Правилно ли приготвям овесените ядки ?

23.08.12
08:25

Здравейте.
От десетина дни всеки ден закусвам овесени ядки с кисело мляко и мед. Пускам да кипне вода в термоканата и след това заливам овесените ядки, колкото да ги покрие, за да омекнат. След това изсипвам киселото мляко, меда и разбърквам. Замислих се да не би като ги попарвам така, да ги “прецаквам” ? Какво мислите?

Няма проблем да ги заливаш с гореща вода, но като един истински мързеливец ти казвам, че не е наложително да го правиш. :) Сложи овеса в млякото вечерта и на другата сутрин си го хапни без други церемонии...

23.08.12
09:20

Моята рецепта е като твоята само че малко по-проста:Смесвам киселото мялко, овесените ядки и меда в една купа, разбърквам, оставям в хладилника за два часа, след което ги ям. :)

Поздрави !!!

23.08.12
09:25

Аз пък ги ям веднага щом ги разбъркам с киселото мляко и 1-2 лъжички сладко от горски ягоди,вкусотия!

Марлон Наков, два часа стигат, да.
Когато говорим за закуска, обаче, някак не ми е удобно да ставам часове по-рано само за да ги приготвя. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.08.12 09:26.

Сутрин винаги ми е толкова криво докато се разсъня ,че въобще не ми е до церемонии :) Слагащ фин овес и малко вода,бъркаш и ядеш с лъжицата.Иначе щом така ти е приятно и ти се занимава,няма никакъв проблем :)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 23.08.12 09:42.

23.08.12
09:45

В 400мл. вряща вода, разтварям 1 пилешки бульон и слагам 4 супени лъжици овесени ядки. След половин час, добавям 30мл. зехтин и 1 супена лъжица лют червен пипер.

23.08.12
09:48

казано от Lasim1 на 23.08.12, 09:45:

В 400мл. вряща вода, разтварям 1 пилешки бульон и слагам 4 супени лъжици овесени ядки. След половин час, добавям 30мл. зехтин и 1 супена лъжица лют червен пипер.

Ти цяла манджа праиш бе човек :D

23.08.12
10:01

Аз пък слагам 100-150-200 гр овесени ядки + доза протеин (когато има) в шейкъра, допълвам със студена вода и след 2-3-5 минути е достатъчно омекнал, за да става за пиене. Ял съм го по много начини овеса, този най-много ми допада, става най-бързо и “безболезнено”. Е, може би не е най-подходящия ако държиш храната да ти доставя удоволствие, ама аз лично така или иначе овеса не го ям за удоволствие...

23.08.12
11:01

Кольо, прав си.Причината да допусна тази грешка е водейки се от моя начин на хранене.Просто споделих моя начин на приготвяне тъй като е почти еднакъв с неиният. :)

Поздрави !!!

23.08.12
11:20

Mартине, като не ти харесва овесът, защо го ядеш ?
По темата, преди като закусвах смесвах овес и корн флейкс в 1 купа прясно мляко и ставаше супер. Палачинки от овесени ядки, мляко и яйца също стават за закуска.. :)

23.08.12
12:10

Нито го харесвам, нито не го харесвам. В началото го ядох, защото “така трябваше”, после свикнах просто. Правил съм всякакви палачинки, кексчета и какво ли не, излишна загуба на време според мен, и в крайна сметка така или иначе не можеш да постигнеш някакъв кой знае какъв зашеметяващ вкус.

23.08.12
12:16

казано от Мартин Томов на 23.08.12, 12:10:

Нито го харесвам, нито не го харесвам. В началото го ядох, защото “така трябваше”, после свикнах просто. Правил съм всякакви палачинки, кексчета и какво ли не, излишна загуба на време според мен, и в крайна сметка така или иначе не можеш да постигнеш някакъв кой знае какъв зашеметяващ вкус.

Да същото е като при изварата,както и да се пробваш да я овкосяваш пак си остава противна.

MF

23.08.12
13:15

Абе въпрос на вкус и на вид продукт си е. Аз например направо обичам някои видове извара. Овесените ядки пък ги накисвам в кисело мляко и аз от вечерта, а на сутринта добавям и малини и къпини.

23.08.12
13:36

Когато нещо не ви харесва, не го яжте просто ... то поне във Fearfactor да бяхте, някаква награда да имаше, а то даже това няма.

23.08.12
17:26

Аз пък в 1 купа разбърквам кисело/прясно мляко,овеса и меда и след около 1-2 мин ги ям веднага, не ги чакам да мине някакво време да престоят. Грешка ли е? :)

23.08.12
17:33

казано от tomboxer на 23.08.12, 17:26:

Аз пък в 1 купа разбърквам кисело/прясно мляко,овеса и меда и след около 1-2 мин ги ям веднага, не ги чакам да мине някакво време да престоят. Грешка ли е? :)

ОГРОМНА орешка! Трябва да ги чакаш поне 3 часа да престоят за да видиш “Анаболния” ефект на овеса!!! :D (nhappy2)

23.08.12
21:42

Не ми представлява никакво усилие да ги попарвам с горещата вода – става бързо с каната. Щом няма проблем,  това е добре, защото на мен така пък са ми много вкусни - сместа не е студена, а леко топличкаа. (nfun)  Ако ги смеся с кис. мляко без да ги попарвам, вкусът не ми допада, защото остават твърди, а нямам време да ги чакам. Ще пробвам и варианта от вечерта да ги накисна с млякото! Мерси!

Хмм никога не съм смятал, че трябва да отделям време, за да си приготвя овеса.. :D аз лично го смесвам с кисело мляко и доза суроватка сутрин, изчаквам около 5 минути (ако не и по-малко) и го ям, а вкуса е невероятен. :)

23.08.12
22:20

Аз сутринт за закуска когато ям овес го правя с яйца на тигана. 100гр ове + 5б+2ж + канела+малко стафиди и ги бъркам . Или на омлет и после заливам с малко медец и става много вкусно

Инаè преди го ядох с к.мляко . Предната вечер смесвах овеса с 1 кофичка к.мляко и мед или някакво домашно сладко(когато има ) и така . Или вместо мед/сладко стафиди също става :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1