Какво стана с бб-теам,къде се изгуби?

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от Georgi Ivanov на 21.08.12, 11:31:

Не знам от къде или на кого му хрумна идеята да превърне бб-тийм в “бг-мама” или “майстор готвачи”.

Иска ми се да допълня Solomon Kane…
След като те е грижа за BB-Team, направи нещо в желаната от теб посока.

Направи експеримент с някоя тренировъчна програма (от сайта или от друг източник, или нещо коренно различно), опиши го подробно и дай да видим какво може да се постигне с нея. Направи експеримент с хранителен режим, опиши го подробно и дай резултати. Направи експеримент с хранителна добавка, опиши го подробно, направи стойностно ревю. Отдели време да преведеш интересен актуален материал и го публикувай тук, за да го дискутираме.

Стиска ли ти? Или си много зает?

Иначе е забавничко: “Аре, другари, дайте да дадеме, че BB-Team се е превърнал в BG Mamma и не ми е интересно вече!”. Това са думи на човек без реален принос дори за форума (достатъчно е да се огледат мненията му). Лесничко е да си полегнал и някой да ти подава зрелите крушки направо в устата (аналогията с безсмъртния персонаж на Алеко е съвсем целенасочена).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.08.12 08:10.

Бих искал да внеса малка доза сутрешен хумор и молба да запазим конструктивността на темата, от която ще си вземем поуки при подготвянето на статиите.

За хумора .. докато, изглежда, ние ставаме анти-бодибилдинг сайт, в Gold’s gym (да, “залата на Арнолд”) взели, че позабранили правенето на тяга. :)

HE

22.08.12
09:36

казано от Кольо Пияндето на 22.08.12, 08:08:

казано от Georgi Ivanov на 21.08.12, 11:31:

Не знам от къде или на кого му хрумна идеята да превърне бб-тийм в “бг-мама” или “майстор готвачи”.

Иска ми се да допълня Solomon Kane…

Направи експеримент с някоя тренировъчна програма (от сайта или от друг източник, или нещо коренно различно), опиши го подробно и дай да видим какво може да се постигне с нея. Направи експеримент с хранителен режим, опиши го подробно и дай резултати. Направи експеримент с хранителна добавка, опиши го подробно, направи стойностно ревю. Отдели време да преведеш интересен актуален материал и го публикувай тук, за да го дискутираме.

Иначе е забавничко: “Аре, другари, дайте да дадеме, че BB-Team се е превърнал в BG Mamma и не ми е интересно вече!”. Това са думи на човек без реален принос дори за форума (достатъчно е да се огледат мненията му). Лесничко е да си полегнал и някой да ти подава зрелите крушки направо в устата (аналогията с безсмъртния персонаж на Алеко е съвсем целенасочена).

Кольо, не си прав! Реагираш и прекалено емоционално дали, защото си част от екипа или по други причини - все едно. Тези думи имаш право да ги кажеш при положение, че липсва комерсиалния елемент във форума, а всички знаем, че това не е точно така ;)
Доста хора намазаха във времето от бб-тийм, кой си популяризира сайта за добавки, кой се провъзгласи за треньор и така фокуса лека полека се измести. Нека същите тези хора да пишат статиите, защо в такъв случай обикновените потребители да пишат превеждат и др.? Хубаво, комерсиализира се сайта във някаква степен и съм съгласен, че времената на форумите със идеална цел отминаха, но при положение, че има взимане, защо да няма и даване, естествено под формата на кадърно написани статии? За сметка на това се пускат рецепти за сиренки, отслабване в домашни условия и тям подобни алабализми, които откровено ме е срам да чета. Мога още много неща да кажа по въпроса, но няма смисъл да си обясняваме очевидни неща. Разбирам, че ти е криво да прочетеш нещо подобно, но съгласи се, че на много потребители им е криво, като гледат статиите. И другото нещо е, че негово величество клиента винаги има право - т.е. потребителите имат правото да изискват, защото както се каза и по-горе “Потребителите правят сайта и форума”. Не се заяждам или по-точно, не си ти човека със, който бих си позволил да го правя и мисля знаеш защо. Просто исках да ти кажа, защо според мен не си прав :)

казано от Димитър Михайлов на 22.08.12, 08:55:

ще си вземем поуки при подготвянето на статиите.

Добре е да се вземат поуки и сайта постоянно да се развива, за да е доволен негово величество - читателят!
Ще споделя нещо и се надявам да си вземете поука и от него. След интервюто с Мимето Никифорва аз престанах да чета този раздел! Надявам се да  светне лампичката за какво говоря!
Желая мъдрост и далновидност на любимия ми сайт и симпатичния му екип!

казано от head_hunter на 22.08.12, 09:36:

...Просто исках да ти кажа, защо според мен не си прав :)

Хед, няма проблем да дискутираме, с теб можем да го правим човешки.
Не виждам заяждане, ти показваш мнението си - не е задължително да е идентично с моето. :)

Потребителите са в правото си да искат онова, което им е интересно - тук спор няма, така трябва да бъде. В случая имам едно на ум за начина, по който е изложено това в тази тема, но това си е лично мой проблем и е хубаво да го оставим настрани. До колко полезни са статиите, които са публикувани в BB-Team напоследък - това е спорен и субективен въпрос. Ще напомня само, че обновените материали за протеините, ВСАА и креатина със сигурност съдържат интересни неща за всеки, независимо от това, че това са едни от най-тривиалните добавки.

Когато написах горното си мнение, имах нещо друго предвид. Аз не се чувствам задължен да публикувам нещо тук, правя го за лично удоволствие, приятно ми е да допринасям според възможностите и времето си за обогатяване на базата данни на този форум. Приятно ми е да прочета личните впечатления на някой тук, затова и аз оставям своите. Утре търсачката ще поднесе на някой информация от мен, която може да му е от полза. Ето това ми е наградата, друга не искам. Преди време не намерих тук особено практична информация от потребители за цитрулин малат - еми купих и пих, отразил съм го в дневника си. Марката на продукта беше малко тра-ла-ла, но така или иначе направих го. Който търси - ще намери. Споделям и си правя труда, защото BB-Team ми е помагал доста като източник на идеи и информация. Няма как да съм сигурен, че моите писания ще са полезни за някой, но има и такава вероятност. Да си припомним и ревютата на Solomon Kane за добавки... нека той сам сподели защо ги е писал, но не съм разбрал да е получил медал за тях (независимо, че са страхотни). Значи има смисъл в това да сме полезни като потребители... или поне някои хора откриват смисъл в това.

Научен съм, че за да поискам, редно е да съм готов да давам и реално да давам. Манталитет, възпитание, мироглед - както искаш, така го наричай. Много си прав за едно, обаче... Наистина ставам малко емоционален, когато някой предявява претенции, а в същото време зад него стоят само телеграфно изплющяни мнения тип чат - без аргументация и понякога не съвсем близки до темата. Някак ми е неестествено и настръхвам by default.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.08.12 13:56.

GI

22.08.12
14:40

Абе майна колко си зле нямам думи.Ти като отидеш в магазина да си купиш салам да те карат да разтовараш палета?!?!?Форума и сайта печелят от потребителите-как?Ами има реклами,магазин те. повече потребители повече пари.Аз съм потребител,като отида в магазина си казвам какво си искам и ти кво искаш да ти един банан от зад за дето си написал няколко теми ли?Айде не ми се репчи само.......

Явно мнението не ти отразява реалносто,а просто е насочено само с/у мен!Кажи нещо по темата и говоря за сайта,а не за форума ЛОЛ

Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 22.08.12 14:46.

Сега ясно ли е защо темата ти е в този раздел?
Придържай се към Добрия тон, моля.
...и към кварталния магазин, по възможност.

Само огледай колко човека са подкрепили моите мнения в темата, както и тези на Solomon Kane и Димитър Михайлов.
После дай пак да говорим кое, как и какво отразява.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.08.12 14:48.

GI

22.08.12
14:48

Що бан ли ще получа,май ще да бъде много личен бан.Не знам какво имаш против мен ама мнго много се дразня на такива типове като теб.Отговори на въпросите де?

За такъв тон е редно мнението ти да бъде модерирано, за системна употреба на такива изрази - да, може да се стигне и до прекъсване на достъпа. Като участник в дискусията не е много редно аз да го модерирам, затова е оцеляло. Казал съм това, което имам по темата, нямам намерение да водя разговор на указаното от теб ниво.

22.08.12
14:52

казано от Кольо Пияндето на 22.08.12, 13:52:

...ревютата на Solomon Kane за добавки... нека той сам сподели защо ги е писал, но не съм разбрал да е получил медал за тях (независимо, че са страхотни). Значи има смисъл в това да сме полезни като потребители... или поне някои хора откриват смисъл в това.
Научен съм, че за да поискам, редно е да съм готов да давам и реално да давам. Манталитет, възпитание, мироглед - както искаш, така го наричай. Много си прав за едно, обаче... Наистина ставам малко емоционален, когато някой предявява претенции, а в същото време зад него стоят само телеграфно изплющяни мнения тип чат - без аргументация и понякога не съвсем близки до темата. Някак ми е неестествено и настръхвам by default.

Кольо, ти си задал и отговор във въпроса си. Оценявам факта че го споменаваш. Пиша ревюта, защото помня какво е да гледаш с ококорени очи разнообразието от добавки и как се впечатлявах като ученик от обещанията в шарените каталози на различни фирми за хранителни добавки. Освен това, смятам че като потребители трябва да сме критични и да знаем как да четем между редовете на това, което ни пробутват големите компании. Не съм писал нови, просто защото не съм ползвал и нови продукти (доста съм консервативен в това отношение). Списанията и повечето издания са пълни с псевдо-научна информация, която е по-скоро “bro-science” и има за цел да те накара да купиш някакви конкретни продукти. Смятам, че форума трябва да може да предложи алтернатива на това. А за тренировките и храненето, както казва колегата от Бърмингам, повечето отдавна е казано и  всяко поколение го преоткрива по свой си начин.

Друг въпрос е, че теми от рода на “коремчето ми”,”бицагите ми”, “как да заприличам бързо на спортист с минимум усилия”, “ще ме харесват ли повече мацките ако пия креатин” са скучни и в тях пишат доста боси в материята хора и затова даже не ги чета. Може би проблема е и малко свързан с различните поколения - с времето човек почва да му става малко през центъра дали някой го мисли за специалист по нещо в интернет и спира да маже по форумите, докато тийновете са графомани (макар и най-често с лош правопис:))

Георги Иванов, няма нужда от тези нерви, никой няма полза от това.
Разходи се, тренирай, успокой топката. Банът е най-лесното нещо, но не е това целта на задачата.

GI

22.08.12
15:08

За какво ти е в форумати,човек,който нищо не е направил а и плюс това отговаря телеграгно полза от мен да има айде аз излизам да си блъскам гоод лък хаве хън

22.08.12
15:16

На мен лично не ми трябваш и много ще се радвам, ако ни лишиш от присъствието си.

GI

22.08.12
15:22

Прав си Петко К отдавна трябваше да го направя и това е последният пост,които пиша.Скоро тези които си подкрепяте ще останете само вие да си се подкрепяте.То тенденцията си се вижда и съм на 100% съгласен с хед-хънтър,но май само вие не го виждате.Пишете си хвалете се колко сте велики за вас критика няма брат,Бог толкова давал,че сте перфектни Браво!

22.08.12
15:26

казано от Камен Илиев на 22.08.12, 00:17:

Не мога да проумея какво точно те притеснява теб ?
Че има рецепти, че има КФ комплекси, или че няма достатъчно статии как да порасне ръката, прасеца, долната част нагърба или задната част на рамото или нещо, което изпускам ?
От постовете ти съм останал с впечатление, че си достатъчно умен да филтрираш показаната в сайта информация според нуждите си, тогава какво ти пречи ?
Питам без заяждане, без цел да споря с някой, просто искам да видя/прочета твоята гледна точка, защото явно ми убягва :)

22.08.12
16:15

Казахте реклами и паузирах adblock, за да видя страницата с реклами - разлика нямаше. Една реклама на външен магазин и една на собствения магазин. Което е абсолютен минимум. Изданието е максимално изчистено от реклами, няма досадни флашове и автоматично стартиращи се филмчета.
Много голяма разлика с други форуми (особено чуждестранни) -  Тук не се трият теми, където се обсъждат други магазини и продукти, които не е продават в магазина на бб-тийм. Пробвай да пуснеш тема за bulkpowders примерно в някой от двата големи немски форума.
Има функционалност, която надминава десетки чуждестранни издания. Shapie, успехометрията и тн. За подобни услуги нерядко се плаща. Форума като функционалност е много напред - не е правен от ученик в свободното му време и  си личи, че са влагани средства в развитието му.

Ако някой раздел, статия и тема не са ти интересни - не ги четеш. Или в реалния живот отиваш на будката за вестници и съветваш продавача да махне 90% от вестниците и списанията там.

За съдържанието: Сайт с изцяло “бодибилдинг” насоченост трудно ще успее на българския пазар. Западните бодибилдинг издания живеят от продажба на добавки, които не са по джоба на 90% от тийнейджърите и 50% от възрастните в България.

Кросфит, йогата, статиите за стронгмените внасят разнообразие и достигат широка аудитория. Немалко хора са започнали да се занимават със спорт покрай bb-team. Доста са се отказали, но някои са минали от абсурдни диети с глад и още по-абсурдни тренировъчни програми към сериозно трениране и правилно хранене.

A какво бих желал от изданието: Повече статии за спортно-специфични тренировки и поглед в различни спортове - волейбол, баскетбол, ръгби, лекоатлетически дисциплини, бойни изкуства.

bb-team вече не е специализиран сайт за бодибилдинг, а повече минава в лайфстайл. което не значи, че не можеш да намериш нужната ти информация. модата на изданията с готови програми  и хранителни режими отмина.

П.П. От форума ми се иска да има възможност за embedding на снимки с автоматично оразмеряване.

Мнението беше редактирано от CarnalK на 22.08.12 16:17.

23.08.12
00:56

Работя по 12 часа минимум на денбез да броя пътуването от и до работа. За сърфиране в интернет имам около 15- 20 минути дневно макс. Едно от местата, където влизам, за да се разтоваря и да прочета нещо ново и интересно е сайта на бб тийм. Бих искал да мога като вляза, макар и не всеки ден, да намеря някоя нова статия с културистична насоченост. Не ми се иска да ползвам търсачката във форума, за да търся статии от преди години. Това искам.
Много хора са на мнение - като не ти харесва, не ползвай този сайт. Прави са. За това като се замисля бих искал, но нямам право да изисквам, тъй като бутоните на мишката са в моите ръце. И наистина като изключим статията за протеина, от много години не съм срещал нещо, което да е изненада и истински полезно.
Нямам време да пиша повече. Лека на всички!

