23.08.12
08:25
Здравейте.
От десетина дни всеки ден закусвам овесени ядки с кисело мляко и мед. Пускам да кипне вода в термоканата и след това заливам овесените ядки, колкото да ги покрие, за да омекнат. След това изсипвам киселото мляко, меда и разбърквам. Замислих се да не би като ги попарвам така, да ги “прецаквам” ? Какво мислите?
23.08.12
08:31
#1
Няма проблем да ги заливаш с гореща вода, но като един истински мързеливец ти казвам, че не е наложително да го правиш. :) Сложи овеса в млякото вечерта и на другата сутрин си го хапни без други церемонии...
23.08.12
09:20
#2
Моята рецепта е като твоята само че малко по-проста:Смесвам киселото мялко, овесените ядки и меда в една купа, разбърквам, оставям в хладилника за два часа, след което ги ям. :)
Поздрави !!!
Аз пък ги ям веднага щом ги разбъркам с киселото мляко и 1-2 лъжички сладко от горски ягоди,вкусотия!
23.08.12
09:25
#4
Марлон Наков, два часа стигат, да.
Когато говорим за закуска, обаче, някак не ми е удобно да ставам часове по-рано само за да ги приготвя. :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.08.12 09:26.
23.08.12
09:40
#5
Сутрин винаги ми е толкова криво докато се разсъня ,че въобще не ми е до церемонии :) Слагащ фин овес и малко вода,бъркаш и ядеш с лъжицата.Иначе щом така ти е приятно и ти се занимава,няма никакъв проблем :)
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 23.08.12 09:42.
В 400мл. вряща вода, разтварям 1 пилешки бульон и слагам 4 супени лъжици овесени ядки. След половин час, добавям 30мл. зехтин и 1 супена лъжица лют червен пипер.
казано от Lasim1 на 23.08.12, 09:45:
В 400мл. вряща вода, разтварям 1 пилешки бульон и слагам 4 супени лъжици овесени ядки. След половин час, добавям 30мл. зехтин и 1 супена лъжица лют червен пипер.
Ти цяла манджа праиш бе човек :D
23.08.12
10:01
#8
Аз пък слагам 100-150-200 гр овесени ядки + доза протеин (когато има) в шейкъра, допълвам със студена вода и след 2-3-5 минути е достатъчно омекнал, за да става за пиене. Ял съм го по много начини овеса, този най-много ми допада, става най-бързо и “безболезнено”. Е, може би не е най-подходящия ако държиш храната да ти доставя удоволствие, ама аз лично така или иначе овеса не го ям за удоволствие...
23.08.12
11:01
#9
Кольо, прав си.Причината да допусна тази грешка е водейки се от моя начин на хранене.Просто споделих моя начин на приготвяне тъй като е почти еднакъв с неиният. :)
Поздрави !!!
23.08.12
11:20
#10
Mартине, като не ти харесва овесът, защо го ядеш ?
По темата, преди като закусвах смесвах овес и корн флейкс в 1 купа прясно мляко и ставаше супер. Палачинки от овесени ядки, мляко и яйца също стават за закуска.. :)
23.08.12
12:10
#11
Нито го харесвам, нито не го харесвам. В началото го ядох, защото “така трябваше”, после свикнах просто. Правил съм всякакви палачинки, кексчета и какво ли не, излишна загуба на време според мен, и в крайна сметка така или иначе не можеш да постигнеш някакъв кой знае какъв зашеметяващ вкус.
казано от Мартин Томов на 23.08.12, 12:10:
Нито го харесвам, нито не го харесвам. В началото го ядох, защото “така трябваше”, после свикнах просто. Правил съм всякакви палачинки, кексчета и какво ли не, излишна загуба на време според мен, и в крайна сметка така или иначе не можеш да постигнеш някакъв кой знае какъв зашеметяващ вкус.
Да същото е като при изварата,както и да се пробваш да я овкосяваш пак си остава противна.
23.08.12
13:15
#13
Абе въпрос на вкус и на вид продукт си е. Аз например направо обичам някои видове извара. Овесените ядки пък ги накисвам в кисело мляко и аз от вечерта, а на сутринта добавям и малини и къпини.
Когато нещо не ви харесва, не го яжте просто ... то поне във Fearfactor да бяхте, някаква награда да имаше, а то даже това няма.
Аз пък в 1 купа разбърквам кисело/прясно мляко,овеса и меда и след около 1-2 мин ги ям веднага, не ги чакам да мине някакво време да престоят. Грешка ли е? :)
23.08.12
17:33
#16
казано от tomboxer на 23.08.12, 17:26:
Аз пък в 1 купа разбърквам кисело/прясно мляко,овеса и меда и след около 1-2 мин ги ям веднага, не ги чакам да мине някакво време да престоят. Грешка ли е? :)
ОГРОМНА орешка! Трябва да ги чакаш поне 3 часа да престоят за да видиш “Анаболния” ефект на овеса!!! :D (nhappy2)
Не ми представлява никакво усилие да ги попарвам с горещата вода – става бързо с каната. Щом няма проблем, това е добре, защото на мен така пък са ми много вкусни - сместа не е студена, а леко топличкаа. (nfun) Ако ги смеся с кис. мляко без да ги попарвам, вкусът не ми допада, защото остават твърди, а нямам време да ги чакам. Ще пробвам и варианта от вечерта да ги накисна с млякото! Мерси!
23.08.12
22:09
#18
Хмм никога не съм смятал, че трябва да отделям време, за да си приготвя овеса.. :D аз лично го смесвам с кисело мляко и доза суроватка сутрин, изчаквам около 5 минути (ако не и по-малко) и го ям, а вкуса е невероятен. :)
Аз сутринт за закуска когато ям овес го правя с яйца на тигана. 100гр ове + 5б+2ж + канела+малко стафиди и ги бъркам . Или на омлет и после заливам с малко медец и става много вкусно
Инаè преди го ядох с к.мляко . Предната вечер смесвах овеса с 1 кофичка к.мляко и мед или някакво домашно сладко(когато има ) и така . Или вместо мед/сладко стафиди също става :)