14.08.12
01:39
Чудих се, чудих се и накрая реших. Хайде и аз тук! За малко повече мотивация и побутване (като знам, че още някой гледа какво правя, ще бъде по-трудно да зарежа всичко).
Цел: отърваване от излишния мазен и нездравословен товар, тежащ ми... откакто се помня; повече сила, енергия и тонус; и като ми види някой ръката да се замисли повечко дали иска да си има работа с мен (това в кръга на шегата :Д)
Килограмите не ме интересуват толкова, колкото това дали ще се запъхтявам докато изкача пеша стълбите до 7мия етаж. Но все пак информативно: 63кг, 167см ръст. Обиколки не съм мерила, но и това може да стане по-нататък.
Тези дни много се нахъсах да си стана от д-то и да вляза във форма. Та се зарових из сайта и форума за повече информация, но тя пък се оказа твърде много. Не че се оплаквам, но леко се изгубих сред толкова много неща, които могат да се вземат под внимание, при изготвянето на тренировъчен и хранителен режим. Та реших да не се хвърлям направо в дълбокото с многото изчисляване на грамажи и планиране на часове, а ще започна постепенно, свиквайки въобще с това да бъда по-активна физически и по-внимателна към подбора на храна.
И за това ще имам нужда от съветите и насоките на по-разбиращите, да помагат по пътя.
В следващите 10тина дена ще ми е трудно да планирам хранене и тренировки, защото ще бъда на почивка на морето. Но това не означава, че ще се отдам на лентяйство. Дори напротив, започнах да мисля как мога да се възползвам от ситуацията. За сега в плановете ми са включени тичане по плажа рано сутрин, плуване, плажен волейбол. От към хапване ще залагам на салатки и печена риба, но това за вечеря, та се чудя за закуска и обяд към какво да се насоча. Ще съм благодарна, ако имате някакви идеи как да оползотворя ваканцията по най-добър начин, докато съм там. Като се върна ще се съставя вече по-обмислен план за действие при тукашните условия.
Стига толкова с този роман, че след един час потеглям :)
14.08.12
19:32
Интернет връзка (колкото и слаба да е) ура!
Да се разпиша за днешния ден, който започна горе долу в 2:30 през нощта :Д
Поради 7те часа път и последвалото настаняване и т.н единствената ми физическа активност за деня се състои в 20тина минути плуване.
14.08.2012г.
2:30 - малка филия бял хляб с пуешка шунка и шепа чери доматчета
4:00 - половин ябълка
6:00 - шепа шоко фъстъци
10:00 - другата половина от ябълката
13:30 - бъркани яйца с минимално количество зехтин (май не е хубаво да се обработва топлинно зехтин екстра върджин, но нямаше как) в съда, за да не залепват и салата от домати, краставици и лук с малко зехтин
17:00 - 2 резана пъпеш
19:00 - 2 шепи чери домати и тънко парче кашкавал
Едит: 21:00 - около 300гр шопска салата и по малко от пъстърва, карагьоз, лефер и акула, на която махнах панировката
Сега се надявам да си намеря най-обикновени овесени ядки, за да имам нещо за закуска. Но се чудя какво да си взема за междинно похапване, защото черитата скоро ще свършат...
Мнението беше редактирано от Mirsenstein на 15.08.12 08:03.
14.08.12
19:47
При полеви условия за мен кашкавалът се оказа доста практична закуска.
Включи в менюто си малко повече мазни храни ... някоя пържола, кашкавал, сурови ядки ... те ще те заситят за по-дълъг период от време и ще можеш да съкратиш някои от тези междинни хранения. И преди да кажеш каквото и да е било относно мазнините - всъщност те ще ти помогнат да се избавиш от излишните такива. Примерно хлябът, който си консумирала в 2:30 и разните други неща към него, спокойно можеш да го замениш с една свинска пържола, която със сигурност би те държала сита поне до обед и така щеше да си спестиш шепата шоко фъстъци, които въобще няма да коментирам ...
15.08.12
07:53
Мдам, шоко фъстъците никак не бяха в плана, но бяха или те или кроасан, а напоследък ми става лошо от кроасани.
Ще имам предвид това, което казвате за мазнините.
Иначе сега се връщам от тичане - интервално с 4 спринта по 15сек с минута-минута и половина ходене между тях и се чувствам много добре. Готино е и ми харесва повече от монотонното тичане. Сега отивам да си оправя овесените ядки.
17.08.12
18:43
И поради липса на интернет не съм вписвала последните дни, но пък най-прилежно си записвах и сега е време да го пренесем :)
15.08.2012
06:30 - интервално тичане 4 спринта по 15сек с 1мин ходене между тях
07:30 - 1/2 купичка овесени ядки с 1/2 лъжичка масло и сирене
10:30 - 20тина минути плуване брус
12:30 - таратор, кашкавал, сирене
14:00 - ябълка
17:00 - парченце кашкавал, 3 черита
18:00 - активия фреш
19:00 - прясно мляко с какао
21:00 - салата (домати, краставици, лук, печени чушки, сирене, варени картофи), 200 гр. печени картофи, малко пица
16.08.2012
08:45 - овесени ядки с прясно мляко и 1/2 ябълка
09:30 - парче кашкавал, 1/2 домат
11:10 - 1/2 ябълка
13:25 - ч.ч. айрян 50/50 мляко 1,5% и вода
14:00 - домашна супа с картофи, домати и чушки, парче сирене, шепа тиквени семки
17:30 - 1час разходка, 5мин крос за разгрявка, 3х12 клека, 3х10 напада с всеки крак, 30мин ходене
19:40 - резан диня
21:00 - салата (домати, лук, печени чушки, зехтин), 1/2 бяло месо на пиле на грил без кожа
Най-накрая направих някакви упражнения и установих нещо много неприятно - в ужасна форма съм. От тези, нищожни за някои хора, клякания и напади краката ми след това трепереха и мускулната треска сега е в пълна сила. Забелязах и още нещо. Като не вкарах и някакво натоварване на ръцете след краката и се чувствах ужасно. Никак не ми хареса да натоварвам само една част от тялото. За това от тук нататък тренировките дори и да са насочени към определена част от тялото (в конкретната тренировка) ще включват и по нещо за за останалите мускулни групи.
Освен това мисля да сложа основния прием на въглехидрати на закуска, а останалите хранения да са основно белтъчини. Изключение може би ще правят само плодовете, които за сега се състоят в круши и диня. Не мога без тях, но поне гледам да ги ям като отделно хранене.
За днес ще бъде след вечеря, ако има интернет :Д
Едит: ето и снимка на “гювечето” :Д
Мнението беше редактирано от Mirsenstein на 19.08.12 22:52.
18.08.12
22:22
17.08.2012
08:00 - 1/2 чаша овесени ядки с мляко, парче бяло месо
10:30 - 6х5мин интензивно плуване с почивки между тях
12:30 - 3 круши
14:00 - 1/2 бяло месо от пиле на грил, салата (домати, чушки, лук, зехтин)
17:30 - кафе чисто
21:30 - “гювече’’ (домати, сирене, яйце, кашкавал, зехтин)
Това кафе беше голяма грешка. Бях го поспряла за известно време и от това се разтреперих и се въртях до късно през нощта без да мога да заспя.
18.08.2012
08:30 - купичка макарони с прясно мляко, сирене, малко масло и лъжичка захар (поради липса на мед или стевия)
11:00 - 30мин плуване умерена интензивност, тичане под вода, 3х20сек лодка във вода
12:30 - малка круша
13:30 - 3х12 клякания, 3х10 напада с всеки крак, 2х15 лицеви от колене, 2х10 кофички (ръце на стол, прави крака на земята)
14:45 - мини корни с бадеми (защото ми падна кръвното след упражненията и от горещината, а трябваше да си почакам до обяда), купичка таратор, “гювече”
17:00 - круша
21:30 - салата (домати, чушки, лук, зехтин), парче бяло месо от печено пиле, варен бял ориз, шепа фъстъци, и една филийка бял хляб със салатата, защото умирах от глад докато сътрапезниците ми замезваха, пийвайки ракия...
Днес доста въглехидратен ден излезе, но пък май като цяло си засилвам волята. Отказах сладолед “Бос” :Д
19.08.12
22:47
19.08.2012
09:30 - купичка овесени ядки с прясно мляко
10:00 - плуване (не съм засичала колко и по колко), 3 круши за залъгване на апетита докато другите ядяха сладолед :Д (това в продължението на 5те часа плаж)
15:30 - купичка черита, кашкавал
17:30 - шепа тиквени семки
21:30 - 2 пилешки шишчета (200гр), 200гр задушени зеленчуци (грах, царевица, моркови, броколи), овчарска салата, хапка палачинка с шоколад (wasntme)
Днес никаква ме нямаше откъм физическа активност. Като изключим плуването денят мина в излежаване (в единия случай на плажа, в другия - на леглото пред лаптопа). Но поне мускулната треска отшумява, ура!
22.08.12
14:11
Този ден го пиша “дъждовен” :Д Цял ден ходене наляво-надясно и реших, че ще си позволя “cheat day’‘. За тренировка нямаше време, но почти целия ден премина в дълго ходене, та не е най-зле. Но откъм храна... Е, гледах уж да примерна, но на вечерята се олях...
20.08.2012
08:30 - 1/2 купичка овесени ядки с прясно мляко
13:00 - 6 овесени бисквити
16:30 - пилешко шишче, картофено пюре
20:30 - шепа фъстъци
21:00 - (Чудя се дали изобщо да пиша вечерята, но все пак ще го направя.) салата “Чезаре” (айсберг, бекон, крутони, варено яйце, дресинг), миди, скариди с масло и подправки, калмари по виетнамски (тук вече не мога да кажа какво имаше освен калмарите, сусам и някакъв сладко-пикантен сос), зеленчуци по китайски (някакви кълнове, грах, моркови, броколи, царевица, твърде солен соев сос)
22.08.12
14:15
21.08.2012
09:30 - филийка с масло и пушена сьомга
11:00 - плуване, 2 круши
14:00 - бъркани яйца с чушки и лук, домати с зехтин, шепа стафиди
16:00 - гмуркане
18:00 - чаша прясно мляко, 2 овесени бисквитки, шепа стафиди
21:00 - печено пилешко бутче с картофи + малко сиренце
Остана ми малко до прибирането вкъщи и смятам да се отдам на мързелуване като за последно, а и нещо не съм в настроение.. Знам, че от упражнения и въобще физическа активност ще се почувствам по-добре, но за сега планирам да си чета книжки и да слушам музика :)
23.08.12
21:02
Да разпишем и миналите не особено добри дни.
22.08.2012
09:30 - макарони с мляко и сирене
- някъде тук имаше плуване
15:00 - пилешко бутче с картофи, салата (домати, лук, зехтин), диня
19:30 - шепа стафиди
21:00 - парче пица
23.08.2012
08:30 - филия хляб с пушена сьомга, домат
13:00 - филия хляб с пушена сьомга, прясно мляко
16:30 - 1 варено яйце
18:00 - купичка боб, 4-5 чушлета (но не от лютите)
20:30 - чаша зелен чай
И след цял ден пътуване ще си допия чая (който от доста време насам пия чист, с изключение на някои черни, към които добавям малко мляко за омекотяване на вкуса) и излизам с приятели. Ще видим дали ще я изкарам на вода или ще се изкуша за една бира.
Иначе от 2 часа вися в сайта и чета статии, теми и мнения, опитвайки се да се ориентирам към най-подходящ хранителен и тренировъчен режим. От към храна почти съм се ориентирала, но още ровя за кое кога е най-добре да се консумира. Но за тренировки съм изгубена. Имам възможността да ходя на фитнес по всяко време и същевременно вкъщи разполагам с кростренажор, швейцарска топка и въже. Но не знам какво, кога, колко често да правя @_@
Ако някой има някакви съвети и би могъл да ме насочи, ще съм ужасно благодарна!
Браво !!!
Добро начало въпреки , че си била на почивка , не си се отпуснала от към хранене и активност .
Поразгледай ниско въглехидратните режими http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi .
За да свалиш килограми и мазнини не значи ограничено меню, вкарай повече храна не е хубаво да гладуваш , ефекта няма да е голям и по бърз .Най-важното е добрия режим и физическа активност , като имаш кростренажор у вас използвай го скачането на въже също е хубаво . Имаш време и за фитнес , което значи ,че можеш да отделиш и повече време . Поразгледай в сайта има доста упражнения и примерни планове http://www.bb-team.org/workout/4370_sistema-za-konditsiya-ili-otslabvane-pri-dami
http://www.bb-team.org/workout/2793_chetiridneven-plan-za-izgaryane-na-maznini-s-mashini
Желая ти успех с начинанието и определено ще следя дневника ти :)
25.08.12
11:12
Дени, благодаря за позитивните отзиви! Стана ми приятно :)
Относно съвета ти за НВД мисля, че за сега няма да бързам с нея, защото ще ми бъде малко трудно. Сега започвам РБД, където белтъчините не са чак толкова много и пак не успях да стигна необходимото количество.
24.08.2012
12:30 - омлет/палачинка от микс ядки (овес, ръж, пшеница, ечемик) + 1 яйце, 1 домат със зехтин, 1ч.л. мед
13:30 - 1ч.ч. зелен чай
15:15 - 2 сварени яйца
16:00 - тренировка
18:00 - квадратче черен шоколад, шепа стафиди
20:00 - 1 консерва риба тон в собствен сос (изцедена) + 100гр сладка царевица + малко лимонов сок, сол и пипер
22:00 - 1 бира
Тренировката
загряване въже 500 подскока
стави
-повдигане ръце встрани 3 х 15 с тежки книги :Д
-концентрирано сгъване 3 х 10 с малък усилвател за ел.китара
-кик-бек 3 х 15 с книги
-трицепсово разгъване с тежест (усилвателя) зад глава
-бърпи 15
-планк 2 х 30сек
-подаване на швейцарска топка от ръце на крака (не знам как се нарича упражнението) 2 х 15 суперсерии
Бях си планирала и 40мин кростренажор, но ми прилоша в края на коремните упражнения. От другата седмица минавам към зала, че с тези подръчни материали трудно ще ми се получат тренировките за горна част.
Вчера хладилникът беше празен и едвам си измислих какво да ям. Днес вече ще е друго. Напазарувахме! :Д
казано от Mirsi Katrankieva на 25.08.12, 11:12:
-повдигане ръце встрани 3 х 15 с тежки книги :Д
-концентрирано сгъване 3 х 10 с малък усилвател за ел.китара
-кик-бек 3 х 15 с книги
-трицепсово разгъване с тежест (усилвателя) зад глава
Влюбена съм просто в креативността и нейното разнообразие, хаха :)
Иначе. Активия по-добре не.
В хладилника ти видях обезмаслени млека и извари. И аз много им залитах, но съветът ми е (след като съфорумците ме образоваха) да се откажеш от тях. Натоварват храносмилателната система и като цяло не са най-добрият избор. Полумаслените звучат като добър компромис от гледна точка на качество и вкус, все пак. Знаем какъв вкус има 0.1% прясно мляко. Бляк.
Повечко белтък. Някои дни си по-добре с него, в други не толкова. Много е проста сметката. Пиши ги 2,7 гр белтък на килограм тегло и гледай да се придържаш към тях, че са важни. На мен ми е трудно да ги набавям само с ядене, пия и протеинов шейк след тренировка затова.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 25.08.12 22:41.
25.08.12
23:03
25.08.2012
10:00 - 1 ябълка
11:30 - 1 ябълка, чаша прясно мляко
15:00 - салата (домати, краставици, лук), задушено пилешко месо от манджата на баба :Д, филийка черен хляб
17:00 - 2 малки парчета диня
17:30 - още малко месо от манджата
19:00 - филийка черен хляб с ч.л. мед
22:00 - квадратче шоколад 85%
23:00 - 3 шепи сурови фъстъци (wasntme)
Ходенето до село наложи промени в плана, а с утрешния сбор нямам идея как ще устоя на сладкишите, които ям буквално веднъж в годината. Но пък няма и да ме убие... :Д
25.08.12
23:26
BGDN, и аз попрочетох за въпросните обезмаслени продукти, сега ще видя как ще ми се отразят.