Дълго време мислех дали да се включа по темата, но смятам, че имам право като един от първите потребители на изданието още от самото му създаване. През всички тези години пред очите ми изданието от сайт направен от двама тинейджъри живеещи на една улица израства до степен на издание с огромен авторски колектив голяма част от който доста добре квалифициран и опитен. Скоро бях на една среща в един от фитнес центровете в Бургас и установихме, че фитнеса като начин на живот през последните години еволюира толкова колкото не е за последните десетилетия. Ако като дете имаше по една две зали натикани в мазите с плакати на бате Арни днес вече имаме премодерни и скъпи фитнес центрове за които фитнеса далеч не е просто спорт, а има и огромен социален ефект. Много хора се  насочват към функционално трениране, а дамите предпочитат по динамични неща като зумба и т.н.
Спорта през годините еволюира напълно логично еволюира и изданието. Ако някога на индекса можеше да се прочетат статии за някое родно състезание роден билдер или спортист с чисто билдерска насоченост, днес статия за сиренките буди в пъти повече интерес отколкото нещо за 17 годишен мемориален турнир. Бяхме свидетели и на едно от първите в България спонсорирани ревюта на добавки макар и осъществено от служители на фирмата вносител, но благодарение на царя потребител второто издание на ревюто е още по професионално.
Някак странно за мен, но бяхме свидетели  как калпаво ревю на добавки направено от неподходящи хора, беше по интересно за аудиторията от експеримент с тренировъчна програма подходяща и за билдери. 
Разбира се, че количеството потребители е нещо важно за всяко издание, но в същото време е важно и качеството.
През всички тези години не съм видял съфорумец който да е имал желание да публикува нещо по някоя тема и да не му бъде дадена възможност за това.
Лично мен не ме притеснява това, че някъде се губи ББ-то в ББ-ТЕАМ, просто защото спорта еволюира и хората които се интересуват от чист бодибилдинг намаляват, притеснява ме, че в последните месеци и години се губи тиима. И вместо форума изданието и потребителите да се обединяват под идеята „да направим нещо за себе си” и сродните и идеи, има едно делене. Билдерите искат билдерски статии, но не са готови да ги направят, мине се не мине време и някой който не е пробвал и един сериозен комплекс нареди кросфитърите, няколко човека из форума не спират да се само възхваляват, а след тях цяла дузина приятели бизнес и тренировъчни партньори им се подмазват и кефят без много основание,  все неща които отблъскват и отблъскваха през годините хората с опит знания и умения.
Мога още много да пиша по темата,  но няма защо да го правя при положение, че е ясно, че развитието на изданието зависи, както от потребителите така и от мнението на собствениците на същото.

23.08.12
12:50

Според мен малко се изкривява темата. Бодибилдинга е съвкупност от много неща - не само добавки и упражнения за които натяква автора. Също така както казаха по-рано колегите боди билдинга е да изградиш твоето тяло по твой вкус и чрез избран от теб начин - дали фитнес, кросфит, зумба, плуване или там какъвто спорт се сетите. Сайта е невероятен и е най-добрия в България (в тази категория). Как може да го сравняваш със смешните сайтове за новини на Сила и отчасти на Фитнес1 (там са по-добре) ?? Техните статии са по 10тина реда с 1-2 снимки и нищо повече. Единственото им предназначение е да те накарат да си купиш новия продукт и това е.  Не забравяй, че е лято и повечето хора нямат време ;) Тук има предостатъчно информация за всичко което се сетиш.

23.08.12
13:18

Идеята да помогнем като правим експерименти с добавки и хранителни режими въобще не е лоша,особено след като влиза в плановете ни,просто да споделим във форума и да направим точно ревю

23.08.12
13:41

Днес отново си мислих за “новите неща” в бодибилдинга. Присетих се за две много нашумели книги за силово трениране - Starting Strength на Rippetoe и 5-3-1 на Wendler. Който ги е чел знае, колко ново има в тях ~нищо. Всички програми на Рипетоу се ползват от 50 години. Електронното издание на книжката си струва заради подробното описание на основните движения. Това за новаци, напредналите (моля хора с по 2 години стаж да не се смятат за напреднали) вероятно са ги чели нещата. А и цената е ниска.
Обаче важните неща не могат да се напишат като статия заради големия обем - 65 страници за клек.
5-3-1 също не е нов проткол и книгата дори не и струва парите, защото добавенето съдържание (освен програмата) e малко и до болка познато. Освен това цената е по-висока.

Тук искам да попитам и каква дълбочина като сложност на информацията се очаква от издание като bb-team? Всеки, който е учил висше знае каква дълбочина да очаква от статия във вестник, специализирано издание и научен труд. съответно къде става интересно за него.

23.08.12
13:45

На мен пък ми е интересно Петко К да каже нещо за тези ефективни методики на трениране които се използволи от културистите от много десетилетия насам :) :D

23.08.12
20:34

Не мога, тайни са, и взимам скъпо за обучение.

