16.08.05
12:23
Първо задравейте, значи искам да сменя тренировъчната програма.
Мисля да мина на четиридневен сплит в смисъл:
Понеделник
1.Гърди
2.Трицепс
Вторник
1.Гръб
2.Бицепс
Сряда - Почивка
Четвъртък
1.Рамо
Петък - Почивка
Събота
1.Крака
2.Трапец
3.Предмишница
Рамото го слагам в отделен ден защото много ми изостава.
Молбата ми е да ми напишете според вас удачно ли е да тренирам така.
16.08.05
12:33
Не.
Гърди с трицепс не върви, нито гръб с бицепс.
Направи ги гърди-бицепс, гръб-трицепс
Предмишницата може с рамото да я сложиш, да не става много в събота, защото предполагам и прасец ще правиш.
Рамото може да си го дръпнеш още в понеделника ама не е задължително.
На общ поглед аз така го виждам сплита.
Много благодаря. Наистина както казваш ще е най добре да сложа предмишницата с рамото и да го тренирам в понеделник за да не се събират големите мускулни групи в два последователни дни.Ще разменя и местата на бицепса и трицепса.
гърди с трицепс си става и гръб с бицепс също никъде не пише че нестава!
ти някога тренирал ли си така че казваш че нестава,
защото аз съм тренилал гърди с трицепс по една програма и си става та дрънка!!! :lol:
Разбира се, че става да се тренира гьрди+трицепс и грьб+бицепс. Има не 1 или 2 статии по вьпроса. Предимствата са, че малкия мускул вече ще е добре загрял, а и натоварвайки го тагава ще му осигуриш по-добра почивка после, защото няма да го използваш като спомагателен при останалите тренировки. Обаче лесно може да се претренира - прави по-малко серии. Все пак всичко е относително и индивидуално, и трябва да се опита преди да се отхвьрли.
Става естесвено така даже втората група е загрята и има после доста време да релаксира
16.08.05
17:17
аз в момента правя гърди с трицепс за гърди 3 упр за трицепс 2 ... а гърба след като направих една тежка тяга на 100кг 8 повторения последната серия и чукове .... направих само 1 упр за бицепса и усетих че ако направя още едно щях да преуморя и спрях... на другия ден бях с много приятна мускулна треска в бицепса точно такава какват мисля че трябва да има ако е трениран мускула задоволително
Браво Живко добре си спрял това е горе долу инстиктивен принцип се казва владеяд го доста напреднали но и ти се усещаш когато можеш да прекалиш
16.08.05
18:13
И какав е смисала да тренираш Бицепс и гръб в един ден ???????
Като всеки знае че като тренираш за гръб натоварваш бицепса НО това натоварване не води до загряване на мускула а водо до ..... това че после неможеш да си направиш упр.-то за бицепса.
Та .... едни от най-големите култористи казват че трябва да се тренират мускъли АНТигонисти!!!
Ама вие щом правите 1 упр. за да направите загрявка за друга мускулна група ..... :lol: Успех.
До cRuSh:
Аз сьм чел доста тренировьчни програми на доста културисти по тая схема. Явно не си разбрал вьпроса за почивката: ако днес правиш гьрди+бицепс е вьзможно трицепса (от гьрдите) да не е готов за следващо натоварване, а бицепса пак ще го товариш с гьрба при следващата тренировка грьб+трицепс вместо да почива. Има друг вариант гьрди (тежки)+бицепс(лек) и грьб(тежьк)+трицепс(лек), после обрьщаш тежките с леки и обратно, като почваш винаги с тежкия мускул. Леко ще рече по 8-10 пов. сьс сила за около 12, а тежко - 6-8 до отказ + 1-2 форсирани.
Това се опитвах да обясня на кръш не хвана смисъла какво е това
[quote author=“crush”]Ама вие щом правите 1 упр. за да направите загрявка за друга мускулна група ..... Успех
чети внимателно :(
17.08.05
11:41
сори момчета .... аз си помислих че искате да кажете друго нещо. Явно несам го разбрал :oops:
Доста интересна дискусия се получи.Благодаря Ви, беше ми много полезна. Мисля да опитам и двата начина и да видя кой по-добре ще ми подейства.
17.08.05
16:28
няма лошо гърди-трицепс и гръб-бицепс.аз така тренирам сега.за трицепса и бицепса тренирам по преценка 1,2 или 3 упражнения зависи как го чуствам.така както казаха по нагоре си давам пълна почивака на трицепса и бицепса,защото като правя днекса гърди-бицепс, трицепса се натоварва и може да не е възстановен за следващата тренировка гръб-трицепс
17.08.05
16:43
Нашият спорт е индивидуален. Да си пробва каквото иска. Това което го писах горе, westsa, го писах от опит!
Пробрах да правя гърди/трицепс
Почнах гърдите - всичко екстра.
Почвам трицепса - 1 серия загрявка с лоса на тесен хват. На първата работна вдигнах ДО ОТКАЗ 5 пъти 65% от тежестта която си вдигам 8-мица макс. Еми коментарите са излишни.
Който може да си ги тренира така. Аз от опит го казах.
Еми то това е ясно, че няма как да вдигаш големи тежести. Идеята е, че няма нужда да го загряваш, нито да правиш много упражнения, защото вече е натоварен достатъчно при гърдите и само го довършваш с няколко серии.
Но иначе и аз не обичам да тренирам така - веднага след гърдите да правя рамо или трицепс. Предпочитам антагонисти да комбинирам.
на мене пък не ми е такава разликата
попринцип вдигам с 75 а след гърди с 65 не е толкова голяма разликата.а преди тренирах по една програма за сила която включваше 3 упражнения-лег полулег и тесен хват така че всеки с целите си!
по твойта логика и предно рамо не можеш да тренираш след гърди или задно след гръб.защото и рамената участват не по малко от бицепсите и трицепсите!!! :wink: