повече полезни мазнини под формата на фъстъчено масло, тахан, авокадо и ядки; много по-малко плодове от преди; рафинираните сладости се срещат много рядко и са заменени от домашни, когато е възможно. Храня се по 5 пъти на ден. Пия много повече вода, а в последните седмици ограничих и кафето до голяма степен. Струва ми се, че ям доста повече от преди, но като си смятам калориите са или в КБ или най-много със 100-200 над КБ. Вече не смятам, защото ми писна. Как беше преди: ядях, когато съм гладна; консумирах доста повече плодове; рафинираните сладости се срещаха по-често, но не съм прекалявала; месото беше доста рядко; млечните от сорта на сирена  присъстваха в доста по-големи количества. Кое ми харесва и кое не: обичам плодове и усещам яденето им в малки количества като ограничение; месото по някой път ми идва в повече; харесва ми да закусвам с неща, богати на мазнини, защото по-лесно издържам до обяд, а и са ми вкусни - този вид закуска си е наистина новост за мен; харесва ми да пия повече вода, но ми се случва да забравям.

4. Карам доста колело(с изключение на последната и тази седмица, в които съм си в БГ)

5. Мисля, че спя много малко - когато съм на работа ми се събират по около 6 часа и знам, че ми е малко.

Заключение: не знам коя от всички тези промени е причина да вървя нагоре с килограмите. Може би от всичко по малко. Все си мисля, че може би тренирам много често и, че тренировките ми отварят голям апетит и затова ям повече от преди. От друга страна се замислям дали тази засилена консумация на мазнини не дава някакво отражение, но това пък звучи нелогично, тъй като навсякъде чета, че полезните мазнини помагат, а не работят срещу теб. Друг вариант е тренировките ми да са прекалено леки. но на мен ми се струват доста натоварващи за момента.

Мнението беше редактирано от Роси на 05.09.12 01:03.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1