23.08.12
21:56

Аз имам идея да използвам т.нар. екзалтационна фаза за всяка отделна мускулна група и когато настъпи според предходното натоварване и вида мускулна група, да направя тренировката ми за същата мускулна група докато трае именно тази фаза. И така няколко месеца и после да споделя резултати. В момента опитвам рибоза на прах, а като си ида в България ще се сдобия и с инозин и ще видя как ми действат. Почти съм накрая на експеримент с метоксиизофлавон и бетаекдистерон и резултатите са на път да са различни от общоприетото във форума негативно мнение относно тези добавки. Мога да кажа, че екстраката от трибулус в домашни условия с ползван етилов спирт и вода като разтворители почти не повишава тестостерона, за разлика от купешкия трибулус, което ме навежда на мисълта, че разтворителите може да са различни или методите им се различават от моя. Има много други неща, които ми идват на ум и е въпрос на време да ги постна като тема може би.
Само за това какво означавала думата бодибилдинг и това че си могъл да правиш бодибилдинг с плуване и зумба, не мога да се съглася па ако ще и Господ да се покаже и да ми го каже. Не и бодибилдинг с който 99,999% от хората по планетата правят асоциация като чуят думата.

23.08.12
22:38

казано от Кольо Пияндето на 21.08.12, 11:35:

Припомням, че BB-Team е медия, отразяваща активния и здравословен начин на живот.
Това е понятие, което има доста по-широк смисъл от бодибилдинга.

Това е понятие, което има точно обратния смисъл на бодибилдинга :D

23.08.12
23:49

До Иван Шишманов, който в последно време се е запалил по кросфита. Всичко зависи от гледната точка и вкуса на човек. За кросфитърите този спорт е едно ново ниво в спортовете, което изкарва функционалността на преден план в подготовката на дадения спортист. Сила, гъвкавост, подвижност и издръжливост вплетени в едно тяло...За други, това е опасен спорт практикуван от подхвърлящи определени тежести, мятащи се по лостовете хора, които са разбрали, че природата не ги е надарила с възможността да изкарат плочките наяве или да изпънат бицагите и вместо това се утешават с уж повишената функционалност.
Сега преди да ме оплюете, аз не съм противник на кросфита, защото както можете да разберете от Вик по негово предписание и аз изпълнявах някои от комплексите, когато имах зала под ръка. Просто показвам две гледни точки към един и същи спорт и питам какво лошо има да съжителстват бодибилдинг и кросфит в един сайт та за единия да се пишат статии всеки втори ден, а за другия да се явява една на 3 седмици или по-рядко?

Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 24.08.12 00:19.

казано от Камен Илиев на 23.08.12, 23:49:

До Иван Шишманов, който в последно време се е запалил по кросфита.

Това малко си го измисли, при положение, че съм направил точно един комплекс в последните месеци и не съм спирал да тренирам по бодибилдинг методи във фитнеса.  Аз уважавам всеки спорт, затова за разлика от ммного съфорумци няма да ме видиш да нареждам стриит фитнес маняк, или да пускам клипчета на кросфитъри показващи колко са смешни или на билдери да показвам как са пред степен да гръмнат, макар да съм леко резервиван към футбола. Преди време бях на стриит фитнес състезание, а другата събота съм на бодибилдинг, разбира се като зрител :). Смятам, че в едно издание в един фитнес или на един стадион има място за всички спортуващи без значение дали са бегачи, кросфитъри, билдери, тенисисти и т.н.
Изобщо как реши, че съм написал, че има нещо лошо в съжителството на няколко спорта в едино издание.
Бодибилдинг е широко понятие, кросфита също изгражда тялото, колкото го прави и стриит фитнеса и гимнастиката, но колкото не го правиш шаха.
Нещата са по прости отколкото се представят. Ако някога в колектива  на изданието имаше хора които се занимаваха с бодибилдинг и бяха готови да пишат материали развивайки бб-теам по отношение на бодибилдинга, в момента в авторския колектив на изданието  има много добър сертифициран кросфит треньор, който пише статии по темата кросфит и те биват публикувани, но пък няма такъв, който да е готов да пише за бодибилдинг.
Преди време групичка от форума искаха раздел статии и материали за силов трибой, направиха им раздел във форума който да развиват и ако потръгне добре защо дане се изкачи до степен раздел в изданието, но за да се развива добре един раздел трябва да има кой да пише.
И аз искам повече статии за храненето (бидейки слабата ми част), но напълно съзнавам, че трябва да има кой да ги напише, ама не просто да напише нещо, а си трябва квалифициран човек който да напише реални добри статии, нещо което прави бб-теам уникално издание за разлика от преписваческите ни преводачески родни списания.
Ако правиш лайфстаил издание ти трябват такива журналисти, ако правиш издание за техноглогии ти трябват автори на тема технологии, ако правиш издание за криминални хроники ти трябват крими автори.
Както писах в по горното си мнение през всички тези години следейки изданието не съм видял, някой да изяви желание да публикува нещо или развие някакъв раздел и да не му е била дадена възможност.
Гледната точка и вкуса на малка група хора от форума са едно, реалностите и възможностите на изданието са си друго нещо.
Та ако искате от безплатно издание да има повече статии за бодибилдинг сядайте и пишете.

Разбира се винаги можем всички заедно да продължим курса на развитие на бб-теам, от бб-теам, в бб-тИИн, ние потребителите решаваме.