Обаче за тези протеини, или не съм свикнала да консумирам месо в такива количества (предвид че до преди година бяха вегетарианка) или сметките ми не излизат. Смятах си макронутриентите според РБД със среден грамаж на протеина и ми беше доста трудно да стигна дори 75% от тях, а и калориите ми бяха малко. За момента се стремя да свикна на 1,7гр/кг тегло (това мисля, че беше минимума) и постепенно ще увеличавам, а въглехидратите съответно намалявам. Ще му свикна, но в началото имам усещането, че прекарвам повече време в пресмятане и планиране на храненията, отколкото в самото хранене :Д
27.08.12
22:28
27.08.2012
08:30 - пълнозърнест сухар с извара и пуешка шунка
10:00 - тренировка
12:30 - нектарина
14:00 - пилешки гърди печени в плик (около 130гр), сварен ориз (около 100гр), 1 домат
16:00 - 50гр сурови фъстъци, нектарина
22:00 - дробчета с лук, салата (домати, краставици, чушки, лук, зехтин)
Тренировка:
- 10мин колело HIIT
- 3х10 повдигане на ръце встрани @5
- 3х10 (с всяка по отделно) кик-бек @3
- 3х10 бицепсово сгъване от седеж @5
- 3х10 (с всяка по отделно) трицепсово разгъване зад глава @3
- 3х10 дърпане на скрипец зад врат @15
- 3х10 дърпане на скрипец пред гърди @15
- 3х10 повдигане на дъмбели от хорз. лег @5
- 2х25 коремни преси на римско столче
- 3х8 повдигане на сгънати крака на стенд
- 2х8 гъване тип “колена-лакти” на машина без тежест (това ме уби)
- 15мин кростренажор (нямах време за повече)
31.08.12
17:55
Тези дни храненето ми беше ужасно, доста въглехидрати, много “ами то няма какво друго да ям, а не е добре да се гладува” и въобще никак не съм доволна. А и спрях да си записвам кога, какво и колко ям, което само влошава нещата при мен.
Тренировките ги бях планирала през ден във фитнеса за горна част, а в другите дни в домашни условия - крака, кардио и т.н. Да, два пъти бях във фитнеса и се чувствах фантастично след това, но тренировките вкъщи така и не се състояха. Днес трябваше да съм във фитнеса сутринта, но станах късно, а имах час и добавянето на две допълнителни дупки към ухото ми стоеше по-напред в приоритетите ми.
Но няма да си позволя повече отпускане.
03.09.12
08:11
Планове, планове и накрая...
Тази нощ не успях да заспя и съм се въртяла поне до 3-4. Накрая заспах и то само за да се събудя 2-3 часа по-късно в 6:30 с желанието да издълбая вътрешностите си с лъжица. И от тогава съм будна и вися във форума, образовайки се още относно хранителни режими (мисля да започна НВД, но това по-натам, че тази седмица и с най-добро желание и воля да съм няма как да стане). Планирах тренировка във фитнеса сега, но се чувствам скапана. Надявам се по-късно да не съм като парцал и да успея да понаправя нещичко и в домашни условия, ако не се ходи до залата.
Мили момичета, вие как сте с тренировките в тази част от месеца?
03.09.12
23:04
Днес няма ред и особена мисъл в това, което съм изяла, но все пак ще пусна един списък...
03.09.2012
1/2 малък пъпеш
1 варено яйце, купичка макарони с тиквички, шунка и грах
1 банан
1/2 малък пъпеш
малък сладолед
овесена бърканица в чаша (неуспешен опит за овесено кексче в микровълновата)
1/2 чашка прясно мляко
овесени бисквити
1/2 кулен варена царевица
1/2 маруля с 1 консерва риба тон, зехтин, лим. сок
Ако ли не друго, то поне тези дни си увеличих приема на вода на около 2,5л
05.09.12
02:03
Днес ме обзе желание да пека, а удари ли ме така музата трябва да направя нещо. Поне реших, че няма да е съвсем въглехидратна бомба като повечето сладки печива и забърках един чийзкейк:
“Блат”: 150гр фъстъци + 150гр фурми в кухненски робот/резачка/мелачка/каквото имате и ще ги накълца заедно
Плънката (или както и да се нарича частта със сиренето): 500гр извара + 100гр кисело мляко + 3 яйца + съвсем малко стевия + ванилия (по желание) това всичкото в миксера докато стане хомогенно.
Топинг: 100гр замразени малини се слагат в купичка на котлона докато станат като сос
Фъстъчената смес се изсипва в тавичката, в която ще печете и хубаво се притиска, така че да покрие изцяло дъното.
Яйчената смес се изсипва върху блата и се слага в предварително загрята на 160 градуса фурна за 30-тина минути или докато ви се види постегнало се :Д
Като се извади се остава да изстине малко и отгоре се излива малиновия сос, който може да прецедите през едра цедка, за да отстраните семките и се пъха в хладилника да се охлади.
Смятах го, че ако се раздели на 6 парчета, в едно парче (малко под 200гр е парчето) има: Б - 26,2гр; В - 27,2гр; М - 19,4гр
Доста вкусно излезе. Ще кача и снимки като си открия апарата :Д
Иначе за днес:
04.09.2012
Закуска: пълнозърнест сухар с рикота и мед
Обяд: Пилешки гърди (в плик :Д) с варен ориз
Следобедна закуска: 1 банан, шепа лешници
Вечеря: салата (домати, краставици, лук, шунка, сирене, зехтин), парче от чийзкейка
Едит: намерих апарата!
Мнението беше редактирано от Mirsenstein на 05.09.12 02:39.
20.11.12
21:04
Завръщам се! След двумесечно отсъствие и съответно здравно безхаберие от моя страна, реших, че не е лошо пак да вляза в правия път :Д
Е, студентски живот започна и откъм движение положението може да бъде далеч по-добро. Опитвам се да ходя възможно най-много пеша, но и при най-добро желание разстоянието от Студентски до СУ никак не е пешаходно. В хранителния ми режим присъстват дни с висока консумация на сладко, джънкове и алкохолни напитки, както и такива, в който бидейки цял ден във факултета просто забравям да ям.
Но реално погледнато вината е изцяло моя, защото фитнесът ми е на 50м от блока (не съм ги мерила, но на око горе-долу толкова ни беше разстоянието, което бягахме спринт за норматив в часовете по физическо), а цената на картата е направо символична. Почти няма хора и инструкторът е много отзивчив. Това какво ям е изцяло в мои ръце. Сама си пазарувам и готвя (имаме кухни с напълно достатъчно оборудване).
Така че се връщам в играта! :Д
Информацията от днес:
Храна:
1/2 купичка мюсли (моя смес: овесени ядки, слънчогледови ядки, орехи, ленено семе, бадеми, сушени тропически плодове) с прясно мляко
2 кафета (едното с мед, другото с кафява захар)
1/2 кг мандарини
3 ръжени сухара с малко майонеза
1 варено яйце
Тренировка:
велоаргометър 5мин за загрявка
вдигане на крака от вис 3х10
придърпване на скрипец пред и зад глава 3х10 @10
бицепсово сгъване (с всяка ръка) 3х10 @3
трицепсово разгъване от наклон напред (с всяка ръка) 3х10 @3
отваряне на ръце встрани (не знам дали така се казва, за рамо е) 3х10 @3
повдигане на изпънат крак от наклон напред (с всеки крак, с пясъчни тежести)) 3х15
полуклек с дъмбели 2х20 @5 (във всяка ръка)
напади с дъмбели (с всеки крак) 2х10 @5 (във всяка ръка)
разтягане
Не съм писала часове, защото и без това изпадам в подробности, мисля поне тези за сега да ги пропусна.
Преди малко сърцето ми не желаеше да си седи в гръдния кош и бях пред повръщане, припадък или сърдечен удар, а може и трите. Ето най-накрая ми се появява желание да спра цигарите. Ще видим докъде ще я докарам и с това желание. За вечеря имам пилешко бутче и варен кафяв ориз, но никак не ми се яде, за това мисля да мина с един портокал и чаша чай.
21.11.12
21:51
Хах, желанието се появява, но при мисълта, че трябва да пренеса всички продукти от 1вия до втория или третия етаж, където са кухните, и желанието рязко намалява :Д
Днес тренировка нямаше. Признавам си без бой, вариантът да си остана вътре, на топло и с книга в ръка ми се стори далеч по-привлекателен. Но и утре е ден!
Храна:
1/2 купичка мюсли с прясно мляко
чаша чай
1/2 бутче с кафяв ориз
1 зелена ябълка с фъстъчено масло (най-любимата ми комбинация за междинно хранене, не знам колко е вредно, но е невероятно вкусно)
шепа сушени плодове
чаша чай
1/2 пакет замразени зеленчуци в микровълновата със сол и бял пипер
1 пилешка кълка
шепа сушени плодове
23.11.12
11:52
22.11.2012 - Четвъртъците винаги са страшно натоварени! @_@
Храна:
1/2 купичка мюсли с прясно мляко
1/2 чаша черен чай
пилешка супа