казано от Кольо Пияндето на 22.08.12, 08:08:

Чета от много години, но така и не се реших да се регистрирам. Въпросният цитат ме провокира.

Не може човек от екипа да си позволява такова отношение и реплики към потребител.

Сайтът е част от НЕГ, продукт, който се развива, за да се монетизира. Ако някой си мисли, че всичко все още се прави от добри подбуди и за чистото идеалистично благо - много се лъже.

Сайтът се стреми да е полезен и актуален за потребителя, да генерира повече трафик, хората да четат по-дълго, да препоръчват на приятели, да се регистрират, да участват и те активно в дискусиите. Лошо няма.

Но да започнеш по такъв осъдителен начин да държиш сметка на крайния потребител - защо видиш ли той не прави нещо за продукта, а само си седи и какво ли не, си е чиста проба професионално самоубийство. Толкова ли не си желаете потребителите?

Примерът на колегата по-горе за салама и разтоварването е правилен. Еквивалентно е с това човек от маркетинг отдела на кока кола да се кара на потребителите - не ви ли е срам да получавате наготово тази напитка. Като ви е грижа за бранда защо не експериментирате - пробвайте различни коктейли/рецепти с кока кола опишете ги. Пратете ги на приятели! Стиска ли ви? Или сте много заети???

Направо е готова концепция за следващата коледна ТВ реклама на кока кола.

Замислете се!

Мнението беше редактирано от Стефан Стаматов на 24.08.12 11:08.

Стефан Стаматов, гледните точки винаги са повече от една и във всяка от тях има парченце истина. Нямам навик да пиша без да мисля. Мога да представя нещата и в друга светлина (отново по отношение на полезността на форума), но не намирам това за необходимо. Нормално е да имаме различен поглед и подход. Ако следите редовно форума, може би сте забелязал тенденции... и може би има логика в някои неща.

Чудесно е да “впрегнеш” потребителя да развива продукта и да крепи едно 99% от съдържанието в сайта. Щом му отговаряш с достатъчно полезна за него информация и свободна среда за изява, в това няма нищо лошо и грешно или осъдително. Но не бива да става и чрез подобни методи.

Ясно е, че развивате идея, която в крайната си цел е печеливша и за двете страни и в самата си същност е изключително проста (в което е и красотата ѝ), но ми направи неприятно впечатление някои начини, по които се опитвате да я постигнете. Просто сами се саботирате. Дали е от пренавиване и силно изявено желание или просто от недоглеждане.. не знам.

Но със заплахи, опити за налагане на върховенство, гравитиране и приоритизиране на”точната” група потребители и сформиране на групички по интереси със собствени вътрешни мини йерархии - по мое скромно мнение само ще се отдалечавате от крайната цел.

Мнението беше редактирано от Стефан Стаматов на 24.08.12 11:28.

казано от Стефан Стаматов на 24.08.12, 11:26:

Но със заплахи, опити за налагане на върховенство, гравитиране и приоритизиране на”точната” група потребители...

Имам съмнение, че човек, който внимателно следи форума, може обективно да направи паралел между тези квалификации и моето участие в BB-Team. Разбира се, всеки има право да има свое мнение, да го изрази и да го отстоява. Съвсем не се старая да се харесам на когото и да било. За да се поддържа качество, понякога се налага да се отстранява баласт и да се взимат решения в определени ситуации - ето я обратната страна на медала. Балансът между количеството и качеството е определящ за успеха на една такава медия.

Не говорех за конкретен човек - говорех за атмосферата като цяло.

Не може момиченце на 17 годинки, понеже е направило яйца с извара и сирене без да ги прегори, да ѝ се лепва статията на първа страница. Може би защото има снимки по бански в профила?

Не може на психично неуравновесен човек (мария никифорова) да и се закача пространно интервю на първа страница на изданието.

Да, подобни персонажи генерират трафик и са актуални (къде заради сеира, къде заради воайорския момент), но да се гравитира около тях за сметка на по-сериозните тематики (макар и според по-голямата част от новите потребители - сухи) го намирам за желание за бързи резултати за сметка на качеството.

Мнението беше редактирано от Стефан Стаматов на 24.08.12 11:55.

24.08.12
11:56

Г-н Стаматов, според мен логиката Ви (за Кока Кола, салама..) е неправилна - сравнявате ябълки с круши.

Подкрепям мнението на Solomon Kane по-горе.

Мнението беше редактирано от Икипемико на 24.08.12 11:57.

Интелектуална собственост, салам, търговска марка, недвижима собственост, know how, дори компетентен съвет (адвокат, психолог) - може да ви се струват като ябълки, круши и банани, но всичките са плодове - всички до един са продукт, който носи съответната си стойност и бива в дадения случай разменян за друг подобен продукт или услуга (ако не закупен).

Явно сте далеч от света на бизнеса, защото не може да проумеете, че може хем идеята да е добра и благородна, хем да носи приходи и печалби.

А, за да е в равновесие целият този кръговрат - не е редно и етично да се натиска едната страна да предоставя или да дава повече, отколкото е нужно.

А за назидателното мъмрене на клиента, че не купува в достатъчни количества и т.н.  (в случая потребителите са клиенти на продукта bb-team, да няма недоразумения) е просто..

Мнението беше редактирано от Стефан Стаматов на 24.08.12 12:04.

казано от Стефан Стаматов на 24.08.12, 11:54:

Не може момиченце на 17 годинки, понеже е направило яйца с извара и сирене без да ги прегори, да ѝ се лепва статията на първа страница.

Защо? На 17 годишна възраст човек не може да има полезни и практични идеи ли? Има ли значение кой е авторът, когато идеята е добра? Статията за сиренките е публикувана и в един бъдещ момент вече няма да бъде на първа страница. Това се случва с ВСИЧКИ материали. Факт. Базата данни на BB-Team, обаче, е обогатена с още една идея. Също факт. Намекът за банските е меко казано просташки и далеч от същността на BB-Team.

Не може на психично неуравновесен човек (мария никифорова) да и се закача пространно интервю на първа страница на изданието.

Идеята на интервютата е ясна, описана и добре аргументирана в съответната тема. Всеки публикуван материал заема челно място в списъка, докато не бъде заместен с нови публикации. Няма нужда от спекулации по този въпрос. Мария Никифорова е част от форума на BB-Team, дали одобрявам постъпките и начинът й на мислене - това е друг въпрос. Тези, които имат глави на раменете, знаят как и ще могат да извлекат полза и от нейното интервю. В този смисъл и интервюто, което аз дадох за BB-Team, също е талаш, защото не се занимавам с класически бодибилдинг.

Да, подобни персонажи генерират трафик и са актуални (къде заради сеира, къде заради воайорския момент), но да се гравитира около тях за сметка на по-сериозните тематики (макар и според по-голямата част от новите потребители - сухи) го намирам за желание за бързи резултати за сметка на качеството.

Това, че някой няма желание да си разшири познанията и общата култура, си е за негова сметка. Здравето и активният начин на живот не са само щанги и протеин, казваме го за пореден път. То е тефлонов тиган, лъчения от мобилни телефони, ортопедични стелки, билки, зумба, глутен и консерванти... да продължавам ли? Списъкът е наистина внушителен. Нужно е само да се свалят капаците от очите.

казано от Кольо Пияндето на 24.08.12, 12:34:

Намекът за банските е меко казано просташки и далеч от същността на BB-Team.

За жалост намекът за банските е на място и аларма (макар и закъсняла) за това, в което се превръща ББ- Теам.

Много ми е интересно, ако някой друг потребител беше писал в свой дневник за гениалното изобретение да смесиш яйца с извара и сирене дали щеше да има такъв отзвук, че и чак до публикация да се стигне.

Платформата леко полеко заприличва на подобие на фейсбук, като опитите да наложите здравословна и фитнес ориентирана социална мрежа е като да пиеш диетична кола с голямо меню в Макдоналдс - безсмислена и никому ненужна.

Всеки си има право да си пише каквото си иска в дневника, нищо против момичето, но няма нужда да налагате всичко това и в изданието.

И ако становището ви е, че търсенето определя предлагането и платформата “еволюирала”, то направо пуснете една секция за запознанства и 18+ раздел. Знаете кое е онова нещо, което винаги продава ;)

казано от Стефан Стаматов на 24.08.12, 12:54:

Много ми е интересно, ако някой друг потребител беше писал в свой дневник за гениалното изобретение да смесиш яйца с извара и сирене дали щеше да има такъв отзвук, че и чак до публикация да се стигне.

Какъв е проблемът всъщност? Че Виктория Динкова е на 17 години? Снимките в профила й? Нещо друго? Този потребител извървя труден път и продължава да го върви, вече в по-правилна посока. Нито възрастта й, нито снимките, нито стажът й във форума могат да бъдат обективно мерило за нейната полезност. Какво е станало? BB-Team публикува простичка рецепта за нещо, което е по силите на всеки, включително на тези без умения и опит в кухнята. Ама не, това е провал и безсмислица, защото авторката на рецептата е на 17 години и има снимки по бански в галерията си. Що за логика? До колкото зависи от мен, ще се старая BB-Team да стои далеч от този ограничен начин на мислене. Ако все пак се стигне до него, ще напусна екипа, защото се стремя да се обогатявам. Добрата идея си е добра идея, дали ми я дава мъж или жена, културист или шахматист, веган или почитател на цикличного гладуване - има ли значение?

Всеки си има право да си пише каквото си иска в дневника, нищо против момичето, но няма нужда да налагате всичко това и в изданието.

Преценката се прави по определени критерии.
Абсурдно е да се очаква, че те ще бъдат одобрени от всички потребители на форума.

И ако становището ви е, че търсенето определя предлагането и платформата “еволюирала”, то направо пуснете една секция за запознанства и 18+ раздел.

Тъпотии не ми се коментират, честно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.08.12 13:36.

Това за пътя е страхотно, но все пак ми е чудно, че се стига до статия както казах - явно този потребител се “прикотква” тъй като е ценен за изданието - а.к.а - генерира трафик. Подобно е и отношението с Никифорова. За съжаление дори и Иван Шишманов игра подобна роля дълго време, без да се усеща.

Както казах не виждам нищо революционно в рецептата от яйца, сирене и извара, че да се публикува на първа страница. Ако аз ви напиша - вземете 300 грама пилешки гърди, пригответе ги на тефлонов тиган или скара, ръснете им подправки, нарежете си една краставица - това също ли ще лъсне на първа страница като простичка и лесна рецепта, която е по силите на всеки?

Другото е, че наистина не познавам екипа и не знам кой-колко е запознат или е наясно с идейните виждания и плановете за развитие на платформата. Някои неща се спестяват по веригата на отделните подизпълнители, но ясно се забелязват от останалите..

24.08.12
14:05

Здравейте съфорумници,аз съм съседа на Жорето и днес се връщам от командировка и не мога да влезна с ацц не знам какво е ставало тези дни :D,но както и да е направих си и аз ацц.

По темата-макар да споделям доста от гледните точки на Жорката не съм съгласен с него,за мен няма вярно мнение.Ако попитаме 100 човека какво искат ще получим 100 различни отговора и всички ще са верни,това ни прави различни и уникални!
@ Кольо Пияндето аз лично те подкрепям и споделям някой от твойте възлгеди(може би защото съм луд фен на волейбола :) ) ,а и ми харесва как пишеш,подробно,точно с източници много добре.Но се замислих над думитети да напишем статия.Виж,кои сме ние,че да пишем статии нито съм научен работник,нито съм с мед. образование,нито съм журналист.Тук в Германия ме научиха,че няма човек,който да разбира от всичко и,че всеки трябва да прави това,което може и да не се прави на всезнаещ и всеможещ.Такаче си има хора за всичко.Пример:
-искам да напиша статия за натриевия глутамат,но ако напиша ще бъде просто смешно,а когато Ива Павлина я напише вече е друго,тя има образование и разбира от тези неща.

@До кросфитарите- преди една седмица приятелката ми ме заведе на една ренировка и аз като типичен 100% билдър бях много,много скиптичен,но да ви кажа накрая се оказа,че не е лош спорт и ми хареса.Много е труден имах чувстовото,че никога не съм тренирал преди това :X Това е нов спорт и се развива и е нормално да има повече материали за него ПС Vic i Orange супер сте момчета,много добре написани статии и да доста е трудно :D

@До кулинарите -  Относно Вики да ви кажа имам наблюдения в/у дневника и и да ви кажа,вижте първата страница и последната и тогава говерете дали не заслужава да пише друго няма какво да кажа!
А и храненето не е само варен ориз,картофи и печени мръвки!

И в заключение-няма защо да се създава напрежение,все пак какво е лошото е да съжителстват много спортове на едно място?
Но и Жорето има право както и другите билдъри трябва поне,ако на месец се пишат 5 нови статии поне една да е за билдъри.Аз лично бих се наел да напиша,но не мога да предложа повече от бросайнс или булеварден тип,просто това е нивото ми.

И да ви кажа,че когато пуснах тема за булк в един немски форум,бях доволно нахренен колко съм тъп,как добавките не струват и темата беше изтрита.Та сами си правете сметка за свободата на словото :D

Успех на бб-тийм,супер сте!

Мнението беше редактирано от Special на 24.08.12 14:07.

казано от Special на 24.08.12, 14:05:

@ Кольо Пияндето ...Но се замислих над думитети да напишем статия.Виж,кои сме ние,че да пишем статии нито съм научен работник,нито съм с мед. образование,нито съм журналист.Тук в Германия ме научиха,че няма човек,който да разбира от всичко и,че всеки трябва да прави това,което може и да не се прави на всезнаещ и всеможещ.Такаче си има хора за всичко.Пример:
-искам да напиша статия за натриевия глутамат,но ако напиша ще бъде просто смешно,а когато Ива Павлина я напише вече е друго,тя има образование и разбира от тези неща.

Не си ме разбрал точно, прочети отново това, което съм написал в мнение 41 (първото на тази страница). Не говоря за статии, а за личен експеримент с нещо, описан в свободен неангажиращ текст, под формата на тема. Разделът с продуктови ревюта е точно такъв - публикациите там са писани от най-различни потребители, с различно ниво на познанията и опита. Подобен е и раздел Супергерой за 6 седмици. Някои от публикациите са добри, други не чак толкова, но всички те имат някаква стойност и отразяват желанието на авторите им да споделят личните си наблюдения, с което да помогнат за обогатяването на форума. Има разлика и представляват ценност именно защото научната статия е едно, а практическите резултати при дадени условия - нещо друго. Предложих на Георги Иванов да направи нещо подобно на логовете на Pure Nutrition, естествено с добавка, която той сам си избере и купи. Категорично споделям мнението, че за публикуване на научни материали е нужно нещо повече от желание и не е за всеки.

казано от Special на 24.08.12, 14:05:

Но и Жорето има право както и другите билдъри трябва поне,ако на месец се пишат 5 нови статии поне една да е за билдъри.

Разбира се, че има право. Спорът тук е друг, до колкото се ориентирам.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.08.12 14:29.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1